Fashion Mama & Kind Persoonlijk

Let’s get personal | Even bijkletsen over de afgelopen periode

24 mei 2020

Let's get personal | Bijkletsen lente 2020
Zo, wat zijn de afgelopen maanden voorbij gevlogen! Van een week met een aantal toffe events voor de blog in Amsterdam, naar een periode van nu al langer dan twee maanden met z’n tweeën vanuit huis werken en de kinderen 24/7 om ons heen hebben. Een hele uitdaging kan ik je vertellen! Ik ben vast niet de enige die het een hele stressvolle en onzekere tijd vindt en ik merk dat het er nu na twee maanden wel echt in begint te hakken..

Let's get personal | Bijkletsen lente 2020 Let's get personal | Bijkletsen lente 2020

Thuis werken

Ik werkte natuurlijk altijd al vanuit huis, maar had daarbij wel Shae die gewoon alle doordeweekse dagen naar school ging en Cate met twee volle opvangdagen in de week. Zo had ik doordeweeks overdag heel wat uren die ik in alle rust aan mijn bedrijf kon spenderen. Niet alleen viel dat allemaal weg, ook kwam daarbij dat Paul ook per direct fulltime vanuit huis kwam te werken.

We hebben het hier de vooral de eerste weken heel erg moeilijk mee gehad. De combinatie van samen thuis werken met daarbij non-stop ge-‘mamaaaaa’ en ge-‘papaaa’ om ons heen, het daarbij thuis bijscholen van Shae en de aandacht verdelen aan de kinderen is best een uitdaging kan ik je vertellen. Inmiddels hebben we er toch wel onze rust in weten te vinden omdat we een schema hebben gevonden wat voor ons werkt.

Omdat Paul voor een baas werkt moet hij echt zijn normale werkdagen kunnen maken vanuit huis. Dit betekent dat ik doordeweeks overdag werk wanneer Cate haar slaapje doet, zodat Shae dan wat voor zichzelf kan doen. De rest van de tijd overdag spendeer ik aan het spelen met de kinderen, huishouden, schoolwerkjes met Shae doen en het rustig houden van de meiden als Paul zakelijke telefoontjes heeft. Ik pak dan ook gerust zelf een zakelijk telefoontje aan hoor en plaats wat nieuwtjes op Instagram Stories of Facebook, maak eventuele productfoto’s en werk nog wel eens een mailtje weg, maar mijn echte werkuren richt ik in aan het begin van de avond of in het weekend in de ochtend. En dat werkt eigenlijk best prima nu. Heel trots op ons dat we elkaar nog steeds niet in de haren vliegen en elkaar vooral nog heel erg lief vinden :)

Let's get personal | Bijkletsen lente 2020

Thuis leven

Ik vind het namelijk fijn om Paul hele dagen om me heen te hebben. We zitten iedere dag drie keer samen aan tafel te eten, hij krijgt veel meer tijd met de meisjes en hoeft minder van ze te missen en dat is dan weer iets moois aan deze periode. In deze periode voelen de weekenden ook weer echt als een weekend aan, omdat ze niet vol zitten met sociale ‘verplichtingen’ en het rijden van hot naar her. En eerlijk? Dat vinden we dus helemaal niet zo erg. Het doet ons zeker inzien dat we hiervoor veel te weinig tijd voor ons als gezin over hielden om even echt tot rust te kunnen komen na een werkweek.

Natuurlijk missen we wel onze uitjes. We houden er namelijk enorm van om er met z’n viertjes op uit te trekken. Een dagje naar het strand, de dierentuin, een pretpark, flinke wandelingen in het bos, lekker uit eten gaan, met Shae naar de bioscoop, naar de kinderboerderij wandelen, een spontaan weekendje weg gaan, plannen maken voor een vakantie.. Dat soort dingen. Maar we houden ons best wel strikt aan de RIVM richtlijnen in verband met het coronavirus en dat houdt in ‘dat het gewoon niet anders is’. En daarom maken we er thuis maar het beste van! In onze vrije tijd spelen we samen spelletjes, zijn we veel aan het bouwen met Shae met haar Lego (ze spaarde de Lego Friends rescueboot bij elkaar en kocht deze zelf, een mijlpaaltje!) en zijn we ons huis en tuin ‘af’ aan het maken.

Zo schrijf ik de ene week nog over dat het allemaal wel klaar is, zo bedenk ik me ineens een plan waardoor we net de afgelopen dagen drie kamers omgeruild hebben qua inrichting/functie zodat we voor de meiden een speelkamer kunnen gaan maken. Hoe leuk is dat?! Zowel Cate als wij slapen nu in een andere kamer en ook mijn werkkamer is verhuisd. We hebben de slaapkamers nu in ieder geval allemaal helemaal ‘af’ gemaakt qua aankleding en inrichting en nu is het tijd voor een mooie werkplek voor twee op zolder (zoveel leuke ideeën voor een meterslang bureau waar we aan kunnen werken samen) en de rest van de zolder zal ingedeeld worden als speelkamer voor de meiden. Maar eerst eens even alle uitgezochte spullen weg doen, weggeven en op Marktplaats zetten om wat ruimte te maken voor deze plannen. Ach, zo blijven we lekker bezig én hebben we in deze laatste maanden flink schoon schip gemaakt in huis. Love it!

–> Werken jij en je eventuele partner ook al die tijd fulltime vanuit huis? Is het een beetje te doen? En hoe ervaar jij deze tijd met veel minder sociale verplichtingen en uitjes?

Liefs,
Desirée

Volg mij op Facebook en Instagram om op de hoogte te blijven van de laatste nieuwtjes, persoonlijke updates, behind the scenes en nog veel meer leuks ♥

* Om alvast wat vragen te kunnen beantwoorden over de kleding die Shae en ik op de foto’s in dit artikel dragen, dat is – op de schoenen na – állemaal van Garcia. We mochten namelijk beide een setje uitzoeken van het merk. Ik had nog helemaal niet zo’n ervaring met dit merk, maar wat is het een fijne kwaliteit allemaal. We vinden wel dat het iets kleiner valt dan andere merken dus dat is iets om rekening mee te houden. De sportieve casual stijl spreekt ons in ieder geval enorm aan én ze hebben nu een fijne sale in de webwinkel. Tipje! :)

Reacties op dit artikel

 • Avatar van Heidi
  Reply Heidi 12 juni 2020 at 21:42

  Wat leuke foto’s zijn het.
  Hier was.mijn zoontje ook thuis. Gelukkig was mij man thuis en kon ik gewoon gaan werken.

 • Avatar van Marjolein
  Reply Marjolein 24 mei 2020 at 21:23

  Fijn dat je het eigenlijk best prima vindt zo! Kan me best voorstellen dat het druk kan zijn nu iedereen thuis is, maar ook heel gezellig. Ik werk nu 100% thuis en dat vind ik heerlijk, dus voor mij is dat alleen maar winst. Mis wel de mogelijkheid om zonder schuldgevoel even de deur uit te kunnen zoals je ook zegt in je post. Al is het ook wel weer goed voor de portemonnee ;).

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 27 mei 2020 at 11:37

   Haha, nou.. ik shop me online een ongeluk dus dat gaat hier helaas niet op. Oops :P Ik mis echt het sociale gebeuren van even ontspannen winkelen, rondsnuffelen, een terrasje pakken, met vrienden afspreken, uit eten.. Hoop dat het allemaal snel weer een beetje ‘normaal’ mag worden! Het scheelt inderdaad wel enorm dat zowel jij als ik gewoon graag thuis zijn ^^

 • Avatar van chucky1012
  Reply chucky1012 24 mei 2020 at 12:47

  Het is vermoeiend…
  Zo fijn om een band op te bouwen met de kinderen ivm dat ze thuis waren…. zeker als men voor een baas werkt….
  Leuk dat jullie van kamer gewisseld hadden en een speelkamer aan het inrichten zijn etc…..

  Xoxo

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.