Beauty

Kiehl’s Midnight Recovery Concentrate

24 maart 2020

Kiehl's Midnight Recovery Concentrate review/ervaring
Het is lang, heel erg lang, geleden dat ik dit product van Kiehl’s in mijn routine had. Maar omdat mijn huid de laatste tijd weer een wat drogere periode doormaakt en er doffer uitziet, moest ik ineens denken aan deze gezichtsolie. Ik besloot weer eens een flesje in huis te halen en was al na een paar avonden om. Ohhh, wat ben ik blij deze ‘oude liefde’ weer teruggevonden heb! Ik deel dan ook graag deze tip met je in een review over deze Kiehl’s Midnight Recovery Concentrate.

‘Lees ook: Beauty | Drie tips tegen droge handen en nagelriemen.’

Kiehl's Midnight Recovery Concentrate review/ervaring

Kiehl’s Midnight Recovery Concentrate

Het is één van de bestsellers van het merk en wordt omschreven als “een revitaliserende gezichtsolie voor ’s nachts die de uitstraling van de huid zichtbaar verbetert”. Het belooft de huid in de nacht te herstellen waardoor deze gladder wordt en er gezonder uit ziet.

Ingrediënten

Qua ingrediënten bevat deze gezichtsolie voor 99,8% natuurlijke ingrediënten zoals kokosextract, squalaan, hondsroosolie, jojoba olie, korianderzaadolie, lavendelolie, rozemarijnolie, komkommerextract, rozenolie, jasmijnolie en zonnebloemolie.

Deze huidolie is er eentje die eigenlijk voor ieder huidtype gebruikt kan worden. Er zitten zowel ingrediënten in die de droge huid voeding en hydratatie zullen geven, maar ook ingrediënten die ervoor zorgen dat een vettere huid een betere talgregulering krijgt en er dus minder vettig van zal worden. Je huid haalt er simpelweg uit wat het nodig heeft. Mooi, hoe zoiets werkt! Wel kan je deze olie met een drogere huid als extra stap ónder je nachtcrème gebruiken en als je een wat vetter huidtype hebt kan je hem in plaats van een nachtcrème gebruiken.

Mocht je trouwens een heel gevoelige huid hebben dan zou ik vanwege een aantal etherische oliën in de Kiehl’s Midnight Recovery Concentrate een beetje voorzichtig zijn. Wellicht een keertje een sample vragen als je bij een Kiehl’s winkel in de buurt bent?

Prijs & Verkrijgbaarheid

Kiehl’s Midnight Recovery Concentrate is verkrijgbaar bij onder andere de Kiehl’s webwinkel, De Bijenkorf en Parfumerie Douglas in flacons van 15 tot 100 milliliter waarbij de prijs oploopt vanaf €26,00. 

Kiehl's Midnight Recovery Concentrate review/ervaring Kiehl's Midnight Recovery Concentrate review/ervaring Kiehl's Midnight Recovery Concentrate review/ervaring

Mijn ervaring

Het ligt er dus een beetje aan wat je huidtype is, hoeveel druppels je per keer zal gebruiken en dus ook hoelang je met een flesje zal doen. Ik heb zelf een redelijk droge huid en hou wel van een lekker olielaagje op mijn gezicht zo voor het slapen gaan. Ik gebruik een druppel of vier/vijf en dit is voldoende voor mijn gezicht en hals. Door de druppelpipet kan je dit heel precies doseren en heb je het goed zelf in de hand hoeveel product er uit de verpakking komt.

De geur is kruidig met een bloemig randje en je herkent de lavendel, rozen, rozemarijn en jasmijn er duidelijk in. Ik vind het persoonlijk een heel lekkere geur die aan de ene kant luxe en verzorgend aandoet en aan de andere kant tot rust brengt. Fijn als wellnessmomentje om de dag mee af te sluiten.

Ik merkte al snel een verandering aan mijn huid. Na een paar dagen begon mijn huid in de ochtend steeds zachter en soepeler aan te voelen en verdwenen de blijvende droge mondhoeken die ik met de normale producten in mijn routine dus niet aangepakt kreeg. Ook lijkt mijn huid minder rood/vlekkerig, herstellen kleine wondjes van een puistje of krabje opvallend snel en komt mijn natuurlijke glans weer terug. Jep, voor de komende periode duidelijk een blijvertje in mijn routine!

–> Wat is jouw laatste beauty ontdekking die je graag anderen aan wil raden? 

Liefs,
Desirée

Volg mij op Facebook en Instagram om op de hoogte te blijven van de laatste nieuwtjes, persoonlijke updates, behind the scenes en nog veel meer leuks ♥

Reacties op dit artikel

 • Avatar van Danielle
  Reply Danielle 24 maart 2020 at 11:29

  Ik heb flower and spice ontdekt,skincare op natuurlijke basis. De dagcreme en het nachtserum op basis van verschillende olien zijn mijn favoriet.Echt een aanrader!

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 24 maart 2020 at 11:41

   Je maakt me nieuwsgierig, ik ga er eens naar kijken!

 • Avatar van Marieke
  Reply Marieke 24 maart 2020 at 10:20

  Ik sta altijd zo in dubio over gezichtsolie! Ik vind het echt heerlijk voelen, en merk dat mijn huid soepeler wordt. Maar… ik heb ook al jaren en jaren een onrustige acne gevoelige huid. Na een tijd geleden gestopt te zijn met alle oliehoudende verzorging (dus alleen maar frisse gel-crèmes, etc) is mijn acne eindelijk bijna weg (op een week in de maand na…). Dus hoe heeeerlijk ik olie zelf ook vind, en hoe erg ik merk dat mijn huid er wel soepeler en stralender van wordt, op lange termijn is het toch ook weer niet geschikt voor me helaas.

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 24 maart 2020 at 10:25

   Hi Marieke, ik snap de overweging dan inderdaad.. Maar (eigenwijze skincarejunkie hier) heb je pure squalaan-olie al eens geprobeerd? Dat kan juist voor jouw huidtype een aanrader zijn om eens te proberen! :)

 • Avatar van Ling
  Reply Ling 24 maart 2020 at 10:15

  Dat is ook mijn favoriet. Ik heb een kleine flesje gekocht en ben meteen fan!

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 24 maart 2020 at 10:25

   Wat leuk om te horen :) En met zo’n klein flesje doe je al zó lang ook!

 • Avatar van chucky1012
  Reply chucky1012 24 maart 2020 at 10:10

  Dit klinkt als het perfecte wondermiddel tegen een rode en vlekkerige huid!
  Ik zou dit zeker kopen….

  Xoxo

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 24 maart 2020 at 10:26

   Ja, ik vind het zeker een aanrader!

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.