Huis & interieur Mama & Kind

Interieur | Drie leuke ideeën voor de kinderkamer

14 april 2020

kinderkamer inspiratie
Nu we allemaal heel wat meer tijd thuis doorbrengen zijn we flink aan het opruimen en poetsen geslagen. Hierdoor heeft er al een frisse wind door je huis gewaaid en dit zorgt vaak voor kriebelende vingers om hier en daar nog even wat kleine klusjes en mini make-overs aan te gaan pakken. In dit artikel deel ik graag drie leuke kinderkamer inspiratie ideetjes met je, die je allemaal binnen een dagje kan realiseren. Enjoy!

‘Lees ook: De nieuwe HEMA Kids Home Safari collectie.’

kinderkamer inspiratie

3x leuke kinderkamer inspiratie

Een houten speelhuisje

De meeste kinderen vinden het enorm leuk om ergens ín te kunnen spelen, omdat dit een geborgen gevoel geeft en duidelijk hun speelruimte afbakent. Maar vaak zijn die leuke tipi-tenten voor in huis niet zo heel erg groot, waardoor er amper écht in gespeeld kan worden. Door middel van een houten geraamte in de vorm van een huisje kom je al een heel eind. Daarna kan je deze simpelweg inrichten met bijvoorbeeld een tafeltje met stoeltjes en een keukentje, alsof ze echt een restaurantje hebben. Of maak er een heerlijke loungeplek van met foammatten en kussens op de grond, hang lichtjes in het geraamte en maak gordijnen aan de zijkanten zodat het dicht kan. Deze houten geraamtes kan je hier en daar online aanschaffen, maar met een klein beetje handigheid kan je deze natuurlijk ook zelf maken :)

kinderkamer inspiratie

Een tof effect op de muur

Heb je de kinderkamer volledig in redelijk rustige basiskleuren, dan kan je heel eenvoudig een flinke verandering maken door één of twee muren een make-over te geven. Ga lekker aan de slag met een tof behangetje of als je een beetje handig bent kan je zelfs hele beleefwerelden op de muur tevoorschijn toveren. En wil je echt zo klaar zijn, maar toch een tof eindresultaat hebben dan zijn er heel erg mooie muurstickers te koop die een kamer letterlijk in minuten een heel andere look kunnen geven. Zo zijn er ook heel leuke muurstickers voor de babykamer die je bijvoorbeeld kan personaliseren met de naam van je kind, om het een personal touch mee te geven.

Het is ook erg leuk om verschillende technieken te combineren met elkaar. Schilder een natuuruitzicht op de muur, hang er leuke lampjes bij, vlaggetjes, toffe muurstickers.. En voor je het weet heb je een originele kinderkamer waar je kleine enorm blij van wordt.

kinderkamer inspiratie

Make it fun!

Zorg dat je kind zich lekker uit kan leven zonder dat je in de woonkamer helemaal gek wordt van deze uitleefmomentjes. Een paar foammatten op de grond voor de veiligheid, een schommel aan het plafond (wel letten op voldoende swing-ruimte!), een mini-glijbaan, een klimrek of zelfs een klimwand en een paar foam speel-elementen. Je kan dit zo gek maken als je maar wil én waar de ruimte voor is natuurlijk.

Heb je wat minder ruimte dan zijn een paar kleine aanpassingen ook al leuk natuurlijk. Zo heb je balansborden zoals een Wobbel board waar je kind heel veel kanten mee op kan, of een simpele plank met een haakje aan de achterkant die aan het bed gehangen kan worden om een glijbaantje mee te realiseren, wat toffe grote stapelblokken.. En voor je het weet is je kind lekker actief bezig en heb je er geen kind meer aan ;)

Liefs,
Desirée

Volg mij op Facebook en Instagram om op de hoogte te blijven van de laatste nieuwtjes, persoonlijke updates, behind the scenes en nog veel meer leuks ♥

*

Reacties op dit artikel

 • Avatar van chucky1012
  Reply chucky1012 15 april 2020 at 06:30

  Prachtige styked…
  Vooral de 2e 👌🏼

  Xoxo

 • Avatar van Tineke
  Reply Tineke 14 april 2020 at 13:31

  Die houten speelhuisjes zijn geweldig!

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 14 april 2020 at 15:26

   Maar echt he? Ik wil dit nu ook voor de meiden, ik zou alleen nog niet weten waar.. Dat wordt dus weer eens rondschuiven met het één en ander haha. Paul ziet me alweer aankomen ;)

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.