Beauty

Personal update | Hoe gaat het nu met het laser ontharen in mijn gezicht? #2

23 januari 2020

laser ontharen gezicht - Personal update | Hoe gaat het nu met het laser ontharen in mijn gezicht? #2
Er zijn een paar onderwerpen waar ik echt heel erg vaak berichtjes over krijg om te vragen hoe het ermee staat. Eén van deze onderwerpen is toch wel over het laser ontharen in mijn gezicht waar ik vorig jaar mee gestart ben. Daarom vandaag een update hoe het er nu mee staat! Laser ik nog iedere zes weken? Hoe is het resultaat tot nu toe? Is het resultaat blijvend? Ben ik tevreden?.. Ik vertel het je graag :)

‘Lees ook: Girlboss interview met Anke, Kim en Eva van Triaderm.’

laserontharen gezicht ervaring 3 - Personal update | Hoe gaat het nu met het laser ontharen in mijn gezicht? #2

Hoe het begon

Mocht je mij al langer volgen dan weet je dat ik – helaas – last heb van overbeharing in mijn gezicht. Wat hier de oorzaak van is, is helaas niet te achterhalen maar het is wel iets waar ik dagelijks mee bezig ben en wat me heel erg onzeker maakt. Het concentreert zich echt rondom mijn kin en bovenlip waarbij het echt goed opvalt door de combinatie van mijn lichte huid en donkere haartjes. Daar komt nog eens bij dat het dagelijks moeten scheren niet bepaald meehelpt aan de conditie van mijn huid; denk hierbij aan stoppeltjes, huidirritatie en ingegroeide haartjes. Dit is waarom ik toch wel dagelijks een meer dekkende foundation draag en zeker in de zomermaanden wanneer het felle zonlicht op de huid schijnt, mijzelf er op betrap dat ik vaak met een hand voor mijn mond/kin sta of praat.

Ik heb hier in het verleden al heel erg veel voor geprobeerd. Tot het laten uitzoeken waar deze overbeharing vandaan zou komen, smeersels, IPL in een salon, IPL met een apparaat voor thuisgebruik en zo’n beetje iedere andere vorm van ontharen zoals (elektrisch) scheren, ontharingscrème, epileren en waxen. Bij mij persoonlijk levert trouwens elektrisch scheren de minste huidirritatie op, dus daar hou ik het al jaren bij.

Lees ook mijn eerdere artikelen over dit onderwerp:
Over beharing (mijn eerste post hierover uit 2011)
Overbeharing en het gebruik van een IPL apparaat thuis
Overbeharing camoufleren
Update over overbeharing en tips
Mijn eerste ervaringen met laserontharen in het gezicht

laserontharen gezicht ervaring 5 - Personal update | Hoe gaat het nu met het laser ontharen in mijn gezicht? #2

Laser ontharen tegen de overbeharing in mijn gezicht

Vorig jaar kreeg ik het aanbod om een traject te mogen volgen bij Triaderm Arnhem om mijn deze gebieden in mijn gezicht aan te gaan pakken door midden van laser ontharen. Dat betekent dat ik iedere zes weken een behandeling onderga totdat het maximale resultaat behaald is. Ik ben hier heel erg trouw in en heb er dan ook al best een aantal behandelingen op zitten.

Mocht je je afvragen hoe ontharen door middel van laser nu precies werkt, of dit pijn doet, hoe een behandeling eruit ziet, wat dit kost en of er vergoeding mogelijk is, dan kan je het beste dit artikel over laser ontharen lezen. Tip: in de ‘Triaderm highlights’ op mijn Instagram account laat ik regelmatig beelden van tijdens een behandeling zien.

triaderm arnhem laser ontharen gezicht - Personal update | Hoe gaat het nu met het laser ontharen in mijn gezicht? #2

Hoe gaat het nu?

We zijn dus inmiddels een behandeling of zeven verder en ik kan zeker een update geven, al denk ik dat bovenstaande foto’s al heel erg voor zichzelf spreken. Wát een wereld van verschil al he? Iedere foto hierboven is gemaakt na zo’n 3 dagen niet scheren om het resultaat zo goed mogelijk weer te geven.

Je ziet duidelijk dat er minder haartjes zijn, dat de huid eromheen rustiger oogt, de grijzige waas wordt steeds minder, ik heb geen last meer van ingegroeide haartjes, mijn kin voelt niet alleen qua stoppeltjes maar ook qua huid veel gladder en zachter aan en ik hoef me niet meer iedere dag te scheren. Wát een enorme verademing! En telkens wanneer ik toch een beetje bang ben dat het maximale resultaat misschien helaas al behaald zou zijn, merk ik tóch nog weer vooruitgang na een volgende laserbehandeling.

Ik ben nu al zo enorm blij met het resultaat dat ik merk dat ik ook amper meer dezelfde dekkende foundation en concealer gebruik als hiervoor. Slechts een medium-dekkende foundation en soms een likje concealer, maar op sommige dagen ook enkel een BB cream en een beetje poeder. Ik heb steeds minder moeite met mensen drie zoenen geven en deins ook niet meer terug als mensen aan m’n gezicht willen zitten (in mijn vakgebied niet zo vreemd als het klinkt haha). Dit maakt zo’n wereld van verschil in mijn zelfbeeld en gevoel van zelfvertrouwen, dat is niet te beschrijven..

Ik hoop met deze update weer voldoende vragen te hebben beantwoord! Mocht je verder nog vragen hierover hebben dan mag je ze gerust hieronder in de reacties aan me stellen of stuur me een berichtje via de e-mail of social media :)

Liefs,
Desirée

Volg mij op Facebook en Instagram om op de hoogte te blijven van de laatste nieuwtjes, persoonlijke updates, behind the scenes en nog veel meer leuks ♥

Reacties op dit artikel

 • Avatar van Ingrid
  Reply Ingrid 24 januari 2020 at 14:37

  Fijn dat je een update geeft en het ziet er goed uit! Wat doe je tussen de behandelingen? Scheer jij je dan nog? Daar ben ik benieuwd naar.

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 27 januari 2020 at 10:34

   Ik scheer me elektrisch tussen de behandelingen in. Dit zorgt bij mij voor het snelste resultaat en de minste huidirritatie.

 • Avatar van Jet Tigchelaar
  Reply Jet Tigchelaar 24 januari 2020 at 10:17

  Goed resultaat wel al. Ik heb hetzelfde. Maar ook alles al geprobeerd. Ik blijf dit dus op de voet volgen. Zou er echt een methode zijn die werkt.

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 24 januari 2020 at 10:24

   Echt he? Het resultaat is al zoveel meer dan ik ooit had durven hopen en ben er bizar blij mee!

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Meer in Beauty
Décaar facial cleansing brush review/ervaring
Beauty gadget | Décaar facial cleansing brush

Dat ik een #skincarejunkie ben hoef ik inmiddels vast niet meer uit te leggen. Maar dat ik daarnaast ook een...

Sluiten