Lifestyle Media

Question time | Lees jij alles digitaal of ook nog op papier?

7 maart 2020

lees jij alles digitaal, of ook nog op papier?
Ik ben echt een groot liefhebber van tijdschriften en boeken. Dit is altijd zo geweest en er zijn tijden waarbij ik een behoorlijk bedrag neerleg voor wat nieuw leesvoer. Heerlijk om er vervolgens mee de bank op te duiken met een kop thee erbij, wat lekkers, een warm dekentje over me heen en wegbladeren en/of lezen maar. Ik ben eigenlijk wel benieuwd: lees jij ook nog wel eens een fysiek tijdschrift of boek, of lees je alles digitaal?

‘Lees ook: Alsjeblieft: een heleboel boekentips bij elkaar!

Nieuws
Als het om het nieuws gaat dan heb ik daar een haat-liefde verhouding mee. Aan de ene kant ben ik graag op de hoogte van wat er speelt in de wereld en vind ik dat ook gewoonweg belangrijk. Maar aan de andere kant heb ik er best wel moeite mee om bepaalde onderwerpen los te laten. Ik kan gewoonweg geen heftig(er) nieuws lezen en het vervolgens naast me neer leggen en de dag vervolgen. Emotionele berichten kan ik maar lastig loslaten en ben er dan veel mee bezig gedurende de dag.. Is dat herkenbaar voor anderen?

Nieuws lees ik persoonlijk trouwens digitaal via een nieuws website, maar ik kijk ook regelmatig het journaal op televisie en ook op social media volg ik bepaalde accounts waardoor ik eigenlijk altijd wel van de grotere dingen op de hoogte ben. En dan moet ik toch altijd even denken aan hoe dat vroeger ging toen ik nog bij mijn ouders woonde. Ik kan me niet anders herinneren dan dat ze een abonnement op de krant hadden. En dat had wel wat; deze kwam in alle vroegte met een plof op de deurmat, er werden bij het ontbijt even snel wat headlines doorgenomen en na het werk of wanneer er tijd was werd de krant toch wel redelijk pagina voor pagina doorgelezen. Er werden katerns uitgewisseld met elkaar.. Oh, de nostalgie! Misschien dat ik toch eens ga kijken voor een abonnement op een krant. Kijken of ik dat, nu ik zelf wat ouder ben, ook fijn vindt wellicht.

Mijn favoriete tijdschriften
De ene periode zijn het er meer dan de andere, maar ik schaf nog regelmatig tijdschriften aan. Een abonnement op één tijdschrift zal ik niet snel voor kiezen, omdat ik gewoonweg te graag afwissel, maar ik heb er echt een zwak voor. Het doorbladeren, de opmaak bekijken, wat nieuwtjes opdoen, interviews of meer inhoudelijke dossiers lezen.. Love it!

Als het op tijdschriften aankomt, dan lees ik het liefst Psychologie Magazine, Women’s Health, Happinez, Cosmopolitan, Linda, &C en soms de Glamour. Een lekkere mix van leerzaam, inspiratie, zelfontwikkeling en vrouwenpraat bij elkaar als ik het zo zie staan :)

En dan heb ik naast tijdschriften toch ook echt wel een zwak voor mooie kookboeken en voor boeken die te maken hebben met onderwerpen als persoonlijke ontwikkeling, psychologie, (online) marketing en ondernemen. En ja, zo’n boekenkast met een reeks boeken erin heeft toch ook wel wat!

–> Lees jij ook nog wel eens boeken, tijdschriften of de krant op papier, of alles digitaal? En mocht je ook een papierlover zijn: mocht je nog aanraders hebben voor een boek of tijdschrift dan hoor ik het graag!

Liefs,
Desirée

Volg mij op Facebook en Instagram om op de hoogte te blijven van de laatste nieuwtjes, persoonlijke updates, behind the scenes en nog veel meer leuks ♥

*

Reacties op dit artikel

 • Avatar van Bianca
  Reply Bianca 9 maart 2020 at 12:22

  Ik lees zowel op papier als digitaal en heb ook een digitaal abonnement op de tijdschriften app Readly. Die kan ik je enorm aanraden! Zoveel tijdschriften uit Nederland, maar ook uit het buitenland! Helaas ontbreekt me vaak de tijd om te lezen en dat vind ik wel jammer. Qua tijdschriften lees ik graag Happinez, maar ook woontijdschriften. En qua boeken lees ik veel over psychologie/zelfontwikkeling/spiritualiteit, maar ook gewoon luchtige romans of thrillers. Ik ben groot fan van de boeken van Dan Brown en James Rollins. xx

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 9 maart 2020 at 12:42

   Thanks voor de tip. James Rollins gaat op m’n lijstje om eens te lezen :)

 • Avatar van Joyce - SomedayTodayNL
  Reply Joyce - SomedayTodayNL 9 maart 2020 at 06:34

  Ik lees eigenlijk alleen het nieuws online. Verder doe ik nog alles op papier; boeken en tijdschriften sowieso. Vind ik veel fijner!

 • Avatar van Willemse
  Reply Willemse 8 maart 2020 at 17:29

  Ik heb wel een aantal abonnementen op tijdschriften lopen inderdaad.
  De ELLE, Harpers Bazaar en Voque kan ik ook digitaal lezen , maar kijk toch elke maand rijkhalzend uit naar het moment dat ze op de mat vallen.
  De geur, het gevoel van het papier, het formaat ook, dat is digitaal toch anders.
  Ik ben ook een echte nieuws fanaat, gelukkig kan ik de hele nare berichten inmiddels filteren en naast mij neer leggen, iets wat ik niet kon toen de kids klein waren en ik zelf nog een stuk jonger.
  Nieuws moet dan weer wel digitaal, dat gehannes met z’on papieren krant, het is z’on lap papier , gewoon niet handig.
  En het ouderwetse 20:00uur journaal 😂 allemaal oud nieuws want heb het dan al lang en breed gelezen, maar is gewoon m’n verplichte ff zitten moment, heelijk.

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 9 maart 2020 at 11:27

   Precies dat wat je omschrijft! De geur en het gevoel van papier, ik hou er zo van!

 • Avatar van Fleur
  Reply Fleur 8 maart 2020 at 08:00

  Ruim 7 jaar had ik een abonnement op de glamour, maar die besloot ik op te zeggen toen ik er achter kwam dat ik ze niet meer las. Nu koop ik af en los een tijdschrift, maar heel af en toe, want anders belanden die ook ongelezen bij ’t oud papier. Dan kies ik voor bv de Linda, Elle oid op basis van snel bladeren in de winkel. Ik hou van inspiratie op makeup gebied. Verder lees ik nieuws vd NOS en Nu.nl via Facebook. En elke avond lees ik even in een goed leesboek. Nu is dat een Engels boek van Pamela Kaufman over een jonge vrouw in de middeleeuwen. Heerlijk! Val ik lekker snel door in slaap 😍

 • Avatar van Gerda
  Reply Gerda 7 maart 2020 at 23:53

  Meestal lees ik alles op papier en elke week wel een boek. ( heb een boekenkast met nog meer dan 300 boeken..ja ongelezen😊) en blogs lees ik dus digitaal. ik heb geen favoriete tijdschrift of zo maar ik lees nu eenmaal graag! 📕📚📖

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.