Beauty Mama & Kind

Love it! | Clarins Body Partner

13 mei 2020

Clarins Body Partner striae/stretch mark review/ervaring
Eigenlijk is de nieuwe Clarins Body Partner een lichaamscrème voor zwangere vrouwen, om de huid soepel en zacht te houden en zo striae te helpen voorkomen. Maar toen deze crème binnen kwam was ik zó nieuwsgierig (ik heb nou eenmaal een groot zwak voor producten van Clarins ♥) dat ik er even mijn handen mee insmeerde om de geur en textuur te ervaren. Mijn huid reageerde hier zo goed op dat hij een plekje op m’n nachtkastje kreeg en inmiddels is het mijn favoriete bodylotion waar ik me ’s avonds voor het slapen gaan mee insmeer.

‘Lees ook: Skincare | De voordelen van probiotica voor je huid.’

Clarins Body Partner striae/stretch mark review/ervaring

Clarins Body Partner (stretch mark expert cream)

Met deze bodycrème heeft Clarins echt een heerlijk verwenproduct op de markt gezet voor zwangere vrouwen, zodat ze zichzelf een dagelijks wellnessmoment kunnen bezorgen. Maar bovenal kunnen ze hiermee hun huid in deze periode precies geven wat deze nodig heeft: extra hydratatie, zachtheid én het proberen te voorkomen van nieuwe striae en/of bestaande striae te verminderen. Clarins Body Partner belooft striae op de vier punten van wijdte, lengte, diepte en kleur aan te kunnen pakken.

Clarins Body Partner striae/stretch mark review/ervaring

Ingrediënten

Even een ‘technischer’ stukje over de werkzame bestanddelen in deze crème. Als #skincarejunkie word ik hier altijd erg enthousiast van en duik ik graag wat dieper in een product om te laten zien waarom een product kan doen wat het belooft te doen.

Zo ontwikkelde Clarins het PhytoStretchComplex waarin onder andere het extract van organische groene bananen en Aziatische waternevel/tijgerkruid zit. Deze combinatie geeft de collageenaanmaak en de aanmaak van nieuwe elastinevezels in de huid een boost, egaliseren de huid en maken hem zo meer bestand tegen het uitrekken van de huid tijdens de zwangerschap.

Daarnaast zit er onder andere glycyrrhetinic acid (afkomstig uit kruidenzoethout) in, dat bekend staat om zijn hoge antioxidantwaarde en heeft een huidverzachtende en kalmerende werking dat bij langdurig gebruik de huid egaler kan maken als het op kleur en textuur aankomt. En ook dat is dus weer gunstig voor de aanpak van onder andere striae/zwangerschapsstriemen.

Verder zit er onder andere verzachtend kokosextract, hydraterende glycerine, voedende hazelaarolie en squalaan, en beschermende vitamine E in.

Clarins Body Partner striae/stretch mark review/ervaring Clarins Body Partner striae/stretch mark review/ervaring

Geur & Textuur

De Clarins Body Partner crème heeft een heerlijke zachte textuur, die – ondanks alle voedende en verzachtende ingrediënten – alsnog heel snel intrekt. Dit vind ik een groot voordeel omdat ik dan bijna direct na het insmeren mijn pyjama aan kan trekken en het bed in kan duiken.

De geur is heel erg zacht, niet heel erg opvallend en zeker neutraal te noemen. Er zit namelijk geen parfum in verwerkt en daar zullen veel zwangere vrouwen blij mee zijn aangezien hun reukorgaan dan vaak gevoeliger is voor bepaalde geuren. En dat kan dan dus weer misselijkheid of hoofdpijn oproepen. Niet iets waar je zin in hebt tijdens een dagelijks verwenmomentje. Goed over nagedacht, Clarins :)

Clarins Body Partner striae/stretch mark review/ervaring

Ik vind dit echt een heel erg fijne crème en had gewild dat hij eerder gelanceerd was zodat ik hem ook tijdens een zwangerschap had kunnen testen. Maar ook zonder dat je zwanger bent kan je last hebben van striae of gewoonweg zoekende zijn naar een heerlijk verzorgende lichaamscrème zónder al te aanwezige geur die je huid zacht en soepel maakt. Mijn droge benen, handen en armen reageren er in ieder geval enorm goed op. Binnen een paar dagen was het een wereld van verschil qua soepelheid van de huid en een mooie glow erover. Love it!

Prijs & Verkrijgbaarheid

De Clarins Body Partner is verkrijgbaar voor €55,00 (175ml) via de Nederlandse Clarins webwinkel en ik spotte hem ook al via onder andere Parfumerie Douglas (25% korting met de stapelkortingsactie) en bij ICI Paris XL.

Liefs,
Desirée

Volg mij op Facebook en Instagram om op de hoogte te blijven van de laatste nieuwtjes, persoonlijke updates, behind the scenes en nog veel meer leuks ♥

Reacties op dit artikel

Antwoorden

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.