Eten & drinken

Blond Amsterdam | Hollandse Happen kookboek

13 april 2020

blond amsterdam hollandse happen kookboek 3 - Blond Amsterdam | Hollandse Happen kookboek
Als je graag in de keuken staat en je bent ook nog eens fan van Blond Amsterdam, dan ga je vast en zeker blij worden van dit nieuws. Blond Amsterdam heeft namelijk een nieuwe uitgave van het Hollandse Happen kookboek uitgebracht. Vol met klassiekers, met een originele Blond Amsterdam twist en uitgegeven in mooi Delfts Blond. Ik vertel je graag wat meer over dit kookboek, deel het recept voor een heerlijke romige aspergesoep én mag een aantal exemplaren weggeven!

‘Lees ook: Bananenbrood met chai kruiden (recept).’

blond amsterdam hollandse happen kookboek 4 - Blond Amsterdam | Hollandse Happen kookboek

Blond Amsterdam | Hollandse Happen kookboek

Na twaalf jaar verschijnt dit Hollandse Happen kookboek in een nieuw jasje. Met dit boek grijp je terug naar de oude vertrouwde keuken van oma met de meest klassieke gehaktbal, de lekkerste kroketten en de beste traditionele stamppotten van toen. Leuk voor alle Blond-fans én natuurlijk alle andere keukenprinsen en -prinsessen!

Blond Amsterdam | Hollandse Happen | Lekkers uit de Delft Blonde keuken | ISBN 9789021576053 | Kosmos Uitgevers | €20,99 bij onder andere bol.com

blond amsterdam hollandse happen kookboek 1 - Blond Amsterdam | Hollandse Happen kookboekblond amsterdam hollandse happen kookboek 2 - Blond Amsterdam | Hollandse Happen kookboek

Recept voor een supersnelle romige aspergesoep

Natuurlijk moest ik zelf ook aan de slag gaan met dit nieuwe kookboek en nu het aspergetijd is, hoefde ik daar niet lang over na te denken. Aspergesoep!

Ingrediënten

– 400 gram verse asperges, schoongemaakt
– 35 gram roomboter
– 30 gram bloem
– 8dl groentebouillon of het kookvocht van de asperges
– 1 eidooier
– 1dl kookroom
– zout en peper naar smaak

Bereidingswijze

1. Schil de asperges, snijd de houtige onderkant eraf en gooi de schillen en onderkantjes weg. Snijd de kopjes van de asperges, houd deze apart en snijd de rest in stukjes
2. Kook de stukjes asperge in circa tien minuten gaar in de bouillon en pureer dit daarna
3. Smelt de boter in een pan, voeg de bloem toe en bak deze een minuutje. Voeg daarna met een soeplepel lepel voor lepel de bouillon eraan toe en breng het aan de kook
4. Klop de eierdooier door de kookroom en giet dit langzaam terwijl je roert door de soep
5. Voeg de aspergekopjes toe aan de soep, laat het geheel nog een minuut of vijf doorwarmen en voeg zout en peper naar smaak toe.

Supersnel met een soupmaker

Ohhh, wat ben ik toch gek op mijn soepmaker! Het scheelt een boel tijd en doet het werk helemaal voor je, of je nu wil eindigen met een gladde gepureerde soep of juist een wat grovere. Simpelweg alle ingrediënten schoongemaakt en in grove stukken erin stoppen, aanzetten en na een minuut of twintig is je soep klaar. Gepureerd en al. Hallelujah!

Ik heb deze aspergesoep dus in de soupmaker (ik heb deze van Philips) gemaakt en voegde er nog een flinke geschilde aardappel aan toe voor wat extra voedingswaarde en binding en diende hem op met wat reepjes gekookte ham, een fijngesneden sjalotje en stukjes gekookt ei.

blond amsterdam hollandse happen kookboek 3 - Blond Amsterdam | Hollandse Happen kookboek

Winactie

In samenwerking met de uitgeverij van Blond Amsterdam | Hollandse Happen mag ik dit oerHollandsche kookboek maar liefst drie keer weggeven. Beantwoord onderstaande vraag als reactie onder dit artikel en je doet automatisch mee. Good luck!

–> Wat is jouw favoriete Hollandse maaltijd?

Liefs,
Desirée

Volg mij op Facebook en Instagram om op de hoogte te blijven van de laatste nieuwtjes, persoonlijke updates, behind the scenes en nog veel meer leuks ♥

Meedoen met deze winactie kan tot en met zondag 19 april 2020, 23.59 uur. De winnaars ontvangen na afloop persoonlijk bericht.

Reacties op dit artikel

  • Avatar van Larissa
    Reply Larissa 19 april 2020 at 20:21

    OH WAT HEERLIJK. Je gaat iemand ongelofelijk blij maken met die spetterende en kleurrijke boek vol lekkers.
    Wat een cadeau!

    Mijn lievelingsgerecht -wanneer het aankomt op de Hollandse keuken- is bruine bonensoep. Je kunt me dit eigenlijk altijd voorschotelen vóór de warme maaltijd XD, een gevuld kommetje als voorgerecht.
    Wél een vegetarische versie voor mij.

    HEERLIJK.

    Veel succes iedereen en rustig aan.
    Liefs,

    Larissa

  • Avatar van Mirjam
    Reply Mirjam 19 april 2020 at 20:08

    Mijn favo Hollands gerecht is Snert

  • Avatar van Riekie Bos
    Reply Riekie Bos 19 april 2020 at 19:33

    mijn favoriete Hollandse maaltijd is stampot andijvie zoals mijn mamsie het maakt.
    Dus met spekjes en gekookte eieren erdoor.

  • Avatar van Vita
    Reply Vita 19 april 2020 at 17:12

    Een Hollandse appeltaart maakt elke gelegenheid feestelijk!

  • Avatar van Bianca
    Reply Bianca 19 april 2020 at 15:01

    Wat een leuk boek zeg. Ik heb heel veel servies van Blond. Superleuk. Mijn favoriete gerecht is toch wel bruine bonen met spek. Heerlijk!!

  • Avatar van Carina Peters
    Reply Carina Peters 19 april 2020 at 14:29

    Stampot boerenkool blijft toch mijn favoriet!

  • Avatar van anja jager
    Reply anja jager 18 april 2020 at 22:04

    erg leuk ik ben echt van de stampotten

  • Avatar van J
    Reply J 18 april 2020 at 15:07

    Oh wat leuk! Mijn favoriete Hollandse maaltijd is zuurkoolstamppot met worst!

  • Avatar van Nency
    Reply Nency 18 april 2020 at 07:42

    Bruine bonen met gebakken uien, aardappelen, karnemelkjus en spekjes. Sla met bieslook er bij en smullen maar.

  • Avatar van Barbara
    Reply Barbara 17 april 2020 at 23:19

    Mijn Hollandse favoriete recept is in koningskleuren, wortelsoep (basis ui, knoflook,winterpeen; Thijm, afgeblust met zelfgeperste sinaasappelsap)

  • Avatar van Inge Trouwborst
    Reply Inge Trouwborst 17 april 2020 at 22:12

    Oh wat een leuke. Love Blond Amsterdam. Favo eten is dek ik dan witlof in de ham uit de oven ;)

  • Avatar van Ellen
    Reply Ellen 17 april 2020 at 21:48

    Oh leuk zeg 😃,mijn favoriete Hollandse maaltijd is andijviestamppot met veel spekjes en worst 😋😋

  • Avatar van Rene
    Reply Rene 17 april 2020 at 18:02

    Het is weer aspergetijd. Heerlijk met ei, ham en ragout

1 5 6 7

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Meer in Eten & drinken
spaghetti rivierkreeftjes en rosé recept
Recept | Spaghetti met rivierkreeftjes en rosé

Ik merk dat ik met deze hele #blijfthuis situatie na zo’n drie weken redelijk mijn rust kan vinden, maar dat...

Sluiten