Huis & interieur Lifestyle

Home | Een eigen sporthoekje in huis

13 januari 2020

decathlon winactie 5 - Home | Een eigen sporthoekje in huis
Ik had besloten voor dit nieuwe jaar niet aan goede voornemens te doen, of in ieder geval geen grote persoonlijke doelen te stellen. Wél zijn er een aantal dingen die ik graag anders wilde doen. Zo wil ik de regelmaat in het sporten terug zien te vinden en één van de dingen om dat makkelijker te maken was het creëren van een eigen ‘sporthoek’ in huis voor krachttraining, grondoefeningen en dergelijke. Ik ging hiervoor aan de slag en laat je graag het resultaat zien. En nog een leuke extra: in samenwerking met Decathlon mag ik 2x €50,00 shoptegoed weggeven zodat ook jij thuis zo’n fijn hoekje in kan richten!

‘Lees ook: Love it! | Gemberthee (en waarom dit zo gezond is).’

decathlon winactie 7 - Home | Een eigen sporthoekje in huisdecathlon winactie 6 - Home | Een eigen sporthoekje in huisdecathlon winactie 3 - Home | Een eigen sporthoekje in huis

Thuis een sporthoek maken

Het was even wat herindelen en opruimen in huis en daarmee ontstond er dit fijne hoekje op zolder. Aangezien dit ook onze slaapkamer is wilde ik wel dat het er nog enigszins gezellig uit zou zijn, maar er moest in ieder geval voldoende vloeroppervlak zijn zodat ik ieder moment direct aan de slag zou kunnen gaan. Dat is met deze opstelling gelukt en ik ben er dan ook heel erg blij mee!

Wat heb je nodig?

Er is trouwens helemaal niet zoveel nodig om zo’n eigen sporthoek in te kunnen richten en bij Decathlon kan je er ook nog eens voor een fijne prijs van alles voor in huis halen. Eigenlijk is het een kwestie om uit te zoeken welke oefeningen je zou willen doen en/of waar je aan zou willen werken en vervolgens de juiste producten uit te zoeken. Zo heb je voor de prijs van hooguit een paar maanden sportschoolabonnement alles in huis om ieder moment aan de slag te kunnen gaan.

Voor de meeste grondoefeningen heb je niet eens per sé wat nodig aan attributen, maar je kan oefeningen net wat intensiever maken met bijvoorbeeld weerstandsbanden, door op een balansbord te gaan staan of er dumbbells bij te gaan gebruiken. Samen met een fitnessmat of yogamat en eventueel een tablet of smart-tv zodat je ook online sportvideo’s kan gaan volgen ben je dan wel klaar. Voor krachttraining hebben we daarnaast nog een halterstang, wat zwaardere gewichten en kettlebells in huis. Oh, en geïnspireerd op de effectiviteit van de Nintendo Ring Fit Adventure accessoire besloot ik ook nog een losse pilates ring in huis te halen. Bizar hoe bepaalde oefeningen waarbij het líjkt alsof je niets doet, toch zó effectief kunnen zijn!

Voor mij is Decathlon echt een soort van speelgoedwinkel voor volwassenen. Heerlijk om doorheen te lopen en geïnspireerd te raken en ik ga er dan ook nooit met lege handen naar huis. Al is het maar voor een fijne sportlegging, anti-slip sokjes (zie foto’s) of dus een nieuw ‘attribuut’ om mee aan de slag te gaan. Het fijne: de items zijn niet alleen leuk geprijsd, maar ook nog eens van goede kwaliteit. De kleding blijft bijvoorbeeld ook na veelvuldig wassen mooi, alles voelt stevig aan, is netjes afgewerkt en geeft me het vertrouwen er lekker mee aan de slag te kunnen gaan.

Je kan het eigenlijk zo gek maken als je zelf wil, maar dat het niet veel ruimte in beslag hoeft te nemen om heel effectieve oefeningen vanuit huis te kunnen doen zie je op deze manier heel goed :)

Ik ben in ieder geval heel erg blij met dit nieuwe hoekje in huis. Effectief, sfeervol (ja, dat vind ik ook belangrijk!) en alles om handen om direct – mét lekker wat variatie – aan de slag te kunnen gaan wanneer de meiden in bed liggen bijvoorbeeld. Ik hoef er dan niet de deur voor uit, maar kan gewoon mijn sportkleding aantrekken en aan de slag. En die lage drempel werkt voor mij heel fijn!

decathlon winactie 1 - Home | Een eigen sporthoekje in huisdecathlon winactie 4 - Home | Een eigen sporthoekje in huis

Winactie | 2x €50,00 shoptegoed voor Decathlon!

In samenwerking met Decathlon mag ik twee van jullie blij maken met een fijn shoptegoed om je te ondersteunen bij je goede voornemens voor dit jaar. Waar je dit aan uitgeeft mag je natuurlijk helemaal zelf bepalen. Je kan de bon zowel in de Decathlon winkel als de webwinkel gebruiken op alle producten en services.

Wat moet je doen om kans te maken?
1. Laat onder dit artikel een reactie achter wat je met het shoptegoed uit zou kiezen (ik ben gewoonweg heel nieuwsgierig :)
2. Natuurlijk zou ik het ook leuk vinden als je mij volgt via Facebook en Instagram en bij het betreffende bericht een reactie achter zou laten, deze liket en deelt met jouw vrienden.

Meedoen met deze winactie kan tot en met zondag 19 januari 2020, 23.59 uur. De winnaars ontvangen na afloop persoonlijk bericht.

Liefs,
Desirée

*

Reacties op dit artikel

 • Avatar van Marian B
  Reply Marian B 16 januari 2020 at 11:02

  Goed bezig. Dat shoptegoed is niet verkeerd, ik zou gaan voor een nieuw en sportief badpak.

 • Avatar van Nancy
  Reply Nancy 15 januari 2020 at 22:38

  Ik zou de pilatesring willen halen en misschien een kettlebel

 • Avatar van tamara
  Reply tamara 15 januari 2020 at 21:56

  Een fijne yoga broek!

 • Avatar van Danielle
  Reply Danielle 15 januari 2020 at 19:52

  Ik zou voor fitness gewichten gaan, goed voor wat extra spierkracht.

 • Avatar van dennis kerlen
  Reply dennis kerlen 15 januari 2020 at 19:06

  dumbells is wel een goede aankoop voor mij

 • Avatar van lizette
  Reply lizette 15 januari 2020 at 19:05

  ik wil wel sneakers voor mij en mijn zoon

 • Avatar van Sonja Beemd
  Reply Sonja Beemd 15 januari 2020 at 19:04

  Ik heb al vrij veel in mijn sportkamer thuis.
  Ik zou alleen nog wat kleine dumbels kunnen gebruiken en wat nieuwe sportleggings en sport voeding.

 • Avatar van Nadine
  Reply Nadine 15 januari 2020 at 18:50

  Leuk!! Dan ga ik voor nieuwe shirtjes/vestjes om in te sporten. Misschien zou ik ook wel een yogabal kopen of een elastiek! Ik doe graag mee!

 • Avatar van Anne-Wil Kraan
  Reply Anne-Wil Kraan 15 januari 2020 at 18:45

  Ik doe graag mee, ik zou kijken voor extra thuis sport dingen, zoals nog wat gewichten

 • Avatar van Jade
  Reply Jade 15 januari 2020 at 18:44

  Een fitnessmat. Na het lezen van jouw blog, wil ik ook een plekje in huis creëren waar ik kan trainen. Inmiddels een mooie plek gevonden, het enige minpuntje is de ondergrond daar. Daarom wil ik graag een goede fitnessmat kopen, zodat dat is opgelost. Ik had trouwens nog wel een voornemen en dat is om op yoga te gaan. Wellicht kan ik die mat daar ook voor gebruiken. (toch fijner om je eigen mat te hebben #keessmetvrees)

 • Avatar van Barry de Wit
  Reply Barry de Wit 15 januari 2020 at 18:29

  voor mijn zwangere vriendin zou ik wat fijne kleren kopen voor de yoga, zo blijft ze fit en kunnen we samen aan ons lichaam werken terwijl we er leuk uit zien

 • Avatar van Kika
  Reply Kika 15 januari 2020 at 18:14

  Een nieuwe sport outfit en een pilates ring

 • Avatar van liesbeth
  Reply liesbeth 15 januari 2020 at 17:49

  Een regenjas voor onze kleuter en stapschoentjes om deze zomer de bergen in te trekken.

 • Avatar van Elise Rutten
  Reply Elise Rutten 15 januari 2020 at 17:19

  Een yoga mat

 • Avatar van Xaviera Jamie
  Reply Xaviera Jamie 15 januari 2020 at 15:30

  Ik koop een sportbeha want dat lijkt me tijdens de fitness toch lekkerder te zitten!

 • Avatar van Suzanne
  Reply Suzanne 15 januari 2020 at 15:03

  Nieuwe sportschoenen

 • Avatar van fokje bakkernes
  Reply fokje bakkernes 15 januari 2020 at 14:50

  de pilates ring!

 • Avatar van Mieke Bakker
  Reply Mieke Bakker 15 januari 2020 at 13:53

  Een nieuw yoga setje, de mijne is mega gedateerd.

 • Avatar van Rosanne van Klaveren
  Reply Rosanne van Klaveren 15 januari 2020 at 13:34

  Ik zou vak de cadeaubon verstelbare dumbbells kopen, zodat ik ook thuis krachttraining kan doen zonder door het slechte weer te moeten.

 • Avatar van francina Brouwer
  Reply francina Brouwer 15 januari 2020 at 11:53

  ik zou voor mijn dochter van 9 een nieuwe paardrij outfit uitzoeken, als kado voor de vele ziekenhuis bezoekjes op dit moment.

1 6 7 8 9 10 11

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Meer in Huis & interieur, Lifestyle
Uriage Bebe review stick & spray
Baby musthave | Uriage Bébé producten

Er zijn van die producten waarvan ik niet begrijp dat het in Nederland niet op de markt is. Van die...

Sluiten