Beauty

Foundation Friday | Max Factor Miracle Second Skin foundation

27 maart 2020

Max Factor Miracle Second Skin foundation review/ervaring
Ik ga maar eens met een nieuwe rubriek beginnen voor op de vrijdag: Foundation Friday! Een bekende benaming in de beautywereld en hij allitereert lekker :) Naast ‘skincarejunkie’ ben ik ook altijd op zoek naar producten om een mooie basis mee te creëren én komt er vanwege mijn werk regelmatig wat nieuws binnen wat ik uit kan proberen. Voorlopig kan ik dus heel wat vrijdagen vooruit met deze foundationtests. Om te beginnen met de nieuwste Max Factor Miracle Second Skin foundation.

‘Lees ook: Lipstickliefde | Bourjois Rouge Velvet lipstick in Choupi’nk.’

Max Factor Miracle Second Skin foundation review/ervaring

Max Factor Miracle Second Skin foundation

Deze foundation is het antwoord van Max Factor op de trend dat we steeds meer onze natuurlijke huid omarmen en we op zoek zijn naar een foundation die niet zozeer enkel maskeert, maar ook verzorgt en je huid er op z’n best uit laat zien. Zonder het masker-effect.

De belofte

“Miracle Second Skin is een unieke hybride foundation waar kokosmelk aan toegevoegd is voor een dosis hydratatie die de hele dag aanhoudt. De lichtgewicht foundation versmelt met de huid, geeft een mooie dekking en laat je huid er als huid uit zien. De foundation bevat klinisch bewezen voordelen voor je huid zoals het ondersteunen van de celvernieuwing. De formule is geschikt voor ieder huidtype, inclusief de gevoelige huid.”

Ingrediënten

Deze foundation is een huidverzorgend product en foundation in één. Het is een lichtgewicht formule waar onder andere glycerine, kokosolie, vitamine E, aloë vera, urea, panthenol, pre- en probiotica en hyaluronzuur aan toegevoegd is. En bovenop dat zit er een SPF20 in verwerkt die helpt om je huid te beschermen tegen de schadelijke effecten van de zon.

Good to know: de foundation bevat geen talk, sulfaten, ftalaten, parabenen of chemische zonnefilters.

Prijs & Verkrijgbaarheid

De Max Factor Miracle Second Skin foundation is verkrijgbaar in 9 kleuren, waarvan je in dit artikel de lichtste kleur 01-Fair ziet. De foundation heeft een verkoopprijs van €17,99, maar is op dit moment bij bol.com in de aanbieding voor €15,00 en bij Kruidvat zijn op dit moment alle Max Factor producten €10,00 per stuk.

Max Factor Miracle Second Skin foundation review/ervaringMax Factor Miracle Second Skin foundation review/ervaring

Mijn ervaring

Laat ik bij deze foundation beginnen bij de verpakking. Daar ben ik namelijk heel erg blij mee, want zo’n op-de-kop pompflacon doseert prettig, hygiënisch en is vaak redelijk goed leeg te krijgen tot de laatste druppel.

Qua ingrediënten kan ik met mijn drogere huid en als #skincarejunkie zeker enthousiast worden. Een mooi lijstje met verzorgende, hydraterende, beschermende en huidverbeterende ingrediënten met ook nog eens een zonnefilter. Well done!

De geur van de foundation is fris en bloemig te noemen. Niet heel erg overheersend en zodra je hem eenmaal aangebracht hebt en de rest van je make-up doet is hij amper meer waarneembaar. Toen ik op de flacon en in het persbericht over de kokosolie en het kokosextract las was ik een beetje bang voor een duidelijk aanwezige kokosgeur, maar dat is dus niet het gevoel.

Qua textuur is de Max Factor Miracle Second Skin foundation een beetje aan de dikkere kant, maar hij laat zich heel prettig als een verzorgende crème verdelen. Met één pompje heb je voldoende product voor je gehele gezicht en een deel van je hals en hij versmelt met je huid. De foundation voelt fris en zacht aan en ook gedurende dag heb ik amper het gevoel dat ik make-up draag.

De dekking van deze foundation is licht tot medium, maar kan je eventueel opbouwen door een tweede laagje aan te brengen. Waar ik tot een aantal maanden terug echt een voorkeur had voor dekkende foundations, ben ik sinds een tijdje over op die met een meer natuurlijke finish. Als jij daar ook van houdt, dan is deze foundation er eentje voor jou om ook eens uit te proberen. Voor mij heeft hij net even iets te weinig dekking en vroegen bepaalde (pigment)vlekjes wel om wat concealer erbij. De foundation accentueert eventuele droge plekjes niet en trekt ook niet te veel in (droogte)lijntjes. Wel heeft hij een primer en/of setting powder nodig, anders vind ik dat hij zo in de middag al echt wat begint te verdwijnen. Maar ik gebruik eigenlijk altijd een primer en een gezichtspoeder en dan blijft hij netjes tot het eind van de dag zitten.

Zoals je ziet maakt hij mijn gezicht net even wat egaler, worden pigmentvlekjes en roodheden er ‘zachter’ door gemaakt en blijft mijn huid er toch als huid uit zien. De belofte dat het een foundation zonder maskereffect is wordt zeker nagekomen! Op de laatste foto zie je het resultaat met mijn normale dagmake-up erbij en geeft het een frisse uitstraling.

–> Heb jij deze foundation al uitgeprobeerd? Of spreekt hij je aan eens te proberen?

Liefs,
Desirée

Volg mij op Facebook en Instagram om op de hoogte te blijven van de laatste nieuwtjes, persoonlijke updates, behind the scenes en nog veel meer leuks ♥

Reacties op dit artikel

 • Avatar van Donna
  Reply Donna 27 maart 2020 at 13:17

  Leuk foundation friday!!!!
  Ik weet met het met al die foundations niet meer…..
  Fijn ook dat je schrijft over de textuur, dekking en de plus en minpunten, ingrediënten.
  Heel blij mee.

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 28 maart 2020 at 16:19

   Hi Donna, leuk dat je zo enthousiast reageert! Hopelijk word je met deze reviews er een stuk wijzer uit :)

 • Avatar van Willemse
  Reply Willemse 27 maart 2020 at 10:04

  Leuk idee FOUNDATION FRIDAY
  Deze is meteen ook eentje die ik zeker ga onthouden.
  Ik hou beslist niet van dekkende foundations en hou ervan als ze niet mat uitvallen.
  Gebruik er meestal eentje van Mac, dus dit is een fijne budget variant misschien.

 • Avatar van chucky1012
  Reply chucky1012 27 maart 2020 at 07:44

  Dit ziet er héél goed uit 👌🏽
  Pracht in resultaat.
  Goede dekking.
  Ik ken dit niet en zou het zeker kopen….

  Xoxo

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.