Huis & interieur Lifestyle

Home | Een eigen sporthoekje in huis

13 januari 2020

decathlon winactie 5 - Home | Een eigen sporthoekje in huis
Ik had besloten voor dit nieuwe jaar niet aan goede voornemens te doen, of in ieder geval geen grote persoonlijke doelen te stellen. Wél zijn er een aantal dingen die ik graag anders wilde doen. Zo wil ik de regelmaat in het sporten terug zien te vinden en één van de dingen om dat makkelijker te maken was het creëren van een eigen ‘sporthoek’ in huis voor krachttraining, grondoefeningen en dergelijke. Ik ging hiervoor aan de slag en laat je graag het resultaat zien. En nog een leuke extra: in samenwerking met Decathlon mag ik 2x €50,00 shoptegoed weggeven zodat ook jij thuis zo’n fijn hoekje in kan richten!

‘Lees ook: Love it! | Gemberthee (en waarom dit zo gezond is).’

decathlon winactie 7 - Home | Een eigen sporthoekje in huisdecathlon winactie 6 - Home | Een eigen sporthoekje in huisdecathlon winactie 3 - Home | Een eigen sporthoekje in huis

Thuis een sporthoek maken

Het was even wat herindelen en opruimen in huis en daarmee ontstond er dit fijne hoekje op zolder. Aangezien dit ook onze slaapkamer is wilde ik wel dat het er nog enigszins gezellig uit zou zijn, maar er moest in ieder geval voldoende vloeroppervlak zijn zodat ik ieder moment direct aan de slag zou kunnen gaan. Dat is met deze opstelling gelukt en ik ben er dan ook heel erg blij mee!

Wat heb je nodig?

Er is trouwens helemaal niet zoveel nodig om zo’n eigen sporthoek in te kunnen richten en bij Decathlon kan je er ook nog eens voor een fijne prijs van alles voor in huis halen. Eigenlijk is het een kwestie om uit te zoeken welke oefeningen je zou willen doen en/of waar je aan zou willen werken en vervolgens de juiste producten uit te zoeken. Zo heb je voor de prijs van hooguit een paar maanden sportschoolabonnement alles in huis om ieder moment aan de slag te kunnen gaan.

Voor de meeste grondoefeningen heb je niet eens per sé wat nodig aan attributen, maar je kan oefeningen net wat intensiever maken met bijvoorbeeld weerstandsbanden, door op een balansbord te gaan staan of er dumbbells bij te gaan gebruiken. Samen met een fitnessmat of yogamat en eventueel een tablet of smart-tv zodat je ook online sportvideo’s kan gaan volgen ben je dan wel klaar. Voor krachttraining hebben we daarnaast nog een halterstang, wat zwaardere gewichten en kettlebells in huis. Oh, en geïnspireerd op de effectiviteit van de Nintendo Ring Fit Adventure accessoire besloot ik ook nog een losse pilates ring in huis te halen. Bizar hoe bepaalde oefeningen waarbij het líjkt alsof je niets doet, toch zó effectief kunnen zijn!

Voor mij is Decathlon echt een soort van speelgoedwinkel voor volwassenen. Heerlijk om doorheen te lopen en geïnspireerd te raken en ik ga er dan ook nooit met lege handen naar huis. Al is het maar voor een fijne sportlegging, anti-slip sokjes (zie foto’s) of dus een nieuw ‘attribuut’ om mee aan de slag te gaan. Het fijne: de items zijn niet alleen leuk geprijsd, maar ook nog eens van goede kwaliteit. De kleding blijft bijvoorbeeld ook na veelvuldig wassen mooi, alles voelt stevig aan, is netjes afgewerkt en geeft me het vertrouwen er lekker mee aan de slag te kunnen gaan.

Je kan het eigenlijk zo gek maken als je zelf wil, maar dat het niet veel ruimte in beslag hoeft te nemen om heel effectieve oefeningen vanuit huis te kunnen doen zie je op deze manier heel goed :)

Ik ben in ieder geval heel erg blij met dit nieuwe hoekje in huis. Effectief, sfeervol (ja, dat vind ik ook belangrijk!) en alles om handen om direct – mét lekker wat variatie – aan de slag te kunnen gaan wanneer de meiden in bed liggen bijvoorbeeld. Ik hoef er dan niet de deur voor uit, maar kan gewoon mijn sportkleding aantrekken en aan de slag. En die lage drempel werkt voor mij heel fijn!

decathlon winactie 1 - Home | Een eigen sporthoekje in huisdecathlon winactie 4 - Home | Een eigen sporthoekje in huis

Winactie | 2x €50,00 shoptegoed voor Decathlon!

In samenwerking met Decathlon mag ik twee van jullie blij maken met een fijn shoptegoed om je te ondersteunen bij je goede voornemens voor dit jaar. Waar je dit aan uitgeeft mag je natuurlijk helemaal zelf bepalen. Je kan de bon zowel in de Decathlon winkel als de webwinkel gebruiken op alle producten en services.

Wat moet je doen om kans te maken?
1. Laat onder dit artikel een reactie achter wat je met het shoptegoed uit zou kiezen (ik ben gewoonweg heel nieuwsgierig :)
2. Natuurlijk zou ik het ook leuk vinden als je mij volgt via Facebook en Instagram en bij het betreffende bericht een reactie achter zou laten, deze liket en deelt met jouw vrienden.

Meedoen met deze winactie kan tot en met zondag 19 januari 2020, 23.59 uur. De winnaars ontvangen na afloop persoonlijk bericht.

Liefs,
Desirée

*

Reacties op dit artikel

 • Avatar van Sharon v Bregt
  Reply Sharon v Bregt 14 januari 2020 at 14:25

  Gave actie. Ik loop 3x in de week 10 km hard dus mijn kleding en schoenen slijten snel. Dit zou heel erg welkom zijn om een mooie nieuwe outfit te bestellen en weer heerlijk door kan rennen.

 • Avatar van Karin
  Reply Karin 14 januari 2020 at 14:22

  Een buikspiertrainer, want het kan wel wat strakker allemaal :-)

 • Avatar van Ineke Kuijsten
  Reply Ineke Kuijsten 14 januari 2020 at 14:05

  van het tegoed zou ik nog wat thermoshirts aan willen schaffen. Het is dan wel geen winter, maar het zit wel lekker warm

 • Avatar van Dino
  Reply Dino 14 januari 2020 at 14:01

  Graag! Ik ben op zoek naar nieuwe hardloopschoenen, dus kan wel wat shoptegoed gebruiken.

 • Avatar van Sharon de Ridder
  Reply Sharon de Ridder 14 januari 2020 at 13:49

  Wat een leuk artikel, ik ben gelijk geïnspireerd! Ik heb al een weerstandselastiek, maar die gebruik ik eigenlijk niet… Dus ik zou graag een foammat aanschaffen en zo’n balansbord en pilatesring, dan kom ik al een heel eind!

 • Avatar van Diana Beekhuizen
  Reply Diana Beekhuizen 14 januari 2020 at 13:06

  Leuke actie, fijne winkel. Niet te duur en wel goede kwaliteit. Ik ben heel hard toe aan een paar nieuwe sportschoenen dus doe graag mee.

 • Avatar van Shiv Chin
  Reply Shiv Chin 14 januari 2020 at 12:27

  Ik neem elk jaar het goede voornemen om gezonder te eten en meer te bewegen, want ik heb vanaf mijn jeugd al overgewicht. Nu ik merk dat ik sneller dan voorheen uitgeput raak als ik de trap heb gelopen, hak ik de knoop echt door en wil ik voor mijn kinderen een gezondere moeder hebben. Ik zou met het shoptegoed lekker zittende sportkleding willen kopen, zodat het mij nog meer motiveert om te gaan sporten.

 • Avatar van anja jager
  Reply anja jager 14 januari 2020 at 12:26

  altijd fijn om leuke sportkleding te hebben en ook nog eens goed te gebruiken

 • Avatar van Sylvana van der Pijl
  Reply Sylvana van der Pijl 14 januari 2020 at 12:18

  Superleuke website met een superleuke prijsvraag. Loot graag mee 🙏

 • Avatar van Marjanne
  Reply Marjanne 14 januari 2020 at 12:14

  Sportkleding voor als ik naar de fysio ga voor mijn ‘MSherstelprogramma’

 • Avatar van emma
  Reply emma 14 januari 2020 at 11:51

  Het balansbord, kan ik laten zien dat ik wel balans heb in januari aan mijzelf.

 • Avatar van Nelly
  Reply Nelly 14 januari 2020 at 11:40

  Heerlijk zittende kleding om te sporten in de sportschool.

 • Avatar van Anita te Gussinklo
  Reply Anita te Gussinklo 14 januari 2020 at 10:51

  Ik ga binnenkort op Wintersport en kan nog een goede ski broek gebruiken.

 • Avatar van Melissa Van Stipdonk
  Reply Melissa Van Stipdonk 14 januari 2020 at 10:42

  Dat shoptegoed komt geroepen en zeker bij Decathlon. Ik zwem en aangezien ik mijn haar ook kleur, merk ik dat een badmuts onmisbaar is geworden. Ook mijn zwembril is aan vervanging toe door alle krasjes. Dus daaraan zou ik het shoptegoed besteden!

 • Avatar van Noortje van Venrooij
  Reply Noortje van Venrooij 14 januari 2020 at 10:12

  Leuke actie!
  Sinds de geboorte van mijn dochter heb ik mijn fitheid en vitaliteit wat laten varen. Ookal had ik me voorgenomen dat niet te doen. Ze is nu bijna 1 en ik ben weer goed bezig om fit te worden qua voeding en bewegen.
  Voor thuis zou ik heel graag wat weerstand banden, kettle bells en een yoga kussentje willen aanschaffen.
  Daar komt die cadeaubon mooi van pas! 🙏

 • Avatar van Marijke
  Reply Marijke 14 januari 2020 at 10:08

  Leuke actie! Ik zou het tegoed gebruiken voor een mooie sportlegging!

 • Avatar van Carola
  Reply Carola 14 januari 2020 at 10:02

  Mijn goede voornemen voor het nieuwe jaar en voor mijn knie is het beste om weer te gaan sporten. Goed voor lijf en geest, maar dan merk je dat er eigenlijk niet veel meer over is van je sportkleding dus de bon zou goed van pas komen om daar weer wat van aan te schaffen. Sta je stylish te sporten in ieder geval.

 • Avatar van RoosW
  Reply RoosW 14 januari 2020 at 09:59

  Lijkt me leu! Handig als ik weinig tijd heb. Of als het regent en ik wil nergens heen.

 • Avatar van Anneke Putter
  Reply Anneke Putter 14 januari 2020 at 09:31

  Ik was al aan het rondkijken voor een leuk sportsetje om mijn goede voornemens te laten slagen, mijn winkelmandje is dus al gevuld met een Adidas Legging 3-stripes en een Adidas T-shirt. Die bon wordt dus zeker goed besteed!

 • Avatar van David van Haren
  Reply David van Haren 14 januari 2020 at 09:28

  Ik wil binnenkort weer lekker gaan sporten. Mn vriendin gaat 3 mnd naar Curaçao en ik heb besloten om in die tijd aan mijn leefstijl te gaan werken. Zou leuk zijn om daarbij een steuntje in de rug te krijgen van Decathlon.

  Nog de beste wensen

  David

1 3 4 5 6 7 11

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Meer in Huis & interieur, Lifestyle
Uriage Bebe review stick & spray
Baby musthave | Uriage Bébé producten

Er zijn van die producten waarvan ik niet begrijp dat het in Nederland niet op de markt is. Van die...

Sluiten