Mama & Kind

Getest! | De Stokke Xplory V6 kinderwagen

5 februari 2020

Stokke Xplory V6 kinderwagen review/ervaring/test
Zoals je weet zijn we hier in huis fans van het merk Stokke als het op babyproducten aankomt. Zo hebben wij voor Cate al vanaf haar geboorte de Stokke Xplory V6 kinderwagen in gebruik. Inmiddels zijn we een jaar verder, ligt ze niet meer in de reiswieg maar zit ze lekker om zich heen te kijken in het zitje en hebben we er al heel wat kilometers mee gemaakt. En dat hij niet alleen qua looks een uniek design heeft, maar vooral ook heel fijne eigenschappen heeft is duidelijk iets dat niet alleen ons fans maakt. De Stokke Xplory V6 kinderwagen kwam namelijk recent bij de Consumentenbond als beste uit de test in de categorie 3-in-1 kinderwagens.

‘Lees ook: Interieur inspiratie voor de babykamer.’

Stokke Xplory V6 kinderwagen review/ervaring/test

De Consumentenbond geeft de Stokke Xplory V6 kinderwagen een 8,3

“De Xplory V6 van Stokke kwam als beste uit de test in de categorie 3-in-1 kinderwagens. De kinderwagen werd bekroond met een gemiddelde van 8,3.

De Stokke Xplory V6 is een 3-in-1 kinderwagen, ook wel combi kinderwagen genoemd. Hij bestaat uit een onderstel waarop een reiswieg en later een zitje kunnen worden bevestigd. Met name de volgende punten werden hoog beoordeeld in de Consumentenbondtest:

– Besturen en rijden is makkelijk en soepel (9,3)
– Gemakkelijk in gebruik (8,9)
– Functioneert zowel met een autozitje als een reiswieg erg goed (9,5)
– Slaagt voor alle veiligheidstests (10)
– Zeer goed qua ergonomie en comfort (8,9)”

–> De complete uitslag van deze test van de Consumentenbond is hier te lezen.

De Stokke Xplory V6 kinderwagen

De Stokke Xplory werd voor het eerst in 2003 gelanceerd en viel al eerder in de prijzen, maar is in 2018 verbeterd en vernieuwd. Dit resulteerde in de Stokke Xplory V6. Bij het design van deze kinderwagen is de ouder-kind connectie een belangrijk punt en dat merk je onder andere in de hoogte waarop de reiswieg en het zitje geplaatst kunnen worden zodat je dichter bij je kleintje bent. Daarnaast is hij ontworpen om mee te groeien met je kind en lange tijd in gebruik te kunnen houden. Bovenstaand filmpje laat alle belangrijkste features eigenlijk al goed zien.

–> Neem een kijkje op de website van Stokke voor meer informatie over de eigenschappen, kleuren, prijzen en accessoires van de Xplory V6 kinderwagen.

Stokke Xplory V6 kinderwagen review/ervaring/test Stokke Xplory V6 kinderwagen review/ervaring/test

Onze ervaring

Nu we de Stokke Xplory V6 inmiddels alweer een jaar in gebruik hebben en er heel wat kilometers mee gemaakt zijn, deel ik graag onze mening over deze kinderwagen.

Eerlijk is eerlijk: we vielen vooral voor het unieke design van deze kinderwagen en het feit dat je kindje in deze wagen duidelijk een heel stuk hoger ligt en/of zit dan in bij veel andere kinderwagens het geval is. Dat zorgt niet alleen voor fijne oogcontactmomentjes en dat je de wagen zo ook op gelijke hoogte bij je aan een tafeltje zet, maar zorgt er ook voor dat je minder diep hoeft te bukken. En ja, dat is na een bevalling of juist met een zwaarder wordend kindje toch ook wel heel erg fijn.

Laat ik met de – voor ons kleine – nadelen beginnen.. Het zitje kan niet volledig in ligstand wanneer je kindje van je af zit en als je kind wat ouder is kan hij of zij vanwege de hoogte van de wagen er niet zelf in- en uitstappen. Oh, en je moet niet een kleine stadsauto hebben, want erg compact is hij niet op te vouwen. Toch iets om rekening mee te houden.

Stokke Xplory V6 kinderwagen review/ervaring/test Stokke Xplory V6 kinderwagen review/ervaring/test

Verder kan je duidelijk merken dat er aan veel gedacht is:

– waterafstotende stof met ingebouwde zonbeschermingsfactor die vooral ook heel gemakkelijk schoon te maken is na bijvoorbeeld een modderige wandeling of een spuugje.
– Cate schoot al snel boven de curve met haar lengte, waardoor ze wel wat eerder toekwam aan het zitje omdat de reiswieg compacter van formaat is. Maar ondanks dat ze toen nog niet geheel zelfstandig rechtop kon zitten, zat ze vanwege de baby-insert en de schuine zit/ligstand toch al heel stevig in de wagen zonder onderuit of scheef te zakken.
– De reiswieg heeft een goed en ademend matras, waardoor we deze ‘bak’ de eerste weken overdag als bedje voor Cate in gebruik hadden. Het maakte echt een veilig nestje waar ze goed in sliep.
– De kap is erg ruim en zelfs nog een stuk te verlengen, waardoor je je kindje met felle zon, wind en regen goed beschermd kan inpakken voor een wandeling.
– De wagen rijdt lekker soepel over stoepjes en de straat, is ook met één hand te besturen en is redelijk smal waardoor je niet snel vast komt te staan in smalle winkelpaden of in de schoolgangen bij het wegbrengen van een oudere broer of zus.
– Eigenlijk werkt alles heel intuïtief, waardoor vanaf het moment dat hij in dozen geleverd wordt om in elkaar gezet te gaan worden tot het verwisselen van wiegje naar zitje, het verstellen en inklappen in no-time gedaan is.
– En ja, toch ook wel leuk dat het design duidelijk anders-dan-anders is. We hebben al heel wat keren complimentjes gehad en de vraag gehad welke wagen we hebben :)

Al met al kan je goed merken dat wij fans zijn en deze kinderwagen met veel plezier gebruiken. Zelfs na een jaar door weer en wind te wandelen ziet hij er nog als nieuw uit en rijd ik er nog steeds heel trots mee rond. Al kan dat natuurlijk ook niet anders met zo’n lekker popje erin!  Cate zit er duidelijk heel lekker in, wuift graag met haar handje naar iedereen en brabbelt heel wat af tijdens onze wandelingen samen ♥

Liefs,
Desirée

Volg mij op Facebook en Instagram om op de hoogte te blijven van de laatste nieuwtjes, persoonlijke updates, behind the scenes en nog veel meer leuks ♥

*

Reacties op dit artikel

 • Avatar van Aïde
  Reply Aïde 5 februari 2020 at 06:39

  Wat een eerlijke en volledige review. Dank je wel daarvoor. En wat is Cate een droppie ❤

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 5 februari 2020 at 09:12

   Dankjewel voor het compliment! En jaaa, Cate is wel een popje he? ♥

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.