Beauty

Foundation Friday | Bourjois Always Fabulous Extreme Resist foundation

3 april 2020

Bourjois always fabulous extreme resist foundation review/ervaring
Leuk dat deze nieuwe rubriek zo enthousiast opgepikt is afgelopen week, dus zeker iets om mee door te gaan! Deze vrijdag neem ik de Bourjois Always Fabulous Extreme Resist foundation onder de loep. Een foundation met een hoge dekking, longlasting finish en toch een comfortabel gevoel op de huid. Lees verder voor meer informatie, uitgebreide review en natuurlijk voor- en nafoto’s met het resultaat van deze foundation.

‘Lees ook: Max Factor Miracle Second Skin foundation (review).’

Bourjois always fabulous extreme resist foundation review/ervaringBourjois always fabulous extreme resist foundation review/ervaringBourjois always fabulous extreme resist foundation review/ervaring Bourjois always fabulous extreme resist foundation review/ervaring

Bourjois Always Fabulous Extreme Resist 24hrs foundation

De belofte

“Wat staat er bovenaan jouw beauty verlanglijstje? Wedden dat we er met de perfecte foundation niet ver naast zitten? Stel je de perfecte look voor, met een comfortabel resultaat dat van zonsopgang tot zonsondergang blijft zitten. “C’est impossible!” horen we je roepen. Mais non, want Bourjois heeft Always Fabulous Extreme Resist 24 Hrs Foundation gecreëerd. Eindelijk heb je een life-proof foundation binnen handbereik.

Een fluweelzachte, semi-matte finish? – check! Een lang houdend, optimaal resultaat en comfort? – check, check, check! Bovendien zorgt het voor een perfect en ‘poreless’ resultaat, en bevat het een olievrije samenstelling en huidvriendelijke ingrediënten, waaronder hyaluronzuur, vitamine E en een SPF20 bescherming.”

Ingrediënten

Als ik naar de ingrediëntenlijst kijk dan zie ik onder andere siliconen, glycerine, vitamine E, urea, een antioxidantenmix, hyaluronzuur en een toegevoegde SPF20. Een olievrije formule! Geen heel erg hoge concentratie aan voedende of hydraterende bestanddelen, maar eerder een foundation en primer in één vanwege de siliconenbasis en ik verwacht met deze ingrediënten zeker een meer langhoudende foundation in handen te hebben. Of hij ook voor de wat drogere huidjes geschikt is, kom ik op terug in mijn ervaring onderaan dit artikel.

Prijs & Verkrijgbaarheid

De Bourjois Always Fabulous Extreme Resist foundation is verkrijgbaar in 15 kleuren voor €18,99 (30ml) en is onder andere te koop bij bol.com en verschillende drogisterijen. Tipje: deze week loopt er bij Kruidvat een 1+1 actie op producten van Bourjois en ook bij bol.com is hij in de aanbieding. Mocht je van nog wat meer dekking houden, dan is er ook een bijpassende concealer verkrijgbaar.

Bourjois always fabulous extreme resist foundation review/ervaring Bourjois always fabulous extreme resist foundation review/ervaring

Mijn ervaring

Laat ik weer met de verpakking beginnen. Het is natuurlijk een kwestie van smaak, maar ik vind hem mooi. Helder glas dat goed de kleur van de inhoud laat zien, een hygiënische pompflacon, een strakkere vormgeving met een minimale opdruk, mooie sierletters, roségoudkleurige accenten.. Ja, dit ziet er mooi uit!

De Bourjois Always Fabulous foundation is een redelijk geparfumeerde foundation en ik gok wanneer de geur hiervan als parfum verkrijgbaar zou zijn, veel vrouwen deze lekker zullen vinden. Het is een frisse, verzorgende en bloemige geur. Ja, hij is aanwezig maar het is niet zo dat je de geur nog echt waarneemt na het aanbrengen.

Qua textuur is het een wat dikkere foundation en daardoor is hij goed te doseren. Wel is het een wat drogere foundation met een redelijk matte finish. Dit heeft als voordeel dat hij goed op de huid ‘pakt’ en draagt zeker bij aan het langhoudende effect (want ja, hij blijft gedurende de dag dag ook zónder primer mooi op z’n plek) maar het accentueert helaas wel wat fijne lijntjes en drogere plekjes. Exfoliëren in de avond om dode huidcellen te verwijderen en voor het aanbrengen van de foundation een goede hydraterende dagcrème aanbrengen kan hier zeker al verschil bij maken. Een tipje dus als je een wat drogere of rijpere huid met wat rimpeltjes hebt. Ondanks de wat drogere textuur heb ik gedurende de dag geen last van een trekkerige huid of een ‘maskergevoel’. Ook geeft de foundation – helemaal wanneer deze afgepoederd is – amper tot niet af op kleding.

Ik draag op de foto’s de kleur 110 Light Vanilla en die is voor mij een heel goede match te noemen. Redelijk neutraal tot koel qua ondertoon, al lijkt hij wel heel iets te oxideren nadat je hem hebt aangebracht. Dat betekent dat de kleur net een tikkeltje donkerder wordt tijdens het opdrogen. Iets om rekening mee te houden als je een kleurtje aan gaat schaffen. Good to know: deze foundation is in 15 kleuren verkrijgbaar, waarvan er ook nog ééntje lichter is dan ik draag. Voor de échte Sneeuwwitjes onder ons.

Qua dekking is dit zeker een foundation met een redelijk hoge dekking. Echt full coverage zou ik hem niet durven te noemen, maar hij zit zeker aan de hogere kant tussen medium en full coverage in. En dat kom je niet vaak tegen in een ‘drogisterijfoundation’. Ik vind hem persoonlijk met de vingers het fijnst aanbrengen en dat heeft te maken met de hogere dekkingskracht en minder voedende/hydraterende formule. Ik heb het gevoel wanneer ik een foundation met mijn vingers aanbreng hij gemakkelijker en mooier met de huid versmelt en daardoor een mooier resultaat geeft. Mocht je hem aanbrengen met een foundationkwast dan zal hij waarschijnlijk nog iets meer dekking geven.

Overall vind ik dit een fijne foundation! Door de hogere dekking misschien niet iets voor iedere dag, maar wel eentje om aan te raden als je een feestje of een dag met meerdere afspraken hebt waarbij je er zeker van wil zijn dat je make-up er de hele dag goed uit blijft zien.

Liefs,
Desirée

Volg mij op Facebook en Instagram om op de hoogte te blijven van de laatste nieuwtjes, persoonlijke updates, behind the scenes en nog veel meer leuks ♥

Reacties op dit artikel

 • Avatar van Yvonne
  Reply Yvonne 10 april 2020 at 19:53

  Fijn dat ie niet of nauwelijks af geeft. Ik ga hem proberen. Ik werk in de zorg en ik vind het heel onhygiënisch staan wanneer mijn witte pakkie sporen van foundation bevat.

 • Avatar van Brigitte
  Reply Brigitte 7 april 2020 at 17:13

  Hee! Als het niet te veel moeite is, zou je dan een foto toe kunnen voegen in het artikel waarbij je ziet hoe het er na een volle dag dragen uit ziet?
  Daarmee staan of vallen foundations vaak, dan brengen ze mooi aan, maar aan het einde van de dag (of al eerder) trekt het in de droge plekjes enzo.

  Als je het geen goed idee vindt, niet doen natuurlijk :) maar het zou best kunnen helpen met uitzoeken van een foundation misschien.

  Groetjes,
  Brie

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 8 april 2020 at 12:05

   Hi Brigitte,

   Dat vind ik een goede aanvulling en ik zal eraan proberen te denken om een einde-van-de-dag-foto toe te gaan voegen aan de reviews!

 • Avatar van Donna
  Reply Donna 3 april 2020 at 13:46

  Kijk alweer uit naar volgende week vrijdag. Deze zal ik niet proberen gezien mijn huidtype en zal de dekking te veel vinden. Complimenten over je review, ik lees alles wat ik wil weten en belangrijk vind. Top!

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 6 april 2020 at 11:39

   Dankjewel voor het compliment, heel erg fijn om te horen!

 • Avatar van Ilona
  Reply Ilona 3 april 2020 at 11:41

  Wat een fijne uitgebreide review. Hij komt als geroepen want ik ben al even op zoek naar een vervanger van mijn huidige foundation die helaas geen pompje heeft. Deze spreekt mij erg aan in, ik ga even een kijkje nemen bij bol :)

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 6 april 2020 at 11:40

   Mocht je hem proberen, dan ben ik ook zeker benieuwd naar jouw ervaring met deze foundation :)

 • Avatar van Marijke
  Reply Marijke 3 april 2020 at 11:23

  Ik vind dit echt een mooie ‘budget’ foundation en zit al aan mijn tweede flesje!

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 6 april 2020 at 11:40

   Leuk om te horen dat jij deze ook een aanrader vindt! Zeker een tweede flesje aanschaffen zegt genoeg :)

 • Avatar van Dot
  Reply Dot 3 april 2020 at 07:06

  De perfecte teint! Goede dekking ook!

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.