Mama & Kind

Baby musthave | Uriage Bébé producten

10 januari 2020

Uriage Bebe review stick & spray
Er zijn van die producten waarvan ik niet begrijp dat het in Nederland niet op de markt is. Van die producten die het de ouders net even een stukje gemakkelijker maakt om hun kleintje fijn te kunnen verzorgen, zeker als het aankomt op zoiets vervelends als bijvoorbeeld luieruitslag en schrale wangen. Na een zoektocht ontdekte ik de Uriage Bébé producten die ik via een online apotheek wist te vinden en ik ben er zo enthousiast over dat ik deze tip graag met andere ouders wil delen!

‘Lees ook: Webshop Tip | Kleine Grote Draak.’

Uriage Bebe review stick & spray

Uriage

Dit merk gebruikt in haar producten thermaal bronwater uit de Franse Alpen. Dit water doet er 75 jaar over om vanaf de top van de bergen door te sijpelen en wordt tijdens dit proces verrijkt met allerlei mineralen en oligo-elementen zoals calcium, magnesium, kalium, zink en koper. Dit heeft samen een verzachtende, beschermende en kalmerende werking op de huid en is hiermee een mooie basis voor de producten.

Uriage Bébé spray & stick

De twee specifieke producten die ik graag in het zonnetje wil zetten zijn de Uriage Bebe Cu-Zn+ Spray en de Uriage Bebe Moisturizing stick. Juist omdat ik bij de merken met babyverzorgingsproducten die ik in de schappen van de winkels hier niet iets vergelijkbaars kan vinden.

Zo was er jaren geleden toen Shae nog een baby was een handige billenspray van zowel Zarqa als Multilind te koop, maar helaas zijn deze al een tijd niet meer te vinden. Zo jammer! Want zo’n spray kan echt een uitkomst zijn bij geïrriteerde babybillen. Met als grootste voordeel: je kan de handeling met één hand uitvoeren en je hebt geen product aan je vingers dat je tussen het insmeren van de billen en het dichtplakken van de luier van je hand moet zien te krijgen.

De Uriage Bebe Cu-Zn+ Spray is niet eens specifiek gericht op babybilletjes, maar doet het hier in huis er geweldig voor! Cate is inmiddels alweer ruim elf maanden en heeft nog nooit luieruitslag of echt geïrriteerde billetjes gehad, ondanks doorkomende tandjes en dergelijke. Enkel wanneer het een heel klein beetje rood wordt is af en toe insprayen met deze spray voldoende om de huid van de billetjes in no time weer rustig te krijgen. De ingrediënten zijn mild voor de gevoelige babyhuid (geen alcohol en geen parfum!) en hebben een verzachtende, zuiverende en kalmerende werking.

Nog zo’n handig product is de Uriage Bebe Moisturizing Stick. Zeker wanneer je lekker veel buiten wandelt waardoor het weer zijn uitwerking heeft op het snoetje van je baby, wanneer je kleintje zelf begint te eten en de etensrestjes + het vele gepoets de huid kan irriteren óf wanneer je baby tandjes begint te krijgen en het speeksel de huid uitdroogt. De stick bevat onder andere zachte bijenwas, shea boter, bernagie olie en vitamine E wat de huid verzacht, voedt en herstelt. Je draait de stick naar boven, veegt deze over het (schone) snoetje van je baby en je bent klaar. Ook hier weer geen vingers die ín een product hoeven te gaan waarna je je handen moet wassen. Gewoon de stick zachtjes over de wangen, neusje, kin en eventueel lipjes vegen en je kleintje is good to go. Love it!

Uriage Bebe review stick & spray

Verkrijgbaarheid en prijs

Het complete Uriage Bébé assortiment bestaat uit een hele reeks producten. Van een zachte crème voor het gezichtje en een intensieve billencrème tot aan shampoo, zonnecrème en een voedende olie. Ik vind het heel erg jammer dat ik de producten niet gewoon in Nederland in de winkel aan kan schaffen, maar gelukkig zijn ze eenvoudig via verschillende online apotheken zoals newpharma en Viata wel te vinden. De Spray kost zo’n €7,50 voor een flesje van 100ml en de stick kost ongeveer €6,50 voor 8gr. Beide producten zijn zuinig in gebruik en gaan zo maanden mee :)

Edit: whoopwhoop! Ik zie dat bol.com nu ook het Uriage Bébé assortiment te koop heeft. Alleen is het hier wel een stukje duurder dan bij de eerder genoemde online apotheken..

Liefs,
Desirée

Volg mij op Facebook en Instagram om op de hoogte te blijven van de laatste nieuwtjes, persoonlijke updates, behind the scenes en nog veel meer leuks ♥

*

Reacties op dit artikel

 • Avatar van VWillemse
  Reply VWillemse 10 januari 2020 at 10:14

  Ik gebruik Uriage met veel plezier en haal het al zo lang ik mij kan heugen in Frankrijk (of laat het mee nemen).
  Maar gelukkig is het nu ook makkelijk online te verkrijgen.
  Het is inderdaad onbegrijpelijk dat dit nog steeds niet in Nederland te koop is.

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 10 januari 2020 at 10:50

   Je maakt me nieuwsgierig! Heb je nog bepaalde aanraders van dit merk die ik eens zou moeten proberen voor mijzelf?

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.