Beauty

Drie tips tegen droge handen en nagelriemen

22 maart 2020

droge handen en nagelriemen (tips)
Nu we met z’n allen massaal onze handen meer aan het wassen zijn en de desinfecterende handgel niet meer aan te slepen is, komt er een volgend probleem de hoek om kijken: enorm droge handen en nagelriemen. Maar gelukkig kan je daar eenvoudig een aantal dingen aan doen. In dit artikel deel ik drie tips met je waardoor je je handen en nagelriemen in no time weer zacht en soepel krijgt én houdt!

Tips tegen droge handen en nagelriemen

Maak zelf een verzorgende handscrub

Zeker als de velletjes zichtbaar zijn en je handen beginnen te jeuken van de droge plekjes, is een handscrubje een welkome verzorging. En dit kan je heel eenvoudig zelf maken met producten die je gewoon in je keukenkastje hebt staan. Neem een schepje fijne suiker, een theelepel honing en een eetlepel (olijf)olie en meng dit tot een pasta. Masseer dit in op je handen en nagelriemen met zachte ronddraaiende bewegingen, laat het heel even intrekken en spoel dit vervolgens af met lauwwarm water.

De suiker zal er tijdens het inmasseren voor zorgen dat dode huidcellen en velletjes loskomen, honing heeft een licht desinfecterende en antibacteriële werking en verzorgt de huid met antioxidanten en olijfolie heeft hydraterende en voedende bestanddelen. Je zelfgemaakte handscrub zorgt er dus voor dat velletjes verdwijnen én je handen wat extra verzorging krijgen.

‘Lees ook: Review | Biodermal Renewing Face Oil.’

droge handen en nagelriemen (tips)

Smeren maar!

Tsja, het klinkt heel simpel. Maar smeer je droge handen en nagelriemen regelmatig in met een handcrème. Neem overdag een variant die wat lichter is en snel intrekt, zodat je niet met vettige handjes zit. En kies voor het slapen gaan juist voor een flink voedende variant met verzorgende oliën en boters.

Mijn favoriete handcrèmes deel ik graag met je:

La Roche-Posay Cicaplast barrier repairing cream 50ml, €7,90 (o.a. hier te koop met 35% korting)
Dit is een erg terugvettende en helende handcrème die een soort laagje over je handen legt (niet vet of plakkerig!) die tot wel drie handwasbeurten z’n werk blijft doen. Ik blijf er door de jaren heen op terug vallen en heb er al tig tubes van opgemaakt.

Naïf Nurturing Cream 75ml, €14,99 (o.a. hier te koop, 2e product 50% korting)
Dit is eigenlijk een product voor baby’s en kinderen.. Ik gebruik voor de meiden graag producten van Naïf omdat de ingrediëntenlijstjes goed zijn, ze hun werk doen, de huidjes en haren er zacht van worden én het ruikt ook nog eens heerlijk. Telkens als ik de meiden insmeer, smeer ik met het restant mijn eigen handen in. Ik merkte dat die hier lekker zacht van werden en sindsdien heb ik ook een tube voor mijzelf in gebruik. Ook heel fijn voor overdag, aangezien hij geen plakhandjes geeft.

The Body Shop HEMP hard-working hand protector vanaf 30ml/€6,50 (te koop via The Body Shop webwinkel en winkels)
Dit is duidelijk een heel erg voedende handcrème en laat wel iets van een vettig/verzorgend laagje achter. Ik vind hem daardoor ideaal om te gebruiken als laatste stap voor het slapen gaan. Er zit onder andere verzorgende hennepolie, glycerine, panthenol, wonderboom-olie, carnaubawas en vitamine E in.

Wees lief voor je handen

Alle kleine beetjes helpen. Kies voor een handzeep en desinfecterende handgel waar ook verzorgende ingrediënten aan toegevoegd zijn, ga je handen niet onnodig hard wassen, dep ze droog in plaats van te wrijven/schuren met de handdoek en trek bij poetswerk handschoenen aan zodat je niet steeds met je handen in het uitdrogende sop hoeft. En hoe verleidelijk ook, probeer van de stress en/of verveling niet aan je nagelriemen te friemelen. Wat dat betreft werkt het ook goed om je nagels netjes te lakken. Zonde van je manicure als je aan je nagelriemen blijft pulken, toch? :)

Liefs,
Desiree

Volg mij op Facebook en Instagram om op de hoogte te blijven van de laatste nieuwtjes, persoonlijke updates, behind the scenes en nog veel meer leuks ♥

*

Reacties op dit artikel

 • Avatar van VWillemse
  Reply VWillemse 22 maart 2020 at 14:33

  Naïf heeft ook n handcreme in hun assortiment , die is ook fijn.
  Toch blijf ik La Roche Posay wel de fijnste handcreme vinden.

 • Avatar van chucky1012
  Reply chucky1012 22 maart 2020 at 12:39

  Inderdaad….
  Ik smeer dagelijks na het handen wassen de handen in met zoete amandelolie en daar doe ik de nagelriemen ook mee…
  Masseer het ermee en maar ronddraaiende bewegingen ,’s ochtends en ’s avonds extra….
  Dan kan het goed intrekken.

  Xoxo

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.