Huis & interieur Mama & Kind

Home | Een nieuw speelhoekje voor de meiden

19 januari 2020

speelhoekje kinderen inspiratie
Nu we zeker wisten dat de box weg kon, aangezien Cate er al lange tijd niet meer in zat, kwam er ruimte in de woonkamer voor het creëren van een nieuw speelhoekje voor de meiden. Ik had al gelijk het één en ander in mijn hoofd en ging online op zoek naar de items ervoor. Ik bestelde het één en ander en ging naar de winkel. Dus toen Shae een spontaan middagje met een vriendinnetje mee mocht naar de dierentuin konden wij lekker aan de slag. En wat is het leuk geworden!

‘Lees ook: Mooie sterrenhemel posters voor de meiden.’

speelhoekje kinderen inspiratie

Het resultaat van een nieuw speelhoekje voor de kinderen

Ik bedacht me dat ik voor dit hoekje graag iets wilde waar beide meiden wat mee zouden kunnen, maar aangezien er een redelijk leeftijdsverschil tussen Shae en Cate zit was dit nog best lastig. Shae moet immers het één en ander op kunnen ruimen voor de handjes van Cate..

speelhoekje kinderen inspiratie speelhoekje kinderen inspiratie

We kozen voor een kindertafel die als bureautje dienst kon doen en we vonden het fijn als er een beetje opbergruimte in zou zitten. Na wat zoekwerk kwamen we uit bij de IKEA Flisat kindertafel waar we twee lage Trofast opbergbakken onder de tafelbladen ‘hingen’. Zo kan er wat speelgoed uit het zicht in opgeborgen worden of bijvoorbeeld een tekening/knutsel/werkje van Shae met wat potloden/stiften erbij zodat Cate er niet aan kan komen.

Aan de muur wilde ik graag iets waar je wat leuks op kon zetten, wat er speels uit zag en wat opnieuw ingedeeld kon worden naar aanleiding van hetgeen je eraan zou willen hangen. Een oldskool peg board werd het, maar dan in een nieuwerwets jasje. Het werden twee IKEA Skadis borden met verschillende herplaatsbare hangers om wat op/in te kunnen zetten en kunstwerkjes aan vast te kunnen klemmen.

speelhoekje kinderen inspiratie speelhoekje kinderen inspiratie

Ik vond het best nog wel lastig om leuke stoeltjes te vinden voor het speelhoekje, want ik wilde niet al te standaard stoeltjes en ze moeten daarnaast wel lekker genoeg zitten, makkelijk schoon te maken zijn en stevig zijn zodat ze lang mee kunnen. Na wat online speurwerk kwam ik uit bij Sklum. Ik had nog nooit van deze webwinkel gehoord, maar besloot een gokje te wagen. Ik zag dat het pakketje uit Spanje moest komen, maar binnen een week waren de stoeltjes binnen. Duidelijk geïnspireerd op de bekende Vitra Eames DSW kuipstoelen, maar dan heel wat leuker geprijsd ;) En nog een stevige kwaliteit en mooi afgewerkt ook. Love them!

Om de speelhoek een speelse touch mee te geven kon ik het niet laten en kocht ik deze grote giraffe knuffel die ik bestelde via H&M Home en als laatste gaf ik het geheel een kleurrijke touch met de IKEA Tertial bureaulamp. Deze gele kleur is nu helaas niet meer te koop, maar ze hebben ze nog wel in andere kleuren in het assortiment.

speelhoekje kinderen inspiratie

Toen Shae terug kwam van haar dagje dierentuin was ze helemaal verbaasd en enthousiast. Sindsdien zit ze er vaak aan te ‘werken’ of te spelen. Cate gebruikt de stoeltjes nu nog als spelonderdeel door er dingen op te zetten of om zichzelf er mee vooruit te duwen en ik denk dat de volgende stap wordt dat ze ze als loopwagen gaat inzetten haha. Maar voor we het weten kan ook zij er op zitten. Té leuk om zo’n speelhoekje voor de meiden te maken en hun enthousiaste reacties erop te zien. Aan de ene kant heel erg leuk en praktisch voor de kinderen en aan de andere kant staat het ook nog eens leuk in de woonkamer. En daar wordt mama dan ook weer blij van :)

Liefs,
Desirée

Volg mij op Facebook en Instagram om op de hoogte te blijven van de laatste nieuwtjes, persoonlijke updates, behind the scenes en nog veel meer leuks ♥

*

Reacties op dit artikel

 • Avatar van Eva
  Reply Eva 1 februari 2022 at 15:44

  Dag Desirée, wat een mooi hoekje heb je gemaakt voor je dochters! Ik heb net dezelfde tafel gekocht en net als jij zoek ik nu wat originelere maar toch budgetvriendelijke stoeltjes. Op de website waarnaar je doorverwijst is dit model op dit moment helaas niet beschikbaar, maar ik vond wel elders een alternatief. Alleen twijfel ik over de zithoogte doordat de bakken een beetje onder het tafelblad uitkomen. Heb jij deze stoeltjes toevallig nog in gebruik? Weet je dan misschien ook wat de zithoogte is?
  Bedankt alvast!
  Eva

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 1 februari 2022 at 15:56

   Hi Eva,

   Dankjewel voor je leuke reactie! Ik heb inmiddels dit zithoekje voor de meiden niet meer, dus kan het helaas niet nameten. In verband met de bakken blijft er voor grotere kindjes sowieso met ieder stoeltje/krukje net wel/net niet voldoende ruimte over. Beetje lastig gemaakt eigenlijk: aan de ene kant heel praktisch om iets in op te bergen en aan de andere kant combineren stoeltjes en krukjes er niet helemaal lekker mee waardoor aangeschoven aan tafel zitten niet gaat..

 • Avatar van Mieke
  Reply Mieke 23 januari 2020 at 00:05

  Dit is té mooi gewoon! Dat bureautje is ideaal en die stoelen wil ik ook 🙈
  Ik ga dit artikel bewaren voor wanneer ons meisje groot genoeg is voor een eigen bureautje!

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 23 januari 2020 at 10:03

   Wat enorm leuk je enthousiasme! :)

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.