Dit overheerlijk recept voor een steenvruchten crumble staat zo op tafel en kan eigenlijk voor zowel ontbijt (perfect voor Valentijnsdag!), lunch als dessert geserveerd worden. De warmzoete smaak van de steenvruchten in combinatie met de bite van crumble en geroosterde amandelen.. Je kan er mij wakker voor maken. Enjoy!
‘Lees ook: Mijn liefde voor verse gemberthee (en waarom het zo gezond is).’
Inhoudsopgave
Kookboek tip | Uit de oven – Diana Henry
“Laat de oven het werk doen met deze easy-going recepten van Diana Henry, culinair journaliste van The Sunday Telegraph. Alle recepten uit dit heerlijke boek kunnen gewoon in één schaal of pan bereid worden. Of je nu een snelle ovenschotel zoekt voor doordeweeks, zin hebt in licht en veggie of groots wilt uitpakken voor vrienden; elk recept is even smaakvol. Met Uit de oven zet iedereen in een handomdraai een heerlijke maaltijd op tafel.”
Kosmos Uitgevers | ISBN 9789021574257 | O.a. bij bol.com te koop voor €24,99
Ingrediënten
Dit recept komt uit bovenstaand kookboek en maakt voldoende voor zo’n 8 porties.
– 900 gram steenvruchten (perziken, nectarines, pruimen en abrikozen)
– 65 gram marsepein
– 65 gram koude ongezouten roomboter
– 50 gram bloem
– 30 gram amandelmeel
– 15 gram geschaafde amandelen
– 2 eetlepels fijne kristalsuiker
– ½ eetlepel oranjebloesemwater
– fijn geraspte schil van een citroen
– het sap van een halve citroen
Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 200C
2. Ontpit de vruchten en snijd ze in kleinere parten, doe ze in een kom en meng met de suiker, citroenrasp, oranjebloesemwater, citroensap en 30 gram van de marsepein in kleine stukjes. Meng dit met een lepel en doe dit fruitmengsel in een ovenschaal
3. Doe de bloem, het amandelmeel en de koude boter in kleine stukjes in een kom en wrijf dit met je vingers tot een crumble (het lijkt dan op een soort kiezelsteentjes van deeg). Verdeel dit over het fruit, maak van de overgebleven marsepein kleine bolletjes en verdeel dit over het geheel
4. Bak het geheel in 30 minuten totdat het fruit lekker zacht en de crumble goudbruin is. Doe de geschaafde amandelen er halverwege de baktijd overheen.
Je kan deze steenvruchten crumble eigenlijk de hele dag door eten. Zo vind ik het persoonlijk heerlijk als ontbijt of lunch over skyr heen, maar je kan het ook als dessert serveren met wat crème fraîche, een bol ijs en/of een dot slagroom. En de crumble is natuurlijk op z’n lekkerst als hij nog warm is. Yum!
Liefs,
Desirée
Volg mij op Facebook en Instagram om op de hoogte te blijven van de laatste nieuwtjes, persoonlijke updates, behind the scenes en nog veel meer leuks ♥
*
Reacties op dit artikel
Ohh jeetje dit ziet er echt onwijs lekker uit! x