Beauty

Foundation Friday | Clarins Skin Illusion foundation

24 april 2020

Clarins Skin Illusion foundation review
Vandaag heb ik een type foundation dat echt perfect is voor wanneer de temperatuur buiten omhoog gaat en helemaal als je daarbij ook last hebt van een ietwat drogere huid. De Clarins Skin Illusion foundation is een ‘nude’ serumfoundation met enkele skincare-voordelen en een lichte tot medium dekking. Lees verder voor de uitgebreide review.

‘Lees ook: Foundation Friday | Missha M Perfect Cover BB Cream.’

Clarins Skin Illusion foundation review

Clarins Skin Illusion teint naturel hydration SPF15 foundation

De belofte

“Geef je huid een natuurlijk ‘nude’ gevoel. De serumfoundation Skin Illusion combineert de vloeibaarheid van een serum met de juiste dosis pigmenten, voor een gegarandeerd ultranatuurlijke en gelijkmatige finish zonder dat je het product ziet of voelt zitten. Een paar druppels volstaan om de teint onmiddellijk te sublimeren. Een subtiele dosis niet-vette oliën staat garant voor een unieke zintuiglijke beleving. Het resultaat is een onmiddellijk fris effect en een perfect gevoel bij het aanbrengen. Voor een natuurlijke en stralende teint, dag na dag.”

Clarins Skin Illusion foundation review

Ingrediënten

Clarins zou Clarins niet zijn als een foundation ook enkele mooie ingrediënten om je huid te verzorgen zou bevatten. Zo zit er onder andere glycerine, squalaan, vitamine E, urea en meerdere planten- en kruidenextracten in. Dit heeft samen een hydraterende, voedende, verzorgende en beschermende werking op de huid.

Er zitten enkele siliconen in deze foundation, maar dit zijn wel lichtere varianten die niet dat opvallende ‘fluwelige’ gevoel geven maar juist zorgen voor een prettige verspreiding over de huid en een ‘licht’ gevoel.

Prijs & Verkrijgbaarheid

De Clarins Skin Illusion foundation is verkrijgbaar voor €43,00 (30ml) via de officiële Nederlandse Clarins webwinkel en onder andere bij Parfumerie Douglas, ICI Paris XL (nu 25% korting), Parfumswinkel (nu 34% korting) en bij Wehkamp (nu 20% korting).

Deze foundation is alleen via de Clarins webwinkel in 22 kleuren verkrijgbaar, via de andere verkooppunten is er duidelijk een kleiner kleurenaanbod te vinden.

Clarins Skin Illusion foundation review Clarins Skin Illusion foundation review

Mijn ervaring

Als je naar de verpakking kijkt, dan vind ik het een heel erg chique uitstraling hebben. Het dikke ronde glas, de cleane witte belettering en goudkleurige detail van de pipetdop.. Love it! En met dat laatste heb je gelijk ook een hygiënische dosering.

Qua geur vind ik de Clarins Skin Illusion een bekende Clarinsgeur hebben; bloemig en luxe. De textuur is verder best wel dun en ik snap de vergelijking met een serum wel. Niet alleen vanwege de dunnere textuur, maar ook vanwege de huidverzorgingsingrediënten die eraan toegevoegd zijn. En die dunnere textuur vind ik juist nu de temperaturen buiten omhoog gaan ook wel lekker. Het voelt fris en luchtig aan op de huid!

De dekking vind ik persoonlijk licht tot medium. Lichter wanneer je de foundation met je vingertoppen aanbrengt en medium wanneer je hier een platte bufferkwast voor gebruikt. Waar ik normaal graag mijn vingers gebruik om een foundation aan te brengen, vind ik deze foundation nét even wat lekkerder werken met zo’n platte foundationkwast. Ik reinig mijn huid, breng een serum, dagcrème en/of SPF aan, breng wat drupjes foundation hier en daar op mijn gezicht aan en werk deze in twee minuutjes uit met de kwast. Hij laat zich zonder moeite heel egaal en streeploos aanbrengen en droogt op tot een satijnen finish. Heel naturel, skin like en net alsof je niets op hebt gedaan. Maar dan met een duidelijk verschil; mijn huid oogt rustiger en het geheel oogt egaler, droogtelijntjes worden niet geaccentueerd en roodheid valt minder op. Ik draag trouwens de kleur Nude 105 en die is misschien nét iets te donker/warm voor mij, maar als ik wat meer zon heb gehad is deze perfect. Er zijn trouwens nog lichtere kleuren verkrijgbaar, voor de echte Sneeuwwitjes onder ons (of wanneer ik m’n herfst/winter tintje heb..).

De foundation heeft een redelijk longlasting resultaat, dat ook zonder primer eronder gemakkelijk een werkdagje mooi blijft zitten. Met een primer eronder en een lichte poeder erover trek je dat zonder moeite door tot in de avond wanneer de foundation weer van je gezicht gewassen gaat worden. Hij wordt misschien net even iets meer glanzend vanaf eind van de middag, maar er trekt alsnog niks opvallends in lijntjes of rimpels en hij ‘glijdt’ ook nergens weg.

Ja, qua type foundation vind ik dit duidelijk een aanrader! Helemaal wanneer je een iets rijpere en/of een normaal tot droog huidtype hebt en van een natuurlijke finish houdt.

–> Spreekt deze foundation jou aan? Mocht je een verzoekje hebben voor een specifieke foundation die je in deze rubriek voorbij wil zien, just ask! :) 

Liefs,
Desirée

Volg mij op Facebook en Instagram om op de hoogte te blijven van de laatste nieuwtjes, persoonlijke updates, behind the scenes en nog veel meer leuks ♥

Reacties op dit artikel

 • Avatar van Donna
  Reply Donna 28 april 2020 at 15:21

  Deze ga ik onthouden. Past precies bij mijn huidtype. En nu is het inderdaad tijd voor iets luchtigs. Dat het niet in de lijntjes trekt klinkt als muziek in mijn oren. Het staat je heel mooi.

 • Avatar van Brigitte Kouwenhoven
  Reply Brigitte Kouwenhoven 25 april 2020 at 10:23

  oeh deze ziet er toch wel goed uit…Denk je dat het flesje lang mee gaat?
  En als verzoek: Foundation van the ordinary! Budgetproof, maar wel redelijk lastig verkrijgbaar. Ik gebruik er huidverzorging van en ben heel benieuwd of deze foundation (en eventueel primer) fijn is. Nog een ander verzoek: de NYX foundation :)

  Altijd lastig om een goede foundation die matcht te vinden. Voor nu zweer ik bij de bb cream van bourjois. De lichte en donkere kleur is goed te mengen tot de kleur die je nodig hebt.

 • Avatar van Willem de Wal
  Reply Willem de Wal 24 april 2020 at 12:57

  Ik zou bovenstaande winprijs graag willen winnen voor mijn zus, die nog iets van mij te goed heeft.

 • Avatar van Joyce - SomedayTodayNL
  Reply Joyce - SomedayTodayNL 24 april 2020 at 11:08

  Oeh bij je foto met enkel de foundation dacht ik ohnee! Maar het eindresultaat is gelukkig alsnog mooi!

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 24 april 2020 at 11:25

   Grappig hoe dat soms werkt he? Met enkel foundation is vaak een beetje vlak, maar in het eindresultaat is deze echt prachtig fris vind ik zelf :)

 • Avatar van Wies | Nature of Happiness
  Reply Wies | Nature of Happiness 24 april 2020 at 11:00

  Klinkt als een fijne foundation, en het resultaat ziet er ook heel mooi uit! Meestal ga ik zelf voor tinted moisturisers, omdat ik het fijn vind als het natuurlijk oogt. Maar doordat deze dekking ook maar licht is vind ik het ook een mooie finish!

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 24 april 2020 at 11:26

   Dan vind je de Missha M BB Cream vast ook heel fijn, een aanrader!

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.