Beauty

Korean beauty | Klavuu skincare

3 januari 2020

klavuu skincare review 2 - Korean beauty | Klavuu skincare
Als er één plek is waar er veel nieuwe beautymerken ontstaan, dan is het wel in Azië en voornamelijk in Korea. Qua ingrediënten en technologie in producten lopen ze net even een stapje vooruit en ik vind het dan ook heel erg leuk om nieuwe k-beauty merken te ontdekken. Zoals ik nu deed met drie Klavuu skincare producten. Ik vertel je graag wat meer over dit merk en mijn ervaring met de producten.

‘Lees ook: Korean beauty | Dr. Jart Ceramidin producten.’

klavuu skincare review 1 - Korean beauty | Klavuu skincare

Klavuu skincare

Dit merk is pas in 2016 opgericht, maar werd al snel opgepikt door beauty experts en k-beauty lovers waardoor ze relatief vlot naam wisten te maken door de lovende reviews op internet en posts op Instagram door beauty influencers. Het merk biedt inmiddels een heel uitgebreide collectie aan producten voor zowel huidverzorging als make-up aan.

Leuk weetje: ook al is Klavuu een Koreaans merk, de naam is samengesteld uit de twee Zweedse woorden ‘Klar’ (helder) en ‘Vuu’ (zicht).

klavuu skincare review 3 - Korean beauty | Klavuu skincare

Hoe zit het met de ingrediënten?

Klavuu gebruikt in bijna alle producten parels als overeenkomend beauty-ingrediënt. Dit parelextract heeft brightening eigenschappen wat ervoor zorgt dat onder andere pigmentatie aan wordt gepakt en helpt de huid egaler te maken, heeft een hydraterende werking, bevat allerlei mineralen, eiwitten, antioxidanten en aminozuren, helpt de huid haar natuurlijke glans terug te krijgen, geeft de collageenproductie een boost en helpt de huidbarrière te versterken.

In de drie producten die ik heb ontvangen zie ik vooral heel erg veel fijne verzorgende, hydraterende, beschermende, voedende en beschermende ingrediënten zoals jojoba olie, macadamia olie, parelextract, squalaan, vitamine E, glycerine, zee-mineralen en extracten van verschillende zeeplanten, avocado olie, zoete amandelolie, panthenol, arganolie, hyaluronzuur en shea boter. Ik zie bij deze producten geen ingrediënten terugkomen waar ik van ‘schrik’. Enkel in het gezichtsmasker wordt gebruikt gemaakt van een klein beetje alcohol en parfum staat bij al deze producten aan het eind van de ingrediëntenlijst. De geur is dan ook heel subtiel en zacht en dat vind ik persoonlijk heel prettig.

klavuu skincare review 5 - Korean beauty | Klavuu skincare klavuu skincare review 6 - Korean beauty | Klavuu skincare

Mijn ervaring met Klavuu skincare

– De reinigingsolie komt in een mooie clean ogende pompflacon waardoor deze goed te doseren is. Twee/drie pompjes is genoeg voor het reinigen van je gezicht en hals. Gewoonweg aanbrengen met droge handen over je gezicht, zachtjes inmasseren en daarna afspoelen met lauwwarm water en eventueel een washandje. Alle make-up verdwijnt als sneeuw voor de zon. Ik heb de test ook uitgevoerd op mijn ogen om eyeliner en mascara te verwijderen en dit ging zonder moeite én zonder geïrriteerde ogen achter te laten. Fijn, als je één product voor je gehele gezichtsreiniging kan gebruiken!

– Het gezichtsmasker is er eentje op crèmebasis, maar er zit ook wat kaolineklei in verwerkt. Het masker heeft een stevige substantie en een opvallende glans. Aanbrengen op een schoon en droog gezicht, tien tot twintig minuten laten inwerken en daarna met lauwwarm water en met behulp van een washandje verwijderen. Het masker wordt niet hard en brokkelig, dus – zeker met een washandje – kan je het masker best vlot verwijderen. Je kan dit gezichtsmasker zo’n twee keer per week gebruiken. Ik merk dat het masker een wat dieper reinigende werking heeft met een klein beetje een verstrakkend effect en toch voelt mijn huid naderhand niet trekkerig aan. Daarnaast werkt hij fijn verzorgend en kalmerend. Een beetje crème aanbrengen en je kan zo je bed in of gebruik hem voordat je jezelf klaar gaat maken voor een date-night. Make-up brengt er namelijk heel mooi na aan :)

– De lippenbalsem is echt een perfect product voor deze tijd van het jaar en een vaste stap in mijn avondroutine geworden. Nadat ik mijn gezicht gewassen en verzorgd heb, poets ik mijn tanden en breng ik als laatste stap deze lippenbalsem aan. Ik vind een potje trouwens wel een nadeel (want: niet zo hygiënisch) en pak er dus een wattenstaafje voor om wat product uit het potje te halen. In de ochtend voelen mijn lippen heerlijk zacht en een beetje plump aan en zien ze er mooi verzorgd uit. Hopen dat ik zo de droge, gebarsten lippen met velletjes voor kan blijven deze winter. Een tip voor het laatste restje wat er na het insmeren van je lippen nog op je vinger achterblijft: smeer hier droge nagelriemen mee in!

klavuu skincare review 4 - Korean beauty | Klavuu skincare

Verkrijgbaarheid & prijzen

Gelukkig hoef je voor veel van de mooie merken uit Azie, zoals het Koreaanse beautymerk Klavuu, echt geen gekke toeren meer uit te halen om het in huis te halen. Steeds meer (web)winkels bieden deze merken aan. Zoals de nieuwe Nederlandse webwinkel Kore-Beauty. Ze verkopen hier Koreaanse merken als Pyunkang Yul, Aromatica, Some by Mi en Klavuu.

Klavuu divine pearl cleansing oil 150ml, €32,00
Klavuu pearl glow mask 100ml, €25,00
Klavuu lip sleeping pack 20g, €14,00

Conclusie

Mijn eerste ervaring met Klavuu skincare is dus zeker positief. De ingrediëntenlijstjes zien er mooi uit, de producten ruiken fijn, doen wat ze moeten doen en mijn huid reageert er goed op. Daarnaast staan ze ook nog eens mooi in de badkamer en vind ik dat de producten een goede prijs/kwaliteit verhouding hebben. Deze drie producten zijn denk ik voor bijna ieder huidtype wel geschikt.

Door deze drie producten ben ik eens gaan kijken naar wat dit merk nog meer te bieden heeft en zie ook primers, cushion foundations en een aantal andere skincareproducten waar ik heel nieuwsgierig naar ben geworden. Nu hopen dat dit uitgebreide assortiment ook naar Nederland gehaald zal worden!

Liefs,
Desirée

Volg mij op Facebook en Instagram om op de hoogte te blijven van de laatste nieuwtjes, persoonlijke updates, behind the scenes en nog veel meer leuks ♥

Reacties op dit artikel

    Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.