Carrière & Geld Mama & Kind

Girlboss Interview met Sarita Langenhof van Newborn Spa

9 januari 2020

Newborn Spa Sarita Langenhof interview
Ruim een derde van alle ondernemers in Nederland is vrouw en er zijn heel veel vrouwen die eraan denken om een eigen bedrijf te gaan starten. Wellicht heb jij hier ook al eens over nagedacht? Of ben je al gestart maar heb je nog net dat duwtje in de goede richting nodig om er helemaal voor te kunnen/durven gaan? Deze inspirerende vrouwelijke ondernemers gingen je voor! Vandaag in de Girlboss Interview serie: Sarita Langenhof van Newborn Spa.

Girlboss
A woman in control, taking charge of her own circumstances in work & life. Someone who knowns her worth and won’t accept anything less. She is empowering and inspiring to those around her & kicks ass!” – Urban Dictionary

Interview met Sarita Langenhof van Newborn Spa

1. Wie ben je en kan je wat meer over jouw bedrijf vertellen?
Mijn naam is Sarita Langenhof, moeder van 2 kinderen van 4 en 6 jaar. Enkele jaren geleden ben ik begonnen met de grondbeginselen van Newborn Spa. Ik ben afgestudeerd als pedagogisch werker en gediplomeerd allround wellness medewerkster. Na ruim 16 jaar ervaring te hebben opgedaan in beide werkvelden heb ik daarnaast in 2016 het diploma voor zwangerschapsmassage behaald evenals de diploma’s voor docente Shantala babymasseuse en EHBO voor baby’s en kinderen”.

Newborn Spa is een baby spa en wellness. Vanaf 14 dagen tot 6 maanden kun je met je baby bij ons terecht. Hydrotherapie (ook wel floaten genoemd) is ontzettend goed voor de fysieke en mentale ontwikkeling van je baby. Je baby heeft in de buik zwemreflexen ontwikkeld en juist bij de allerkleinsten zijn deze nog heel sterk aanwezig. Veel ouders krijgen zelfs tranen in hun ogen als ze zien hoe hun baby van 2 weken al goed kan zwemmen en heel bewust naar je toezwemt bij aanmoediging!

Daarnaast helpt het bij het verminderen en vaak zelfs volledig verdwijnen van krampjes, gespannen houding, veel huilen en schrikachtigheid. We krijgen veel baby”s doorgestuurd vanuit het ziekenhuis, dokters of osteopaten omdat het de spieren en botten en coördinatie van je baby aanzienlijk versterkt. De baby’s die regelmatig komen floaten lopen voor op de ontwikkeling (dit horen de ouders dan ook van het consultatie bureau en ze zien zelf vaak met kindjes van dezelfde leeftijden als hun kindje) en zullen sneller gaan staan, kruipen en lopen. Ook is dit erg goed voor premature/dysmature baby’s. Doordat je baby meer zal eten rondom de sessie en dieper slaapt groeit je baby veel beter. (Dit alles is wetenschappelijk onderzocht.) Bij Newborn Spa hebben we elk jaar bezoek van een arts die onze werkwijze volgt en een verslag schrijft waarom een bezoek aan Newborn Spa jou en je baby echt goed doet. Deze bevindingen zijn terug te vinden op onze wetenschappelijke pagina van de website.

Onze oudste vaste spa bezoeker is ondertussen bijna 5 jaar. Joël is bij Newborn Spa terecht gekomen door het AMC ziekenhuis waar hij in behandeling is. Doordat hij zelf niet kan lopen zitten of staan is het moment van vrij bewegen voor hem superfijn en ook voor zijn ouders. Daarnaast is het goed voor zijn spierontwikkeling en geniet hij voluit van zijn float sessie. Normaliter gebruikt Joël net als sommige baby’s medicijnen om de darmen te stimuleren maar door de combinatie van het floaten en de babymassage stimuleren we de darmen extra goed, zodat alles natuurlijk in werking wordt gezet.

2. Waar komt jouw liefde en passie voor ondernemen en het idee voor jouw bedrijf vandaan?
Toen mijn dochter een baby was, zocht ik naar allerlei oplossingen om haar beter te laten slapen en eten. Zo kwam ik tot de ontdekking van het bestaan van hydrotherapie en wat daarvan de voordelen zijn. Newborn Spa is de 1e baby spa van Nederland en al ons personeel is pedagogisch gediplomeerd. Het doel is om op een fijne en professionele wijze ouders & hun baby de beste start te geven, zodat iedereen in het gezin daarvan profiteert.

Als baby ben ik zelf geadopteerd uit Colombia en heb ik de eerste maanden direct na de geboorte in een tehuis/opvang doorgebracht. Hierdoor weet juist ik hoe belangrijk het is dat je een binding hebt met je kindje en wat een baby veiligheid en geborgenheid meegeeft.

Niet alleen op jonge leeftijd, maar ook op latere leeftijd is het hechtingsproces tussen ouder en kind heel erg belangrijk. Tijdens een bezoek aan de spa werken we ook echt doelgericht aan het binden van de ouder met hun baby. En dat is niet vanzelfsprekend. Soms ontvangen we ook moeders met een postnatale depressie die het moeilijker vinden om te binden met hun baby. Of moeders met een baby die overmatig huilt en dan is het voor de moeder heel erg emotioneel als ze zien dat hun baby bij ons, door de vrijheid van het floaten, echt aan het genieten is.

3. Op welk punt besloot jij om er helemaal voor te gaan en begon je fulltime te ondernemen?
Ik heb 4 jaar lang onderzoek gedaan over het hoe en waarom, voordat ik officieel kon beginnen met Newborn Spa. Doordat ik ervan overtuigd was dat ik heel veel gezinnen en baby’s hun leven kon veranderen door ze mee te nemen in een hydrotherapiesessie gecombineerd met een baby massage besloot ik er vol voor te gaan!

Newborn Spa Sarita Langenhof interview

4. Wat is volgens jou de sleutel van jouw succes?
Werken met je hart en een veilige, professionele en vertrouwde omgeving te creëren voor ouder en kind. Bij Newborn Spa heerst er echt een ontspannen spa sfeer vanaf het moment dat je binnenstapt.

Waar normaliter thuis je baby soms in of na bad heel hard kan huilen komt dit door onze kundige zorg eigenlijk bijna niet voor. En dat komt doordat we hier werken met passie en liefde. Daarnaast ben ik door veel ouders al snel omgedoopt tot ‘de babyfluisteraar’. Doordat ik lichaamstaal lees van een baby kan ik direct inspelen op eventuele spelende klachten en hiermee hebben we van vele ouders echt een verandering gebracht in het leven van hun en hun baby.

5. Waar zie jij jezelf en je bedrijf over vijf jaar?
Ik ben bezig uit te breiden met Newborn Spa op een bijzondere wijze en ben ik gezegend met een klein, geweldig team die me hierbij gaat ondersteunen. Ondertussen zijn we achter de deuren met een heel tof traject bezig waarmee we midden 2020 mee zullen starten. Verder kijk ik niet al te ver in de toekomst. Dat past niet echt bij mij! Mijn grote doelen hou ik voor me, anders komen ze niet uit ;)

6. Hoe ziet een gemiddelde werkdag eruit?
We staan rond de klok van 6.30/6.45 op en dan maak ik mijn kinderen klaar voor hun school. Om half negen zitten ze op school en race ik naar de spa. Van thuis neem ik altijd de was mee van de spa. En dan wordt de spa geopend en klaargemaakt voor onze eerste bezoekers. De mailings en gemiste telefoontjes worden beantwoordt. Onze laatste sessie vindt in de avond plaats om 18.00 en/of 20.00 En dan, einde dag, sluiten we alles af met een grote schoonmaak en alles klaarmaken voor de volgende dag. Ondertussen wordt onze social media bijgehouden natuurlijk.

7. Wat is het grootste leerpunt uit jouw carrière?
Dat je alleen samenwerkingen met andere zelfstandigen moet aangaan wanneer je er zelf ook wat aan hebt. En altijd zorgen dat afspraken/samenwerkingen contractueel worden vastgelegd.  Niet iedereen heeft het beste met een andere ondernemer voor. Behoud altijd de focus op jezelf en geloof in je eigen kracht. En laat je niet afleiden door anderen. Alleen dan trek je de klanten naar je toe die echt bij jou en je bedrijf passen!

8. Waar kan jij als ondernemer echt niet zonder?
Zonder mijn computer en laptop, en telefoon. En mijn online agenda! Ik ben best wel chaotisch soms. Dit is voor mij dus echt een must.

9. Wat is het beste advies wat je aan andere (vrouwelijke) ondernemers kan geven?
Ga doen wat je echt met liefde en passie doet! En laat je niet afleiden door mensen die bang zijn risico’s te nemen of die het schip al zien zinken voordat je überhaupt bent gaan varen. Als ik me daardoor destijds had laten leiden stond ik niet nu hier in de eerste Baby spa en wellness van Nederland en daar ben ik ontzettend trots op. En wees nooit bang andere ondernemers te benaderen naar wie je opkijkt!

–> Neem een kijkje op de website van Newborn Spa voor meer informatie en om een afspraak te maken. Leuk extraatje: met de kortingscode CURVACIOUS10 krijg je €10,- korting op een floatingsessie voor je baby.

Reacties op dit artikel

    Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.