Beauty

Foundation Friday | IT Cosmetics CC+ Cream Illumination

8 mei 2020

IT Cosmetics CC Cream Illumination review/ervaring Fair
Als ik door de vele lovende reviews van dit product nog niet nieuwsgierig genoeg was, dan werd ik het wel door jullie omdat deze ‘foundation’ enorm vaak aangevraagd is om te reviewen. Ik stelde via Instagram Stories namelijk de vraag of er voor deze rubriek verzoeknummers waren en de IT Cosmetics CC+ Cream stond toch wel in de top drie. Met mijn drogere huid koos ik voor de Illumination-variant van deze zo’n-beetje-alles-in-één-crème..

‘Lees ook: L’Oréal Infaillible 24h Fresh Wear foundation (review).

IT Cosmetics CC Cream Illumination review/ervaring Fair

IT Cosmetics CC+ Cream Illumination in Fair

De belofte

“Developed with plastic surgeons, CC+ Cream Illumination with SPF 50+ works beautifully as your full-coverage foundation, hydrating anti-aging serum, and SPF 50+ physical sunscreen—plus it features micronized light-reflecting pigments to give you glowing skin without glitter or shimmer! This best-selling color correcting cream provides clinically tested hydration while diffusing the appearance of skin imperfections for flawless-looking coverage that won’t crease or crack.

Infused with hydrolyzed collagen, peptides, niacin, hyaluronic acid, antioxidants and vitamins, CC+ Cream Illumination reduces the appearance of acne scarring, wrinkles, redness on skin, dark circles under eyes and large pores—and leaves your complexion with a radiant, supple, flawless-looking finish. It’s truly your multitasking makeup must-have for radiant complexion perfection!”

Ik moést deze Engelse tekst er gewoon even bij quoten, zodat je zelf kan lezen hoe dit product in de markt gezet wordt. Kort opgesomd komt het dus neer op:

– een zonbeschermingsfactor (SPF) van 50
– goed dekkend als een foundation
– hydraterend anti-aging serum
– lichtreflecterende pigmenten die je huid een mooie glow geven
– kleurcorrigerende werking
– belooft niet in lijntjes en rimpeltjes te trekken.

Dat klinkt als een perfect product, zo’n beetje een alles-in-één die je nadat je je gezicht hebt gereinigd op kan brengen en zo in één stap je losse serum, dagcrème, SPF en foundation vervangt.

IT Cosmetics CC Cream Illumination review/ervaring Fair IT Cosmetics CC Cream Illumination review/ervaring Fair

Ingrediënten

Deze #skincarejunkie wordt in ieder geval heel erg blij van het ingrediëntenlijstje. Het is een flinke lijst met onder andere babassu olie, slakkenslijm, vitamine E, kurkuma extract, druivenpitolie, avocado olie, kamille extract, glycerine, soja extract, aloë vera, olijfolie, collageen, niacinamide, hyaluronzuur, thiamine, antioxidanten, peptiden..

Wow! Een flinke mix aan hydraterende, beschermende, voedende, anti-aging, kalmerende en herstellende ingrediënten die er bekend om staan ook echt wat voor de huid te doen. Samen met de SPF50 die erin verwerkt zit, kan dit dan ook zeker je normale dagverzorging vervangen in de ochtend en is het dus zeker niet zo dat je enkel een dekkende laag op je gezicht aanbrengt, maar ook daadwerkelijk met een stukje huidverbetering bezig bent.

Prijs & Verkrijgbaarheid

IT Cosmetics is in Nederland bij ICI Paris XL te koop via geselecteerde filialen en via de webwinkel te bestellen. De IT Cosmetics CC+ Cream Illumination kost €39,50 voor een tube van 32ml en is verkrijgbaar in 12 kleuren, waarvan ik de lichtste kleur (Fair) heb.

IT Cosmetics CC Cream Illumination review/ervaring Fair IT Cosmetics CC Cream Illumination review/ervaring Fair

Mijn ervaring

Deze foundation komt in een tube met een pompje, wat ik persoonlijk fijn in gebruik vind. Eén pompje is een perfecte hoeveelheid voor het gehele gezicht en kan je ook nog mooi doorblenden tot een stukje in je hals voor een mooie overgang.

De textuur van de IT Cosmetics CC+ Cream Illumination is best wat aan de dikkere kant, maar zodra hij opwarmt door je lichaamstemperatuur is hij heel fijn te verdelen. Je kan hem met je vingertoppen uitwerken voor een meer natuurlijke finish met een goede medium dekking, of kies voor een kwast (een flat top ‘buffer’ brush is voor een textuur en product als deze perfect) en dan krijg je er een medium-tot-full dekking mee. De geur van deze foundation is lekker fris en zomers met citrusnoten.

Ik heb de lichtste kleur, Fair, gekocht. Het was even een gokje omdat ik het online bestelde, maar na het lezen van de IT Cosmetics website en de foto’s daarbij & wat andere swatches via Google te hebben gezien durfde ik de gok te wagen. Het bleek een goede match! De kleur is licht genoeg en heeft een redelijk neutrale ondertoon.

Ik koos voor de Illumination-variant van dit product omdat ik een drogere huid heb en wel van een meer natuurlijke/satijnen finish hou tegenwoordig. Nou, dan zit je met deze variant wel goed want hij geeft zéker een glow. In de belofte staat dat er geen glitter or shimmer in zit, maar daar ben ik het niet mee eens. Zeker in de zon is er een heel minuscule shimmer in te ontdekken. Niet eentje die je er als een glitterende discobal uit laat zien, maar wel eentje die je huid een glow geeft alsof je een strobe cream onder je foundation aangebracht hebt. Het maakt een losse highlighter praktisch overbodig: zodra er (zon)licht op je huid komt, komt de CC Cream tot leven precies op de plekken waar moet/hoort. Ik vind het prachtig, zeker nu voor de lente en de zomer omdat het de huid extra fris laat lijken.

Maar.. ik kan me voorstellen dat het voor sommigen net iets teveel shine kan zijn. Je kan hem dan wat afpoederen of je kiest voor de normale variant met dezelfde mooie ingrediënten maar dan zonder die extra glow of zelfs de matte versie als je wél die huidverbeterende eigenschappen in een foundation zoekt, maar iets wil dat werkt met een vettere/onzuivere huid.

De IT Cosmetics CC+ Cream Illumination blijft op mijn huid gedurende de dag mooi zitten. Maar, ik moet daarbij wel zeggen dat ik hem licht afpoeder. Op de dagen dat ik hem niet afpoeder houdt hij het minder lang uit en dan vervaagt hij eerder van mijn huid. Ik ben daardoor wel nieuwsgierig of de normale variant meer longwearing is en ga die dan ook zeker eens uitproberen om de vergelijking tussen deze twee te kunnen maken :)

Overall vind ik dit een heel erg mooi product en zeker de hype waard. De mooie ingrediëntenlijst, de hygiënische verpakking, zuinig in gebruik, mooie dekking zonder maskergevoel, het niet accentueren van droge plekjes, lijntjes en rimpeltjes en dan die prachtige glow.. Love it!

Liefs,
Desirée

Volg mij op Facebook en Instagram om op de hoogte te blijven van de laatste nieuwtjes, persoonlijke updates, behind the scenes en nog veel meer leuks ♥

Reacties op dit artikel

  • Avatar van Tineke
    Reply Tineke 18 februari 2024 at 17:13

    Hallo Desirée,

    Bedankt voor je inzichtelijke artikel over de IT Cosmetics CC+ Cream Illumination. Als schoonheidsspecialiste behandel ik vaak cliënten met vergelijkbare problemen, zoals de behoefte aan producten die zowel verzorging bieden als de huid mooi maken zonder deze te belasten. Ik ben het eens met je punten over de multifunctionele voordelen van dit product en wil graag toevoegen dat het integreren van SPF in dagelijkse make-up essentieel is voor huidbescherming.

    In mijn ruim 40 jaar ervaring heb ik ontdekt dat het kiezen van producten met zowel verzorgende als esthetische voordelen een sleutel is tot een gezonde, stralende huid. Dit lijkt aan te sluiten bij wat je besprak.

    Nogmaals bedankt voor het delen van je inzichten. Ik kijk uit naar meer van je posts!

    Vriendelijke groeten,
    Tineke

  • Avatar van Rachel Kromdijk
    Reply Rachel Kromdijk 8 mei 2020 at 21:44

    Wat een mooie uitstraling heeft dit product zeg, looking good! Wel goed om te weten dat die het zo goed doet op jouw huidtype.

  • Avatar van Sandrine Christiaens
    Reply Sandrine Christiaens 8 mei 2020 at 14:24

    Prachtig en goed om te weten want heb een moeilijke huid. Vind je dan makkelijk swatches want online bestellen vind ik zo moeilijk.

  • Avatar van Nicole Antonissen
    Reply Nicole Antonissen 8 mei 2020 at 13:36

    Ik heb de radiant en vind hem met mijn oudere en drogere huid ook zo mooi

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.