Beauty

Foundation Friday | Armani Luminous Silk foundation

29 mei 2020

armani luminous silk foundation review (2)
Ik vind het leuk hoe deze rubriek opgepakt wordt door jullie en dat er steeds vaker verzoekjes voorbij komen voor het reviewen van een specifieke foundation. Zo kwam ook de Giorgio Armani Luminous Silk foundation meerdere keren voorbij. Omdat ik hier zelf ook al een tijdje nieuwsgierig naar was én hij goed bij mijn huidtype en foundationwensen aan leek te sluiten, kocht ik deze high-end foundation en heb ik hem uitgebreid getest..

‘Lees ook: Smashbox Studio Skin full coverage foundation (review).’

armani luminous silk foundation review (2)

Armani Luminous Silk foundation

De belofte

De Armani Lumunous Silk foundation wint al 13 jaar op een rij de ‘InStyle Best Beauty Buy Award als het op vloeibare foundations aankomt. Wow! Het is een foundation die belooft je huid te laten stralen, zónder dat er glittertjes in zitten of het vettig aan zal voelen waardoor je gezicht er als zijde uit zal zien. Daarnaast belooft de foundation een medium dekking te hebben, de textuur van je huid en imperfecties zachter te laten ogen en een air-brushed effect te geven.

Als keywoorden geeft de Amerikaanse Giorgio Armani website het volgende aan: “luminous, lightweight, comfortable, buildable & medium coverage”.

Prijs & Verkrijgbaarheid

Zoals je wel een beetje aan voelt komen.. Dit is geen goedkope foundation. De Armani Luminous Silk foundation heeft in Nederland een richtprijs van €53,00 voor een flacon van 30ml. Deze foundation is onder andere online bij De Bijenkorf en Parfumerie Douglas, maar ik kocht hem via lookfantastic.nl. Daar is hij namelijk al een paar euro goedkoper en hebben ze vaak lopende kortingscodes, zoals nu dat je met de code NLX15 een korting van 15% krijgt. Hierdoor kwam hij uit op 42,45 en zo scheelt het toch maar mooi een tientje met de andere online aanbieders :)

armani luminous silk foundation review (2) armani luminous silk foundation review (2)

Review

Ik vind de verpakking van deze foundation echt prachtig door haar eenvoud; transparant waardoor je de kleur en de hoeveelheid product goed kan zien, minimale opdruk qua tekst, een zwarte dop, een bijzondere ellips-vorm en een handig pompje om de foundation goed en hygiënisch te kunnen doseren.

Qua ingrediënten ziet het er eigenlijk helemaal niet zo spannend uit, maar het is wellicht fijn om te weten dat het een foundation is op waterbasis met hydraterende glycerine en wat lichtere siliconenvarianten, zónder dat er olie in verwerkt zit. Wel zit er een klein beetje parfum in verwerkt, maar niks dat heel erg aanwezig of too much is.

Zeker bij zo’n wat duurdere foundation vond ik het best wel spannend om hem online te bestellen, maar door middel van de ‘live camera’ en de foto upload functie op de Amerikaanse website en het daarna via Google opzoeken van reviews ter vergelijking qua huidtype en huidkleur, kwam ik uit op kleur nummer 2. En dat bleek gelukkig een goede match te zijn met mijn huid, want het is in Nederland de lichtste kleur die verkrijgbaar is.. Deze kleur heeft een wat neutrale tot koele ondertoon en is mooi licht van kleur, al denk ik dat hij voor mij in de winter wel net iets te donker zal gaan zijn. In totaal is deze foundation in zo’n 40 (!) kleuren verkrijgbaar, dus er zou voor bijna iedereen een goede match te vinden moeten zijn.

armani luminous silk foundation review (2) armani luminous silk foundation review (2)

De textuur van de foundation is wat aan de dunnere kant en daardoor was ik even bang dat hij echt een lichtere dekking zou hebben. Maar, zoals je ook goed kan zien op de foto’s, zit het qua dekking wel goed. Mijn huid is zo voor de periode-van-de-maand wat vlekkeriger én ik zit vanwege een eerste laserbehandeling sinds lange tijd in verband met de ‘lockdown’ in de uitvalfase. Dit laatste zie je op mijn kin, dat de stoppeltjes goed zichtbaar blijven omdat de haarzakjes zich uit de huid willen werken. Nog een paar dagen en dan is dat weer weg, maar wel realistisch om te laten zien. En dan zie je gelijk goed hoe het met de dekking zit! Deze is medium te noemen en is gemakkelijk op te bouwen met een tweede laagje voor meer dekking waar gewenst. Hou je van een wat luchtiger resultaat, dan kan je deze foundation mengen met je dagcrème waardoor hij wat minder dekkend zal worden.

Qua finish is het een beetje lastig te omschrijven, maar ik doe mijn best. Aan de ene kant matteert hij namelijk de glanzende delen best wel goed, maar dan zonder dat de huid er ‘doods’ uit ziet. Zeker in helder licht komt er alsnog een mooie glow doorheen. Ik denk dat dit voor de normale tot drogere – en zeker ook voor diegenen met een rijpere huid – een heel erg fijne foundation is. Hij accentueert fijne lijntjes en rimpeltjes niet en hoopt er ook niet in op. Daarnaast is de formule heel licht en heb je eigenlijk niet het gevoel dat je een foundation draagt, wat heel erg prettig is. Ik snap de omschrijving van de finish als ‘lit-from-whitin glow’ & ‘silk’ heel goed ♥

Oh, en dan nog een laatste pluspunt. Ondanks dat het niet tussen de keywoorden en de belofte van de Armani Luminous Silk foundation vermeld staat, blijft de foundation goed op z’n plek. Ik was hier vooral de eerste dagen van het testen steeds zo verbaasd over waarom dit niet één van de USP’s van deze foundation is. Of het nu een warmere dag was, zelfs met sporten en veel geknuffel met de meiden, viel het me op dat de foundation in de avond nog mooi op haar plek zat. En dat vind ik een groot pluspunt, want ik heb geen zin om me gedurende de dag zorgen te hoeven maken over mijn make-up of het één en ander bij te moeten werken. Niet nodig met deze foundation dus!

Overall ben ik dus zeker blij met deze aankoop en is het een foundation die zeker in mijn persoonlijke top vijf geschoven is. Door de prijs en iets hogere dekking misschien niet iets voor iedere dag, maar zeker eentje die ik voor de dagen dat m’n huid wel wat dekking kan gebruiken, dagen met zakelijke afspraken, fotoshoots en dergelijke. Want ohhh, wat doet hij het goed op camera ook. Love it!

–> Hoe is jouw ervaring met deze foundation? Of spreekt hij je aan om eens uit te proberen?

Liefs,
Desirée

Volg mij op Facebook en Instagram om op de hoogte te blijven van de laatste nieuwtjes, persoonlijke updates, behind the scenes en nog veel meer leuks ♥

Reacties op dit artikel

 • Avatar van Caroline
  Reply Caroline 1 april 2021 at 17:47

  Het zal wel aan mij liggen, maar je oogschaduw: de ene keer zeg je MAC, de andere keer Bourjois. Hoe dan? Allebei soms?

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 5 april 2021 at 10:00

   Ik zie inderdaad dat ik me vergist heb bij één van de antwoorden, ik haalde 2 looks/artikelen door elkaar. In dit specifieke artikel draag ik op mijn ogen Bourjois oogschaduws :)

 • Avatar van Linda W
  Reply Linda W 2 oktober 2020 at 18:29

  Wat een mooie review, ik ben denk ik om en ga hem ook bestellen,ik zit vast aan estee lauder double wear,toch eens een scheve schaats gaan rijden. trouwens ik vind je oogschaduw heel mooi, welk merk is het en welke kleur?

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 6 oktober 2020 at 12:18

   Hi Linda, het is de kleur Satin Taupe van MAC :)

   • Avatar van Desirée
    Reply Desirée 5 april 2021 at 10:01

    Oops! Ik haalde twee looks/artikelen door elkaar zie ik nu door een andere comment :) In dit artikel draag ik niet satin taupe van MAC, maar enkele round pot oogschaduws van Bourjois :)

 • Avatar van Ria
  Reply Ria 4 juni 2020 at 13:42

  Hoi Desiree welk merk oogschaduw heb je hier op?
  Is die soms ook van Bourjouis, vind hem erg mooi staan.
  Trouwens foundation ook, echt top weer!

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 4 juni 2020 at 20:59

   Hi! Dit zijn inderdaad de nieuwe Bourjois Round Pot Eyeshadows, een aantal zachte kleurtjes ervan. Dankjewel!

 • Avatar van Brigitte
  Reply Brigitte 31 mei 2020 at 12:22

  Wauw wauw wauw! Deze wil ik ook ooit proberen :D

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 1 juni 2020 at 12:52

   Zeker eens doen als je een beetje een normale tot drogere huid hebt, ik vind hem er prachtig voor!

 • Avatar van Rachel Kromdijk
  Reply Rachel Kromdijk 31 mei 2020 at 09:47

  Hij ziet er mooi uit, wel een prijzige foundation, maar de finish is wel echt prachtig!

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 1 juni 2020 at 12:52

   Ja, die finish is echt perfect voor mijn huidtype! Heel erg blij mee ♥

 • Avatar van A.
  Reply A. 30 mei 2020 at 18:22

  Scoort hij hoger dan Estée Lauder Double Wear?

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 30 mei 2020 at 19:26

   Lastige! De Estée Lauder heeft meer dekking, maar deze doet het duidelijk beter voor een drogere huid en als je wat rimpeltjes/lijntjes hebt.

 • Avatar van Lisa
  Reply Lisa 30 mei 2020 at 13:02

  Ziet er heel mooi uit op je huid! 😊

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 30 mei 2020 at 19:26

   Dankjewel! Ik vind het resultaat ervan ook erg mooi ❤️

 • Avatar van chucky1012
  Reply chucky1012 29 mei 2020 at 15:13

  Wauw…..
  Deze foundation is zo goed dekkend…
  Het verschil is zo goed te zien 👌🏽
  Wel erg duur.

  Xoxo

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 29 mei 2020 at 16:17

   Goed dekkend, maar tóch nog natuurlijk qua finish. Mooi he?!

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.