Beauty

Beauty Gadget | Silk’n FaceTite Ritual

15 april 2020

Silk'n FaceTite review/ervaring (Silkn FaceTite)
Toen mij begin dit jaar gevraagd werd of ik de Silk’n FaceTite Ritual uit wilde proberen, was ik eerst een beetje sceptisch. Maar na het lezen van de informatie over het apparaat begon mijn nieuwsgierigheid het te winnen. Een anti-ageing apparaat dat de huid belooft te verstevigen, te herstellen en rimpeltjes zal verminderen? Kom maar op! We zijn nu zo’n drie maanden verder: tijd om mijn ervaringen met je te gaan delen in een uitgebreide review.

‘Lees ook: How to | Jezelf een gezichtsmassage geven.’

Silk'n FaceTite review/ervaring (Silkn FaceTite)

Silk’n FaceTite Ritual

De belofte

“Voel je weer jong met de Silk’n FaceTite Ritual, die u voorziet van alle hulpmiddelen voor een volledige FaceTite behandeling. FaceTite maakt gebruik van de revolutionaire HT™-technologie die alle cellagen van de huid verwarmt. Het apparaat selecteert beschadigd weefsel en herstelt het, zonder chirurgische ingrepen. Collageen- en elastinevezels trekken samen en de huid vernieuwt zichzelf van binnenuit.”

Het apparaat belooft in tien weken rimpels en fijne lijntjes te verminderen, volume op te bouwen, de huid te verstevigen, gezichtscontouren te liften, de huid elastischer aan te laten voelen en oppervlakkige zonne- en ouderdomsvlekken te vervagen. In de video hierboven legt een huidexpert meer uit over de technologieën in dit apparaat, die hetzelfde zijn als de technologie die gebruikt wordt tijdens behandelingen in huidklinieken en salons.

Hoe werkt de Silk’n FaceTite?

Dit apparaat werkt door middel van HT™-technologie. HT is de afkorting van Home Tightening en is een combinatie van drie energiebronnen:

– Bipolaire RF (radiofrequentie) energie dat de diepere huidlagen verstevigt, gezichtscontouren zal liften en rimpels vermindert
– Rood LED-licht energie dat de huid verjongt en de natuurlijke balans helpt te herstellen
– IR (infrarood) warmte-energie dat de huidstructuur verbetert.

Door deze combinatie zal de huid beschadigd weefsel gaan herstellen, zullen collageenvezels en elastinevezels samentrekken en gaat de huid zichzelf van binnenuit vernieuwen; een anti-ageing aanpak en huidverbetering in één behandeling.

Good to know: het apparaat is voor ieder huidtype te gebruiken, op zowel je gezicht als hals en heeft geen herstelperiode (‘downtime’).

–> Klik hier voor de website van Silk’n voor meer informatie over dit apparaat.

Silk'n FaceTite review/ervaring (Silkn FaceTite) Silk'n FaceTite review/ervaring (Silkn FaceTite) Silk'n FaceTite review/ervaring (Silkn FaceTite) Silk'n FaceTite review/ervaring (Silkn FaceTite)

Inhoud

Ten eerste komt dit apparaat in een mooie beautycase met lade en spiegel. Zo kan je alles netjes bij elkaar opgeborgen houden en heb je gelijk een spiegel om de behandeling voor uit te kunnen voeren. In de verpakking zitten de volgende items:

– Silk’n FaceTite Ritual apparaat
– Silk’n Bright apparaat (elektrische gezichtsreiniger)
– Silk’n Intense Nourishing Hyaluronic Serum 30ml
– Silk’n Slider Hyaluronic Gel 130ml
– haarband
– FaceTite adapter
– FaceTite verlengingskabel
– Bright USB kabel
– Bright USB muuradapter

Silk'n FaceTite review/ervaring (Silkn FaceTite)

Gebruiksaanwijzing

Het gebruik van dit apparaat lijkt misschien een hele opgave, maar na een aantal keer heb je de routine in de vingers en voor je het weet kan je de behandeling uitvoeren terwijl je je favoriete Netflixserie aan het kijken bent. De Silk’n FaceTite kan het beste op de volgende manier gebruikt worden:

1. Zorg dat je je gezicht gereinigd hebt en dat de huid droog is. Het reinigen van je gezicht kun je doen met de Silk’n Bright uit deze set. Deze elektrische gezichtsreinigingsborstel is voorzien van kleine siliconen nopjes en geeft een dieptereiniging waardoor vuil en make-upresten worden verwijderd terwijl het tegelijkertijd een heerlijke massage geeft
2. Breng een beetje van de Silk’n Slider Hyaluronic Gel aan op het te behandelen gebied of direct op het apparaat zelf
3. Zet het apparaat aan en zet deze omhoog tot het level dat comfortabel aanvoelt. Dit zal na een aantal keer gebruik langzaam omhoog kunnen, waardoor de behandeling steeds effectiever zal worden. Maar je huid zal er even aan moeten wennen en ik raad daarom aan om op het laagste energieniveau te beginnen
4. Zorg dat de kop van het apparaat steeds volledig contact maakt met je huid. Je voelt een beetje warmte en je huid kan er een beetje rood van worden, maar niks pijnlijks en ook de roodheid trekt binnen een uurtje na de behandeling weer weg
5. Zorg dat je het apparaat continu in beweging blijft houden en neem per gezichtsdeel ongeveer een kwartiertje de tijd
6. Als je je gehele gezicht hebt gehad verwijder je de restanten gel van je gezicht met een washandje en lauw water en vervolgens breng je het serum en eventueel nog een voedende crème aan.

Het wordt aangeraden de Silk’n FaceTite gedurende een periode van tien weken twee keer per week te gebruiken en daarna ééns per twee weken om de resultaten te behouden.

Silk'n FaceTite review/ervaring (Silkn FaceTite)

Mijn ervaring

Eerlijk is eerlijk: ik vond het best wel even wennen om dit apparaat in mijn routine verwerkt te krijgen. Je bent per behandeling toch al snel een uur kwijt voor je gehele gezicht en als je je hals meeneemt ga je al snel richting de anderhalf uur. Maar als je een keertje minder tijd hebt kan je natuurlijk ook één gezichtsdeel behandelen (zoals je voorhoofd en de kraaienpootjes) en dan ben je in een kwartier klaar. Ook was het wel even uitvogelen welke intensiteit ik aangenaam vond en wat voor mijn huid goed aan leek te slaan. Maar.. als je de handeling er eenmaal in hebt zitten kan je het gewoon tijdens het kijken van een serie of film doen en dan kan je het bijna op de automatische piloot doen.

Ook wordt het na een aantal keer niet meer een ‘ding’ maar doordat je er wat handigheid in hebt gekregen ben je meer ontspannen en is het echt even een fijn momentje voor jezelf. Helemaal als je begint met de elektrische gezichtsborstel en afsluit met het serum. Die laatste voelt trouwens heerlijk fris en zacht aan op de huid en heeft een hoge concentratie hyaluronzuur. Mocht je de behandeling met de Silk’n FaceTite extra intensief willen maken, dan kan je deze ook uitvoeren met dit serum in plaats van de gel. Zo werkt het extra verstevigend/verstrakkend en dat verschil zie en voel je duidelijk als je de ene keer de gel hebt gebruikt en de andere keer het serum. Grappig om te merken!

Ik begon na een aantal weken het eerste verschil te merken. Niet dat ik ineens voor de spiegel stond en het gevoel had dat er wonderen waren gebeurd, maar ik merkte dat ik stapje voor stapje meer tevreden werd over de conditie van mijn huid. Ik vertelde het laatst al in een foundationreview: waar ik jarenlang liefhebber was van full coverage foundations, gebruik ik tegenwoordig enkel een BB Cream of een lichte foundation samen met een klein beetje concealer hier en daar.

Mijn huid lijkt dus niet alleen wat egaler te zijn geworden door de behandeling, maar ook lijken de pigmentvlekken rondom mijn oogkassen licht te zijn vervaagd en heb ik het idee dat de rimpeltjes bij mijn ogen en de neus-lippenplooi minder diep zijn geworden. Daarnaast heb ik vanwege gewichtsverlies een wat slappere kaaklijn en voelt deze de laatste tijd ook duidelijk net even wat steviger aan. Het is dus echt even volhouden om het apparaat in je routine te krijgen, maar ik blijf het nu zeker gebruiken want er is duidelijk verschil te merken. Dat kan je bijvoorbeeld goed zien door bijvoorbeeld de foto hierboven die ik vóór gebruik maakte te vergelijken met deze Instagramfoto van mijn huid nu. Daar heeft het gebruik van dit apparaat zeker aan bijgedragen!

Prijs & Verkrijgbaarheid

De Silk’n FaceTite Ritual heeft een adviesprijs van €249,00 en is verkrijgbaar via de Nederlandse Silk’n webwinkel, Wehkamp, BCC, Parfumerie Douglas en Otto. Dat is duidelijk een hogere aanschafprijs, maar zie het zo: je kan hiermee een flink aantal prijzige behandelingen in een salon besparen en hebt er voor jaren een mooi huidverbeteringsapparaat mee in huis.

Tip: ik zie op de website van Silk’n dat er daar nu een tijdelijke 1+1 actie loopt die ook geldig is op de Silk’n FaceTite Ritual. Bij aanschaf van het apparaat krijg je dus er een tweede apparaat bij cadeau. Een idee om samen met een vriendin of bijvoorbeeld je zus of moeder aan te schaffen en beide 50% korting te krijgen :)

Liefs,
Desirée

Volg mij op Facebook en Instagram om op de hoogte te blijven van de laatste nieuwtjes, persoonlijke updates, behind the scenes en nog veel meer leuks ♥

* Dit artikel is geschreven in samenwerking met Silk’n.

Reacties op dit artikel

  • Avatar van chucky1012
    Reply chucky1012 15 april 2020 at 15:36

    Wauw….
    Geweldig en dit zonder dat opereren nodig is.

    Xoxo

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.