Beauty

Skincare | Lush Ultraplant gezichtsreiniger

15 januari 2020

Lush Ultraplant review
Toen ik het persbericht over de nieuwe Lush lentecollectie binnen kreeg, werd mijn aandacht gelijk naar Lush Ultraplant getrokken. Dit is een 100% natuurlijke én zelf-conserverende gezichtsreiniger die uit slechts zes ingrediënten bestaat en qua gebruik in dezelfde lijn als een reinigingsolie of reinigingsbalsem uitkomt. En als je mij een beetje kent, weet je dat dat mijn favoriete type reiniger is. Lucky me kreeg Lush Ultraplant in een heerlijk geurend pakketje toegestuurd en ik deel graag mijn bevindingen hierover met je!

‘Lees ook: Hoe groen is jouw badkamerkasje?

Lush Ultraplant review

Lush Ultraplant review

Ingrediënten

Qua ingrediëntenlijstje had ik al verklapt dat het kort is; er zitten namelijk slechts zes ingrediënten in dit product:

– jojoba-olie, dit is een lichte was met een hydraterende en verzachtende werking die de talgproductie helpt te reguleren en daarnaast helpt om ontstekingen in de huid te verminderen
– sinaasappelbloesemwater, geeft de huid een fris gevoel en kan op de lange termijn bijdragen aan een egalere teint
– glycerine, een natuurlijk hydraterend ingrediënt dat de huid helpt om vocht vast te houden
– zonnebloemwas, een plantaardige vervanger voor bijenwas met een verzachtende werking, daarnaast vermindert het huidirritaties en zorgt het voor een betere doorbloeding van de huid
– agave nectar, een plantaardige vervanger voor honing die vocht naar de huid aantrekt en vasthoudt en daarnaast heeft het antimicrobiële en antibacteriële eigenschappen die de huid reinigen
– candelilla was, een plantaardige vervanger voor bijenwas met een verzachtende werking en helpt de huid te versterken.

Zoals je ziet is dit een heel huidvriendelijk ingrediëntenlijstje waar ik zeker vrolijk van word. Ik denk dan ook dat deze reiniger voor ieder huidtype geschikt zal zijn. Het is maar net wat je voorkeur is qua textuur. Je moet namelijk wel van het gevoel van een olie-ig/rijk product op de huid houden.

Lush Ultraplant review

Hoe gebruik je dit product?

Tsja, dat is eigenlijk net als de meeste reinigingsoliën/balsems heel eenvoudig: je neemt een beetje product uit het potje, verwarmt dit tussen je vingertoppen, masseert dit in op je huid (neem hier gerust je oogleden bij mee) en daarna spoel je al het vuil, viezigheidjes en make-up zo met een washandje en wat lauwwarm water van je gezicht af.

Textuur en geur

Zoals eerder gezegd moet je wel van een balsem/olie-achtig product op je huid houden. De combinatie van de ingrediënten maakt een zachte waxstructuur die door de warmte van je huid zal gaan smelten en zo gemakkelijk over je gezicht te verdelen is. De geur is verder heel neutraal te noemen en doet me aan een zeer milde olijfolie denken, maar is eigenlijk in gebruik amper waar te nemen.

Lush Ultraplant review

Mijn ervaring

Het was vast al tussen de regels door te lezen dat ik enthousiast ben over Lush Ultraplant, het plantaardige zusje van de bekende Ultrabland reiniger. De combinatie van de ingrediënten, de olie-substantie waar mijn droge huid heel goed op reageert, de effectiviteit van het product en het gemak waarmee ik make-up hiermee van mijn huid af krijg – zónder te hoeven boenen – maar ook zeker het zachte, soepele huidgevoel na het afspoelen maakt dit een heel fijne gezichtsreiniger die ik zeker aan kan raden om eens uit te gaan proberen.

Prijs en verkrijgbaarheid

Lush Ultraplant gezichtsreiniger is via de Lush winkels en in de Lush webwinkel verkrijgbaar voor €15,00 (45g). Good to know: deze reiniger is geschikt voor vegans én dierproefvrij.

Liefs,
Desirée

Volg mij op Facebook en Instagram om op de hoogte te blijven van de laatste nieuwtjes, persoonlijke updates, behind the scenes en nog veel meer leuks ♥

Reacties op dit artikel

 • Avatar van Dana
  Reply Dana 15 januari 2020 at 21:12

  Deze lijkt mij erg fijn! Eerst nog mijn stash op maken en dan is deze aan de beurt :)

 • Avatar van Natascha - BeautyOpinie
  Reply Natascha - BeautyOpinie 15 januari 2020 at 19:14

  Dit klinkt als iets waar ik ook heel blij van word, dus dit soort tips bedoelde ik nou :) Leuk dat je dit deelt, ik ga ‘m onthouden!

 • Avatar van VWillemse
  Reply VWillemse 15 januari 2020 at 11:44

  Ik gebruik graag ultrabland , maar deze plantaardige versie trekt mij eigenlijk wel meer vanwege de fijne ingredienten.
  Volgend x deze maar eens proberen dan.
  Als ik zo lees wat er inzit lijkt het wel een hele verzorgende (hand)creme.

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.