Carrière & Geld Media

Boekentips voor ondernemers (+ spam je bedrijf!)

11 maart 2020

boekentips voor ondernemers
Er zijn een heleboel boeken op de markt als het op ondernemen en (online) marketing aankomt. Ik heb een zwak voor deze onderwerpen en er gaan er dan ook heel wat door mijn handen heen, maar lang niet alle boeken zijn aanraders te noemen. Maar wat mij betreft mogen deze boekentips voor ondernemers niet ontbreken als je informatie, inspiratie en motivatie zoekt. En.. ik ben ook zeker benieuwd naar andere vrouwelijke ondernemers. Spam daarom gerust jouw bedrijf in de reacties onder dit artikel! :)

‘Lees ook: Inspirerende interviews met vrouwelijke ondernemers.’

boekentips voor ondernemers

Goaldigger Mindset

“Hé ambitieuze vrouw! Heb jij een doel voor ogen? Dan kun je vast wel wat hulp gebruiken om dat doel te bereiken. Want hoe doe je dat eigenlijk, een realistisch doel stellen? Hoe omring je je met mensen die je écht verder kunnen helpen? En hoe ga je om met tegenslagen, als iedereen om je heen succesvoller lijkt te zijn?”

Auteur Eve Tomaszewski is oprichtster van The Goaldiggers Club, een offline en online membership voor startende vrouwelijke ondernemers. In dit boek krijg je antwoord op bovenstaande vragen door middel van de hoofdstukken over je doelen bepalen, de juiste mindset krijgen, je tijd efficiënt indelen, jezelf leren presenteren, je verdienmodel en tarief bepalen, omgaan met tegenslagen, investeren en samenwerken. Er staan echt handige tips en tricks in en niet alleen de standaard ‘open deuren’.

Goaldigger Mindset | Eve Tomaszweski & Esra Buke | ISBN 9789021574028 | Kosmos Uitgevers

boekentips voor ondernemers

Alles is uitvogelbaar

“Dit boek is voor iedereen die wil stoppen met uitstellen en aan de slag wil gaan om iets van zijn leven te maken. Marie Forleo maakt korte metten met disfunctionele overtuigingen en belemmerend gedrag. Het boek geeft de lezers moed om, ondanks hun angsten, hun dromen waar te maken en significante veranderingen teweeg te brengen. Het geloof in je eigen kunnen staat daarbij centraal.”

Ja, dit boek is redelijk Amerikaans. En daar moet je misschien even doorheen prikken. Maar ik volg Marie Forleo al jaaa-ren en heb een zwak voor haar. Het is een pittige zakenvrouw die van aanpakken houdt en haar energie en drive hiervoor zijn enorm aanstekelijk. En ze deelt ook nog eens erg goede adviezen en geeft je met dit boek een flinke schop onder de kont om het één en ander te prikkelen, te veranderen en daardoor vooruitgang te gaan realiseren.

Alles is uitvogelbaar | Marie Forleo | ISBN 9789400511897 | Lev. (A.W. Bruna Uitgevers)

boekentips voor ondernemers

Wat je leven kan opleveren

“Heb je ooit overwogen om werk te maken van je creatieve passie? In dit boek zien we hoe mensen hun dromen van een vrijer en onafhankelijker leven lieten uitkomen en van hun creatieve passie hun beroep wisten te maken.”

In dit boek staan 26 hoofdstukken over creatieve ondernemers – van chocolatier tot aan een oprichter van een netwerkplatform en een ontwerpster van ethische mode – die hun persoonlijke verhaal met je delen. En dat werkt heel inspirerend en motiverend, kan ik je vertellen. Een andere insteek dan de meeste ondernemersboeken, maar zeker inspirerend! Zeker ook de oefeningen zoals het maken van een mindmap, je elevatorpitch leren schrijven en hoe je je creativiteit kan oefenen zijn aanraders waar je gelijk mee aan de slag wil gaan.

Wat je leven kan opleveren | Nina Karnikowski | ISBN 9789492938343 | Laurence King Publishing

boekentips voor ondernemers

Nice girls don’t get the corner office

“Werk jij non-stop door zonder pauze? Maak je je zorgen of je anderen niet beledigt met je feedback? Vraag je collega’s altijd om raad voordat je een beslissing neemt? Of wil je gewoon (heel realistisch) dat iedereen je aardig vindt? Als je één van deze vragen met ja hebt beantwoord, is de kans groot dat er regelmatig een promotie aan je neus voorbij gaat en dat het je meestal niet lukt om dromen & ideeën waar te maken.”

Dit boek is eigenlijk bedoeld voor werknemers die in een kantooromgeving werken, maar ik weet zeker dat veel vrouwelijke ondernemers hier ook veel inspiratie uit halen. Het geeft je een beetje ballen. Dat is misschien wel hoe ik dit boek het beste kan omschrijven. Over hard werken, naïef zijn, andermans werk doen, kantoorpolitiek, je mond houden, netwerken, een dikkere huid krijgen, je werkplek, over je heen laten lopen, financieel afhankelijk zijn.. en nog veel meer interessante onderwerpen en hoe je daar een draai aan kan geven zodat je serieuzer genomen zal worden en zo je ambities wél waar kan maken. Wederom een tikkeltje Amerikaans, maar zeker een aanrader!

Nice girls don’t get the corner office | Lois P. Frankel | ISBN 9789022584682 | Uitgeverij Boekerij

boekentips voor ondernemers

Ben jij ondernemer? Spam je bedrijf!

Omdat ik nieuwsgierig ben wat je doet. Omdat we wellicht wat aan elkaar kunnen hebben. Omdat ik een zwak heb voor vrouwelijke ondernemers en die graag in het zonnetje zet en op zoek ben naar unieke ondernemers met een mooi verhaal voor wellicht een uitnodiging voor een Girlboss Interview. Omdat deze website zo’n 50.000 unieke bezoekers per maand trekt en dit een leuke kans is om van je te laten horen, je weet maar nooit wie het leest :)

–> Kan je in één zin vertellen wie je bent en wat je doet? Ik ben benieuwd naar jouw verhaal!

Liefs,
Desirée

Volg mij op Facebook en Instagram om op de hoogte te blijven van de laatste nieuwtjes, persoonlijke updates, behind the scenes en nog veel meer leuks ♥

Reacties op dit artikel

 • Avatar van Romy Merkus
  Reply Romy Merkus 13 maart 2020 at 08:11

  Jaaaa wat leuk Desirée. In één zin, pfoe komt ie : Ik zorg bij Zuiver & Ontspannen dat je even lekker kunt bijtanken en weer stralend en uitgerust de deur uitgaat.

  Enneh, wss heb je geen tijd, maar mocht je kunnen en willen dan nodig ik je graag uit om op onze kosten van de Ultimate Break te komen genieten :-).

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 15 maart 2020 at 14:49

   Hi Romy, leuk om jou en je bedrijf zo te leren kennen! En wow, wat een enorm leuk aanbod! Daar zou ik zeker graag eens gebruik van maken. Mail je me? :)

 • Avatar van Mariska
  Reply Mariska 12 maart 2020 at 12:24

  Ja dat soort boeken vind ik ook altijd erg interessant om te lezen, heb er een paar gehad ook. Ben al een tijdje ondernemer voor mijn blog :)

 • Avatar van Vin
  Reply Vin 11 maart 2020 at 23:39

  Ben (nog) geen ondernemer, maar vind het wel interessant om zulke boeken te lezen! Zelf lees ik dan wel vaker Engelse boeken dan Nederlandse. Heeft voor mijn gevoel iets meer inhoud.

 • Avatar van Simone
  Reply Simone 11 maart 2020 at 22:18

  Ik kan wel in een zin zeggen wie ik ben en wat ik doe: Ik ben Simone en ik ben portretfotograaf aan huis.

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 12 maart 2020 at 08:20

   Kijk, kort maar krachtig en duidelijk. Leuk je te e-meeten! :)

 • Avatar van chucky1012
  Reply chucky1012 11 maart 2020 at 22:05

  Fijne tips om belangrijke boeken te lezen als men zelfstandige ondernemer is 👌🏽

  Xoxo

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 12 maart 2020 at 08:20

   Er is zoveel om steeds te blijven leren in het vakgebied, maakt het altijd leuk om weer een nieuwe boost te geven!

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.