Beauty

Foundation Friday | Rosalique 3-in-1 Miracle Formula

17 april 2020

Rosalique review/ervaring
Dit product wordt niet per se verkocht als een foundation, maar vanwege de beloftes vind ik hem zeker wel in dit rijtje thuis horen. De Rosalique 3-in-1 Anti-Redness Miracle Formula belooft namelijk roodheid instant te verbergen, de huid egaler te maken en op de lange termijn ervoor te zorgen dat er huidverbetering optreedt. Zelfs voor de meest gevoelige huid met rosacea en couperose. Het wordt in reviews en op Instagram flink gehypet en het klinkt ook wel erg goed. En toch heb ik er een beetje een haat/liefde verhouding mee..

‘Lees ook: Foundation Friday | Missha M Perfect Cover BB Cream (review).’

Rosalique review/ervaring

Rosalique 3-in-1 Anti-Redness Miracle Formula

De belofte

“Rosalique’s 3-in-1 Anti-Redness Miracle Formula is een product dat bedekt, verzorgt en beschermt. Het werkt ontstekingsremmend en vermindert roodheid waarbij het een ideaal product is wanneer je last hebt van rode vlekken en/of roodheid in je gezicht en het ook voor mensen met acne, rosacea of couperose geschikt is. Daarnaast wordt de huid gevoed, verzacht, gehydrateerd en in balans gebracht.”

De combinatie van een verzorgend product met een SPF50 dat roodheid bedekt, klinkt als een perfect product. Een beetje zoals een BB cream eigenlijk, maar dan specifieker gericht op een huid die last heeft van roodheid/rode vlekken. Volgens de verpakking kan je het op zichzelf gebruiken of, als je de dekking onvoldoende vind, ook als primer ónder je normale foundation.

Ingrediënten

Op de ingrediëntenlijst zie ik onder andere glycerine, urea, shea boter, zeoliet, bisabolol en panthenol terug. Bisabolol heeft een ontstekingsremmende werking en vermindert roodheid, panthenol (provitamine B5) en sheaboter hebben een voedende en beschermende werking en zeoliet is een vulkanisch mineraal met een verzachtende werking. Urea is daarnaast een actief ingrediënt dat kan bijdragen om de huid te hydrateren en in balans te brengen. Daarnaast zitten er dus zonnefilters in die je huid beschermen tegen de schadelijke effecten van de zon, groene kleurpigmenten om roodheid te neutraliseren en er zit geen parfum in en slechts een minimale hoeveelheid siliconen.

Prijs & Verkrijgbaarheid

De Rosalique 3-in-1 Anti-Redness Miracle Formula is onder andere bij Parfumerie Douglas, De Online Drogist en Internet Drogisterij verkrijgbaar voor €32,50/30ml.

Rosalique review/ervaring Rosalique review/ervaring Rosalique review/ervaring Rosalique review/ervaring Rosalique review/ervaring

Mijn ervaring

Rosalique komt in een hygiënische tube met een tuutje waardoor het handig te doseren is. De textuur is een beetje dikker, maar laat zich goed uitwerken en het product is redelijk geurloos. Qua gevoel op de huid kan ik het omschrijven als het gevoel van een dagcrème en het zorgt gedurende de dag ook voor een prettig gehydrateerd gevoel. Heel prettig dat het niet trekkerig of droog aanvoelt :)

Qua kleur vind ik dit soort producten altijd een beetje lastig. Het is namelijk in één tint verkrijgbaar die ‘universeel’ genoemd wordt. De crème komt groen uit de tube en door wrijving en opwarming tijdens het uitsmeren gaan kleurpigmenten open die zich aan horen te passen aan iedere huidskleur. Mmmm, met mijn lichte huid kost dat toch best wel een beetje moeite. Zo op de foto lijkt het resultaat nog best wel goed te matchen, maar geloof me als ik zeg dat dat heel wat uitwerkkracht en blending langs de haargrens en doorwerken in de hals nodig had om geen heel opvallend masker-effect te krijgen. In combinatie met mijn normale concealer en poeder werd het eindresultaat alsnog best okee, maar ik kreeg van Paul wel een opmerking over een “off tintje”. Mehhh! Ik denk dat dit product qua kleur het beste werkt voor een medium huidtint. De finish is redelijk naturel zonder al te glanzend of te mat te zijn.

De crème heeft wel echt duidelijk een groene basis, die ook best wel aanwezig is. Zoals je op de foto ziet bleef er na het afwassen van de swatch op mijn hand een aanwezige lichtgroene vlek achter. Op mijn gezicht gelukkig niet merkbaar, zeker niet in combinatie met een concealer, als je er een foundation over aan zou brengen en/of een poeder erover aanbrengt. Die sterke groene basis zorgt er trouwens wel voor dat roodheid duidelijk goed gecamoufleerd wordt.

Ik heb op de foto’s Rosalique als totaalproduct gebruikt, dus niet als een primer onder een foundation. Zodat je het resultaat van het opzichzelfstaand product het beste kan zien. En waar ik dus tijdens het aanbrengen een beetje een mehhh-gevoel kreeg vanwege de te donkere tint en wat groenig waasje, word ik van het totaalbeeld in combinatie met een beetje concealer en mijn normale gezichtspoeder al een stuk enthousiaster. Onzuiverheden, pigmentvlekken en donkere kringen zijn nog wel wat zichtbaar, maar de roodheid van mijn wangen en rode vlekjes hier en daar worden duidelijk goed gecamoufleerd en het geheel ziet er zo natuurlijk/’als huid’ uit. En dat effect houdt ook nog eens best de hele dag goed.

Op de foto die ik aan het eind van de dag nam zie je dat de huid hier en daar een beetje is gaan glimmen, het rond de neus wat vervaagd is (maar: hooikoorts dus ik veeg regelmatig even over mijn neustopje om kriebels te verjagen) en dat de neusvleugels van mijn bril hun sporen hebben achtergelaten. Maar het geheel ziet er eigenlijk nog best okee uit voor een warmere dag en zo’n tien uur dragen! Al zie je wel goed aan m’n gezicht dat het een vermoeiende dag was *slik*

De belofte van roodheid camoufleren en tegelijkertijd de huid verzorgen wordt zeker nagekomen. En door de gebruikte actieve ingrediënten kan dit product op de langere termijn ook zeker helpen bij een stukje huidverbetering. Wel hangt het één en ander dus wat af van de kleur van je huid en denk ik dat medium-huidtinten de beste match zullen zijn qua kleurpigmenten die erin zitten. Zéker iets dus om eens uit te proberen als je een gevoelige huid met (veel) roodheid hebt.

Liefs,
Desirée

Volg mij op Facebook en Instagram om op de hoogte te blijven van de laatste nieuwtjes, persoonlijke updates, behind the scenes en nog veel meer leuks ♥

Reacties op dit artikel

  • Avatar van Iris
    Reply Iris 17 november 2021 at 13:34

    Heb jij last van rosacea of couperose?

    • Avatar van Desirée
      Reply Desirée 18 november 2021 at 10:46

      Van beide een heel lichte vorm, de schoonheidsspecialist/huidtherapeut haalt het wel eens aan, en dit wordt met de leeftijd helaas wel iets meer opvallend aanwezig. Vanwaar je vraag?

  • Avatar van Brigitte
    Reply Brigitte 22 april 2020 at 17:04

    Hmm op jouw huid ziet hij er we mooi uit, maar toch zou ik m niet zo snel aanschaffen. Die groene waas blijft toch een beetje engig 😂

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.