Reizen & vrije tijd

Travel tips | Veilig reizen met kinderen

3 maart 2020

veilig reizen met kinderen tips
Naar aanleiding van het artikel dat eerder vandaag online kwam, over de bijzondere vakantiebestemmingen met kinderen, bedacht ik me dat dit artikel een mooie aanvulling zou zijn. Veilig reizen met kinderen is namelijk helemaal niet zo vanzelfsprekend en het kan soms best even spannend zijn, zeker wanneer je kinderen nog wat kleiner zijn en je naar een drukbezochte plaats gaat. Daarom deel ik in dit artikel graag 3 simpele maar effectieve tips met je.

Veilig reizen met kinderen

1. Leer je kinderen dit

Ik denk dat dit punt misschien wel de belangrijkste is, want het zal je verbazen hoeveel jonge kinderen hun eigen volledige naam niet weten. En daarmee wordt het heel lastig om iets om te kunnen roepen of door te kunnen geven aan een instantie als ze gevonden worden. Je kan al op best wel een jonge leeftijd beginnen met je kinderen hun eigen naam (zowel de voor- als achternaam) aan te leren en ook dat ‘papa’ en ‘mama’ een naam hebben. Mochten ze kwijt raken, dan kunnen ze zo al snel informatie delen met een andere volwassene.

2. Laat ze een telefoonnummer bij zich dragen

Of je dit nu doet door middel van een dog tag ketting of zo’n handig rubberen armbandje waarop hun naam en een telefoonnummer vermeld staat en/of in combinatie met het simpelweg schrijven van een telefoonnummer op hun onderarm (met watervaste stift). Supersimpel, maar effectief omdat er zo gelijk contact gelegd kan worden als je je kind(eren) uit het oog verliest. Je zou eventueel ook aan een GPS tracker voor kinderen kunnen denken als dit je een veiliger gevoel geeft.

3. Maak je kind herkenbaar

Zeker als je als gezin een citytrip gaat maken of bijvoorbeeld naar een groot pretpark gaat, dan is het er al snel toeristisch en druk. En met kleine kinderen die het gevaar niet zien en lekker vrolijk rondhuppelen ben je het overzicht al snel kwijt. Zorg je ervoor dat je kind herkenbaar is, dan kan dat echt helpen ze sneller te zien en gemakkelijker in de gaten te houden. Laat bijvoorbeeld felgekleurde petten bedrukken, doe ze een neonkleurig shirtje aan, opvallende schoenen of geef ze een gepersonaliseerde rugzak.

Maar.. maak jezelf vooral ook niet te gek. Een vakantie, citytrip of een reis moet vooral een leuke en ontspannen gelegenheid zijn om quality time met je gezin te hebben en mooie herinneringen te maken. Met bovenstaande tips in je achterhoofd en gewoonweg je gezonde verstand (én je ogen) te gebruiken kom je een heel eind.

Geniet van je aankomende tripjes met elkaar!

Liefs,
Desirée

Volg mij op Facebook en Instagram om op de hoogte te blijven van de laatste nieuwtjes, persoonlijke updates, behind the scenes en nog veel meer leuks ♥

*

Reacties op dit artikel

  • Avatar van chucky1012
    Reply chucky1012 3 maart 2020 at 19:07

    Goede en zeer handige tips om het reizen met kinderen veilig te laten verlopen.
    Een speciaal waterdichte polsband waar een briefje inpast met gegeven is ook goed.

    Xoxo

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.