Carrière & Geld Media

Business | Drie blogtips om juist nu aan te kunnen pakken

1 april 2020

blogtips bloggen blog
Laat ik vooropstellen dat het op dit moment voor veel ondernemers een heel onzekere periode is vanwege de coronacrisis. Veel opdrachten worden afgezegd en uitgesteld en de agenda is voor velen de komende periode helemaal leeg. Verschrikkelijk wat dit met zich meebrengt aan financiële zorgen en de vraag of je je hoofd wel boven water kan houden. Dit artikel zal dan ook helaas niet het antwoord zijn voor veel ondernemers, maar toch zijn er enkele blogtips waar je – juist nu – mee aan de slag kan gaan. Om te zorgen voor een betere online positie en helemaal klaar te staan voor wanneer de boel weer ‘normaal’ zal worden. Succes!

‘Lees ook: Hoe ik op m’n 18e begon met ondernemen & persoonlijke tips.’

Laat je organisch verkeer groeien

Nu veel mensen thuis zijn is dit de kans om het verkeer naar je website toe te laten nemen. Er was eerst een duidelijke dip in de bezoekersaantallen vanwege al het nieuws rondom de crisis, maar het is duidelijk weer aan het aantrekken. Mensen zijn op zoek naar wat afleiding en inspiratie. Om je organisch verkeer flink te laten groeien hoef je niet eens steeds met nieuwe content te komen, maar kan je juist ook veel winst behalen uit reeds geplaatste content.

Ga langs oude artikelen die het goed doen, ga deze herschrijven, aanvullen en updaten en vergeet ze daarna niet via Google Search Console opnieuw te laten indexeren. Goed voor je SEO omdat deze artikelen nu meer waarde bieden! Idee: laat een andere blogger met een goede DA/PA hier in een aansluitend artikel naar linken. In ruil kan jij andersom weer in een passend artikel naar een gewenst artikel van die andere blogger linken. Zo help je elkaars positie op een eenvoudige manier te versterken en kan je organisch verkeer op reeds bestaande content flink gaan toenemen.

Vergeet hierbij ook niet om aan Pinterest te denken. Door velen wordt dit gezien als enkel een website met mooie plaatjes, maar het is één van de grootste online zoekmachines waar dagelijks miljoenen mensen gebruik van maken die op zoek zijn naar tips, informatie en inspiratie. En dat voor bijna iedere niche! Tijd dus om al je content na te lopen en (opnieuw) te gaan delen. Of het nu om recepten gaat, beautytips, interieur inspiratie.. Pinnen maar!

Vergroot je kennis én je netwerk

Of je nu een beginnend blogger bent, of al jaren bezig bent en van bloggen je beroep hebt weten te maken: je bent nooit te oud om te leren. Ook is het een goed moment om juist nu je netwerk serieus te gaan vergroten. Wellicht kan je namelijk op dit moment elkaar met gesloten beurzen helpen en opent dit deuren om straks wanneer alles weer op gang komt betaalde opdrachten mee binnen te halen. Of juist een opdracht die je tegen bent gekomen door te kunnen spelen. Je kan nu mooi je gunfactor vergroten en wat karmapunten scoren, maar wel enkel met oprechte intenties!

Ga boeken over (online) marketing lezen, lees websites met tips voor ondernemers, verdiep je in SEO, Instagram en/of Pinterest, loop je LinkedIn profiel na en bekijk welke connecties je kan maken om binnen jouw vakgebied te groeien (maar alleen als je elkaar waarde te bieden hebt, aan enkel ‘groeien in zoveel mogelijk contacten’ heb je niets), wellicht zijn er nog interessante pr-bureaus om contact mee op te nemen om aan de perslijst toegevoegd te kunnen worden of ga in een gesprek met een online marketing bureau die wellicht op wat grotere schaal wat voor je zou kunnen betekenen als je bijvoorbeeld ook een webshop aan je blog gekoppeld hebt of in de toekomst zou willen openen.

Opschonen

Ook dit punt is er eentje waar je, nu je waarschijnlijk iets meer ruimte in je agenda hebt, mee aan de slag kan gaan.

– Loop je website na, bekijk welke artikelen uit je archief nooit gelezen worden of niks meer aan waarde bieden en verwijder deze
– loop je plugins na en kijk welke overbodig zijn en verwijderd kunnen worden of welke juist handig en slim zijn om toe te voegen (mijn aanraders: Easy Table of Contents voor mooie SEO-vriendelijke inhoudsopgaves in blogs en overduidelijk Yoast SEO)
– ga aan de slag om je mailbox te organiseren. Er zijn vast tig (pers)berichten in een mapje te vinden die verouderd zijn, wellicht heb je een onduidelijke structuur en is het herindelen in mappen fijn om meer overzicht te krijgen en werk to-do-mails die al veel te lang staan eindelijk eens weg
– lees dit artikel met tips om je administratie op orde te krijgen dat ik een tijd geleden al eens schreef. Wellicht heb je nu de tijd om dit eens aan te gaan pakken? Het is even wat werk, maar ik vind het persoonlijk heel erg fijn om alles op orde te hebben en zo af en toe echt eens goed aan te pakken
– en misschien het allerleukste om te doen: ga aan de slag met je werkplek thuis. Ruim deze op, deel deze opnieuw in en geef de muur bijvoorbeeld een fris kleurtje. Zo kan je lekker fris aan de slag.

Laten we elkaar als ondernemers versterken en helpen waar nodig. Juist in deze onzekere tijd! Denk je dat ik iets voor jou zou kunnen betekenen op het gebied van bloggen, SEO, organizen of heb je vragen over ondernemen.. Neem dan gerust contact met me op. Waar kan help ik je graag!

Liefs,
Desirée

Volg mij op Facebook en Instagram om op de hoogte te blijven van de laatste nieuwtjes, persoonlijke updates, behind the scenes en nog veel meer leuks ♥

*

Reacties op dit artikel

 • Avatar van chucky1012
  Reply chucky1012 8 april 2020 at 13:13

  Fijne tips 👌🏻
  Het gebruik van Pinterest helemaal om hierdoor velen te kunnen bereiken…

  Xoxo

 • Avatar van Mariska
  Reply Mariska 1 april 2020 at 21:36

  Nu ik dit artikel lees denk ik: oh ja, wacht, wij hebben ook nog een afspraak over een artikel :)

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 3 april 2020 at 08:39

   Yes! Mail je me als je ervoor hebt kunnen zitten? :)

 • Avatar van Joyce - SomedayTodayNL
  Reply Joyce - SomedayTodayNL 1 april 2020 at 19:58

  Ik ben inderdaad nu ook meer achter de schermen bezig. Ik wil me vooral eens gaan verdiepen in Pinterest.

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.