Huis & interieur Lifestyle

Home | Een eigen sporthoekje in huis

13 januari 2020

decathlon winactie 5 - Home | Een eigen sporthoekje in huis
Ik had besloten voor dit nieuwe jaar niet aan goede voornemens te doen, of in ieder geval geen grote persoonlijke doelen te stellen. Wél zijn er een aantal dingen die ik graag anders wilde doen. Zo wil ik de regelmaat in het sporten terug zien te vinden en één van de dingen om dat makkelijker te maken was het creëren van een eigen ‘sporthoek’ in huis voor krachttraining, grondoefeningen en dergelijke. Ik ging hiervoor aan de slag en laat je graag het resultaat zien. En nog een leuke extra: in samenwerking met Decathlon mag ik 2x €50,00 shoptegoed weggeven zodat ook jij thuis zo’n fijn hoekje in kan richten!

‘Lees ook: Love it! | Gemberthee (en waarom dit zo gezond is).’

decathlon winactie 7 - Home | Een eigen sporthoekje in huisdecathlon winactie 6 - Home | Een eigen sporthoekje in huisdecathlon winactie 3 - Home | Een eigen sporthoekje in huis

Thuis een sporthoek maken

Het was even wat herindelen en opruimen in huis en daarmee ontstond er dit fijne hoekje op zolder. Aangezien dit ook onze slaapkamer is wilde ik wel dat het er nog enigszins gezellig uit zou zijn, maar er moest in ieder geval voldoende vloeroppervlak zijn zodat ik ieder moment direct aan de slag zou kunnen gaan. Dat is met deze opstelling gelukt en ik ben er dan ook heel erg blij mee!

Wat heb je nodig?

Er is trouwens helemaal niet zoveel nodig om zo’n eigen sporthoek in te kunnen richten en bij Decathlon kan je er ook nog eens voor een fijne prijs van alles voor in huis halen. Eigenlijk is het een kwestie om uit te zoeken welke oefeningen je zou willen doen en/of waar je aan zou willen werken en vervolgens de juiste producten uit te zoeken. Zo heb je voor de prijs van hooguit een paar maanden sportschoolabonnement alles in huis om ieder moment aan de slag te kunnen gaan.

Voor de meeste grondoefeningen heb je niet eens per sé wat nodig aan attributen, maar je kan oefeningen net wat intensiever maken met bijvoorbeeld weerstandsbanden, door op een balansbord te gaan staan of er dumbbells bij te gaan gebruiken. Samen met een fitnessmat of yogamat en eventueel een tablet of smart-tv zodat je ook online sportvideo’s kan gaan volgen ben je dan wel klaar. Voor krachttraining hebben we daarnaast nog een halterstang, wat zwaardere gewichten en kettlebells in huis. Oh, en geïnspireerd op de effectiviteit van de Nintendo Ring Fit Adventure accessoire besloot ik ook nog een losse pilates ring in huis te halen. Bizar hoe bepaalde oefeningen waarbij het líjkt alsof je niets doet, toch zó effectief kunnen zijn!

Voor mij is Decathlon echt een soort van speelgoedwinkel voor volwassenen. Heerlijk om doorheen te lopen en geïnspireerd te raken en ik ga er dan ook nooit met lege handen naar huis. Al is het maar voor een fijne sportlegging, anti-slip sokjes (zie foto’s) of dus een nieuw ‘attribuut’ om mee aan de slag te gaan. Het fijne: de items zijn niet alleen leuk geprijsd, maar ook nog eens van goede kwaliteit. De kleding blijft bijvoorbeeld ook na veelvuldig wassen mooi, alles voelt stevig aan, is netjes afgewerkt en geeft me het vertrouwen er lekker mee aan de slag te kunnen gaan.

Je kan het eigenlijk zo gek maken als je zelf wil, maar dat het niet veel ruimte in beslag hoeft te nemen om heel effectieve oefeningen vanuit huis te kunnen doen zie je op deze manier heel goed :)

Ik ben in ieder geval heel erg blij met dit nieuwe hoekje in huis. Effectief, sfeervol (ja, dat vind ik ook belangrijk!) en alles om handen om direct – mét lekker wat variatie – aan de slag te kunnen gaan wanneer de meiden in bed liggen bijvoorbeeld. Ik hoef er dan niet de deur voor uit, maar kan gewoon mijn sportkleding aantrekken en aan de slag. En die lage drempel werkt voor mij heel fijn!

decathlon winactie 1 - Home | Een eigen sporthoekje in huisdecathlon winactie 4 - Home | Een eigen sporthoekje in huis

Winactie | 2x €50,00 shoptegoed voor Decathlon!

In samenwerking met Decathlon mag ik twee van jullie blij maken met een fijn shoptegoed om je te ondersteunen bij je goede voornemens voor dit jaar. Waar je dit aan uitgeeft mag je natuurlijk helemaal zelf bepalen. Je kan de bon zowel in de Decathlon winkel als de webwinkel gebruiken op alle producten en services.

Wat moet je doen om kans te maken?
1. Laat onder dit artikel een reactie achter wat je met het shoptegoed uit zou kiezen (ik ben gewoonweg heel nieuwsgierig :)
2. Natuurlijk zou ik het ook leuk vinden als je mij volgt via Facebook en Instagram en bij het betreffende bericht een reactie achter zou laten, deze liket en deelt met jouw vrienden.

Meedoen met deze winactie kan tot en met zondag 19 januari 2020, 23.59 uur. De winnaars ontvangen na afloop persoonlijk bericht.

Liefs,
Desirée

*

Reacties op dit artikel

 • Avatar van Yvon
  Reply Yvon 14 januari 2020 at 09:27

  Een rijbroek en rijlaarzen, Ik zou graag willen gaan lessen met paardrijden, zodat ik samen met mijn dochter eens kan gaan rijden.

 • Avatar van SNEEUWKLOK
  Reply SNEEUWKLOK 14 januari 2020 at 09:21

  Ik zou voor de https://www.decathlon.nl/p/crosstrainer-el-100-vliegwiel-van-3kg/_/R-p-169270?mc=8398006 gaan. Dan moet ik bijbetalen maar kan ik wel armen en benen trainen als het buiten rotweer is. Zoals nu. op het moment dat ik dit schrijf.

 • Avatar van Wilmsen Anita
  Reply Wilmsen Anita 14 januari 2020 at 09:18

  Ik zou nieuwe snorkel maskers kiezen

 • Avatar van Carmen
  Reply Carmen 14 januari 2020 at 09:09

  Hi Desirée,

  Wat ontzettend handig, en leuk gedaan je sporthoek. Ik herken mezelf in het stellen van doelen voor 2020.
  Zo heb ik er 12 bedacht, allen makkelijk uitvoerbaar en voor elke maand 1.
  In januari 1,5 liter water drinken, in februari elke dag buikspieroefeningen, in maart elke dag een half uur Spaans leren/luisteren/kijken.. etc. Zo maak ik het voor mijzelf behapbaar (een maand is nog goed vol te houden), en na die maand mag ik uiteraard ook stoppen. Maar wel reflecteer ik aan het einde van de maand om te zien wat het me gebracht heeft, en zo hoop ik de dingen die me veel hebben gebracht als nieuwe ‘habit’ mee te nemen door de rest van het jaar.

  Dus ook het bewegen komt vaker voor in mijn 2020-plan, en ik ben gek op de Decathlon. Naar mijn mening hebben zij een breed assortiment, met echt goede kwaliteit. Ik zou het dan ook besteden aan een goede sport mat, gewichtjes, en andere attributen.

  Ik verwacht niet dat ik tussen al deze reacties kans zal maken, maar ik vind het alleen al leuk om al de inspirerende reacties van iedereen te lezen en daar zelf ook iets uit te halen.

  Ik wens je veel succes met het voortzetten van jouw voornemens, dat we maar fit 2020 door zullen gaan.

  Liefs, Carmen

 • Avatar van Maria
  Reply Maria 14 januari 2020 at 09:06

  Wandelschoenen en ik heb al hele mooie gezien!

 • Avatar van Maria
  Reply Maria 14 januari 2020 at 08:40

  Goede kleding voor dansen en/of hiking zou erg fijn zijn. Ik ben ook sinds kort begonnen met een korte cursus hoelahoepen en dat bevalt me verassend goed! Ben na de eerste les meteen op zoek gegaan naar waar hoepels voor volwassenen te krijgen zijn en toen kwam Decathlon er toevallig als beste uit.

 • Avatar van Claudia
  Reply Claudia 14 januari 2020 at 08:36

  Een yogamat om yogaoefeningen te doen om meer in het hier en nu te leven en leniger te worden.

 • Avatar van M de Ruijter
  Reply M de Ruijter 14 januari 2020 at 08:32

  Ik zou bij Decathlon op zoek gaan naar gewichtjes e.d. om thuis te kunnen gebruiken, voor het onderhoud van mijn schouderklachten.

 • Avatar van Lisette Kleiweg
  Reply Lisette Kleiweg 14 januari 2020 at 08:30

  Een mat en bal met banden heb ik al, kleine gewichtjes mis ik nog….. Twee zware boeken vind ik niet fijn want ik krijg er kramp in mijn handen van 😅, bovendien kan ik er voor mijn benen niks mee, dus die zou ik er mee aanschaffen 😃.

 • Avatar van Kimberley
  Reply Kimberley 14 januari 2020 at 08:30

  Oooh deze actie is mij op het lijf geschreven. Sinds oktober vorig jaar weer bezig met sporten. Tot nu toe hou ik het vol en dat is na heel veel mislukte pogingen best iets om trots op te zijn. Wat soort attributen en bijv een nieuwe broek zou mega welkom zijn.

 • Avatar van Marieke
  Reply Marieke 14 januari 2020 at 07:39

  Geen idee! Maar vooral iets waarmee ik alles wat strakker kan krijgen 😉 na 2 kinderen heb ik ‘gewoon’ mijn oude gewicht, kledingmaat en ben ik nog lekker slank.. Maar het is allemaal wel uitgezakt 🤔 29 februari trouwt m’n zusje en daarvoor moet ik nog echt aan de bak (m’n jurk is kei strak!).. Daarvoor dus 😜

 • Avatar van Claudia bolle Vd Spek
  Reply Claudia bolle Vd Spek 14 januari 2020 at 07:36

  “ Na “ een hele zware periode ( in t kort borstamputatie, cva tijdens 20 uur durende operatie, revalidatie , verwijderen van eileiders/ eierstokken , baarmoederslijmvlies en tot nu toe 10 hersteloperaties) kan ik mede dankzij dagelijkse huidtherapie en oedeemtherapie weer wat soepeler bewegen, ik zou ontzettend graag in mijn “medische hoekje” een stukje inrichten voor mijn mindfullness en yoga … 🍀🤞🏻🥰

 • Avatar van Daphne
  Reply Daphne 14 januari 2020 at 07:09

  Hier geen fitness type. Vorig jaar begonnen met hardlopen. Nu tijdelijk even niet omdat ik in verwachting ben van mijn tweede kindje. Wat zou het handig zijn om thuis te sporten als de kleine er straks is. Ik zou dan een balensbord, weerstandbanden en nog een extra set sportkleding kopen. Wat voor sportvideo zal jij adviseren? Groetjes…

 • Avatar van Marjolein
  Reply Marjolein 14 januari 2020 at 06:21

  Een èchte yogahoek inrichten, iets waar ik al lang van droom. Het afgelopen jaar heb ik veel te kampen met mijn persoonlijkheidsstoornis en ben ik in aanraking gekomen met yoga en mindfullness 🧘🏽‍♀️, sindsdien gaat het stukken beter met mij en doe ik minimaal om de dag aan yoga, lekker thuis, eigen plek, eigen rust. Het heeft mij al zoveel gebracht !

 • Avatar van jacq007814
  Reply jacq007814 14 januari 2020 at 06:03

  Doe heel graag mee tijd om wat aan mijn conditie te doen

 • Avatar van Meike
  Reply Meike 14 januari 2020 at 05:13

  Wat een leuke actie. Ik twijfel tussen goede oordoppen of een mooi vest voor straks in het voorjaar. 40 kilo afgevallen en kan dus wel wat nieuws gebruiken om samen met de hond in te wandelen. Maar een lekker muziekje luisteren in de sportschool is ook niet verkeerd.

 • Avatar van Bas
  Reply Bas 13 januari 2020 at 23:39

  Ik denk dat ik er gewichten voor ga kopen, ik sport erg veel thuis en kan wel wat meer tillen.

 • Avatar van Anita H.
  Reply Anita H. 13 januari 2020 at 23:39

  Ik heb al wat fitnessattributen voor thuistraining. Dit zou een hele fijne aanvulling zijn: https://www.decathlon.nl/p/dip-bars-training-station-100/_/R-p-145420?mc=8379822&c=ZWART.

 • Avatar van Mandy Schakenraad
  Reply Mandy Schakenraad 13 januari 2020 at 22:56

  Ik zou heel graag de weerstand banden, Kettle Bells en een sportmat kopen voor het sporten bij mij thuis. Nadat ik 12 kilo ben afgevallen kan ik het zo perfect doorpakken!

 • Avatar van K v kammen
  Reply K v kammen 13 januari 2020 at 22:40

  Leuke sportkleding of handige atributen, ik ben er nog niet overuit. Ik weet alleen dat het goed besteedt zal worden

1 2 3 4 5 6 11

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Meer in Huis & interieur, Lifestyle
Uriage Bebe review stick & spray
Baby musthave | Uriage Bébé producten

Er zijn van die producten waarvan ik niet begrijp dat het in Nederland niet op de markt is. Van die...

Sluiten