Reizen & vrije tijd

Family Travel tip | Wellness- en familiehotel Feuerstein

15 mei 2020

Feuerstein wellness- en familiehotel in Zuid-Tirol
Middenin de bergen van Zuid-Tirol, Italië, ligt het prachtige wellness- en familiehotel Feuerstein. Een perfecte combinatie van een 5-sterren hotel met alle luxe voor de ouders zodat je echt tot rust kan komen en waar kinderen een onvergetelijke tijd kunnen hebben met een uniek activiteitenprogramma. Deze bijzondere bestemming staat hier in ieder geval op de travel wishlist om eens naartoe te gaan met het gezin, maar ik wilde mijn enthousiasme en dit pareltje alvast graag met je delen. En goed nieuws: zoals het ernaar uitziet, zal het hotel op 18 juni weer haar deuren openen!

‘Lees ook: .’

“It’s family time!”

Hotel Feuerstein

Ten Zuiden van de Brennerpas, in de groene Alpen van de Pflersch vallei, ligt deze unieke accommodatie waar je met het hele gezin kan genieten van een vakantie middenin de natuur. Of je nu lekker wil cocoonen in de luxe setting van het hotel of ervoor kiest om sportieve outdoor activiteiten te ondernemen, hier zit je helemaal goed.

In de winter kan je buiten skiën en in de zomer nodigt de natuur je uit tot wandelingen en andere sportieve activiteiten. En bij terugkomst in het hotel is het tijd voor het zwembad, de spa, een heerlijke maaltijd, quality time als gezin of even een momentje voor jezelf of als ouders samen terwijl er goed voor je kinderen wordt gezorgd.

Het hotel biedt verschillende soorten hotelkamers van 35m2 tot aan familiekamers en suites van 55m2, maar er zijn ook enkele chalets beschikbaar.

–> Klik hier voor de website van Feuerstein voor meer informatie.

Voor de kinderen

Wat ik erg mooi en uniek vind aan deze locatie is dat het kinderprogramma niet op drukte en elektronica gericht is, maar juist op lekker veel in en met de natuur bezig zijn. Dit wordt gedaan vanuit de Montessori-insteek waarbij wordt gekeken naar de belevingswereld en zelfstandigheid van het kind en er veel gewerkt wordt met natuurlijke materialen.

Denk hierbij aan buiten spelen in de velden tussen de koeien en lammetjes, in de speeltuinen met natuurlijke elementen en spelen en/of zwemmen in het meertje. En qua georganiseerde activiteiten worden er creatieve workshops gegeven waarin kan worden geschilderd, er samen met een timmerman van hout speelgoed of andere spullen kunnen worden gemaakt, er is een indoor ski-tapijt voor hun eerste lessen op de latten, een speel-hooizolder, een verkleed- en speelruimte, een grote sportzaal, family spa en zwembad.. Of je er nu met een baby of met tieners naartoe gaat, ieder kind zal zich hier weten te vermaken :)

Feuerstein wellness- en familiehotel in Zuid-Tirol Feuerstein wellness- en familiehotel in Zuid-Tirol Feuerstein wellness- en familiehotel in Zuid-Tirol

Voor de ouders

Even helemaal tot rust komen met z’n tweetjes, er samen op uit, deelnemen aan yogalessen, een beautybehandeling ondergaan, tot rust komen in de adults only spa.. En daarna weer fijn samen komen met het gezin om gezamenlijk van alles te ondernemen in het hotel of buiten in de natuur. Feuerstein biedt het beste van twee werelden, maar het gezin staat hierbij altijd centraal.

Zo kan je ervoor kiezen om samen met je kinderen te eten, of om even heerlijk romantisch met z’n tweetjes te dineren. Er is namelijk de mogelijkheid je kinderen onder supervisie aan te laten schuiven bij het kinderdiner waar ook rustige activiteiten zullen zijn voor kinderen van iedere leeftijd. Ook gedurende de dag zijn er opvangmogelijkheden (voor zowel de kleinste baby’s tot aan tieners!) zodat je ongestoord kan zwemmen, een beautybehandeling kan ondergaan, een heerlijke wandeling kan maken of even kan rusten terwijl je kind onder toezicht wordt vermaakt en leuke activiteiten aangeboden krijgt.

Feuerstein wellness- en familiehotel in Zuid-Tirol

Feel good family holiday

Met alle activiteiten die je in dit hotel kan ondernemen kan je als gezin weer even heerlijk en ongestoord met elkaar genieten, maar er ook voor kiezen om de kinderen lekker te laten spelen en even wat voor jezelf te kunnen doen. Of eindelijk eens rustig alone time te kunnen hebben met je partner. Een perfecte combinatie als je het mij vraagt, omdat je meer bent dan ouders alleen en die tijd samen juist zo belangrijk is om leuke en ontspannen ouders te kunnen zijn.

Zoals je ziet wordt er bij Feuerstein gewerkt vanuit de visie om het hele gezin een mooie tijd te kunnen geven. Om zowel even als ouders samen tussendoor quality time te kunnen hebben terwijl de kinderen zich vermaken met leuke workshops en om zeker ook met z’n allen leuke activiteiten te ondernemen. Is het niet in het hotel, dan wel in de prachtige natuur eromheen waar het hele jaar door meer dan genoeg te zien en te beleven is. Ik droom alvast even weg.. ♥

Liefs,
Desirée

Volg mij op Facebook en Instagram om op de hoogte te blijven van de laatste nieuwtjes, persoonlijke updates, behind the scenes en nog veel meer leuks ♥

* Dit artikel is geschreven in samenwerking met Feuerstein.

Reacties op dit artikel

 • Avatar van chucky1012
  Reply chucky1012 17 mei 2020 at 16:55

  Dit ziet er zo mooi uit….. 👌🏽
  Ik denk dat veel gezinnen met jonge kinderen er op holiday geweest waren.
  Ook denk ik dat landen niet te ver van huis in trek zijn.
  Fijn dat er goed aan kinderen gedacht is als ouders eens gezellig een avond
  uit willen zijn.

  Xoxo

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 19 mei 2020 at 09:24

   Echt een prachtige locatie he? Zowel het hotel als de natuur waar het in ligt. Ik hoop er zeker eens met het gezin naartoe te kunnen als alles weer kan/mag/veilig is :)

 • Avatar van Mieke
  Reply Mieke 16 mei 2020 at 10:51

  Ziet er top uit! Helaas zal het nog even duren vooraleer we er naar toe kunnen..

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 16 mei 2020 at 12:18

   Ja, het ziet er echt prachtig uit he?! Ik hoop voor de reisbranche ook zeker dat alles weer mooi mag aantrekken binnenkort ♥

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.