Reizen & vrije tijd

Family Travel | 5x bijzondere vakantiebestemmingen met kinderen

3 maart 2020

bijzondere vakantiebestemmingen met kinderen
Heb je voor aankomende meivakantie of zomervakantie nog geen idee waar je naartoe op vakantie gaat of ben je alvast aan het oriënteren voor de herfstvakantie? En ben je op zoek naar een bijzondere vakantiebestemming voor het hele gezin? Dan deel ik in dit artikel een aantal heel erg leuke tips met je waar je zeker blij van zal worden. Inclusief een aantal persoonlijke aanraders waarbij je kan lezen over onze persoonlijke ervaringen met een aantal van deze bestemmingen.

citytrip lissabon

5x bijzondere vakantiebestemmingen met kinderen

Portugal

Als je graag lekker weer wil hebben, maar niet al te ver wil reizen dan is Portugal een prachtige bestemming om eens aan te denken voor je volgende vakantie. Je vliegt er in nog geen paar uur naartoe en het is een enorm veelzijdig land wat veel te bieden heeft voor zowel de surf- en/of strandvakantie tot aan een citytrip naar de hoofdstad Lissabon. Of maak een mooie Portugal rondreis door de Algarve, langs de kust en ontdek onderweg vele prachtige en historische dorpjes.

Wij hebben zelf geweldige ervaringen gehad met een aantal bestemmingen in Portugal. Van een heerlijk familieresort dichtbij de kust tot een appartement midden in het centrum van Lissabon. We denken hier nog regelmatig aan terug en nu ons gezin uitgebreid is met Cate willen we zeker nog eens terug gaan. Lees onze Portugal vakantieverslagen voor meer informatie en daarin een aantal persoonlijke tips.

rondreis door Zuid Noorwegen Sunny Cars winactie rondreis door Zuid Noorwegen rondreis door Zuid Noorwegen rondreis door Zuid Noorwegen

Noorwegen

Ik was nog maar heel pril zwanger van Cate, toen we aan onze rondreis door Noorwegen begonnen. Samen met Shae, een tentje in de kofferbak, een zorgvuldig uitgewerkte route op kaart en géén geboekte accommodaties – behalve die van de overtochten op de boot – vertrokken we voor twee weken naar dit prachtige land. Een stuk rijden, een minicruise met overnachting op een groot schip en vervolgens onze rondreis door Noorwegen maken en telkens ter plekke een accommodatie bedenken. Zo verbleven we een aantal nachtjes in de tent op een camping middenin de prachtige natuur, boekten we een appartementje in het centrum van Bergen, verbleven we in hotels én natuurlijk ook nog in een echte Noorse ‘hytter’. De hele reis was in één woord onvergetelijk en Shae heeft het er nog regelmatig over! ♥

cruise langs de griekse eilanden ervaring cruise langs de griekse eilanden ervaring cruise langs de griekse eilanden ervaring

Een cruise langs Griekse eilanden

Het is misschien niet iets waar je heel erg snel aan denkt als je een vakantiebestemming zoekt, maar het is echt verrassend leuk om te doen: eilandhoppen langs Griekse eilanden. Ik moet eerlijk toegeven dat ik vooraf een heleboel vooroordelen had over cruisevakanties, maar nadat ik op persreis mee mocht met een cruise langs verschillende Griekse eilanden besloot ik het eens te gaan ervaren. En wat was het tóf!

Nu maakte ik de reis zonder kinderen, maar ik weet zeker dat het ook mét kinderen heel erg leuk kan zijn. Er is aan boord namelijk meer dan genoeg te doen en te ondernemen en daarnaast kan je dagelijks deelnemen aan uitstapjes naar het vaste land. Zo combineer je de luxe van het cruiseschip met het vrije gevoel van varen op zee, leuke uitstapjes en het bezichtigen van mooie dorpjes in één vakantie. In dit artikel lees je mijn persoonlijke ervaring.

fly & drive vakantie Spanje ervaring fly & drive vakantie Spanje ervaring fly & drive vakantie Spanje ervaring fly & drive vakantie Spanje ervaring

Een fly& drive kampeervakantie

Mocht je nou een groot liefhebber zijn van kamperen en zou je graag naar Zuid-Frankrijk of Spanje willen, maar kijk je op tegen die enorme autorit die je dan voor de boeg hebt? Zo’n lange autoreis is voor kinderen namelijk niet echt een pretje en ik kan me voorstellen dat zo’n zonnige kampeervakantie je dan kan afschrikken. Maar met een fly & drive vakantie is dat dus goed te doen! Zo vlogen wij in de herfstvakantie van 2018 in een paar uurtjes naar het zonnige Spanje waar bij aankomst op het vliegveld een auto klaar stond en we in korte tijd naar de camping aan zee reden. Zo heb je tóch het vrije gevoel van het kamperen en een ‘eigen’ auto onder je kont waardoor je ook leuke uitstapjes kan maken, zonder dat je er die 16-urige stressvolle autorit voor hoeft te ondergaan. Wij willen een vakantie als deze zeker nog eens gaan maken nu we met z’n viertjes zijn :)

rondreis door Amerika met kinderen tips

Een camper rondreis

Okee, bij deze laatste tip heb ik nóg geen persoonlijke ervaring om toe te kunnen voegen maar het is wel iets wat bij ons hoog op de travel wishlist staat: een camper rondreis door Amerika en Canada. We wachten hiermee nog een aantal jaar totdat Cate ook wat ouder is en ze deze reis bewust mee zal gaan maken en dan kunnen we tot die tijd flink gaan sparen. Het lijkt ons – zeker mét kinderen – een ideale manier om een land te gaan ontdekken. Je hebt je eigen vertrouwde rijdende thuisbasis, kan veel bezichtigen, bent redelijk vrij in het bepalen hoe lang of kort je in een bepaald gebied blijft, je kan van pretpark en strand door naar mooie steden en langs al het natuurschoon.. Ja, dit is toch wel echt een droom om eens met z’n viertjes te kunnen gaan beleven.

–> Welke vakantie spreekt jou aan om eens samen met je kind(eren) te gaan ervaren? Of heb je nog een aanvullende tip voor een bijzondere vakantiebestemming met kinderen?

Liefs,
Desirée

Volg mij op Facebook en Instagram om op de hoogte te blijven van de laatste nieuwtjes, persoonlijke updates, behind the scenes en nog veel meer leuks ♥

*

Reacties op dit artikel

  • Avatar van chucky1012
    Reply chucky1012 3 maart 2020 at 07:00

    Fijne tips om op holiday te gaan als men kinderen heeft
    Prachtige foto’s.

    Xoxo

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.