Beauty

Personal update | Hoe gaat het nu met het laser ontharen in mijn gezicht? #2

23 januari 2020

laser ontharen gezicht beharing ervaring
Er zijn een paar onderwerpen waar ik echt heel erg vaak berichtjes over krijg om te vragen hoe het ermee staat. Eén van deze onderwerpen is toch wel over het laser ontharen in mijn gezicht waar ik vorig jaar mee gestart ben. Daarom vandaag een update hoe het er nu mee staat! Laser ik nog iedere zes weken? Hoe is het resultaat tot nu toe? Is het resultaat blijvend? Ben ik tevreden?.. Ik vertel het je graag :)

‘Lees ook: Girlboss interview met Anke, Kim en Eva van Triaderm.’

laserontharen gezicht ervaring

Hoe het begon

Mocht je mij al langer volgen dan weet je dat ik – helaas – last heb van overbeharing in mijn gezicht. Wat hier de oorzaak van is, is helaas niet te achterhalen maar het is wel iets waar ik dagelijks mee bezig ben en wat me heel erg onzeker maakt. Het concentreert zich echt rondom mijn kin en bovenlip waarbij het echt goed opvalt door de combinatie van mijn lichte huid en donkere haartjes. Daar komt nog eens bij dat het dagelijks moeten scheren niet bepaald meehelpt aan de conditie van mijn huid; denk hierbij aan stoppeltjes, huidirritatie en ingegroeide haartjes. Dit is waarom ik toch wel dagelijks een meer dekkende foundation draag en zeker in de zomermaanden wanneer het felle zonlicht op de huid schijnt, mijzelf er op betrap dat ik vaak met een hand voor mijn mond/kin sta of praat.

Ik heb hier in het verleden al heel erg veel voor geprobeerd. Tot het laten uitzoeken waar deze overbeharing vandaan zou komen, smeersels, IPL in een salon, IPL met een apparaat voor thuisgebruik en zo’n beetje iedere andere vorm van ontharen zoals (elektrisch) scheren, ontharingscrème, epileren en waxen. Bij mij persoonlijk levert trouwens elektrisch scheren de minste huidirritatie op, dus daar hou ik het al jaren bij.

Lees ook mijn eerdere artikelen over dit onderwerp:
Over beharing (mijn eerste post hierover uit 2011)
Overbeharing en het gebruik van een IPL apparaat thuis
Overbeharing camoufleren
Update over overbeharing en tips
Mijn eerste ervaringen met laserontharen in het gezicht

laserontharen gezicht ervaring

Laser ontharen tegen de overbeharing in mijn gezicht

Vorig jaar kreeg ik het aanbod om een traject te mogen volgen bij Triaderm Arnhem om mijn deze gebieden in mijn gezicht aan te gaan pakken door midden van laser ontharen. Dat betekent dat ik iedere zes weken een behandeling onderga totdat het maximale resultaat behaald is. Ik ben hier heel erg trouw in en heb er dan ook al best een aantal behandelingen op zitten.

Mocht je je afvragen hoe ontharen door middel van laser nu precies werkt, of dit pijn doet, hoe een behandeling eruit ziet, wat dit kost en of er vergoeding mogelijk is, dan kan je het beste dit artikel over laser ontharen lezen. Tip: in de ‘Triaderm highlights’ op mijn Instagram account laat ik regelmatig beelden van tijdens een behandeling zien.

laser ontharen gezicht beharing ervaring

Hoe gaat het nu?

We zijn dus inmiddels een behandeling of zeven verder en ik kan zeker een update geven, al denk ik dat bovenstaande foto’s al heel erg voor zichzelf spreken. Wát een wereld van verschil al he? Iedere foto hierboven is gemaakt na zo’n 3 dagen niet scheren om het resultaat zo goed mogelijk weer te geven.

Je ziet duidelijk dat er minder haartjes zijn, dat de huid eromheen rustiger oogt, de grijzige waas wordt steeds minder, ik heb geen last meer van ingegroeide haartjes, mijn kin voelt niet alleen qua stoppeltjes maar ook qua huid veel gladder en zachter aan en ik hoef me niet meer iedere dag te scheren. Wát een enorme verademing! En telkens wanneer ik toch een beetje bang ben dat het maximale resultaat misschien helaas al behaald zou zijn, merk ik tóch nog weer vooruitgang na een volgende laserbehandeling.

Ik ben nu al zo enorm blij met het resultaat dat ik merk dat ik ook amper meer dezelfde dekkende foundation en concealer gebruik als hiervoor. Slechts een medium-dekkende foundation en soms een likje concealer, maar op sommige dagen ook enkel een BB cream en een beetje poeder. Ik heb steeds minder moeite met mensen drie zoenen geven en deins ook niet meer terug als mensen aan m’n gezicht willen zitten (in mijn vakgebied niet zo vreemd als het klinkt haha). Dit maakt zo’n wereld van verschil in mijn zelfbeeld en gevoel van zelfvertrouwen, dat is niet te beschrijven..

Ik hoop met deze update weer voldoende vragen te hebben beantwoord! Mocht je verder nog vragen hierover hebben dan mag je ze gerust hieronder in de reacties aan me stellen of stuur me een berichtje via de e-mail of social media :)

Liefs,
Desirée

Volg mij op Facebook en Instagram om op de hoogte te blijven van de laatste nieuwtjes, persoonlijke updates, behind the scenes en nog veel meer leuks ♥

Reacties op dit artikel

 • Avatar van Anne
  Reply Anne 17 juni 2020 at 09:46

  Beste Desiree, bedankt voor het delen van je persoonlijke verhaal. Zelf ben ik vorig jaar begonnen met laserontharing. Ben bewust naar een goed aangeschreven kliniek met gekwalificeerd personeel gegaan. Ze hebben vooraf aan de behandeling eerlijk aangegeven dat als het een hormonale disbalans is, het een lange weg kan worden. En dat blijkt :-(. Het resultaat na een jaar is minimaal. Ondanks dat ik tijdens de behandeling ruik dat de haartjes verbranden: bij mij geen tekenen van vermindering.
  Daarnaast is het erg prijzig. Heb me extra laten verzekeren, maar met het gebied wat ik laat laseren, krijg ik net 3 behandelingen vergoed. Eerder had ik altijd een pincet mee en trok ik haartjes dagelijks tussen de bedrijven door eruit. Nu met laseren moet ik scheren en heb ik aan het eind van de middag een dikke stoppelbaard, wat me nog onzekerder maakt. Al met al ben ik erg teleurgesteld en verdrietig dat dit niet de uitkomst biedt, waar ik op gehoopt had. Om eerlijk te zijn, vind ik de 1,5 meter afstand helemaal niet erg: niemand die te dicht bij staat en mijn overbeharing kan zien. Niet zoenen, zodat niemand mijn stoppels voelt…
  Om toch met iets positiefs af te sluiten (voor de mensen bij wie het wel effect mag hebben): ik heb geen last van pigmentvlekken en pijn is te doen (zeker kin en bovenlip, hals is wel gevoeliger).

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 17 juni 2020 at 11:19

   Hi Anne, dankjewel voor je openhartige reactie. Heel vervelend dat je nog maar minimaal verschil merkt.. Zo frustrerend als het zo’n lange weg moet zijn en kostbaar ook. Hebben ze al eens de overstap naar een andere laser geprobeerd? Of andere sterkte? Ik hoop zo dat er een blijvende oplossing kan komen hiervoor. Sterkte!

 • Avatar van Sarah
  Reply Sarah 15 april 2020 at 12:29

  Hey! Dank je voor je respons! Onze situatie is vergelijkbaar. Mijn arts vermoedt dat mijn haarzakjes overgevoelig reageren op testosteron en dat vooral daardoor overbeharing ontstaat. Hij wuift me niet weg en heeft me een behandeling voorgesteld (spironolactone), maar de keuze ligt bij mij. Zijn woorden: “Zou je gelukkig zij in een wereld zonder spiegels?”, daar denk ik vaak aan. Het antwoord is ja. Dat maakt het moeilijk. Mits wat “onderhoud” (ik wax vooral) is het onder controle te houden, maar de psychologische last om er continu zo mee bezig te zijn, hakt er wel in. Anderzijds wil ik met mijn gezond lichaam geen risico’s nemen.

  Na de lockdown zal ik mij zeker informeren over de laserbehandeling, zeker als jij er ook zo enthousiast over bent.

  Bedankt!
  Groeten,
  Sarah

 • Avatar van Sarah
  Reply Sarah 14 april 2020 at 12:25

  Dag Désirée,

  Heel interessant dat jij deze informatie met ons wilt delen. Ik heb het met aandacht gelezen. Bij jou was er dan niets speciaals te merken in de hormoonhuishouding? Ik heb zelf enkele testen laten uitvoeren en bij mij is er meer testosteron aanwezig dan “normaal” voor een vrouw. Hierdoor heb ik dus last van acne en beharing (ook in gezicht). Ik word dit jaar 31 en voornamelijk de laatste 2 jaren is het iets wat mijn zelfbeeld enorm naar beneden haalt. Het is een moeilijke kwestie. Geen idee of ik het moet leren accepteren (want ja, je kan het wel “onderhouden”), de hormonenbehandeling moet starten of toch meer moet informeren omtrent de laserontharing (daar ben ik nog niet op visite geweest).

  Groeten,
  Sarah

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 14 april 2020 at 15:28

   Hi Sarah, dankjewel voor je reactie. Er is meerdere keren mijn hormoonhuishouding gecontroleerd en het was telkens op ‘het randje’ maar niet voldoende om verder te laten bekijken en ik werd er wat mee weggewuifd helaas. Het blijft inderdaad een moeilijke kwestie.. Ik kan in ieder geval niet wachten tot mijn vaste praktijk weer opengaat zodat ik mijn lasersessies weer op kan pakken!

 • Avatar van Ingrid
  Reply Ingrid 24 januari 2020 at 14:37

  Fijn dat je een update geeft en het ziet er goed uit! Wat doe je tussen de behandelingen? Scheer jij je dan nog? Daar ben ik benieuwd naar.

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 27 januari 2020 at 10:34

   Ik scheer me elektrisch tussen de behandelingen in. Dit zorgt bij mij voor het snelste resultaat en de minste huidirritatie.

 • Avatar van Jet Tigchelaar
  Reply Jet Tigchelaar 24 januari 2020 at 10:17

  Goed resultaat wel al. Ik heb hetzelfde. Maar ook alles al geprobeerd. Ik blijf dit dus op de voet volgen. Zou er echt een methode zijn die werkt.

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 24 januari 2020 at 10:24

   Echt he? Het resultaat is al zoveel meer dan ik ooit had durven hopen en ben er bizar blij mee!

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.