Eten & drinken

Blond Amsterdam | Hollandse Happen kookboek

13 april 2020

blond amsterdam hollandse happen kookboek 3 - Blond Amsterdam | Hollandse Happen kookboek
Als je graag in de keuken staat en je bent ook nog eens fan van Blond Amsterdam, dan ga je vast en zeker blij worden van dit nieuws. Blond Amsterdam heeft namelijk een nieuwe uitgave van het Hollandse Happen kookboek uitgebracht. Vol met klassiekers, met een originele Blond Amsterdam twist en uitgegeven in mooi Delfts Blond. Ik vertel je graag wat meer over dit kookboek, deel het recept voor een heerlijke romige aspergesoep én mag een aantal exemplaren weggeven!

‘Lees ook: Bananenbrood met chai kruiden (recept).’

blond amsterdam hollandse happen kookboek 4 - Blond Amsterdam | Hollandse Happen kookboek

Blond Amsterdam | Hollandse Happen kookboek

Na twaalf jaar verschijnt dit Hollandse Happen kookboek in een nieuw jasje. Met dit boek grijp je terug naar de oude vertrouwde keuken van oma met de meest klassieke gehaktbal, de lekkerste kroketten en de beste traditionele stamppotten van toen. Leuk voor alle Blond-fans én natuurlijk alle andere keukenprinsen en -prinsessen!

Blond Amsterdam | Hollandse Happen | Lekkers uit de Delft Blonde keuken | ISBN 9789021576053 | Kosmos Uitgevers | €20,99 bij onder andere bol.com

blond amsterdam hollandse happen kookboek 1 - Blond Amsterdam | Hollandse Happen kookboekblond amsterdam hollandse happen kookboek 2 - Blond Amsterdam | Hollandse Happen kookboek

Recept voor een supersnelle romige aspergesoep

Natuurlijk moest ik zelf ook aan de slag gaan met dit nieuwe kookboek en nu het aspergetijd is, hoefde ik daar niet lang over na te denken. Aspergesoep!

Ingrediënten

– 400 gram verse asperges, schoongemaakt
– 35 gram roomboter
– 30 gram bloem
– 8dl groentebouillon of het kookvocht van de asperges
– 1 eidooier
– 1dl kookroom
– zout en peper naar smaak

Bereidingswijze

1. Schil de asperges, snijd de houtige onderkant eraf en gooi de schillen en onderkantjes weg. Snijd de kopjes van de asperges, houd deze apart en snijd de rest in stukjes
2. Kook de stukjes asperge in circa tien minuten gaar in de bouillon en pureer dit daarna
3. Smelt de boter in een pan, voeg de bloem toe en bak deze een minuutje. Voeg daarna met een soeplepel lepel voor lepel de bouillon eraan toe en breng het aan de kook
4. Klop de eierdooier door de kookroom en giet dit langzaam terwijl je roert door de soep
5. Voeg de aspergekopjes toe aan de soep, laat het geheel nog een minuut of vijf doorwarmen en voeg zout en peper naar smaak toe.

Supersnel met een soupmaker

Ohhh, wat ben ik toch gek op mijn soepmaker! Het scheelt een boel tijd en doet het werk helemaal voor je, of je nu wil eindigen met een gladde gepureerde soep of juist een wat grovere. Simpelweg alle ingrediënten schoongemaakt en in grove stukken erin stoppen, aanzetten en na een minuut of twintig is je soep klaar. Gepureerd en al. Hallelujah!

Ik heb deze aspergesoep dus in de soupmaker (ik heb deze van Philips) gemaakt en voegde er nog een flinke geschilde aardappel aan toe voor wat extra voedingswaarde en binding en diende hem op met wat reepjes gekookte ham, een fijngesneden sjalotje en stukjes gekookt ei.

blond amsterdam hollandse happen kookboek 3 - Blond Amsterdam | Hollandse Happen kookboek

Winactie

In samenwerking met de uitgeverij van Blond Amsterdam | Hollandse Happen mag ik dit oerHollandsche kookboek maar liefst drie keer weggeven. Beantwoord onderstaande vraag als reactie onder dit artikel en je doet automatisch mee. Good luck!

–> Wat is jouw favoriete Hollandse maaltijd?

Liefs,
Desirée

Volg mij op Facebook en Instagram om op de hoogte te blijven van de laatste nieuwtjes, persoonlijke updates, behind the scenes en nog veel meer leuks ♥

Meedoen met deze winactie kan tot en met zondag 19 april 2020, 23.59 uur. De winnaars ontvangen na afloop persoonlijk bericht.

Reacties op dit artikel

  • Avatar van Larissa
    Reply Larissa 19 april 2020 at 20:21

    OH WAT HEERLIJK. Je gaat iemand ongelofelijk blij maken met die spetterende en kleurrijke boek vol lekkers.
    Wat een cadeau!

    Mijn lievelingsgerecht -wanneer het aankomt op de Hollandse keuken- is bruine bonensoep. Je kunt me dit eigenlijk altijd voorschotelen vóór de warme maaltijd XD, een gevuld kommetje als voorgerecht.
    Wél een vegetarische versie voor mij.

    HEERLIJK.

    Veel succes iedereen en rustig aan.
    Liefs,

    Larissa

  • Avatar van Mirjam
    Reply Mirjam 19 april 2020 at 20:08

    Mijn favo Hollands gerecht is Snert

  • Avatar van Riekie Bos
    Reply Riekie Bos 19 april 2020 at 19:33

    mijn favoriete Hollandse maaltijd is stampot andijvie zoals mijn mamsie het maakt.
    Dus met spekjes en gekookte eieren erdoor.

  • Avatar van Vita
    Reply Vita 19 april 2020 at 17:12

    Een Hollandse appeltaart maakt elke gelegenheid feestelijk!

  • Avatar van Bianca
    Reply Bianca 19 april 2020 at 15:01

    Wat een leuk boek zeg. Ik heb heel veel servies van Blond. Superleuk. Mijn favoriete gerecht is toch wel bruine bonen met spek. Heerlijk!!

  • Avatar van Carina Peters
    Reply Carina Peters 19 april 2020 at 14:29

    Stampot boerenkool blijft toch mijn favoriet!

  • Avatar van anja jager
    Reply anja jager 18 april 2020 at 22:04

    erg leuk ik ben echt van de stampotten

  • Avatar van J
    Reply J 18 april 2020 at 15:07

    Oh wat leuk! Mijn favoriete Hollandse maaltijd is zuurkoolstamppot met worst!

  • Avatar van Nency
    Reply Nency 18 april 2020 at 07:42

    Bruine bonen met gebakken uien, aardappelen, karnemelkjus en spekjes. Sla met bieslook er bij en smullen maar.

  • Avatar van Barbara
    Reply Barbara 17 april 2020 at 23:19

    Mijn Hollandse favoriete recept is in koningskleuren, wortelsoep (basis ui, knoflook,winterpeen; Thijm, afgeblust met zelfgeperste sinaasappelsap)

  • Avatar van Inge Trouwborst
    Reply Inge Trouwborst 17 april 2020 at 22:12

    Oh wat een leuke. Love Blond Amsterdam. Favo eten is dek ik dan witlof in de ham uit de oven ;)

  • Avatar van Ellen
    Reply Ellen 17 april 2020 at 21:48

    Oh leuk zeg 😃,mijn favoriete Hollandse maaltijd is andijviestamppot met veel spekjes en worst 😋😋

  • Avatar van Rene
    Reply Rene 17 april 2020 at 18:02

    Het is weer aspergetijd. Heerlijk met ei, ham en ragout

  • Avatar van Jeanne
    Reply Jeanne 17 april 2020 at 17:46

    Erwtensoep en pannenkoeken :-)

  • Avatar van Bea
    Reply Bea 17 april 2020 at 17:18

    Boerenkoolstamppot met rookworst en een kuiltje met jus

  • Avatar van Margo
    Reply Margo 17 april 2020 at 12:14

    Bloemkool met een papje en verse worst

  • Avatar van Sanne
    Reply Sanne 17 april 2020 at 08:45

    Kaassoep daar ben ik gek op alleen is het hoe Hollands ook bijna nergens te koop????

  • Avatar van Ilse Brinkhuis
    Reply Ilse Brinkhuis 17 april 2020 at 00:34

    Boerenkool met rookworst en spekjes. Jummie.

  • Avatar van Meike
    Reply Meike 16 april 2020 at 20:18

    Hete bliksem met een Speklap door mijn moeder gemaakt want dan smaakt het nog beter dan dat ik het zelf maak!

  • Avatar van Babs
    Reply Babs 16 april 2020 at 16:22

    Kakelverse doperwten! Zelf doppen en kort koken. Met krieltjes.

  • Avatar van Stephanie
    Reply Stephanie 16 april 2020 at 13:54

    Erwtensoep en dan het liefst op een ijskoude dag naar een wandeling hmmmm..

  • Avatar van Daisy
    Reply Daisy 16 april 2020 at 12:43

    Hutspot is sowieso mijn favoriet 😍

  • Avatar van Anna
    Reply Anna 16 april 2020 at 11:26

    Mijn favoriete Hollandse gerecht: hete bliksem!

  • Avatar van GYH
    Reply GYH 16 april 2020 at 11:14

    Mijn favo Nederlandse maaltijd is toch wel gehaktbal met spinazie en gekookte aardappelen. Simpel maar zp lekker!

  • Avatar van marij brand
    Reply marij brand 16 april 2020 at 10:18

    oh heerlijk die Aspergesoep… ben er dol op!!!

  • Avatar van Saskia Bikker
    Reply Saskia Bikker 16 april 2020 at 07:39

    De stamppotten van mijn moeder. Wat ik zelf ook probeer, zo lekker als bij mijn moeder lukt me nooit…. helaas… Misschien kan dit prachtige kookboek me helpen ;-).

  • Avatar van jippie
    Reply jippie 16 april 2020 at 00:05

    BLOTE BILLETJES IN HET GRAS! En dan het liefst lekker strakke kontjes ;). Ik heb mijn eigen versie waarbij ik (sperzie)boontjes voorkook, en in ovenschaal doe, met kant en klare witte bonen in tomatensaus erboven op. In de oven goed doorwarmen/grillen totdat de witte bonen lekker ‘strak worden’ (verkleuren/openknapen). Echt aanrader hoor, die oven gebruiken!

  • Avatar van Suleika
    Reply Suleika 15 april 2020 at 22:08

    Dat is toch wel hachee. Wat kon mijn oma dat altijd lekker maken! Jammer alleen dat zij altijd gewend was om tussen-de-middag warm te eten. Zaten we iedere zondag om 12.30 stipt aan de warme prak!

  • Avatar van Sandra
    Reply Sandra 15 april 2020 at 21:42

    ohh wat een super leuke winactie! mijn favoriete Hollandse maaltijd bestaat uit verse asperges bereid met ei, ham en kaas.. gebakken of gefrituurde aardappeltjes en een lekkere schnitzel (iets minder Hollands maar in combinatie met de asperges krijgt hij toch een Hollands tintje).. i love it!

  • Avatar van Zoe
    Reply Zoe 15 april 2020 at 21:09

    Zuurkool 😊💗

  • Avatar van Lianne van Leeuwen
    Reply Lianne van Leeuwen 15 april 2020 at 18:07

    Boerenkool stampot met rookworst ;)

  • Avatar van Anna
    Reply Anna 15 april 2020 at 15:01

    Andijvie,aardappelen en een gehaktbal Erg benieuwd naar de recepten in dit boek!

  • Avatar van Edwin Jansen
    Reply Edwin Jansen 15 april 2020 at 13:28

    Stampot Knolselderij !!!

  • Avatar van Gea
    Reply Gea 15 april 2020 at 11:08

    Stamppot boerenkool met rookworst

  • Avatar van janneke
    Reply janneke 15 april 2020 at 09:59

    Hutspot

  • Avatar van cindy
    Reply cindy 15 april 2020 at 09:47

    Hete bliksem

  • Avatar van Yvonne
    Reply Yvonne 15 april 2020 at 09:28

    Misschien een beetje kinderachtig, maar ik ben er nog steeds dol op! Een heerlijke pannekoek met spek en een flinke laag appelstroop.. (sorry not sorry)

  • Avatar van Anja
    Reply Anja 15 april 2020 at 08:13

    Mij mag je wakker maken voor een overheerlijke champignonsoep, alhoewel deze aspergesoep me ook doet watertanden!

  • Avatar van Bernadine
    Reply Bernadine 15 april 2020 at 07:36

    Wat leuk! Mijn favoriete Hollandse maaltijd is rauwe andijviestampot gemaakt door mijn moeder, lekker met een stukje verse worst en wat jus erbij ☺️

  • Avatar van Nicolle
    Reply Nicolle 14 april 2020 at 23:51

    OOOH, er zijn zo veel heerlijk Hollandse happen. Heerlijke stamppot of toch een zoete warme vers gebakken stroopwafel, een heerlijke maatjesharingsalade of lekkere Zwolse stoof of Limburgs stoofvlees. Draadjesvlees is natuurlijk ook heerlijk. Ook een lekkere hangop met Hollandse heide honing en walnoten valt niet te versmaden. Wat ik nu echt het allerlekkerst vind weet ik niet, maar dan zeg ik toch poffertjes met lekkere Hollandse gezouten roomboter en een beetje poedersuiker. Er is zo veel lekkers te eten in ons eigen landje! Voor nieuwe inspiratie sta ik altijd open. En laat ikook nog ontzettend fan van Blond zijn. Leuker en lekkerder gaat het niet worden! :D

  • Avatar van Ilse
    Reply Ilse 14 april 2020 at 23:12

    Preiprut:

    Gekookte aardappelen en gekookte prei, dat samen met een lekkere leverworst door elkaar en smullen!!!

  • Avatar van Jordan
    Reply Jordan 14 april 2020 at 22:56

    Stamppot boerenkool

  • Avatar van A.
    Reply A. 14 april 2020 at 22:35

    Pannenkoeken ;-)

  • Avatar van Anita H.
    Reply Anita H. 14 april 2020 at 21:35

    Erwtensoep!

  • Avatar van Anne-Wil Kraan
    Reply Anne-Wil Kraan 14 april 2020 at 20:22

    Mij mag je altijd wakker maken voor zuurkool stamppot.

  • Avatar van Danielle
    Reply Danielle 14 april 2020 at 19:23

    Mijn favoriete maaltijd is stamppot andijvie. Heerlijk!

  • Avatar van STEPHANIE
    Reply STEPHANIE 14 april 2020 at 18:35

    Dit zou ik mijn lieve vriendin zo gunnen. Ze is dol op blond Amsterdam maar bovenal een topper. Ze maken een hele zware tijd door en daarom zou ik haar dit graag cadeau doen. Ze is een lieve, sterke vriendin die het verdient.

  • Avatar van j.troost
    Reply j.troost 14 april 2020 at 18:15

    ik hou van stamppot en probeer dit met allerlei groentes

  • Avatar van Tamara
    Reply Tamara 14 april 2020 at 17:36

    Ik vind veel Hollandse maaltijden lekker. Vegetarische hutspot met ei is één van de favorieten.

  • Avatar van Diana Beekhuizen
    Reply Diana Beekhuizen 14 april 2020 at 17:21

    Wat een super super leuk kookboek en gewoon alleen al leuk om tussen de blond spulletjes neer te leggen. Mijn favoriete recept blijft hutspot. Maar dan de variant met de uien even kort bakken als eerste, dan stinkt het huis niet zo.

  • Avatar van Heleen Haarsma
    Reply Heleen Haarsma 14 april 2020 at 17:13

    Ik weet niet of het echt iets van onze regio is, maar ik ben echt helemaal gek van Boekweitgrutten. Daar kun je mij altijd voor wakker maken. Met lekker veel stroop en een groot stuk boter. Het water loopt me nu al in de mond!!

  • Avatar van Rachel Kromdijk
    Reply Rachel Kromdijk 14 april 2020 at 16:16

    Wat heerlijk zeg en ik doe natuurlijk mee, des te meer kookboeken des te beter!

  • Avatar van Nanda
    Reply Nanda 14 april 2020 at 16:14

    Preiprut.
    Ja, het ziet er niet uit. Maar ik kan je verzekeren het is echt verrukkelijk.
    Heb het recept gekregen van mijn oudere buurvrouw.
    Je kookt aardappelen en prei, je bakt een ui met paprika ( rood) Rul je gehakt en als alles klaar is , stamp je het in een pan samen. Daar in doe je nog 3 gekookte eieren en slasaus.
    Wedden dat je het ook lekker gaat vinden?

    Wat een frisse uitstraling heeft het kookboek “Blond”. die zou ik heel graag winnen.

  • Avatar van Dino Neutel
    Reply Dino Neutel 14 april 2020 at 15:58

    Zuurkool!! Vooral een zuukoolschotel uit de oven, daar word ik blij van, ook al is het buiten 30 graden.

  • Avatar van Wouter Fuchs
    Reply Wouter Fuchs 14 april 2020 at 15:56

    Gegratineerde hutspot met gemarineerde speklapjes! Heerlijk!

  • Avatar van Joytjej
    Reply Joytjej 14 april 2020 at 15:44

    Lekker diee soep!!
    Ik ben gek op ziuurkoolmet spekjes en andijvie stamppot met spekjes. Zelfs in de zomer 😁

  • Avatar van esther
    Reply esther 14 april 2020 at 14:37

    stampot boerenkool met een gehaktbal, jus en rookworst

  • Avatar van Claudia
    Reply Claudia 14 april 2020 at 14:33

    Boerenkool met spekjes en rookworst, daar kan ik echt intens van genieten.

  • Avatar van fokje bakkernes
    Reply fokje bakkernes 14 april 2020 at 14:33

    rode bietenstamppot

  • Avatar van Rianne
    Reply Rianne 14 april 2020 at 14:28

    Stamppot rauwe andijvie met uitgebakken spekjes en een gefruit uitje. Zelfgemaakte gehaktbal erbij. Heerlijk!

  • Avatar van Britt De Leeuw
    Reply Britt De Leeuw 14 april 2020 at 14:16

    Dat is toch wel de zoeteaardappel zuurkool stampot, Hollandse stampot in een nieuw jasje zeg ik maar altijd ^^)

  • Avatar van Imy Ali
    Reply Imy Ali 14 april 2020 at 14:06

    Je kan mij niet blijer maken, dan met gekookte rabarber. Of het echt een maaltijd is, dat betwijfel ik, maar met dit erbij wordt het in ieder geval wel altijd mijn favoriete maaltijd!! Nu alweer zin in!

  • Avatar van Esther Potters
    Reply Esther Potters 14 april 2020 at 14:04

    Andijviestamp met spek!
    Echt om je vingers bij af te likken:)

  • Avatar van KARIN de Ruiter
    Reply KARIN de Ruiter 14 april 2020 at 14:03

    zuurkoolstamppot

  • Avatar van maaike
    Reply maaike 14 april 2020 at 13:53

    Heel typisch, maar stamppot. En dan maakt het niet uit welke, ik lust ze allemaal! Incluis de variaties op de standaard stamppotten, haha!

  • Avatar van Mark
    Reply Mark 14 april 2020 at 13:49

    Zuurkool schotel naar grootmoeders recept.

    Een ovenschaal gevuld met laagjes aardappelpuree, rul gebakken gehakt, zuurkool, en banaan of perzik… gebakken in de oven onder een krokant laagje gepaneerde aardappelpuree.

  • Avatar van Marijke
    Reply Marijke 14 april 2020 at 13:44

    Stamppot boerenkool met rookworst!

  • Avatar van m chen
    Reply m chen 14 april 2020 at 13:41

    Boerenkoolstamppot met speklap en jus

  • Avatar van Bobbie Veen
    Reply Bobbie Veen 14 april 2020 at 13:39

    Hachee! En anders ieder ander stoofpotje…

  • Avatar van Willem de Wal
    Reply Willem de Wal 14 april 2020 at 13:36

    Boerenkool stampot met spekjes en een slagersrookworst

  • Avatar van Shirley
    Reply Shirley 14 april 2020 at 13:29

    Boerenkool. Echt Hollands.
    Zou het graag willen winnen.

  • Avatar van Kim
    Reply Kim 14 april 2020 at 13:08

    Oeee spruitjes, aardappelen en speklapjes!

  • Avatar van Pascale
    Reply Pascale 14 april 2020 at 13:01

    Een witte kool overschotel!! mmmmm Wat een heerlijk kookboek van Blond!! Doe graag mee aan deze actie!!

  • Avatar van Claire Schieke
    Reply Claire Schieke 14 april 2020 at 12:48

    Ziet er uit als een ontzettend gezellig kookboek. Draadjesvlees en hachee met rode kool en gekookte Aardappeltjes zijn mijn favoriet!

  • Avatar van Anna
    Reply Anna 14 april 2020 at 12:15

    Hutspot met draadjesvlees kan geen winter zonder.

  • Avatar van CJM de Kok
    Reply CJM de Kok 14 april 2020 at 11:27

    Erwtensoep is absoluut onze favoriet thuis!

  • Avatar van wendy
    Reply wendy 14 april 2020 at 11:18

    Mijn favoriete Nederlandse gerecht is eigenlijk ook simpel, pannenkoeken en poffertjes! Ik doe graag mee!

  • Avatar van dais Brouwer
    Reply dais Brouwer 14 april 2020 at 10:59

    dat blijft toch zuurkoolstamppot, zelfs in de zomer!

  • Avatar van Xaviera Jamie
    Reply Xaviera Jamie 14 april 2020 at 10:56

    Stamppot raapsteeltjes! Dan proef ik het voorjaar! Heerlijk!

  • Avatar van Marjolein
    Reply Marjolein 14 april 2020 at 10:54

    Ohh lijkt me een leuk boek, ik vind Blond sowieso leuk! Ik denk dat boerenkool wel mijn favoriet is.

  • Avatar van Petra Janssens
    Reply Petra Janssens 14 april 2020 at 10:43

    Rode kool met hachee

  • Avatar van Lottie
    Reply Lottie 14 april 2020 at 10:29

    ”Spruiten uit de pan”: gekookte aardappelen, spruiten, wortelen, gehaktballetjes en kaas!

  • Avatar van Lydwien
    Reply Lydwien 14 april 2020 at 09:57

    Zuurkool ! Omdat je er zo mee kunt variëren: stamp met worst, ook lekker met wortel erdoor, als ovenschotel, met ananas of met appel en laagje appelmoes…
    Ben erg benieuwd “Hollandse Happen”

  • Avatar van Nelly
    Reply Nelly 14 april 2020 at 09:35

    Heerlijke erwtensoep met rookworst.

  • Avatar van Marie Koops
    Reply Marie Koops 14 april 2020 at 09:24

    Mijn favoriete Hollandse maaltijd zijn pannenkoeken met spek en stroop! Heerlijk gewoon. Als ik heel veel trek heb zou ik vooraf nog graag een kom erwtensoep eten met worst. Daar kan ik mij de hele dag op verheugen.

  • Avatar van Bep H
    Reply Bep H 14 april 2020 at 09:00

    stamppot andijvie met gebakken spekjes

  • Avatar van Linda
    Reply Linda 14 april 2020 at 08:51

    Witlof in de ham en kaas uit de oven!

  • Avatar van Linda tromp
    Reply Linda tromp 14 april 2020 at 08:35

    Stamppot andijvie met uitgebakken spek en kaas naar het recept van mijn oma😀

  • Avatar van Emma
    Reply Emma 14 april 2020 at 08:13

    De lekkerste Hollandsehap is draadjesvlees! Ik kom iit Spanje en onze hapjes zijn heel anders maar toch heb ik geleerd om de nederlandse keuken te waarderen! 😘

  • Avatar van Lisa van den Bor
    Reply Lisa van den Bor 14 april 2020 at 07:58

    Mijn favoriete Hollandse maaltijd is boerenkool! Enige pluspuntje van de herfst/winter.. Haha!

  • Avatar van Sharon
    Reply Sharon 14 april 2020 at 07:15

    Hete Bliksem of Jachtschotel! Heerlijk! Ik doe mee voor mn vriendin die sinds 3 jaar in Canada woont, nog lekker genieten van de Hollandse pot in een mooi Blond jasje!

  • Avatar van Ellis Sprengers
    Reply Ellis Sprengers 13 april 2020 at 23:51

    Stamppot andijvie met gehaktbal en jus van mijn moeder, dat is toch de lekkerste en mij nog altijd niet gelukt om te evenaren…

  • Avatar van Oma Will
    Reply Oma Will 13 april 2020 at 23:50

    Mijn favoriete Hollandse maaltijd is: Prei stamppot met dobbelsteentjes kaas en plakjes pittige rookworst (van bekend merk)
    Ik volg op Bloglovin en doe graag mee voor dit Hollandse Happen kookboek van Blond Amsterdam.

    Ik wens iedereen veel sterkte en een goede gezondheid in deze verschrikkelijk bizarre tijd.
    groetjes, Oma Will

  • Avatar van Misye Zemichael
    Reply Misye Zemichael 13 april 2020 at 22:43

    Andijvie stampot met een lekkere runderrookworst :D

  • Avatar van Mirele Nunda
    Reply Mirele Nunda 13 april 2020 at 22:19

    Rodekool met aardappelen en een klodder mayo!

  • Avatar van Eric
    Reply Eric 13 april 2020 at 22:01

    Je kunt mij ’s nachts wakker maken voor een frietje speciaal! Heeeeerlijk!!!

  • Avatar van Rebecca
    Reply Rebecca 13 april 2020 at 21:53

    Dit lijkt me een erg leuk boek, ik vind de spullen van Blond altijd erg mooi en ik sta graag in de keuken,
    Ik probeer vaak nieuwe recepten uit maar mijn favoriete Hollandse recept is hutspot, wel even zelf de uien en winterpeen snijden, geeft veel meer smaak dan voor gesneden groentes,
    Lekker met gehakt en spekdobbelsteentjes en een rookworst erbij!

  • Avatar van Ton
    Reply Ton 13 april 2020 at 21:43

    Erwtensoep zoals moeder die maakte

  • Avatar van Jan
    Reply Jan 13 april 2020 at 21:42

    Een heerlijke aspergesoep, met daarna aardappelpure , sperzieboontjes en een blinde vink .

  • Avatar van Nelly
    Reply Nelly 13 april 2020 at 21:31

    Erwtensoep met lekkere rookworst

  • Avatar van Gea vd Hoff
    Reply Gea vd Hoff 13 april 2020 at 21:22

    Prei stamppot met kip 🤗

  • Avatar van Mirthr
    Reply Mirthr 13 april 2020 at 21:19

    Mijn favoriete maaltijd is hutspot met een speklapje

  • Avatar van Anita te Gussinklo
    Reply Anita te Gussinklo 13 april 2020 at 21:03

    Mijn favoriete Hollandse maaltijd is Spitskool schotel.

  • Avatar van Nadia LH
    Reply Nadia LH 13 april 2020 at 20:19

    Ooowh wat leuk! Ik ben zeker Blond fan, maar kende dit boek nog niet… Qua servies heb ik al een leuke verzameling! Mijn favo Hollandse hap? Draadjesvlees (hachee) met aardappelen en rode kool met appel… Hmmm, heerlijk! En zooow makkelijk te maken te maken in de Slowcooker… (Het is toch wel Hollands, of niet? hahaha) Ik doe zeker mee voor het boek iig🥰

  • Avatar van basicbutbetternl
    Reply basicbutbetternl 13 april 2020 at 19:47

    Boerenkool stamppot met een kippenworstje en heel veel jus!

  • Avatar van Doreen Distel-Derks
    Reply Doreen Distel-Derks 13 april 2020 at 19:39

    Oh mijn lievelings Hollandse hap is stamppot koolraap met een lekkere bloedworst van de slager 🥰. Er zijn maar weinig mensen die dit ook zo graag eten als ik – ik krijg het ook alleen bij mijn moeder! Heerlijk!

  • Avatar van Audry Kleinbussink
    Reply Audry Kleinbussink 13 april 2020 at 19:29

    Stamppot raapstelen met vers gemaakte rabarber. Wat ik radjebaba noemde daar ik rabarber vroeger niet kon zeggen.

  • Avatar van Lara Hiemstra
    Reply Lara Hiemstra 13 april 2020 at 19:14

    Gewoon de ouderwetse boerenkool stamppot! Met spekjes en een rookworst 🙊

  • Avatar van Jet T.
    Reply Jet T. 13 april 2020 at 16:49

    Boerenkool met Vega worst en mosterd.

  • Avatar van Julia Van Empel
    Reply Julia Van Empel 13 april 2020 at 16:30

    Spruitjes stamppot!

  • Avatar van Danielle
    Reply Danielle 13 april 2020 at 15:25

    zuurkool met worst…

  • Avatar van Noortje
    Reply Noortje 13 april 2020 at 15:19

    Boerenkool… Natuurlijk met worst!

  • Avatar van Anneliese de Waal
    Reply Anneliese de Waal 13 april 2020 at 15:09

    Ik hou van Hutspot, is mijn lievelings eten, doe erg graag mee, ben erg benieuwd naar de recepten 🌼🌼🌸🌸 Groetjes Anneliese

  • Avatar van Brigitte
    Reply Brigitte 13 april 2020 at 14:49

    De lekkerste Hollandse hap? Worstenbroodjes! Maar ook lekkere andijviestamppot of zuurkoolstamp kan ik waarderen.
    Dit boek is leuk om aan mijn moeder cadeau te doen! Echt een leuke Winactie dit :)

  • Avatar van Nadine
    Reply Nadine 13 april 2020 at 14:22

    Ik ben eigenlijk helemaal niet van de Hollandse keuken, daarom hoop ik hier wat gerechten in te vinden die me wel kunnen verrassen. Mijn favoriet is pannenkoeken! Daar kan ik er heel veel van op!

  • Avatar van VWillemse
    Reply VWillemse 13 april 2020 at 14:15

    Wentelteefjes met Rinse appelstroop
    Als je er veel van eet is het ook een maaltijd toch?

  • Avatar van Emy
    Reply Emy 13 april 2020 at 14:14

    Mijn favoriet: boerenkool met spekjes en rookworst 🤤🤤🤤 …heerlijk!!!

  • Avatar van Heidie van der Steeg
    Reply Heidie van der Steeg 13 april 2020 at 13:58

    Pannenkoeken met appel en stroop

  • Avatar van Monique van Zutphen
    Reply Monique van Zutphen 13 april 2020 at 13:34

    Erwtensoep! Maar ik ben ook heel benieuwd naar de Hollandse Happen uit het boek!

  • Avatar van Kiki de Borgie
    Reply Kiki de Borgie 13 april 2020 at 13:25

    Gaaf kookboek😍
    Mijn lievelingsgerecht is toch echt wel het witte goud, asperges! Mijn favoriete tijd van het jaar is weer aangebroken en ik eet bijna ieder weekend asperges, genieten zo lang ze er zijn toch? Haha 🙈❤️

  • Avatar van Nynke B
    Reply Nynke B 13 april 2020 at 13:24

    Ik ben geloof ik niet de enige, maar ik ben ook dol op boerenkool. Snert vind ik trouwens ook heerlijk.

  • Avatar van Corine
    Reply Corine 13 april 2020 at 13:16

    Boerenkool stamppot! Mooi kookboek zo met Blond!

  • Avatar van Carolien
    Reply Carolien 13 april 2020 at 13:16

    Wortelenstamppot met gehaktballen

  • Avatar van Chapel
    Reply Chapel 13 april 2020 at 13:13

    Zuurkool stamppot met rookworst 🤤 en die moet ik hard missen nu ik als Belg de grens niet over mag 😏. Boek ziet er super leuk uit! 🍀

  • Avatar van Susanne
    Reply Susanne 13 april 2020 at 13:12

    Boerenkool met worst 🤤

  • Avatar van Nicole Antonissen
    Reply Nicole Antonissen 13 april 2020 at 13:06

    Andijviestamp met spekjes en kaas en hema worst 😀

  • Avatar van Bianca Schonewille
    Reply Bianca Schonewille 13 april 2020 at 13:06

    Mijn favoriete Nederlandse gerecht is hutspot! Heerlijk met rookworst en augurkenschijfjes op zuur….

  • Avatar van Anna wienen
    Reply Anna wienen 13 april 2020 at 13:04

    Stamppot heerlijk zou ik elke dag wel kunnen eten..

  • Avatar van Suzanne Verkooijen
    Reply Suzanne Verkooijen 13 april 2020 at 13:01

    Wauw! Wat een gaaf kookboek! Ik ben gek op koken en ik hou van Blond Amsterdam!!
    Mijn favoriete Hollandse hap is boerenkool met worst!

  • Avatar van chucky1012
    Reply chucky1012 13 april 2020 at 12:58

    Prachtige vernieuwde cover!
    Geweldige illustraties 👌🏻
    Mijn favoriete Hollandse maaltijd is de zuutkoolstampot….
    Ik doe héél graag mee met deze leuke winactie.

    Xoxo

  • Avatar van Marange Krouwel
    Reply Marange Krouwel 13 april 2020 at 12:53

    Oehh lekker!! Mijn favoriete Hollandse gerecht is by far hutspot! Tijdens mijn studie in Leiden heb ik het voor het eerst geproefd en meteen verkocht! Oh zo lekker!

  • Avatar van Lisanne
    Reply Lisanne 13 april 2020 at 12:51

    Als Blond én Hollandse Pot liefhebber waag ik een kansje! Mij favoriet? Ik denk Hutspot!!

  • Avatar van Melanie
    Reply Melanie 13 april 2020 at 12:47

    Ooooh dat boek lijkt me te gek als Blondliefhebber😊
    Mijn favoriete Hollandse maaltijd is boerenkool stamppot😋

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

More in Eten & drinken
spaghetti rivierkreeftjes en rosé recept
Recept | Spaghetti met rivierkreeftjes en rosé

Ik merk dat ik met deze hele #blijfthuis situatie na zo’n drie weken redelijk mijn rust kan vinden, maar dat...

Close