Beauty

Mijn dagelijkse make-up look

7 februari 2020

mijn dagelijkse make-up look (winter 2020)
Ik kreeg de laatste tijd weer wat vaker het verzoekje binnen om eens te laten zien welke make-upproducten ik op een dagelijkse basis gebruik en wat dan het resultaat is. U vraagt, wij draaien! In dit artikel laat ik je mijn dagelijkse make-up look zien, inclusief een voor- en nafoto. En dan heb je gelijk een heleboel fijne make-uptips erbij, want anders zou ik deze producten niet dagelijks gebruiken :)

‘Lees ook: Tips tegen een droge huid (lippen, gezicht en lichaam).’

mijn dagelijkse make-up look (winter 2020)

Zonder make-up

Laat ik maar beginnen met de voorfoto. Niks mis mee hoor, zeker niet nu ik qua huidverzorging een hele fijne routine erin heb zitten waardoor de droge plekjes onder controle zijn, rimpeltjes en fijne lijntjes minder aanwezig zijn (en ik heb er gewoonweg minder moeite mee dát ze er zijn) en ik met de ombre powder brows die ik liet zetten er toch al redelijk fris uit zie.

Waarom ik dan toch make-up gebruik? Gewoonweg omdat ik het leuk vind, het een kort rustmomentje in de ochtend is en ik me er toch nét even wat zelfverzekerder en verzorgder door voel. Ik focus me voornamelijk op het minder op laten vallen van de roodheid in m’n gezicht (die kan door wisseling van temperaturen en dergelijke flink aanwezig zijn helaas), de pigmentvlekjes bij mijn oogkassen/jukbeenderen en mijn wallen van slaaptekort.

mijn dagelijkse make-up look (winter 2020)

Deze producten gebruik ik

Misschien wel de grootste verandering die ik de laatste maanden door heb gemaakt op make-upgebied, is dat ik nu eigenlijk nooit meer een foundation gebruik. Laat staan de full coverage varianten waar ik altijd zo gek op was. Ik ben gewoonweg een heel stuk meer tevreden over mijn huid en merk dat het daardoor ook echt niet meer nodig is. Slechts een getinte dagcrème/BB cream en een klein beetje concealer is wat ik nu gebruik.

Clarins SOS Primer 04 (groene ondertoon die roodheid heel goed corrigeert en zorgt er tegelijkertijd voor dat andere producten mooier pakken en langer blijven zitten)
Missha Perfect Cover BB Cream #21 (voor een BB cream een goede dekking, maar vooral ook een fijne verzorgende werking en dat vindt mijn droge huid heel fijn)
– Colourpop no filter concealer in Light 12 (jep, nog steeds de beste die er is!)
Kiko weightless perfection poeder in CR15
The Balm Cosmetics Balm Beach blush (dé perfecte bronzer voor koele en lichte huidjes)
Bobbi Brown Illuminating Bronzing Powder in Maui 3 (no way dat dit een bronzer is, maar wel een prachtige blush)
Delilah Cosmetics Pure Light highlighter in Aura (ohhh, wat is deze toch mooi ♥)
– Colourpop precision brow pencil in Cool Cocoa (voor minuscuul bijtekenen van de wenkbrauwen)
Maybelline The City Kits palette in Pink Edge (een mooi basis oogschaduwpalette met koelere tinten)
Clarins Wonder Perfect Mascara 4D (één van de beste mascara’s die ik ken)

En voor mijn lippen wissel ik regelmatig af, maar de laatste tijd zijn dit toch wel de drie favorieten:
MAC Powder Kiss Lipstick in Ripened
– Colourpop Lippie Balm (subtiele kleur én goede lipverzorging in één)
Bobbi Brown Crushed Liquid Lip in Hippy Shake (draag ik op de foto’s in dit artikel).

mijn dagelijkse make-up look (winter 2020) mijn dagelijkse make-up look (winter 2020)

Het resultaat

Tadaa! Het mogen dan best wel wat make-upproducten zijn, maar het kost me in de ochtend echt nog geen tien minuutjes om bovenstaand resultaat te bereiken. Het zit gewoonweg in m’n routine en ik ben dol op het effect van wat die tien minuutjes kunnen doen. Het geheel is duidelijk net even wat egaler, frisser en – op een lipproduct na – hoef ik de hele dag door niks bij te werken. En dat is als moeder van twee kinderen met een eigen bedrijf toch ook wel fijn :) En het klinkt misschien een beetje vreemd, maar ik voel me mét make-up ook duidelijk wat meer ‘af’ waardoor ik productiever ben en net even wat lekkerder in m’n vel zit. Is dat vreemd of toch wel herkenbaar voor anderen..?

Liefs,
Desirée

Lookfantastic korting tip

In dit artikel heb ik bijna alle producten gelinkt naar webwinkels waar ze verkrijgbaar zijn. Enkele items zijn te koop bij de webwinkel lookfantastic. Als je via mijn persoonlijke link daar een bestelling plaatst voor meer dan €35,00 krijg je maar liefst 25% korting! Een leuk extraatje voor jou en het levert mij ook korting op m’n volgende aankoop op ♥

Volg mij op Facebook en Instagram om op de hoogte te blijven van de laatste nieuwtjes, persoonlijke updates, behind the scenes en nog veel meer leuks.

*

Reacties op dit artikel

 • Avatar van Ria
  Reply Ria 10 februari 2020 at 10:40

  Wat een mooie frisse look.
  Ben zelf ook fan van bb-cream , geen dikke laag foundation voor mij.
  Een goede concealer blijft altijd een zoektocht .
  Ga ook eens op zoek naar die colourpop , waar jij zo enthousiast over bent.
  En jouw wenkies zijn echt jaloersmakend, zo mooi natuurlijk.
  Helaas een beetje te ver voor mij , groetjes.

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 10 februari 2020 at 15:11

   Dankjewel voor het compliment! Wat mij betreft is Ellis zeker de moeite waard voor een dagtripje Arnhem. Kom je ook met prachtige wenkbrauwen terug :)

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.