Beauty

Colour & Spice | Beauty Mantra lotion & Botanical Beauty oil

26 februari 2020

Colour & Spice review
Deze druilerige, winderige en frissere dagen zijn perfect om binnen te cocoonen en je huidverzorgingsroutine een upgrade te geven met meer voedende en comforting producten. Als het goed is herken je de naam Colour & Spice al van het Girlboss Interview met Natascha Koningsveld, de eigenaresse van dit merk. Nu ik alweer eventjes twee van haar beautyproducten uit heb kunnen proberen, vertel ik hier graag wat meer over! Lees verder voor meer informatie, foto’s en mijn ervaring met de Beauty Mantra lotion en de Botanical Beauty face oil.

Colour & Spice review Colour & Spice review

Colour & Spice Beauty Mantra lotion 100ml, €34,50

Dit is een heerlijke lotion, die je vooral niét mag verwarren met een normale lotion. Deze variant van Colour & Spice is namelijk een lotion, serum en face mist in één. Er zit onder andere rozenwater, glycerine, niacinamide en calendula extract in dat samen een verzorgende, verfrissende, hydraterende en kalmerende werking heeft. Daarnaast is de lotion verrijkt met vloeibaar malachiet-extract, afkomstig van deze groene edelsteen die bekend staat om haar reinigende en beschermende werking en ondersteuning van het natuurlijke herstelproces van de huid.

Nadat je je huid hebt gereinigd neem je de lotion in je hand, schud je de fles en breng je enkele sprays aan over je gezicht. Vervolgens verdeel je de verfrissende lotion in op je huid en merk je dat hij snel intrekt. Je huid voelt gelijk soepel en gehydrateerd aan en neemt een serum, olie en/of crème nog beter in zich op.

Fijn om te weten: veel face mists hebben een spray met een te harde straal of eentje die spettert en dat is bij deze lotion totaal niet het geval. Er komt juist een heel erg fijne nevel uit! Daardoor is hij ook heel prettig om gedurende de dag over je make-up aan te kunnen brengen voor een extra verzorgende en verfrissende boost.

Colour & Spice review Colour & Spice review

Colour & Spice Botanical Beauty oil vanaf 10ml, €23,50

Als je mij een beetje kent, dan weet je dat ik – met mijn drogere huid – een groot liefhebber ben van een goede huidolie. Dus toen ik dit flesje ontdekte was ik direct nieuwsgierig. Het is een natuurzuivere olie die bestaat uit abrikozenpitolie, amandelpitolie, avocado olie, druivenpitolie, soja olie, blauwe bosbes-olie, vitamine E, zonnebloemolie, gemberolie en calendula extract in. Dit maakt een combinatie die zowel voedend, beschermend als hydraterend werkt, mooie anti-age eigenschappen heeft en de huid kalmeert.

Je hebt van deze olie slechts enkele druppeltjes per keer nodig, dus zelfs met het kleine flesje kan je een hele tijd vooruit. Je warmt de olie een beetje op tussen je vingertoppen en vervolgens breng je het over je gereinigde gezicht en na een lotion aan met een zachte, drukkende, beweging totdat de olie is opgenomen door de huid. De geur is ietwat kruidig en kalmerend, de olie voelt subtiel verwarmend aan en je huid voelt niet alleen zachter en soepeler van aan maar krijgt er ook nog eens een mooie glow van. Fijn om te weten: deze olie ligt een beetje tussen een normale huidolie en een ‘droge’ olie in, waardoor hij redelijk vlot intrekt en geen vettig of plakkerig laagje achter laat.

De producten van Colour & Spice zijn onder andere te koop via de eigen webwinkel.

Ohhh, wat heb ik toch een zwak voor zulke mooie producten als deze waarbij het gehele plaatje klopt. Van de verpakking, tot aan de filosofie erachter en natuurlijk de mooie ingrediënten die erin gebruikt zijn. Love it!

Liefs,
Desirée

Volg mij op Facebook en Instagram om op de hoogte te blijven van de laatste nieuwtjes, persoonlijke updates, behind the scenes en nog veel meer leuks ♥

Reacties op dit artikel

 • Avatar van Rachel Kromdijk
  Reply Rachel Kromdijk 27 februari 2020 at 15:16

  Klinkt inderdaad erg fijn, ik heb nu ook een olie besteld op Westwing, duurt alleen lang voordat je dat binnen krijgt.

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 2 maart 2020 at 11:32

   Die levertijd bij bepaalde webwinkels is wel echt heel vervelend inderdaad.. Hopelijk zal de olie het wachten waard zijn! :)

 • Avatar van chucky1012
  Reply chucky1012 27 februari 2020 at 06:43

  Dit klinkt héél goed!
  Ik ben vaak opzoek naar goede oliën.
  Het werkt helend en zeer rustgevend.
  Hier ben ik zeker benieuwd naar…

  Xoxo

 • Avatar van Willemse
  Reply Willemse 26 februari 2020 at 15:11

  Beide producten klinken erg fijn.
  Ik denk dat ik eerder voor de olie zou gaan (ga ‘m iig onthouden) de lotion vind ik wel wat prijzig voor 100ml.

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 2 maart 2020 at 11:34

   Leuk dat je de olie gaat onthouden, hij is echt heerlijk! ♥

Antwoorden

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.