Beauty

Foundation Friday | Missha M Perfect Cover BB Cream

10 april 2020

Missha M Perfect Cover BB Cream review
Het is wereldwijd één van de meest verkochte BB Creams en is al een hele tijd op de markt: de Missha M Perfect Cover BB Cream. Dit is in al die jaren dat ik make-up gebruik volgens mij maar de tweede foundation/BB cream die ik tot op de laatste druppel leeg maakte én zelfs meerdere keren opnieuw heb gekocht. En dat zegt héél wat! Tijd dus om in de Foundation Friday een persoonlijke favoriet met je te delen.

‘Lees ook: Bourjois Always Fabulous Extreme Resist foundation (review).’

Missha M Perfect Cover BB Cream reviewMissha M Perfect Cover BB Cream review

Missha M Perfect Cover BB Cream review

De belofte

“Een geweldige look, voldoende hydratatie en buitengewone conditie van je huid – je wordt meteen verliefd op de BB-crème Missha M Perfect Cover voor zijn multifunctionaliteit, hoge dekking en fijne textuur. Hij zorgt voor een egale huid, camoufleert de oneffenheden en beschermt tegen de schadelijke effecten van zonnestralen.”

Ingrediënten

Vanwege mijn drogere huid zoek ik altijd een foundation die net even wat meer biedt dan enkel een beetje dekking. Een BB Cream heeft dit beetje extra verzorging zo goed als altijd in zich en vind ik dus zeker een voordeel hebben ten opzichte van een gemiddelde foundation. Maar deze Missha M Perfect Cover BB Cream biedt wel duidelijk heel wat meer!

Qua ingrediënten zit er onder andere een SPF42 in, glycerine, een siliconenmix, jojoba olie, squalaan, collageen, macadamia olie, hondsroosolie, kaviaarextract, algenextract, hyaluronzuur en kamille extract in. Je kan dit dus duidelijk zien als een huidverzorgingsproduct met dekking in één. De ingrediëntenmix helpt pigmentvlekjes te vervagen, beschermt je huid tegen de schadelijke effecten van de zon, heeft een anti age werking, hydrateert en voedt. Ik zou hem hierdoor wel echt meer aanraden voor de droge tot normale huidtypes.

Prijs & Vekrijgbaarheid

Het is vanwege de coronacrisis op dit moment helaas best lastig om aan deze BB Cream te komen, omdat webwinkels afhankelijk zijn van levering vanuit Korea en dat nu lastiger is.  Maar normaal gesproken is hij bij de volgende Nederlandse webwinkels in het assortiment te vinden:

Little Wonderland, €16,99
LookFantastic, €27,95 (kortingscode NL15 voor 15% korting)
Zalando, €18,95
bol.com, €24,49
Notino, €20,80 (hier hebben ze hem ook in een handige 20ml tube voor €8,30).

Deze BB Cream komt in een tube met een inhoud van 50ml en dat is dus heel wat meer dan de gemiddelde 30ml van een foundation. En als je dan de prijs vergelijkt is het dus ook nog eens een heel betaalbare optie.

Missha M Perfect Cover BB Cream review Missha M Perfect Cover BB Cream review

Mijn ervaring

Deze foundation zit in een hygiënische tube met pompje waardoor je hem goed kan doseren. Eén pompje is echt voldoende voor je gehele gezicht, zeker wanneer je hem met je handen aanbrengt. Vanwege de wat dikkere textuur en het feit dat het een huidverzorgingsproduct & dekking in één is kan ik ook zeker aanraden hem met de vingertoppen aan te brengen. Doordat je hem dan wat opwarmt versmelt hij mooi met je huid en krijg je al snel een streeploos en vlekkeloos resultaat met een heel natuurlijke finish. Niet te mat, niet te glanzend en eigenlijk heel natuurlijk alsof je niks op hebt gedaan.

De geur van de Missha M Perfect Cover BB Cream is ietwat bloemig, maar niet te overheersend. Mocht je gevoelig zijn voor parfum in producten, dan is het wel handig om te kijken of je ergens een proefje zou kunnen krijgen om het uit te proberen voor je met een hele tube zit. Ik draag deze BB Cream in de kleur 21. Deze lijkt een tikkeltje grijzig op de hand, maar eenmaal aangebracht versmelt de kleur heel mooi met mijn huid en is het een goede match met mijn koele en lichte huidskleur.

Qua dekking moet je er bij dit product rekening mee houden dat het geen foundation is, maar een BB Cream. Voor een BB Cream heeft hij zeker een hoge dekking, dus ik snap de ‘Perfect Cover’ in de productnaam wel. Maar het is duidelijk wel minder dekking dan een full coverage foundation biedt. Maar voor mij geeft hij echt voldoende dekking. Rode plekjes worden geëgaliseerd, de pigmentvlekjes, wallen en eventuele onzuiverheden vallen minder op en het geheel ziet er net even wat frisser uit. Ik gebruik er lang niet altijd een concealer bij, hooguit soms wat onder de ogen als er te veel wallen/donkere kringen zichtbaar zijn.

Ook zonder een primer te dragen vind ik het resultaat van de Missha M Perfect Cover BB Cream redelijk langhoudend te noemen. Wél even afpoederen want anders kan hij heel iets in de fijne lijntjes trekken, maar dan zit hij verder ook echt de hele dag wel goed en vervaagt hij hooguit op een redelijk subtiele manier als het heel warm weer is bijvoorbeeld. Op deze Instagramfoto zie je het resultaat na een kleine tien uur dragen, want deze werd aan het eind van de middag gemaakt.

Tsjah, zoals je aan de foto van de tube kan zien is het echt een veelgebruikt product binnen mijn make-upverzameling. Iets met #keepingitreal zodat je ook echt ziet dat het product alweer bijna op is. Tijd voor weer een nieuwe tube!

Liefs,
Desirée

Volg mij op Facebook en Instagram om op de hoogte te blijven van de laatste nieuwtjes, persoonlijke updates, behind the scenes en nog veel meer leuks ♥

Reacties op dit artikel

 • Avatar van Brigitte
  Reply Brigitte 13 april 2020 at 14:51

  wauw, deze staat je super mooi! Heel natuurlijk. Fijn dat je die foto hebt toegevoegd, ziet er nog goed uit na een lange dag :)

 • Avatar van Marjolein
  Reply Marjolein 12 april 2020 at 15:15

  Deze vond ik vroeger ook heel fijn! Zou hem zeker weer eens opnieuw willen proberen :).

 • Avatar van chucky1012
  Reply chucky1012 11 april 2020 at 15:59

  Prachtige dekking 👌🏽
  Ik ken dit merk niet.
  Zal even kijken….

  Xoxo

 • Avatar van Inge
  Reply Inge 10 april 2020 at 14:27

  Tips voor gemengde huid?
  Milky boost van Clarins al geprobeerd?

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 10 april 2020 at 14:33

   Die heb ik nog niet geprobeerd, maar ben er zeker benieuwd naar! Een tip voor de gemengde huid heb ik niet echt, omdat mijn huidtype daar zo van verschilt.. Maar zal eens meedenken en kom er op terug als ik wat tegen ben gekomen! :)

 • Avatar van Nicole
  Reply Nicole 10 april 2020 at 13:54

  Mooi, en hoeveel tinten te verkrijgen?

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 10 april 2020 at 14:26

   Ja, hij is mooi he?! In totaal in zes kleuren volgens mij :)

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.