Beauty

Nivea Naturally Good

10 maart 2020

nivea naturally good review
Oh, yes! Ik kan er echt enorm enthousiast van worden als een merk de stap neemt naar meer natuurlijke producten. Toen er een pakket binnenkwam met de nieuwe Nivea Naturally Good productlijn was ik dan ook direct nieuwsgierig. In dit artikel vertel ik je graag meer over deze producten en deel ik alvast mijn first impressions met je.

‘Lees ook: Beautytip | Laat je huid stralen met een overnight mask.’

nivea naturally good review

Nivea Naturally Good

Steeds meer vrouwen kiezen bewust voor huidverzorging op basis van natuurlijke ingrediënten en ik vind dat een mooie ontwikkeling. Maar het is helaas best lastig om eenmaal voor het winkelschap een keuze te maken vanwege onleesbare ingrediëntenlijstjes en allerlei ‘vage’ claims op de verpakkingen. En dat is waar deze nieuwe Nivea Naturally Good lijn heel eenvoudig duidelijkheid in geeft. Niet alleen met de naam en de verpakkingen met duidelijke informatie, maar ook qua ingrediëntenlijsten die bestaan voor minimaal 98% ingrediënten van natuurlijke oorsprong.

Waarom er niet voor 100% natuurlijke producten is gekozen? Omdat er simpelweg bepaalde ingrediënten nodig zijn om een product veilig, stabiel en houdbaar te houden. En mocht je uit het ingrediëntenlijstje nu echt geen wijs worden, dan heeft Nivea sinds kort een handige glossary op de website waarbij er per ingrediënt meer informatie te vinden is waar het van afkomstig is en wat het voor je huid doet. Een applausje voor Nivea met deze handige informatie naar de consument toe!

nivea naturally good review

Prijs en verkrijgbaarheid

De Nivea Naturally Good producten zijn vanaf dit moment in de winkels verkrijgbaar:

– Nivea Naturally Good hydraterende reinigingsmelk 200ml, €6,99
– Nivea Naturally Good verfrissende tonic 200ml, €6,99
– Nivea Naturally Good dagcrème normale huid 50ml, €12,99
– Nivea Naturally Good dagrème gevoelige huid 50ml, €13,99
– Nivea Naturally Good nahtcrème 12,99.

Tip: bij Kruidvat loopt op dit moment een 1+1 actie op Nivea producten :)

nivea naturally good reviewnivea naturally good review

First Impressions

Als ik zo naar de verpakkingen van de producten kijk dan spreken deze me vanwege de frisheid ervan zeker aan. En dat er zo duidelijk op te vinden is hoe natuurlijk de producten zijn is ook een pluspunt. Maar.. ik vind het jammer dat er met betrekking tot de crèmes voor potten gekozen zijn. In verband met hygiëne en werkzaamheid van de ingrediënten ben ik persoonlijk een groot voorstander van pompflacons.

Qua ingrediënten zit het met deze productlijn wel goed. Niet alleen zijn het relatief korte ingrediëntenlijsten in vergelijking met veel andere soortgelijke producten, ook zien ze er goed uit. Er is hier en daar gekozen voor een ‘hardere’ alcoholvariant maar dit is vanwege de houdbaarheid van producten. Verder zitten er vooral reinigende, verzachtende en verzorgende ingrediënten in. Denk hierbij aan groene thee extract, glycerine, amandelolie, jojoba olie, shea boter, kokosextract, zonnebloemolie, vitamine E, kamille extract, aloë vera en arganolie. Wel iets om rekening mee te houden als je er gevoelig voor bent: er zit als laatste ingrediënt (oftewel: het laagste bestanddeel) in elk product parfum. Met uitzondering van de dagcrème voor de gevoelige huid, want deze variant is parfumvrij.

De producten hebben allemaal een lekkere frisse geur. Niet te overweldigend, maar het werkt opwekkend en doet verzorgend aan. Met uitzondering van de dagcrème voor de gevoelige huid, deze bevat namelijk geen parfum en is hierdoor praktisch geurloos. De reinigingsmelk en lotion prikken niet op de huid (ook niet bij de ogen) en beide dagcrèmes trekken redelijk snel in en laten geen plakkerig of vettig laagje achter. De nachtcrème is duidelijk wat meer voedend en laat een subtiel verzorgend laagje achter wat ik bij een nachtcrème juist wel prettig vind.

Qua verpakking had ik dus liever de crèmes in pompflacons gezien, maar verder ben ik qua look&feel, de ingrediëntenlijstjes en met de eerste gebruikservaringen duidelijk positief. Wellicht één laatste kanttekening: ik had in de dagcrèmes graag nog een SPF zonbescherming gezien. Maar verder vind ik dit heel mooie huidverzorging. En dan ook nog eens gemakkelijk in de winkels te koop voor heel fijne prijsjes. Een aanrader om eens uit te gaan proberen als je het mij vraagt!

–> Spreekt deze nieuwe Nivea Naturally Good productlijn jou aan?

Liefs,
Desirée

Volg mij op Facebook en Instagram om op de hoogte te blijven van de laatste nieuwtjes, persoonlijke updates, behind the scenes en nog veel meer leuks ♥

Reacties op dit artikel

 • Avatar van Rachel Kromdijk
  Reply Rachel Kromdijk 10 maart 2020 at 15:17

  Ziet er goed uit en ik ben erg benieuwd naar deze lijn, de producten zien er in ieder geval goed uit.

 • Avatar van Natasja
  Reply Natasja 10 maart 2020 at 09:11

  Ik vind het er heel goed uitzien, ga er zeker één of meer producten van proberen!

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 10 maart 2020 at 09:11

   Ik ben ook oprecht enthousiast! Ben heel benieuwd hoe het jou zal bevallen :)

 • Avatar van chucky1012
  Reply chucky1012 10 maart 2020 at 06:13

  Dit ziet er héél goed uit 👌🏽
  Ik ben er ook zeer benieuwd naar….
  Dit is mijn favoriete merk met beautyproducten.
  Van producten met natuurlijke ingrediënten hou ik….

  Xoxo

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 10 maart 2020 at 09:11

   Nou, dan heb je met deze productlijn een goede combi!

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.