Persoonlijk

Maak kennis met.. Coosje!

24 januari 2020

Coosje
Ha! Zo heb ik er op het ene moment nog heel veel moeite mee dat ik bijna geen baby meer in huis heb, aangezien Cate bíjna één jaar wordt, en zo maak je je huis toch weer helemaal babyproof. Maar nee, deze keer niet voor een mensenbaby maar voor een hondenbaby. Nog een paar weekjes en dan zal puppy Coosje haar intrede doen in ons gezin. We kunnen niet wachten!

Adopt, don’t shop?

Laat ik voorop stellen dat ik een voorstander ben van een dier uit een asiel een mooi forever home te mogen aanbieden, toch hebben we ervoor gekozen deze keer voor een puppy te gaan.

Met het ‘redden’ van wat oudere honden hebben we in het verleden helaas tot twee keer toe heel vervelende situaties meegemaakt. De één was onder valse voorwendselen aan ons verkocht en bleek uit een verkeerde en doorgefokte lijn te zijn, wat zich uitte in agressiviteit en gezondheidsproblemen bij de hond en gevaarlijke situaties voor mensen. Bij de ander bleef helaas vanwege de verkeerde ‘opvoeding’ een enorm onderdanigheidscomplex met angstaanvallen terugkomen waar wij niet meer mee om wisten te gaan. Helaas moet je dan bepaalde keuzes maken en die hebben er toen emotioneel flink ingehakt bij ons. Want te laten beslissen dat een hond ingeslapen moet worden of een ander thuis moeten zoeken voor je diertjes, is niet iets wat ons in de koude kleren is gaan zitten.

En toch begon het al een tijdje te knagen aan ons, dat we toch heel erg graag weer een hondje zouden willen. Maarja, wat zou dan de juiste tijd hiervoor zijn? En voor welk ras zouden we dan willen gaan? We hadden in ieder geval besloten dat het een kleiner ras zou gaan worden dat goed zou matchen met kinderen. Zo af en toe hadden we het erover, maar echt concrete plannen waren er nog niet.

Coosje

Coosje

Totdat er een berichtje voorbij kwam van een nicht van Paul, dat haar hondje Lola in verwachting was en er puppy’s op komst waren. De kruising 75% Toypoedel en 25% Shih-tzu sprak ons op de eerste plaats qua karakter maar ook zeker als formaat en uiterlijk heel erg aan. Dit leidde tot een gesprek tussen Paul en mij om voors en tegens op een rijtje te zetten en we besloten ervoor te gaan. Het was nog eventjes afwachten hoeveel pupjes er in aankomst zouden zijn of we eventueel in aanmerking konden komen, maar na een tijdje kregen we positief antwoord. Whaaa, té leuk!

Coosje

We zijn van de zwangerschap, de bevalling, de weken erna telkens op de hoogte gehouden met filmpjes en foto’s. En zo hadden we dan ook al heel snel een naam bedacht: Coosje! Deels afgeleid vanwege de abrikoos-kleur van haar vacht én omdat we het gewoonweg een heel erg leuke en lieve naam vinden. Inmiddels zijn we al een paar keer op puppybezoek gegaan om persoonlijk kennis te maken. Te lief hoor, zo’n stelletje pluizebollen bij elkaar! Het is bizar hoe snel ze groeien en echt verschillende karaktertjes aan het ontwikkelen zijn. Coosje lijkt een echt mama’skindje die graag knuffelt en ze pikt dingen snel op. En kijk nou, de foto van Shae samen met Coosje op schoot. Dat is toch té lief!

Coosje

Het aftellen is begonnen

Het lijkt misschien gek om met twee jonge kinderen ook voor een puppy te gaan, maar we denken dat dit juist een voordeel is in onze situatie. Cate is een slechte slaper waardoor we er ’s nachts toch al regelmatig even uit zijn, zodat we ook Coosje nog even kunnen laten plassen totdat ze zindelijk is. Daarnaast werk ik vanuit huis waardoor Coosje bijna nooit alleen zal zijn en ik ben nu met een baby toch al lekker in de weer waardoor ik gewend ben aan onregelmatigheden.

Coosje is inmiddels ingeschreven voor een puppycursus, de hondenverzekering is alvast afgesloten, de puppy-aankoopjes zijn voor het grootste gedeelte gedaan.. Binnenkort nog een keertje bij de hondjes op visite gaan om te knuffelen en dan zal in februari Coosje ons nieuwste gezinslid gaan worden. We kunnen alvast niet wachten!

Liefs,
Desirée

Volg mij op Facebook en Instagram om op de hoogte te blijven van de laatste nieuwtjes, persoonlijke updates, behind the scenes en nog veel meer leuks ♥

Reacties op dit artikel

 • Avatar van Rachel Kromdijk
  Reply Rachel Kromdijk 16 maart 2020 at 15:25

  wauw wat een mega leuk hondje zeg, ik ga hier ook eventjes naar kijken. Wij willen in de toekomst ook graag een hondje erbij nemen.

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 17 maart 2020 at 10:56

   Hi Rachel, het is ook echt een heel leuk mixje! Heel slim, humor, knuffelig en lekker compact van formaat <3

 • Avatar van Marloes
  Reply Marloes 31 januari 2020 at 14:09

  Oooh, wat een schatje! Leuk om al die spulletjes uit te zoeken :) Mijn vriend en ik hebben nu bijna een jaar geleden een kat geadopteerd, maar als we over een paar jaar een hond nemen, moeten we nog even kijken of we weer adopteren of ook een keer voor een babydier willen gaan. Veel plezier alvast!

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 31 januari 2020 at 19:29

   Dankjewel! Zo leuk, een nieuw dierenvriendje in huis <3

 • Avatar van Therese
  Reply Therese 30 januari 2020 at 15:49

  wat een schatje

 • Avatar van Quirina Kamoen
  Reply Quirina Kamoen 26 januari 2020 at 21:42

  Wat een schatje

 • Avatar van Linda
  Reply Linda 26 januari 2020 at 19:39

  Wat super schattig 🥰 en zo ontzettend leuk. Het is even wat werk, maar dat is het opvoeden van een puppy meer dan waard. Wat zullen de meisjes ervan genieten😄

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 27 januari 2020 at 10:29

   We kijken er zo enorm naar uit! Denk inderdaad dat het ook voor de meisjes heel leuk zal zijn :)

 • Avatar van sonja timmerman
  Reply sonja timmerman 24 januari 2020 at 16:03

  Wat geweldig! En wat een scheetje is het! Wij hebben vandaag te horen gekregen dat wij ook weer een pup krijgen. Zp superblij! Veel plezier met Coosje! Hoop op nog meer mooie foto’s!

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 27 januari 2020 at 10:33

   Ohhh, wat leuk! Wat voor ras komt er bij jullie?

 • Avatar van Ingrid
  Reply Ingrid 24 januari 2020 at 14:40

  Ach gut, wat een dotje. Een leuk nieuw gezinslid voor jullie.

 • Avatar van Kimberley
  Reply Kimberley 24 januari 2020 at 08:40

  Te cute! Wij hebben sinds een paar maandjes ook een hondje erbij, met kleine kinderen, en ze hoort er echt al helemaal bij. Af en toe is het druk, maar dat was het toch al wel, haha. Veel plezier met Coosje alvast! <3

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 24 januari 2020 at 10:24

   Dat is precies wat wij ook zeggen haha. Het is toch al druk met twee kindjes, dan kan dit er nog wel bij. En het kan zoveel extra’s brengen en leren met/aan kindjes/het gezin. We kijken ernaar uit! <3

 • Avatar van Romy
  Reply Romy 24 januari 2020 at 08:05

  Aww, wat een dropje! Dit is toch té schattig! Ik kan me voorstellen dat de komende weken je niet snel genoeg kunnen gaan. Zelfs de hondenbench is er al helemaal klaar voor :)

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 24 januari 2020 at 10:25

   Haha, ja het is net als babyspulletjes kopen. Weer even lekker alles uitzoeken en shoppen maar ;) Nog een paar weekjes!

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.