Huis & interieur Lifestyle

Home | Een eigen sporthoekje in huis

13 januari 2020

decathlon winactie 5 - Home | Een eigen sporthoekje in huis
Ik had besloten voor dit nieuwe jaar niet aan goede voornemens te doen, of in ieder geval geen grote persoonlijke doelen te stellen. Wél zijn er een aantal dingen die ik graag anders wilde doen. Zo wil ik de regelmaat in het sporten terug zien te vinden en één van de dingen om dat makkelijker te maken was het creëren van een eigen ‘sporthoek’ in huis voor krachttraining, grondoefeningen en dergelijke. Ik ging hiervoor aan de slag en laat je graag het resultaat zien. En nog een leuke extra: in samenwerking met Decathlon mag ik 2x €50,00 shoptegoed weggeven zodat ook jij thuis zo’n fijn hoekje in kan richten!

‘Lees ook: Love it! | Gemberthee (en waarom dit zo gezond is).’

decathlon winactie 7 - Home | Een eigen sporthoekje in huisdecathlon winactie 6 - Home | Een eigen sporthoekje in huisdecathlon winactie 3 - Home | Een eigen sporthoekje in huis

Thuis een sporthoek maken

Het was even wat herindelen en opruimen in huis en daarmee ontstond er dit fijne hoekje op zolder. Aangezien dit ook onze slaapkamer is wilde ik wel dat het er nog enigszins gezellig uit zou zijn, maar er moest in ieder geval voldoende vloeroppervlak zijn zodat ik ieder moment direct aan de slag zou kunnen gaan. Dat is met deze opstelling gelukt en ik ben er dan ook heel erg blij mee!

Wat heb je nodig?

Er is trouwens helemaal niet zoveel nodig om zo’n eigen sporthoek in te kunnen richten en bij Decathlon kan je er ook nog eens voor een fijne prijs van alles voor in huis halen. Eigenlijk is het een kwestie om uit te zoeken welke oefeningen je zou willen doen en/of waar je aan zou willen werken en vervolgens de juiste producten uit te zoeken. Zo heb je voor de prijs van hooguit een paar maanden sportschoolabonnement alles in huis om ieder moment aan de slag te kunnen gaan.

Voor de meeste grondoefeningen heb je niet eens per sé wat nodig aan attributen, maar je kan oefeningen net wat intensiever maken met bijvoorbeeld weerstandsbanden, door op een balansbord te gaan staan of er dumbbells bij te gaan gebruiken. Samen met een fitnessmat of yogamat en eventueel een tablet of smart-tv zodat je ook online sportvideo’s kan gaan volgen ben je dan wel klaar. Voor krachttraining hebben we daarnaast nog een halterstang, wat zwaardere gewichten en kettlebells in huis. Oh, en geïnspireerd op de effectiviteit van de Nintendo Ring Fit Adventure accessoire besloot ik ook nog een losse pilates ring in huis te halen. Bizar hoe bepaalde oefeningen waarbij het líjkt alsof je niets doet, toch zó effectief kunnen zijn!

Voor mij is Decathlon echt een soort van speelgoedwinkel voor volwassenen. Heerlijk om doorheen te lopen en geïnspireerd te raken en ik ga er dan ook nooit met lege handen naar huis. Al is het maar voor een fijne sportlegging, anti-slip sokjes (zie foto’s) of dus een nieuw ‘attribuut’ om mee aan de slag te gaan. Het fijne: de items zijn niet alleen leuk geprijsd, maar ook nog eens van goede kwaliteit. De kleding blijft bijvoorbeeld ook na veelvuldig wassen mooi, alles voelt stevig aan, is netjes afgewerkt en geeft me het vertrouwen er lekker mee aan de slag te kunnen gaan.

Je kan het eigenlijk zo gek maken als je zelf wil, maar dat het niet veel ruimte in beslag hoeft te nemen om heel effectieve oefeningen vanuit huis te kunnen doen zie je op deze manier heel goed :)

Ik ben in ieder geval heel erg blij met dit nieuwe hoekje in huis. Effectief, sfeervol (ja, dat vind ik ook belangrijk!) en alles om handen om direct – mét lekker wat variatie – aan de slag te kunnen gaan wanneer de meiden in bed liggen bijvoorbeeld. Ik hoef er dan niet de deur voor uit, maar kan gewoon mijn sportkleding aantrekken en aan de slag. En die lage drempel werkt voor mij heel fijn!

decathlon winactie 1 - Home | Een eigen sporthoekje in huisdecathlon winactie 4 - Home | Een eigen sporthoekje in huis

Winactie | 2x €50,00 shoptegoed voor Decathlon!

In samenwerking met Decathlon mag ik twee van jullie blij maken met een fijn shoptegoed om je te ondersteunen bij je goede voornemens voor dit jaar. Waar je dit aan uitgeeft mag je natuurlijk helemaal zelf bepalen. Je kan de bon zowel in de Decathlon winkel als de webwinkel gebruiken op alle producten en services.

Wat moet je doen om kans te maken?
1. Laat onder dit artikel een reactie achter wat je met het shoptegoed uit zou kiezen (ik ben gewoonweg heel nieuwsgierig :)
2. Natuurlijk zou ik het ook leuk vinden als je mij volgt via Facebook en Instagram en bij het betreffende bericht een reactie achter zou laten, deze liket en deelt met jouw vrienden.

Meedoen met deze winactie kan tot en met zondag 19 januari 2020, 23.59 uur. De winnaars ontvangen na afloop persoonlijk bericht.

Liefs,
Desirée

*

Reacties op dit artikel

 • Avatar van Elise
  Reply Elise 13 januari 2020 at 22:30

  Wauw wat een leuke actie. Ik ben redelijk fanatiek met sporten, maar wil nu ook weer het wandelen oppakken. Elke dag even wandelen van het station naar werk, heen en weer toch zo’n 5 km. Goed voor het lijf maar ook lekker even het hoofd leeg maken! Ik zou het shoptegoed uitgeven aan nieuwe paardrijkleding zodat ik 6 dagen per week in een heerlijke nieuwe outfit kan paardrijden!

 • Avatar van Natasja
  Reply Natasja 13 januari 2020 at 22:24

  Ik doe graag mee! Ben toevallig aan het kijken voor nieuwe sportkleding en ik doe sinds dit jaar ( hoe cliché ) workouts thuis. Dus ik zou sportkleding en materialen aanschaffen.

 • Avatar van Mihaela Michelle
  Reply Mihaela Michelle 13 januari 2020 at 22:14

  Super leuk! Van dit shoptegoed zou ik heel graag een sportbroek willen kopen, die al een tijdje op mijn verlanglijstje staat. Een mooie, comfortabele en trendy sportbroek (de damesbroek voor lichte gym en pilates) ♡♡♡

 • Avatar van Marcia Kan
  Reply Marcia Kan 13 januari 2020 at 22:09

  Wat een leuk hoekje is dat geworden! Ik zou het shoptegoed denk ik gebruiken voor een nieuwe sport-outfit. Vooral jumping is mijn favoriet in de sportschool, dus een extra setje kleding is niet verkeerd! Ook voor mijn dochters die op turnen zitten is er heel veel leuks te vinden bij Decathlon, dus dat shoptegoed hebben we eigenlijk in gedachten al uitgegeven😉… Nu nog een kwestie van winnen, hahaha

 • Avatar van Tamara de Jonge
  Reply Tamara de Jonge 13 januari 2020 at 22:08

  Oh super. Ik heb vorig jaar een sportschool abonnement afgesloten en niet lang daarna werd er hielspoor/peesplaatontsteking vastgesteld en mocht ik niks meer. Einde v ’t jaar ben ik weer begonnen met workouts thuis te doen. Helaas is mijn kettlebel op de naad gescheurd. Dus ik zou sws een nieuwe kettlebel nemen want dat vind ik best fijne workouts! En wat andere gewichtjes en een fijn shirt 👍

 • Avatar van Tessa
  Reply Tessa 13 januari 2020 at 21:59

  Wat een super fijne winactie! Ik zou het gebruiken voor een fijne yogamat en outfit. Sinds ik ontdekte dat yoga heel veel opleverd nu ik een burnout heb wil ik het mezelf zo comfortabel mogelijk maken

 • Avatar van Claudette
  Reply Claudette 13 januari 2020 at 21:58

  Hoi Desiree, Topactie! Ik ben een fanatiek hardloopster. Na een zware blessure hebben ze uit mijn linkerknie de binnen en buiten meniscus verwijderd. Mijn evenwicht is absoluut helemaal verdwenen en dat ben ik nu onder begeleiding aan het trainen. Ik zou zeker een balansboard kopen want hoe meer ik oefen dest te beter en hopelijk sneller herstellen. Ik mis het rennen zo!

 • Avatar van juliawaterreus
  Reply juliawaterreus 13 januari 2020 at 21:57

  een jaar geleden had ik niet gedacht dat ik dit ooit zou zeggen…. maar shoptegoed van Decathlon vind ik helemaal te gek. Ik wil dit jaar mee doen met Mudmasters, dus iets van een zwembroekje voor onder mijn kleding zou dan wel handig zijn.

 • Avatar van Kiki
  Reply Kiki 13 januari 2020 at 21:56

  Dit komt zo goed uit! Ik zou een dikke mat (lig me nu een breuk) kopen! En dumbells en weerstandsbanden, kan ik eindelijk eens lekker doorpakken!

 • Avatar van Janneke Janssen
  Reply Janneke Janssen 13 januari 2020 at 21:52

  Ik ben door een maagverkleining bijna 50 kilo afgevallen! Super fijn, maar minder voor mijn lichaam. Dit winnen zou mij zeker een steun in de goede richting geven. Ik mag door omstandigheden niet flink sporten, maar mijn benen mag ik zeker wel trainen! Ik zou dus gaan voor iets van een matje en een hoepel en misschien nog iets van gewichtjes!

 • Avatar van Esther
  Reply Esther 13 januari 2020 at 21:49

  Wat leuk! Ik heb goede voornemens dit jaar en begin wat meer met thuis sporten. O.a. net ring fit adventure ;). Ik zou dolgraag fijne weerstandsbanden en meter voor de fiets willen. (winter binnen, lente buiten sporten) . Gezien rennen mijn knieën sloopt 😅

 • Avatar van Nicole
  Reply Nicole 13 januari 2020 at 21:26

  Ik zou een fitnessbank aanschaffen. Super handig en je kan er talloze oefeningen op en mee doen.

 • Avatar van Heidie van der Steeg
  Reply Heidie van der Steeg 13 januari 2020 at 20:34

  Wat een goed idee, zo’n sporthoekje op zolder. Zodra de rommelverkoop hier in april is geweest in de buurt, heb ik plek over op zolder. Ik zou er zo’n sportmatje voor kopen en een fijn sportvestje want op de zolder is het behoorlijk koud in de winter. In het begin is het geen overbodige luxe om dat sportvestje aan te houden op zolder. Meer bewegen zou voor mij ook heel goed zijn. Ik heb pas nog een leuke draagbare radio gekocht, die kan dan ook mooi mee naar de zolder als ik mijn oefeningen doe.

 • Avatar van Kimberly
  Reply Kimberly 13 januari 2020 at 20:23

  Ik denk dat ik ga voor spullen die ik kan gebruiken bij yoga thuis en iets voor Evi die graag met me mee doet.

 • Avatar van Susanne
  Reply Susanne 13 januari 2020 at 20:19

  3x per week in de sportschool en de overige dagen een flinke wandeling. Ik zoek nog wat om mijn buikspieren te trainen. Daar zou ik het aan uitgeven

 • Avatar van Na Bila
  Reply Na Bila 13 januari 2020 at 20:17

  Ik zou zo graag een balanceboard hebben om mijn core stability meer te trainen. En graag nog een yoga mat om zacht te kunnen landen 😁

 • Avatar van Didi
  Reply Didi 13 januari 2020 at 20:11

  Super leuk! Ik ben net met les Mills on demand begonnen en zou er gewichten van kopen. Vond bodypump altijd erg leuk maar het rooster van de sportschool komt me nooit uit dus nu ga ik het lekker thuis doen.

 • Avatar van Daniëlle
  Reply Daniëlle 13 januari 2020 at 20:02

  Leuk! Ik ben al heel lang van plan om mijn zolder om te veranderen in een sportkamer. Ik zou nu gaan voor een mooie yogamat, een fitnesshoepel en een springtouw!

 • Avatar van Marlies van der Schoor
  Reply Marlies van der Schoor 13 januari 2020 at 20:00

  Van dit shoptegoed wil ik graag nieuwe sportkleding kopen.

 • Avatar van Linda.De bode
  Reply Linda.De bode 13 januari 2020 at 19:43

  Voor 3 dochters kan ik natuurlijk kiezen voor voetbal en danskleding of zal ik net als jij eens aanmezelf denken met wandelschoenen o.id

1 2 3 4 5 11

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Meer in Huis & interieur, Lifestyle
Uriage Bebe review stick & spray
Baby musthave | Uriage Bébé producten

Er zijn van die producten waarvan ik niet begrijp dat het in Nederland niet op de markt is. Van die...

Sluiten