Beauty

Beautytip | Laat je huid stralen met een overnight mask

6 maart 2020

overnight mask tips
Als skincarejunkie gaan er heel wat producten door mijn handen heen. Merken die nieuwe producten lanceren sturen van alles toe om onder de aandacht te laten brengen, maar ook zoek ik zelf regelmatig het internet af naar nieuwe producten en merken die ik uit wil proberen. Eén van de upcoming producten die je steeds meer zal gaan zien is het overnight mask voor je gezicht. Om je huid een oppepper te geven terwijl je ligt te slapen. Ik vertel je er graag wat meer over en deel een aantal fijne producten met je!

‘Lees ook: Skincare | De voordelen van probiotica in huidverzorging.’

overnight mask tips

Hoe gebruik je een overnight mask?

1. Gewoon zoals je een ander masker ook gebruikt, door je huid te reinigen en vervolgens het masker aan te brengen in een wat dikkere laag en na een kwartiertje met een tissue te verwijderen en het restant in de huid te masseren. Dit werkt meer als een quick fix en is ideaal voordat je een feestje hebt. Je huid zal er een frisse gloed van krijgen en gevoed zijn, waardoor eventuele make-up ook mooier aanbrengt.

2. Gebruik hem als laatste stap in je avondroutine in plaats van je nachtcrème. Oftewel: je reinigt je gezicht, brengt een lotion, exfoliant, peeling, serum en/of olie aan zoals je normaal doet, alleen eindig je dan met een laagje van een overnight mask. Je hoeft hierbij zeker geen dikke laag te smeren, want én het masker heeft een hoge concentratie werkzame stoffen waardoor dat niet nodig is en daarnaast ligt dat natuurlijk ook helemaal niet lekker op je kussen :) De volgende ochtend zal je merken dat je huid echt even een extra boost heeft gehad. Ook perfect als afsluiting na een peeling of exfoliant om je huid hier goed van te laten herstellen en te voorzien van wat extra’s.

Je kan een overnight mask een paar keer per week gebruiken, of gebruik hem in en kuurvorm door bijvoorbeeld een week lang het masker aan te brengen in plaats van een nachtcrème. Perfect wanneer je huid bijvoorbeeld te lijden heeft gehad onder een periode van stress, als je ziek bent geweest of als je bijvoorbeeld last hebt van een (zon)verbrande huid.

overnight mask tips

Paula’s Choice Super Hydrate Overnight Mask 88ml, €32,00
First Aid Beauty Ultra Repair Hydra-Firm Sleeping Cream 50ml, €39,00
Origins Drink Up Intensive Overnight Hydrating Mask 75ml, €24,20
Clinique Moisture Surge Overnight Mask 100ml, €42,00

overnight mask tips

Overnight masks die ik kan aanraden

COSRX Low pH BHA Overnight Mask 50ml, €18,95
Een Koreaans merk dat in Nederland nog niet zo bekend is, maar zeker meer aandacht verdient is COSRX. Het is onder andere bij Korean-Skincare.nl (what’s in a name?) te koop. Het is één van de lichtere varianten van een overnight mask en voor ieder huidtype geschikt. Er zit een concentratie van 0,9% BHA in verwerkt die tijdens je slaap dode huidcellen verwijdert, je huid gladder en zachter zal maken en fijne lijntjes en pigmentvlekjes aan zal pakken. In combinatie met de toegevoegde verzorgende, hydraterende en voedende ingrediënten zoals glycerine, panthenol, niacinamide en tea tree olie zal je huid een mooie frisse glow terug krijgen.

overnight mask tips

The Body Shop Hemp Overnight Nourishing Rescue Mask 75ml, €20,00
Ik liet dit product al zien in het artikel over de nieuwe The Body Shop Hemp producten maar wil hem zeker nog even afzonderlijk in het zonnetje zetten. Dit groene masker zit namelijk bomvol verzorgende en hydraterende ingrediënten zoals kokosextract, hennepolie, panthenol, hyaluronzuur, aloë vera en vitamine E en ik denk dat zo’n beetje ieder huidtype hier blij van zal worden. Het zal de huid tijdens de nacht voorzien van een hydratatieboost en de natuurlijke vochtbalans helpen te herstellen. Het masker is te koop in de winkels en via de The Body Shop webwinkel.

overnight mask tips

Comfort Zone Renight Mask 60ml, €50,00
Dit luxe nachtmasker is aan te raden als je veel stress hebt gehad en je huid daardoor dof is, de natuurlijke glans verdwenen is en je huid er vermoeid uit ziet. Er zit een heerlijke ingrediëntenmix in van antioxidanten zoals planten- en kruidenextracten en vitamine E die samen krachtig het herstel van de huid ondersteunen. De geur is heerlijk fris, je voelt tijdens het aanbreng je huid al soepeler en zachter worden en ik vind hem persoonlijk echt een aanrader na het gebruik van een peeling of exfoliant. Klik hier voor verkooppunten van dit merk.

–> Heb je zelf ervaring met een overnight mask? Of spreekt één van bovenstaande jou aan eens te willen proberen?

Liefs,
Desirée

Volg mij op Facebook en Instagram om op de hoogte te blijven van de laatste nieuwtjes, persoonlijke updates, behind the scenes en nog veel meer leuks ♥

*

Reacties op dit artikel

 • Avatar van Fleur
  Reply Fleur 8 maart 2020 at 08:12

  Ik hou heel erg van maskers, maar vergeet ze alsmaar te gebruiken, oeps. Zo’n overnight is dan ideaal omdat je ‘m niet hoeft af te spoelen voordat je gaat slapen. Ik hou erg van het masker van Rituals, de Glow mask. Die ruikt ook super lekker. Daarnaast heb ik ook nog 2 fijne van Matis en Payot. Kunnen allemaal ook wel als overnight. Ga het vanavond meteen doen 🤗 mijn huid kan wel een opperper gebruiken!

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 9 maart 2020 at 11:28

   Goed dat je er een reminder van kreeg om het alsnog eens vaker te gaan gebruiken :) Eigenlijk kan zo’n beetje ieder crème-masker als nachtmasker gebruikt worden. Ik zou alleen de hardwordende kleimaskers afraden ;)

   • Avatar van Fleur
    Reply Fleur 9 maart 2020 at 11:37

    Ja precies! Ik heb het al meteen gedaan en ga ’t nu lekker 2x per week doen 🤗 echt een fijne tip dit artikel 👍

 • Avatar van Rachel Kromdijk
  Reply Rachel Kromdijk 6 maart 2020 at 15:29

  Ik heb de laatste tijd juist weer last van een vette huid en de andere dag weer mega droog.. ik moet weer even een goede routine erin gooien en mijn clarisonic weer gebruiken

 • Avatar van Marieke
  Reply Marieke 6 maart 2020 at 10:22

  Wat een fijne tips weer. Die van Cosrx wil ik wel eens proberen, ik heb wat andere producten van dit merk die ik erg prettig vind. Toevallig gebruik ik nu sinds een paar dagen de Clinique moisture surge overnight mask, en wat is dat lekker spul zeg! Mijn droge plekjes zijn als sneeuw voor de zon verdwenen, en dat ondanks het gure weer :)

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 6 maart 2020 at 11:28

   Wat fijn dat die van Clinique je zo goed bevalt! Welke producten van COSRX heb je als aanraders? Door dit masker ben ik ook zeker benieuwd geworden naar meer van het merk :)

 • Avatar van Ling
  Reply Ling 6 maart 2020 at 07:39

  De COSRX lijkt mij wel wat. Ik ben echt fan van K-beauty. Ben zelf nog geen overnight mask tegengekomen die mij goed bevalt. Ik hoor dat de Laneige sleep mask ook een aanrader is.

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 6 maart 2020 at 11:27

   Ik moet toch echt eens kennis gaan maken met Laneige, hoor wel meer goede verhalen over dit merk :)

 • Avatar van chucky1012
  Reply chucky1012 6 maart 2020 at 06:13

  Dit klinkt erg goed 👌🏽
  Hier ben ik niet bekend mee.
  Zo interessant.
  Ik ga er zeker iets van kopen.
  Een goed gereinigde huid door het gebruik van de perfecte beautyproducten is en zeer goede voorbereiding voor het voorjaar en laat mijn kurkdroge minder zichtbaar zijn…..

  Xoxo

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.