Het is vandaag National Banana Bread Day, dus een perfecte dag om dit heerlijke recept voor een bananenbrood met chai kruiden met je te delen. Een kruidige en verwarmende variant die heerlijk smaakt op een stormachtige dag als vandaag. Ik weet zeker dat je hem heerlijk gaat vinden en je huis gaat er ook nog eens lekker van ruiken! ♥
Inhoudsopgave
Bananenbrood met chai kruiden
Ingrediënten
Voor een gemakkelijke verwerking en het zachtste resultaat kan je het beste werken met ingrediënten die allemaal op kamertemperatuur zijn.
– 175 gram bloem
– 125 gram ongezouten roomboter
– 150 gram suiker
– 125 gram sour cream
– 2 grote of 3 kleine rijpe bananen (+ eventueel 1 extra ter decoratie)
– 2 eieren
– 1 theelepel vanille-extract
– 1 theelepel baking soda
– ¾ theelepel gemalen kardemom
– ¾ theelepel gemalen kaneel
– ¼ theelepel gemalen gember
– ¼ theelepel all-spice/piment poeder
– een flinke snuf zout
Tip | Bananen rijp maken in 20 minuten
Een bananenbrood maken is een perfecte manier om van rijpe bananen af te komen. Rijpe bananen zijn niet alleen een stuk zoeter, ook zijn ze zachter om gemakkelijker te kunnen verwerken. Heb je nu echt alleen maar verse bananen liggen? Met deze tip om bananen snel rijp te maken heb je in 20 minuten heerlijk rijpe en zachte bananen om te verwerken in je bananenbrood.
Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 180C
2. Prak de bananen met een vork tot moes en meng dit met een mixer of in de keukenmachine met alle vochtige ingrediënten (boter, sour cream, eieren en vanille-extract) tot een zo glad mogelijk en luchtig mengsel
3. Meng in een andere kom alle droge ingrediënten met elkaar (bloem, suiker, baking soda, kardemom, kaneel, gember, piment en zout)
4. Meng deel voor deel de droge ingrediënten door de natte ingrediënten totdat je een glad mengsel hebt
5. Giet dit mengsel in een beboterd cakeblik of in een siliconen cakevorm
6. Snijd eventueel een banaan door midden en leg deze op het beslag
7. Zet het geheel voor zo’n 50 tot 60 minuten in de oven, totdat de bovenkant mooi bruin is (testen of de binnenkant gaat is doe je door er een satéprikker in te steken, een paar tellen te wachten en deze er weer uit te halen. Zit er geen beslag aan de prikker, dan is de cake gaar.)
Laat het bananenbrood ongeveer een kwartier in de vorm afkoelen en daarna zonder, zo behoudt hij een mooie vaste vorm.
Je kan dit beslag ook goed met de hand en een garde mengen, maar met een handmixer of keukenmachine krijg je net even een gladder beslag wat zorgt voor een zachte en luchtige cake. Ik vind het heerlijk om te eten met een lik pindakaas, maar ook gewoon naturel of met wat jam is dit een heerlijk tussendoortje.
Dit bananenbrood kan je eventueel in delen in de vriezer bewaren tot zo’n drie maanden. Even ontdooien in de koelkast en eventueel de plak in de broodrooster warm maken :)
Enjoy!
Liefs,
Desirée
Nog meer heerlijke recepten met banaan:
– Aardbei banaan muffins
– Bananenbrood met skyr en blauwe bessen
– Banaanpannenkoekjes
– Oreo Nutella dessert
– Breakfast cookies
Volg mij op Facebook en Instagram om op de hoogte te blijven van de laatste nieuwtjes, persoonlijke updates, behind the scenes en nog veel meer leuks ♥
Reacties op dit artikel
Dit ziet er zo mooi uit dat het bijna te zonde is om op te eten 👌🏽
Xoxo
Wat een mooi compliment, dankjewel!