Huis & interieur Lifestyle

Bewuster leven | Planet friendly huishouden met Greenminds

28 april 2020

Greenminds duurzame huishoudelijke producten
Hier in huis maken we steeds meer duurzame keuzes en dat voelt goed. Maar, niet op ieder vlak is dat even gemakkelijk om te doen. Als het om schoonmaakartikelen gaat heb je bijvoorbeeld maar een beperkte keuze en is deze vaak nog prijzig ook. Greenminds vond dat dat anders moest kunnen en lanceerde een uitgebreid assortiment aan duurzame én betaalbare schoonmaakproducten. Ik vertel je er graag meer over en mag een aantal duurzame keukenpakketjes weggeven :)

Op naar een planet friendly huishouden!

“Een afwasborstel hoeft niet van kunststof te zijn. Een badstof vaatdoek kan nog duurzamer door biologisch katoen te gebruiken. En huishouddoekjes kun je ook van 100% natuurlijke en hernieuwbare bronnen maken. Het is dus niet eens zo moeilijk om het huishouden te verduurzamen.

Daar willen we bij helpen en daarom zijn we Greenminds gestart. We zoeken continu naar meer duurzame en betaalbare alternatieven voor onze grondstoffen en materialen. Niet alleen voor de producten, maar ook voor de verpakkingen. Zonder toe te geven op prijs of kwaliteit. Alleen zo blijven we een interessant alternatief.” – aldus Greenminds

Het assortiment bestaat om te beginnen uit de volgende producten:

– een 100% natuurlijke afwasborstel van FSC gecertificeerd beukenhout met natuurlijke tampico vezels en een ergonomische grip
– 100% natuurlijke huishoudhandschoenen van FSC gecertificeerd natuurrubber die je kan hergebruiken
– schuursponzen van natuurlijk viscose dat is vervaardigd uit cellulose (hout) met een schuurvlak van natuurlijke sisalvezels, verstevigd met gerecycled PET
– 100% natuurlijke badstof vaatdoeken van biokatoen met het GOTS (Global Organic Textile Standard) label
– huishouddoekjes van FSC gecertificeerd viscose, verrijkt met biologisch afbreekbaar polymelkzuur. Ze zijn bedrukt met natuurlijke inkt en wasbaas op 60C.

De producten van Greenminds zijn gewoon in het schap van de supermarkt te vinden. Zo zijn ze onder andere bij Jumbo, COOP, de grotere winkels van Plus en via Plein.nl verkrijgbaar. Het assortiment zal in de toekomst uitgebreid worden.

‘Lees ook: Bewuster leven | Simpele tips om minder plastic te gebruiken.’

Greenminds duurzame huishoudelijke producten

Ik vind het heel erg fijn dat het met producten als deze een stukje gemakkelijker wordt gemaakt om duurzamere keuzes te maken, en dat heeft er zeker mee te maken dat ze ‘gewoon’ in de supermarkt te vinden zijn én dat ze betaalbaar zijn. Daarnaast zien de producten er ook nog eens mooi en fris uit voor in de keuken. Top!

Winactie
In samenwerking met Greenminds mag ik 3x een mooi keukenpakketje weggeven die bestaat uit de volgende producten:

– een stevige en herbruikbare bio-katoenen tas
– een set met de afwasborstel, huishoudhandschoenen, schuursponzen, vaatdoeken en huishouddoekjes.

Het enige dat je hoeft te doen om kans te maken is onderstaande vraag te beantwoorden als reactie onder dit artikel. Maar.. natuurlijk zou ik het ook leuk vinden als je mij wil volgen op Instagram en/of Facebook :)

–> Heb jij nog een fijne duurzame tip? Laten we elkaar inspireren om stapje voor stapje duurzame keuzes te kunnen maken!

Liefs,
Desirée

* Meedoen met deze winactie kan tot en met zondag 3 mei 2020, 23.59 uur. De winnaars ontvangen na afloop persoonlijk bericht.

Reacties op dit artikel

 • Avatar van Karina
  Reply Karina 3 mei 2020 at 07:45

  Ik ben helemaal enthousiast over baking soda, zo’n simpel product met zoveel mogelijkheden. Om mee schoon te maken, het absorberen van vieze luchtjes en als deodorant, werkt super!

 • Avatar van Jo’s Daughter
  Reply Jo’s Daughter 2 mei 2020 at 19:26

  Ik gebruik een theemuts ipv theelichtjes. Recycle de achterkant van papier als boodschappen briefjes of gedichtjes. Draag sloffen en vesten voor ik de kachel aanzet. Ja waar ik nog meer op let. Was af met de hand. En droog ramen na met een krant. Maar echte goeie tips komen nu niet in mij op. Dus lees de andere reacties straks als ik stop. Met mijn wel erg cheezy gedicht. Hoop dat je ervoor bent gezwicht. En ik groen kan poetsen naar hartelust. Dat geeft me altijd goeie zin en een gevoel van rust.

 • Avatar van anita kempenaers
  Reply anita kempenaers 2 mei 2020 at 17:49

  ik heb een droogkast met opvangbak voor water en dat water gebruik ik mijn strijkijzer en giet ik er mjin bloemen mee

 • Avatar van Mieke
  Reply Mieke 2 mei 2020 at 00:31

  Duurzame schuursponsjes, wat een geniale ontdekking! Zelf gebruik ik veel herbruikbare items zoals wattenschijfjes, oorwatjes en rietjes. Verder hebben we hier solid shampoo en Seepje wasnoten voor de was.

 • Avatar van marielle
  Reply marielle 1 mei 2020 at 19:44

  Baking soda!! Ideaal om dingen mee schoon te maken (ipv bijv Bleekmiddel/jif) en om mee te koken/bakken of om als deo te gebruiken of om een handwasje in te doen, super veelzijdig!

  En…zeep (naturulijke ) ipv douchegel, je doet er veel veel langer mee en het geeft minder afval

 • Avatar van vessen
  Reply vessen 1 mei 2020 at 19:05

  Herbruikbare zakjes meenemen voor groente en fruit. Bovenop de keukenkastjes leg ik oude kranten en af en toe vervang ik die. Scheelt veel poetswerk.

 • Avatar van Ralph
  Reply Ralph 1 mei 2020 at 14:39

  Neem je eigen broodzakken mee naar de bakker.

 • Avatar van Aide
  Reply Aide 30 april 2020 at 22:44

  Gebruik je citroen na het persen om de gootsteen weer blinkend schoon te krijgen. Het restje citroensap werkt namelijk anti-kalk

 • Avatar van Nadine
  Reply Nadine 30 april 2020 at 20:14

  Een moestuin! Wij hebben een enorme moestuin en eten er heel het jaar van! Ik doe graag mee!

 • Avatar van tessa
  Reply tessa 30 april 2020 at 03:20

  mijn duurzame tip is zelf deo maken van baking soda, etherische olie en kokosolie. Naast duurzaam werkt het nog veel beter dan gewone deo. Geen okselluchten hier meer in huis! :-)

 • Avatar van Marian zw
  Reply Marian zw 30 april 2020 at 01:15

  Ik kook een keer per week met alles wat we nog in huis hebben. Soms wordt dat een soep, andere keren weer een buffet tafel met allerlei gerechtjes

 • Avatar van Ronald
  Reply Ronald 29 april 2020 at 22:50

  Maak de bovenkant van je wasmachine en droger stofvrij met lint uit je droger.

 • Avatar van Marloes Voorbij
  Reply Marloes Voorbij 29 april 2020 at 21:56

  Duurzame tip voor je oven te reinigen; smeer de oven in met een mengsel van zuiveringszout en water en laat het een nacht intrekken. Trek handschoenen aan en gebruik een plastic spatel om het spul te verwijderen. Haal de rest weg met een natte doek, en je oven is weer als nieuw! Zonder schadelijke schoonmaakmiddelen, die a niet goed zijn voor het milieu, maar ook niet voor onze gezondheid!

 • Avatar van Suus
  Reply Suus 29 april 2020 at 20:33

  Om mijn combimagnetron schoon te maken, zet ik er een schaaltje water in met wat partjes citroen of sinaasappel, magnetron een paar minuten, schaaltje er met ovenhandschoen uithalen en dan je magnetron afnemen. Die hete waterdamp met citrus erin werkt echt als een malle tegen vet en aanslag!
  In dit te winnen pakketje word ik vooral superblij van die verantwoorde sponsjes!

 • Avatar van Lydwien
  Reply Lydwien 29 april 2020 at 18:24

  Twee dingen:
  De citroen die ik uitgeperst heb gebruik ik om de gootsteen mee schoon te wrijven, gele vlekken van koffie en thee verdwijnen en de bak glanst weer mooi. Komt geen chloor of agressief schoonmaakproduct meer aan te pas.
  Het restwater waar ik de groente in doe voor ik ze kook, het overgebleven afgekookte (afgekoelde) water voor thee, geef ik buiten aan de potplanten.

 • Avatar van Stefany van Wijk
  Reply Stefany van Wijk 29 april 2020 at 17:39

  Dit is geen herbruikbare tip voor in de keuken per se, maar ik gebruik oude kranten die ik niet meer gebruik voor in de kattenbak/konijnenbak, dat scheelt extra houtkorrels, en het papier wordt nogmaals voor iets goed gebruikt.

 • Avatar van Simone
  Reply Simone 29 april 2020 at 16:53

  Ik gebruik herbruikbare wattenschijfjes. Deze kunnen in de was, scheelt een hoop afval! Het zou leuk zijn om ook planeet proof re worden in mijn keuken!

 • Avatar van Maria Oord
  Reply Maria Oord 29 april 2020 at 13:42

  Een leuk muziekje erbij, hoor ik ook liever dan het geluid van de afwasmachine!

 • Avatar van Pascale
  Reply Pascale 29 april 2020 at 13:36

  Water opvangen, Oude kleiding gebruiken als poetslappen, auto wat vaker laten staan.

 • Avatar van Esther
  Reply Esther 29 april 2020 at 13:05

  Doe de kachel al een uur voor naar bed gaan uit.

 • Avatar van Danielle
  Reply Danielle 29 april 2020 at 12:53

  Mijn duurzame tip is om lokale ondernemers te steunen. De groenteboer verpakt ook in veel minder plastic. De lokale bakker voor een lekker brood etc. Het is niet alleen lekker maar ook goed.

 • Avatar van Nanda
  Reply Nanda 29 april 2020 at 11:35

  Vele van de tips die al genoemd zijn, die doe ik ook al.
  *
  Water opvangen : als ik de warm water kraan aan doe, komt er eerst vrij veel koud water uit. Dat vang ik op en gebruik ik voor thee water, planten of onze katten.
  *
  Temperatuur (cv) lager zetten voor het naar bed gaan en overdag zo laat mogelijk aan zetten.Als je poets wordt je daar lekker warm van.
  *
  Gordijnen dicht en licht in de hal of keuken uit. Sluit de deuren achter je.
  *
  Postzegel die niet bestempeld is, gewoon uitknippen en bewaren voor als je post moet versturen.
  *
  Koken met deksels op de pannen.En zonder zout, want met zout duurt het het langer voordat het water kookt. Scheelt gas. elektriciteit
  *
  Zelf ben ik zuinig met papier. Mocht je eens iets hebben uitgeprint wat niet goed was, gebruik de achterkant van het vel als boodschappen briefje of een ander klad om iets op te schrijven.
  *
  Etensrestjes kun je heel wat lekker recepten van vinden op het internet. Ik gooi geen eten weg.

  Mooie actie, Desiree.
  Zoals je weet, volg ik je via Instagram

 • Avatar van Moniek
  Reply Moniek 29 april 2020 at 11:12

  Ik koop geen voorverpakte groeten en fruit meer. scheelt toch weer een hoop plastic

 • Avatar van Monique Stoppels
  Reply Monique Stoppels 29 april 2020 at 10:44

  Tip van de week. w.c. schoonmaken met backing soda en azijn. Eerst een handje vol backing soda in het toilet gooien, dan er azijn overheen gieten. Het begint nu te bruisen. Even met de borstel erdoor en lekker schoon is je w.c.

 • Avatar van Lottie
  Reply Lottie 29 april 2020 at 10:19

  Mijn duurzame tip: koop groenen en fruit bij een lokale markt! + kliekjes zijn hartstikke lekker en nog makkelijk en snel klaar te maken ook!

 • Avatar van Marieke
  Reply Marieke 29 april 2020 at 09:30

  Ik gebruik groene zeep en als de kinderen vlekken in de kleren hebben gebruik ik geen vlekverwijderaar maar maak ik gebruik van de zon en het gras

 • Avatar van Heleen vander Velde
  Reply Heleen vander Velde 29 april 2020 at 09:05

  Dank je voor deze actie. Ik wist niet dat je op deze manier mee kon werken aan duurzaamheid. Geniaal. Dit setje wil ik graag winnen. Ik ben ook blij met bovenstaande tips.
  Mijn tip: zet een bakje in je wastafel/gootsteen, elke keer dat je water gebruikt, laat je het niet weglopen maar vang je het op voor de planten of voor in de wc. Ook bij het douchen heb ik een teiltje staan. Niet normaal wat we aan water gewoon het riool in laten stromen; (ik volg je al jaren via FB en zal dit bericht delen)

 • Avatar van Marlies van der Schoor
  Reply Marlies van der Schoor 29 april 2020 at 08:17

  Gebruik geen wergwerpzakjes voor lunch maar een lunchtrommel, echte zakzoeken i.p.v. papieren zakdoeken, geen plastic zakjes in de supermarkt voor groente en fruit maar die speciale herbruikbare zakjes.

 • Avatar van Wendy
  Reply Wendy 29 april 2020 at 07:40

  Dit pakketje ziet er goed uit! Mijn duurzame tip: kijk eens goed naar de schoonmaakmiddelen die je gebruikt. Vaak zijn er duurzamere varianten te koop in de supermarkt (Seepje, Ecover, Klok, maar ook huismerken) die beter voor het milieu zijn. En was je jeans niet te vaak, dat heeft de stof niet nodig. De broek blijft er mooier van en hij gaat langer mee. Vlekken er gewoon met de hand uithalen en alleen als de broek echt vies is, wassen. Wollen kleding sowieso zo min mogelijk wassen; uithangen buiten, of in een nog vochtige douchecabine, doet wonderen.

 • Avatar van Lisette Kleiweg
  Reply Lisette Kleiweg 29 april 2020 at 07:35

  Alle groene tips zijn hiervoor al genoemd, haha. Behalve de azijn, i.p.v. wasverzachter wat heel slecht voor het milieu en je huid is, gebruik ik een dopje schoonmaakazijn. Werkt perfect en je ruikt het niet, beter nog, mijn huid reageert er niet op.👌👍
  Ik volg je al op fb en instagram 😊

 • Avatar van Nina Mol
  Reply Nina Mol 29 april 2020 at 05:48

  Ik gooi nooit restjes eten weg of resten groenten. Of ik maak er groenteburgers van of van resten groenten een lekker soepje

 • Avatar van Wouter Fuchs
  Reply Wouter Fuchs 29 april 2020 at 00:20

  Wat een leuk en welkome keukenpakket. Tja .. verder een tip om af en toe met een beetje azijn schoon te maken, niet te frequent maar gewoon af en toe

 • Avatar van Amanda Olivier
  Reply Amanda Olivier 28 april 2020 at 23:00

  Leuk!
  Tip: niet te vaak schoonmaken. Anders minder eer van het werk. Haha
  Ik ga duimen 👍

 • Avatar van jacq007814
  Reply jacq007814 28 april 2020 at 22:44

  Wooh echt super leuk pakket voor in de keuken

 • Avatar van jacq007814
  Reply jacq007814 28 april 2020 at 22:43

  Wooh super mooi pakketje voor in de keuken

 • Avatar van Bets
  Reply Bets 28 april 2020 at 22:18

  Wat een super leuke en fijne prijs is dit om te winnen. Mijn duurzame tips zijn : Zet de verwarming een uur voor het naar bed gaan al lager, zet de verwarming overdag al lager , scheelt al veel in energie en bij kou trek een trui aan. Laat de auto meer staan en ga carpoolen of neem lekker de fiets. Vang het regenwater op in een regenton, is super goed voor de bloemen. koop geen producten waar ontzettend veel plastic omheen zit.

 • Avatar van Charlotte
  Reply Charlotte 28 april 2020 at 21:37

  Ben zelf ook op zoek naar tips, en kan niet echt een hele goeie tip delen.

  – Ik gebruik van die herbruikbare zakjes voor losse groente en fruit af te wegen. En een grote boodschappentas mee om boodschappen in te doen.
  – Als ik van die staalsponzen gebruik knip ik ze doormidden, omdat je aan een halve ook vaak genoeg heb en er zo langer mee doet.
  – Heb ook stoffen servetten die wasbaar zijn ipv gekleurde papieren.
  – En ik heb lappen van oude katoenen T-shirts die ik niet langer draag of kan doneren, als vaatdoeken of poetsdoeken gebruikt. Ging op zich prima, maar deze groene doekjes klinken wel heel aanlokkelijk!! Ben ontzettend benieuwd naar hun producten :D

 • Avatar van Lida
  Reply Lida 28 april 2020 at 21:22

  Probeer altijd herbruikbare spullen te kopen . Scheel in portemonnee en goed voor milieu.

 • Avatar van Sander
  Reply Sander 28 april 2020 at 20:45

  Er zijn zoveel simpele dingen om groener te leven; bijvoorbeeld altijd een herbruikbare (linnen/rug-)zak meenemen ipv plastic tasjes gebruiken, leftovers niet weggooien maar bijv. eten als lunch of gebruiken in een andere maaltijd, thermostaat lager zetten, de wasmachine minder heet laten wassen en kleding laten drogen aan de lijn ipv de droger, bij-vriendelijke planten in de tuin planten :)

 • Avatar van Renée
  Reply Renée 28 april 2020 at 20:39

  Een hele simpele tip… doe de deksel op de pan als je groenten of pasta kookt.

 • Avatar van Anneliese de Waal
  Reply Anneliese de Waal 28 april 2020 at 20:16

  Ik doe heel graag mee, ik recycle iedere week drie zakken plastic, bij ons wordt het iedere week opgehaald en doe alles wat in de groenbak hoort in de groenbak 😊😊 Groetjes Anneliese

 • Avatar van Tamara
  Reply Tamara 28 april 2020 at 20:12

  Wij vangen als wij douchen het water op in een babybadje, daarmee vullen we emmers om het toilet mee door te spoelen. Ook gebruiken wij wasbare luiers voor onze kinderen.

 • Avatar van anja jager
  Reply anja jager 28 april 2020 at 19:59

  eerst alles op maken voor je naar de winkel gaat . en als je over hebt invriezen om een ander keer op te eten. zo verspil je bijna geen eten

 • Avatar van Angela
  Reply Angela 28 april 2020 at 19:52

  Toen onze droger een jaar geleden kapot ging hebben we geen nieuwe gekocht. En dat is prima te doen. De meeste was droog ik buiten aan de lijn en af en toe binnen aan het wasrek. De was ruikt lekker fris en je hoeft het vaak niet eens meer te strijken omdat het buiten aan de lijn lekker uitgewaaid is.

 • Avatar van Anita te Gussinklo
  Reply Anita te Gussinklo 28 april 2020 at 19:51

  mijn tip: Vang regenwater op in een regenton.

  Het opvangen van regenwater stelt je in staat om (tuin)planten en bloemen water te geven zonder dat je onnodig water verspilt. Regenwater is gratis en is prima geschikt voor dit soort zaken

 • Avatar van Noffje
  Reply Noffje 28 april 2020 at 19:46

  Ik laat de was zoveel mogelijk aan de lucht drogen, maar wanneer ik dan toch een keer de (warmtepomp)droger gebruik, gebruik ik het water wat afgepompt wordt voor de plantjes. Verder probeer ik spullen die ik niet meer gebruik te ruilen voor iets wat ik op dat moment nodig heb.

 • Avatar van Rosemary van Duinen
  Reply Rosemary van Duinen 28 april 2020 at 19:20

  Ik doe een warm vest aan ipv de kachel hoger..

 • Avatar van Nicolle
  Reply Nicolle 28 april 2020 at 19:14

  breng eens wat vaker een bezoekje aan de kringloop als je wat nodig hebt! Alleen iets kopen als je het echt nodig hebt. volg een cursus om spullen zelf te repareren!

 • Avatar van Marja
  Reply Marja 28 april 2020 at 18:59

  Mijn tip is om als je warm water nodig hebt de eerste koude liters uit de kraan opvangt om te gebruiken in de waterkoker, de planten water te geven of alvast een pan te vullen om later te koken bij de voedselbereiding

 • Avatar van Jeanne
  Reply Jeanne 28 april 2020 at 18:55

  Eet minder vlees en meer groenten. Is nog gezond ook.

 • Avatar van CEEJEE
  Reply CEEJEE 28 april 2020 at 18:53

  gebruik minder wegwerp spullen

 • Avatar van Gea
  Reply Gea 28 april 2020 at 18:49

  💚🌱 mijn tip; * wasbare wattenschijfjes
  Ook gemakkelijk zelf te maken van katoen of badstof ( gevoelige huid) ik heb de baby luiers van mijn kinderen nog steeds
  Die drogen als de beste 👌

 • Avatar van Bea
  Reply Bea 28 april 2020 at 18:22

  Koop producten in verpakkingen van glas in plaats van blik of pakjes.

 • Avatar van Tamara
  Reply Tamara 28 april 2020 at 17:38

  ik ga de verspilling van voedsel tegen met de app Too good to go, superleuk en nuttig!

 • Avatar van m chen
  Reply m chen 28 april 2020 at 17:14

  Het her gebruik van oude tandenborstels, je kunt er nog veel mee schoonmaken vooral kleine dingen of plekken waar je met een grote afwasborstel niet bij kan!

 • Avatar van Oma Will
  Reply Oma Will 28 april 2020 at 17:14

  Ik krijg bij na het verzenden altijd te zien: Het lijkt er op dat je dit al eerder hebt gezegd.
  Waarom is dat?

 • Avatar van Anna wienen
  Reply Anna wienen 28 april 2020 at 17:12

  Ja ik koop geen kleine flesjes water meer..

 • Avatar van Oma Will
  Reply Oma Will 28 april 2020 at 17:11

  Mijn tip: Ik gooi nooit eten weg. Dat is tegen mijn principes . Ik vries wat ik overhoud altijd in.
  Daarna organiseer ik kliekjes dagen.
  Eten gooi je niet weg, er zijn mensen op aarde die niet genoeg te eten hebben, daarom……heb ik mijn kinderen ook geleerd.

 • Avatar van Anja Wattez
  Reply Anja Wattez 28 april 2020 at 16:54

  Wij scheiden alles, maken grote porties eten en vriezen dit in. De dag voordat wij iets uit de vriezer eten halen wij dit er alvast uit. Wij kijken elke week wat er nog in de koelkast ligt, dan hebben wij een kliekjesdag om zo geen eten te hoeven weggooien. Gebruik voor schoonmaken geen chemische middelen, citroenen werken erg goed om te ontkalken. Wij hebben in huis veel 2de hands meubeltjes, deze pimpen wij dan leuk op. Boeken die de kinderen die meer willen lezen geven wij aan de basisschool, voor hun bibliotheek. Ook hebben wij een zandlopertje in de douche zodat iedereen weet hoe lang ze mogen douchen

 • Avatar van Lucie
  Reply Lucie 28 april 2020 at 16:44

  Ik probeer op allerlei gebieden duurzaam te leven, en wat mij nu als eerste te binnen schiet komt natuurlijk omdat ik nu veel tijd in mijn tuintje heb doorgebracht: zaai en plant alleen bio, en gebruik vooral géén giftige bestrijdingsmiddelen tegen plantenziektes of vraatzuchtig gespuis! In plaats daarvan zoek je (online) naar milieuvriendelijk alternatieven, en die zijn er te over!

 • Avatar van Inge
  Reply Inge 28 april 2020 at 16:16

  Doe azijn in de waterkoker en laat deze koken. Je waterkoker is nu ontkalkt. Vervolgens gooi je soda in je doucheputje. De azijn waarmee je de waterkoker net ontkalkt hebt, gooi je niet zomaar weg. Je gooit m op de soda in je doucheputje en je hebt direct je doucheputje ontstopt!

 • Avatar van Jan
  Reply Jan 28 april 2020 at 16:03

  Leen af en toe wat van elkaar. Op deze manier hou je minder over en heb je minder tassen e.d. nodig.

 • Avatar van Willemijn
  Reply Willemijn 28 april 2020 at 15:45

  Knip je tube tandpasta of handcrème door midden als hij leeg lijkt te zijn om zo het laatste restje nog te kunnen gebruiken. Als je handig knipt kan je het bovenste deel terug schuiven om af te kunnen sluiten.

 • Avatar van Monique de Bruin
  Reply Monique de Bruin 28 april 2020 at 15:33

  Mijn tip: Ga naar kinderkledingbeurzen voor tweedehands kinderkleding! (wel in de niet-coronatijd natuurlijk..)

 • Avatar van sunny
  Reply sunny 28 april 2020 at 15:01

  Geef een klap op de toiletrol die je net opgehangen hebt. Als het kokertje ovaal is, rolt hij minder makkelijk af. Bespaart dus toiletpapier !

 • Avatar van Yvonne van den Berg
  Reply Yvonne van den Berg 28 april 2020 at 14:52

  Koop 2e handsspullen bijvoorbeeld kleding, meubels of speelgoed

 • Avatar van Fenny Hemmen
  Reply Fenny Hemmen 28 april 2020 at 14:52

  Mijn duurzame tip is: zo veel mogelijk plastic scheiden…. dit tegen de plastic soup!!!

 • Avatar van Nadine Rozeman
  Reply Nadine Rozeman 28 april 2020 at 14:28

  Ik doe graag mee voor mijn collega’s

 • Avatar van Bianca
  Reply Bianca 28 april 2020 at 14:26

  Gebruik de ToGoodToGo app, leuk om eten of bloemen te redden en leuk voor je portemonnee! Ook steun je de ondernemer op deze manier zeker een pluspunt in deze tijd.

 • Avatar van Margo
  Reply Margo 28 april 2020 at 14:25

  Knap meubeltjes op. Leuk om te doen en je geeft ze weer een nieuw leven.

 • Avatar van A.
  Reply A. 28 april 2020 at 14:19

  Gebruikt de oude tandeborstel om kleine plekjes te poetsen. Een tweede leven voor de tandenborstel ;-)

 • Avatar van Dorian van Haren
  Reply Dorian van Haren 28 april 2020 at 14:12

  Als je warm water nodig hebt, vang dan het eerste (koude) water op in een fles en gebruik dat bijvoorbeeld om de planten water te geven : gaat waterverspilling tegen!

 • Avatar van m.m. hocks
  Reply m.m. hocks 28 april 2020 at 13:33

  Mijn duurzame tip is koop 2de hand spullen deze zijn altijd goed en je steunt ook de winkel mee. Vooral als het om kinderkleding of speelgoed gaat is tweede hands echt niet zo slecht.

 • Avatar van Lotte
  Reply Lotte 28 april 2020 at 12:50

  In mijn keukenla ligt een hele stapel hydrofiele washandjes… Ideaal als snoeten poetsers en voor plakkerige handjes ipv de wegwerpdoekjes.

 • Avatar van Claudia
  Reply Claudia 28 april 2020 at 12:38

  Mijn duurzame tips zijn:
  Koop afgeprijsde voedselproducten.
  Maak warme maaltijden voor 2 dagen.
  Maak meerdere maaltijden en stop ze in de diepvries
  Doe 5 minuten eerder dan normaal het vuur uit, het gaart dan toch nog na.
  Douch om de dag.
  Maak jezelf nat onder de douche, zet douche uit, sop je zelf in, en spoel jezelf af onder de douchkraan.
  Maak om de dag of bv 2 keer per week een maaltijdsoep (hoeft er maar 1 pan op fornuis aangezet te worden.
  Kook eerst in de waterkoker water voor de soep, doe het kokend water dan in de soeppan bij de soepgroente, soepballetjes, vermeceli, en bouilontablettjes.
  Leg diepvries groente uit de diepvries, als je ’s morgens opstaat, dan hoeven de diepvriesgroente minder lang op het vuur te staan.

 • Avatar van Marijke
  Reply Marijke 28 april 2020 at 11:58

  Mijn duurzame tip: gebruik een stuk zeep in plaats van vloeibare zeep, dat spaart plastic uit

 • Avatar van Willem de Wal
  Reply Willem de Wal 28 april 2020 at 11:42

  Mijn duurzame tip is om vandaag het nieuws niet te volgen maar je te concentreren op positieve zaken, als veel mensen dat zouden doen, zullen ze vandaag veel positiever in het leven staan en ook beleven.

 • Avatar van mckleuver
  Reply mckleuver 28 april 2020 at 11:14

  Een duurzame tip? Groente- en fruitresten verzamelen in een speciale bak, want hier kun je hele goede compost van maken!

 • Avatar van Natascha
  Reply Natascha 28 april 2020 at 11:00

  Wij proberen dingen die we moeten vervangen te vervangen met meer milieuvriendelijke en ecologische producten waar mogelijk om zo toch beetje bij beetje bij te dragen aan een beter milieu 😇

 • Avatar van Anita van Dijk
  Reply Anita van Dijk 28 april 2020 at 10:31

  Duurzaam, ipv. iedereen met kinderen met een rijbewijs niet allemaal zelf een auto, maar delen met de ouders. Of onderling kinderen gezamenlijk een auto kopen, onderhouden enz.

 • Avatar van Edith Koolen
  Reply Edith Koolen 28 april 2020 at 10:27

  Maak scrubs zelf en dat kun je heel uitgebreid doen met allerlei extra’s maar je hebt eigenlijk alleen zout/suiker en olijfolie nodig. Stop het in een glazen potje met een brede opening (bijvoorbeeld waar augurken hebben ingezeten) en je hebt een scrub die niks extra’s kost zonder toevoegingen en het werkt ontzettend goed. Door een potje te hergebruiken ben je ook nog eens lekker duurzaam bezig. Het is niet schadelijk voor het milieu of voor je huid. Het werkt supergoed en afhankelijk van de zone die je wilt scrubben kun je kiezen voor alleen zout (is zachter) of zout en suiker mengen of alleen suiker gebruiken (is grofste). Geurtjes kun je toevoegen door bijvoorbeeld koffie, of kruiden toe te voegen of honing of een zelf geperst sapje. Wil je het langer kunnen bewaren zorg dan dat er geen water in de pot komt en vul het iets royaler met olie. Ideaal!

 • Avatar van Saskia
  Reply Saskia 28 april 2020 at 10:04

  Mijn duurzame tip is het delen van apparaten die je niet vaak nodig heb. Bv.S 1 keukenmachine om die ene keer wel dat heerlijke gerecht te kunnen maken.

 • Avatar van Willemse
  Reply Willemse 28 april 2020 at 09:50

  Ik doe super graag mee met deze win actie.
  Ik heb geen eco schoonmaak tips , wel een bespaartip voor kids.
  Wij gooien nooit eten weg maar soms is het écht te weinig voor nog een maaltijd.
  Aan t eind van de week komen alle restjes (plus wat extra natuurlijk) op tafel en mogen de kinderen en wij daar zelf wraps of pannenkoekjes mee vullen.
  Kids zijn super trots op hun (vaak bijzondere) creatie’s en gaat er met plezier in.
  Zelfs als ze het als maaltijd eerst eigenlijk niet lekker vonden.

 • Avatar van Marian B
  Reply Marian B 28 april 2020 at 09:29

  Wat een fijn pakketje. Wij worden ook langzamerhand steeds duurzamer. Als ik iets moet vervangen als het op is kijk ik of er een duurzamere variant is. Schoonmaakazijn vind ik trouwens een fijn product dat ik veel gebruik.

 • Avatar van Danielle
  Reply Danielle 28 april 2020 at 09:20

  Een regenton,het water dat opgevangen wordt kun je weer gebtuiken voor de tuin en de plantjes.

 • Avatar van Cheyenne
  Reply Cheyenne 28 april 2020 at 09:09

  Wat goed dat deze producten te krijgen zijn nu. Ik kende het nog niet dus ik ben erg benieuwd. De laatste tijd ben ik steeds meer bezig om duurzamer te zijn. Ik gebruik alleen nog wasbare wattenschijfjes& inlegkruisjes dat scheelt al zo veel afval. Ook kijk ik altijd voordat ik iets nieuws koop altijd of er 2e handse keuze is.

 • Avatar van Ine Josten
  Reply Ine Josten 28 april 2020 at 08:55

  Mijn duurzame tip is, kijk eens in je kledingkast …misschien vind je iets wat je al lang niet meer aangehad heb. Combineer wat meer en ga naar de kringloopwinkel en shop daar voor weinig geld. Ben je veel goedkoper uit . En wanneer je toch wat nieuws wilt…niet online shoppen maar (straks) weer naar een winkel zodat ze daar weer kunnen verdienen.

 • Avatar van Julia Van Empel Stamate
  Reply Julia Van Empel Stamate 28 april 2020 at 08:41

  Ik gebruik groenezeep voor een tijdje

 • Avatar van Anja
  Reply Anja 28 april 2020 at 08:41

  Mijn duurzame tip: ik gebruik heel vaak de oven, maar zet de oven altijd 10 minuten eerder uit dan staat aangegeven in het recept. De oven is nog heet, en het gerecht gaart gewoon door. Vooral ideaal bij gerechten die lang in de oven moeten, werkt prima. Bijkomend voordeel: tegen de tijd dat je gaat eten is je oven stil en uitgeraasd … eet een stuk rustiger en gezelliger

 • Avatar van Maaike van den Broek
  Reply Maaike van den Broek 28 april 2020 at 08:38

  Sinds kort shop ik vaker tweedehands, waar ik daar eerst nooit over nadacht is het met drie kinderen écht een stuk duurzamer. Ben heel erg benieuwd naar deze duurzame schoonmaak producten :)

 • Avatar van Lutske
  Reply Lutske 28 april 2020 at 08:33

  Ik doe heel graag mee aan deze actie! Mijn duurzame tip is om niet allerlei verschillende schoonmaakmiddelen aan te schaffen, maar om schoonmaakazijn te gebruiken. Hier raakt echt het meeste schoon mee en het scheelt niet alleen in de kosten, maar is ook nog eens beter voor het milieu! Oude kleren en sokken worden hier niet weggegooid maar gebruikt als schoonmaakdoekjes of om schoenen mee te poetsen. Ik heb nog veel meer tips, maar dit zijn toch 2 hele handige die denk ik niet heel veel mensen toepassen.

 • Avatar van S. Verkooijen
  Reply S. Verkooijen 28 april 2020 at 08:30

  Ik gebruik groene zeep om mee schoon te maken. Een natuurlijk product wat heel goed werkt!

 • Avatar van Manon Toemen
  Reply Manon Toemen 28 april 2020 at 08:20

  Ik gebruik sinds kort wasbare wattenschijfjes, werkt net zo handig en voelt zelfs zachter voor mijn huid.
  Dit is een leuk setje en praktisch dat ik het gewoon bij de coop mee kan nemen mocht ik het niet winnen ☺

 • Avatar van Jessica
  Reply Jessica 28 april 2020 at 08:19

  Mijn duurzame tip? Steeds iets vervangen voor iets duurzamers. Zo ben ik al over naar een ander schoonmaakmiddel, wc reiniger. Zijn mijn wattenschijfjes vervangen voor de wasbare variant, de plastic rietjes voor metalen. Steeds een klein stapje gaan we toch vooruit!

 • Avatar van chucky1012
  Reply chucky1012 28 april 2020 at 08:18

  Mijn tip is….
  Koop energiezuinige producten met een A label…. het vreet minder stroom etc…
  Leuke winactie en ik doe heel graag mee….

  Xoxo

 • Avatar van Els Black
  Reply Els Black 28 april 2020 at 08:17

  Ik gebruik altijd veel weggooi vochtige schoonmaakdoekjes, maar heb gisteren ergens gelezen dat je die heel makkelijk zelf kunt maken en dat ga ik dus is proberen

 • Avatar van Riekie Bos
  Reply Riekie Bos 28 april 2020 at 08:09

  mijn fijne duurzame tip: ik heb een oude spuitfles gevuld met half kraanwater en half azijn en daar maak ik een heleboel in huis mee schoon. Het ruikt ook lekker fris en verwijdert makkelijk kalkresten.

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.