Carrière & Geld Lifestyle

Girlboss Interview met Marjolein Berendsen van ZoMa Opleidingen

19 april 2020

Marjolein Berendsen ZoMa Opleidingen interview
Ruim een derde van alle ondernemers in Nederland is vrouw en er zijn heel veel vrouwen die eraan denken om een eigen bedrijf te gaan starten. Wellicht heb jij hier ook al eens over nagedacht? Of ben je al gestart maar heb je nog net dat duwtje in de goede richting nodig om er helemaal voor te kunnen/durven gaan? Deze inspirerende vrouwelijke ondernemers gingen je voor! Vandaag in de Girlboss Interview serie: Marjolein Berendsen van ZoMa Opleidingen.

Girlboss

A woman in control, taking charge of her own circumstances in work & life. Someone who knowns her worth and won’t accept anything less. She is empowering and inspiring to those around her & kicks ass!” – Urban Dictionary

Marjolein Berendsen ZoMa Opleidingen interview

Interview met Marjolein Berendsen van ZoMa Opleidingen

Wie ben je?
MIjn naam is Marjolein Berendsen. Ik ben 37 jaar oud, ik woon in Westervoort samen met mijn vriend en mijn prachtige dochter Maya.

Kan je wat meer over je bedrijf vertellen?
Ik ben oprichtster en Founder van ZoMa Opleidingen. Het bedrijf bestaat alweer 12 jaar. Wij leiden daar met 10 trainers op onze locaties Den Haag en Westervoort mensen op tot Holistisch Therapeut (2 jarige opleiding op HBO niveau), Reiki trainer (1 jarige opleiding op HBO niveau) en geven Reiki cursussen.  We leiden vanuit liefde, licht en verbinding zelfbewuste en professionele holistisch therapeut op die de samenleving verrijken en verruimen. We hebben ruim 500 afgestudeerde studenten en 1000-en Reiki cursisten per jaar.

Waar komt jouw liefde en passie voor ondernemen en jouw specifieke werk vandaan?
Vanuit mijn jeugd voelde ik al dat ik anders was, Hooggevoelig (HSP) en wilde toen al graag mensen helpen. Toch duurde het even voordat ik echt helemaal op dit pad kwam. Ik ben begonnen als Holistisch therapeut, Reiki Master en Coach en ik merkte dat ik nog gelukkiger werd van opleiden. Daarna ben ik met een onderwijskundig team de opleiding tot Holistisch therapeut gaan schrijven en dat werd daarna geaccrediteerd door de KTNO. Er zijn nu ruim 1000 mensen afgestudeerd als Holistisch therapeut. Mijn liefde en passie voor mijn werk is meer dan dat. Het is echt mijn zielemissie hier op aarde om mensen te helpen en te begeleiden en daarmee steeds verder liefde, bewustwording en licht te verspreiden om steeds meer mensen in hun kracht te zetten. Ik wil echt bijdragen aan een mooiere liefdevollere wereld en ik denk dat dat heel hard nodig is.

Op welk punt besloot je om er helemaal voor te gaan en begon je fulltime te ondernemen?
In 2009 studeerde ik af als Natuurgeneeskundig Energetisch therapeut en een half jaar later was mijn praktijk fulltime. Sindsdien is het altijd gaan stromen omdat ik zo vanuit mijn hart werk. Ik doe wat de “bedoeling”is.

Wat is volgens jou de sleutel van jouw succes?
Mijn hart volgen en goed naar mijn intuïtie luisteren. Mijn hart en mijn intuïtie wijzen mij echt de weg.

Waar zie je jezelf en het bedrijf over vijf jaar?
Dat we steeds meer mensen opleidingen en hoop een retraitecentrum op Ibiza te hebben :)

Hoe ziet een gemiddelde werkdag eruit?
Mijn dagen zijn heel divers. Ik geef alle dagen les aan de studenten samen met hun hoofdtrainer, ik geef Reiki Master cursussen, proeflessen en informatiebijeenkomsten. Verder vlog en blog ik regelmatig voor ZoMa en in samenwerking met anderen en ik stuur iedereen aan: de trainers, personeel etc etc. Hele mooie afwisselende dagen dus!

Wat is het grootste leerpunt uit jouw carrière?
2,5 jaar geleden groeide ZoMa zo hard dat ik op het punt stond een pand te kopen. Dat was de meest spannende stap in mijn carrière. Ik was toen alleenstaande moeder en stond op het punt om een groot pand te kopen in mijn eentje. Ik vond het enorm spannend, maar ik voelde echt dat ik het moest doen. Ik had wachtlijsten van 1 jaar voordat mensen deel konden nemen aan de opleiding tot Holistisch therapeut. Ik voelde dat ik wilde groeien om zo nog meer mensen op te leiden en te begeleiden. Dat bleek een enorm succes. Nu dus inmiddels een tweede locatie erbij in Den Haag.

Waar kan jij als ondernemer echt niet zonder?
Ik kan als ondernemer echt niet zonder Carta, mijn accountant, mijn personeel en trainers en onze panden :)

Wat is het beste advies dat je aan andere (vrouwelijke) ondernemers kan geven?
Wees heel trouw aan jezelf. Doe wat voor jou goed voelt! Ook al denkt de omgeving er anders over. Ik kom uit een supernuchter gezin; vader tandarts en moeder in het onderwijs. Reiki was not done, dat kon echt niet. Maar toch ben ik echt mijn hart gaan volgen. Mijn ouders zijn nu apetrots. Niet dat het daarom gaat, maar wel om aan te geven dat je echt moet doen wat vanuit je hart komt. Dan is het intrinsiek en stroomt het ook!

–> Neem een kijkje op de website van ZoMa Opleidingen voor meer informatie. Tip: met de code ZOMAPC860 krijg je €100,- korting op de leerzame online cursus Holistisch Voeden

Reacties op dit artikel

 • Avatar van chucky1012
  Reply chucky1012 19 april 2020 at 14:45

  Het lijkt mij een hele drukke baan….
  Leuk interviews. Ook apart….
  .

  Xoxo

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.