Eten & drinken

Recept | Spaghetti met rivierkreeftjes en rosé

6 april 2020

spaghetti rivierkreeftjes en rosé recept
Ik merk dat ik met deze hele #blijfthuis situatie na zo’n drie weken redelijk mijn rust kan vinden, maar dat mijn energielevels aan het eind van de middag wel op zijn. Het uitgebreid koken en langer in de keuken staan is dan geen optie meer, maar ik wil wél graag wat lekkers eten. Deze spaghetti met rivierkreeftjes en rosé is dan een perfecte uitkomst. Het staat namelijk in tien minuten op tafel en je hebt er maar vijf ingrediënten voor nodig. Enjoy!

‘Lees ook: Recept | Plaattaart met aubergine en geitenkaas.’

spaghetti rivierkreeftjes en rosé receptspaghetti rivierkreeftjes en rosé recept

Spaghetti met rivierkreeftjes en rosé

Ingrediënten voor drie porties

– 300 gram gepelde en voorgekookte rivierkreeftjes
– 4 tenen knoflook
– 2 volle theelepels rode pesto
– 150g spaghetti
– 150ml lichte rosé

Bereidingswijze

1. Zet een pan met flink water en een snuf zout op en breng dit aan de kook en kook hierin de spaghetti volgens de bereidingswijze van de verpakking
2. Doe een eetlepel olijfolie in een koekenpan en zet dit op middelhoog vuur en bak hier kort de rivierkreeftjes in
3. Snijd de tenen knoflook in dunne plakjes en voeg deze toe samen met de theelepels rode pesto
4. Giet na een paar minuten de rosé bij het sausmengsel en laat dit twee minuten inkoken
5. Giet de pasta af en hussel deze door de saus. Breng op smaak met een beetje zout en lekker wat verse peper.

Persoonlijk vind ik het lekker om hier nog wat geraspte kaas of Parmezaanse kaas doorheen te roeren en combineert het heerlijk met een handje rucola. Smullen maar!

spaghetti rivierkreeftjes en rosé recept

Kookboek tip | Jamie Oliver ‘snel & simpel koken’

Ik maakte deze variatie op een recept uit één van de pastarecepten uit het 5 ingrediënten kookboek van Jamie Oliver. Het boek bevat 130 recepten met slechts vijf ingrediënten per recept. Okee, plus wellicht wat basisingrediënten die je toch al in de kast hebt staan. Daarnaast zijn ze ook nog eens heel erg gemakkelijk om te maken en staat er een flinke variatie in; van pasta’s, salades, kip, vlees en vis tot aan groente- en rijstgerechten en een hoofdstuk met allerlei zoete recepten.

Ik vind dit kookboek een enorme aanrader voor als je inspiratie een beetje op is en/of wanneer je geen zin hebt om met ellenlange boodschappenlijstjes vol vreemde ingrediënten naar de supermarkt moet gaan en tóch wat lekkers op tafel wil zetten. Wel vind ik vaak de recepten voor echt een complete maaltijd net even tekort schieten, maar dat kan je eenvoudig oplossen door er nog een simpele salade of iets dergelijks naast te serveren.

Jamie Oliver | 5 ingrediënten snel & simpel koken | ISBN 9789021566665 | €29,99 bij bol.com

Liefs,
Desirée

Volg mij op Facebook en Instagram om op de hoogte te blijven van de laatste nieuwtjes, persoonlijke updates, behind the scenes en nog veel meer leuks ♥

Reacties op dit artikel

  • Avatar van Brigitte
    Reply Brigitte 8 april 2020 at 17:38

    Top! Ga ik binnenkort proberen

  • Avatar van Brigitte
    Reply Brigitte 7 april 2020 at 17:06

    Oh! Ik had nog garnaaltjes in de vriezer liggen. Zou dat ook lekker zijn?

    • Avatar van Desirée
      Reply Desirée 8 april 2020 at 12:05

      Jazeker! Kan zeker met garnalen! :)

  • Avatar van chucky1012
    Reply chucky1012 6 april 2020 at 16:22

    Dit ziet zo heerlijk uit 👌🏾
    Makkelijk en snel.

    Xoxo

    • Avatar van Desirée
      Reply Desirée 6 april 2020 at 16:40

      En het is ook echt heerlijk! :)

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.