Beauty

Foundation Friday | L’Oréal Infaillible 24H Fresh Wear foundation

1 mei 2020

L'Oréal Infaillible 24H Fresh Wear foundation review (25 Ivory Rose)
Een foundation met een redelijk goede dekking die belooft de hele dag mooi fris te blijven ogen, langhoudend te zijn en niet af te geven? Dat klinkt als een ideale foundation! Over de vernieuwde L’Oréal Infaillible 24H Fresh Wear foundation zijn vooral uit Amerika veel lovende reviews over te vinden, dus mijn nieuwsgierigheid was zeker gewekt. Ik kocht hem, probeerde hem een tijd lang en vertel je er vandaag alles over. Inclusief voor- en nafoto’s!

‘Lees ook: Foundation Friday | Clarins Skin Illusion Foundation (review).’

L'Oréal Infaillible 24H Fresh Wear foundation review (25 Ivory Rose)

L’Oréal Infaillible 24H Fresh Wear foundation

De belofte

“De nieuwe, luchtige formule van de Infaillible 24H Fresh Wear Foundation voelt lichter aan en ziet er frisser uit. Laat je huid de hele dag door ademen door de formule van deze foundation, die bestaat uit een unieke combinatie van oliën, duurzame polymeren en pigmenten. De ultradunne textuur van de Infaillible 24H Fresh Wear Foundation zorgt voor een optimale, dekking, wordt gemakkelijk aangebracht en blend gemakkelijk met de huid. Zie er altijd op je best uit, waar je ook bent.”

Qua naam van deze foundation is het trouwens best bijzonder hoe je hem tegen komt onder Infallible en onder Infaillible. Deze laatste naam staat groot voorop mijn flesje, maar er zijn ook foto’s te vinden waarop Infallible (zonder de i ertussen) te vinden is. What’s up with that? Ah well, de foundation is verder in ieder geval helemaal hetzelfde en daar gaat het om!

L'Oréal Infaillible 24H Fresh Wear foundation review (25 Ivory Rose)

Ingrediënten

Aqua / Water, Dimethicone, Isododecane, Alcohol Denat., Ethylhexyl Methoxycinnamate, Trimethylsiloxysilicate, Butylene Glycol, PEG-10 Dimethicone, Titanium Dioxide [Nano] / Titanium Dioxide, Titanium Dioxide, Perlite, Synthetic Fluorphlogopite, Nylon-12, Isopropyl Lauroyl Sarcosinate, Diisopropyl Sebacate, Disteardimonium Hectorite, HDI/Trimethylol Hexyllactone Crosspolymer, Bis-PEG/PPG-14/14, Dimethicone, Magnesium Sulfate, Aluminum Hydroxide, Phenoxyethanol, Disodium Stearoyl Glutamate, Hydrogen Dimethicone, Dipentaerythrityl Tetrahydroxystearate/ Tetraisostearate, Parfum / Fragrance, Silica Silylate, Acrylonitrile/Methyl Methacrylate/Vinylidene Chloride Copolymer, Tocopherol, Hexyl Cinnamal, Silica, Isobutane, Benzyl Salicylate, Linalool, Alpha-Isomethyl Ionone, Benzyl Alcohol, BHT, Citronellol, [+/- May contain: CI 77891 / Titanium Dioxide, CI 77491, CI 77492, CI 77499 / Iron Oxides, CI 77510 / Ferric Ammonium Ferrocyanide], (F.I.L. B215676/5).

Het is duidelijk dat dit een foundation is zonder per se huidverzorgende eigenschappen. Er is wat vitamine E (tocopherol) in te vinden dat zowel de houdbaarheid van het product ten goede komt en huidverzorgende eigenschappen heeft. Zo voedt het de huid, legt het een beschermend laagje en helpt het de huidbarrière te versterken. Maar verder zijn er eigenlijk geen opvallende skincare ingrediënten in te vinden en ergens is dat ook wel logisch voor een longwearing foundation, aangezien huidverzorgende ingrediënten vaak een voedende functie hebben die ervoor kan zorgen dat een foundation juist sneller van de huid ‘smelt’.

De foundation is er eentje op basis van vooral verschillende siliconen, maar dan wel eentje die luchtig aanvoelt op de huid zonder dat het een verstikkend gevoel geeft zoals sommige siliconenproducten wel doen.

Prijs & Verkrijgbaarheid

De L’Oréal Infaillible 24H Fresh Wear foundation is in Nederland in ongeveer 20 verschillende kleuren verkrijgbaar met een adviesprijs van €17,99. Tipje: op dit moment is hij bij bol.com in de aanbieding met 40% korting waardoor je er slechts €10,79 voor betaalt.

L'Oréal Infaillible 24H Fresh Wear foundation review (25 Ivory Rose) L'Oréal Infaillible 24H Fresh Wear foundation review (25 Ivory Rose)

Mijn ervaring

De L’Oréal Infaillible 24H Fresh Wear foundation komt in een transparante glazen verpakking met zwarte tekstopdruk en een doorschijnende rode dop waar op de bovenkant het kleurnummer terug te vinden is. Het grote pluspunt voor mij zit hem vooral in de pompfunctie om de foundation goed te kunnen doseren. Eén pompje is echt precies voldoende voor mijn gezicht en een deel van mijn hals.

Deze foundation is qua textuur een beetje aan de dunnere kant en de geur is heel iets bloemig zonder overdreven aanwezig te zijn. Ik heb deze foundation in de kleur 25 Rose Ivory en dit is een perfecte match voor mijn lichte huid met koele ondertoon. Toch wel echt een groot voordeel dat deze foundation in zoveel kleuren verkrijgbaar is én in zowel neutrale, warme als koele ondertonen. Er moet voor bijna iedereen wel een passende match te vinden zijn.

De formule van deze foundation heeft een ‘oxygen technology’ dat belooft de hele dag door een fris gevoel te geven en je huid te laten ademen. En nu ik deze foundation uitgebreid getest heb, snap ik wel wat ze daarmee bedoelen. Zeker voor een foundation met een hogere dekking, voelt hij inderdaad niet zo droog en als een ‘masker’ aan als veel medium tot full coverage foundations doen. Hij voelt juist meer als een getinte crème en het ‘Fresh Wear’-gedeelte in de naam vind ik dan ook zeker passend :)

Qua dekking is het een medium dekkende foundation die eenvoudig op te bouwen is tot richting full coverage. Ik vind persoonlijk één laagje voldoende, zeker als ik nog een klein beetje concealer en poeder erna gebruik. Zo ziet mijn huid er door alleen de foundation al een stuk egaler uit, roodheid valt minder op, mijn wallen en pigmentvlekken worden redelijk goed gedekt en het geheel ziet er fris uit. Door de dunnere textuur brengt hij heel gemakkelijk aan, echt een foolproof foundation die zowel met je vingers als een kwast heel mooi te blenden is. De finish is heel natuurlijk, de foundation droogt dus niet te glanzend of te mat op en dit blijft gedurende de dag ook zo. Ik vind het mooi hoe deze foundation duidelijk een blur-effect heeft. Het laat poriën minder opvallen en geeft een soft focus effect. Love that!

En dan als laatste nog de claim over het longwearing effect.. Die maakt hij bij mij zeker waar, maar ik moet eerlijk zeggen dat ik met mijn drogere huid sowieso niet snel last heb van een ‘wegsmeltende’ foundation. Wél geeft deze foundation duidelijk amper tot niet af op handen en kleding en dat is toch wel fijn als je je partner en kinderen eens even wil knuffelen.

Al met al vind ik dit een foundation die ik zeker aan kan raden om eens te proberen. Ik ben jarenlang liefhebber geweest van de Estée Lauder Double Wear foundation en durf gerust te zeggen dat dit best een heel goede budgetvriendelijke optie hiervoor is..

–> Spreekt deze foundation jou aan om eens te proberen?

Mocht je een verzoekje hebben voor een specifieke foundation die je in deze rubriek voorbij wil zien, just ask :)

Liefs,
Desirée

Volg mij op Facebook en Instagram om op de hoogte te blijven van de laatste nieuwtjes, persoonlijke updates, behind the scenes en nog veel meer leuks ♥

Reacties op dit artikel

 • Avatar van Brigitte
  Reply Brigitte 2 mei 2020 at 23:23

  Ziet er goed uit! Heb jij snel last van oxidatie bij foundations? Ik snap nooit zo goed waarom de ene foundation enorm oranje uit slaat en de ander nooit :( heb je hier tips voor?

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 4 mei 2020 at 09:55

   Ik herken dit wel van ‘vroeger’ toen ik nog regelmatig matte(re) foundations gebruikte, deze droogden inderdaad vaak een stuk donkerder/warmer op dan hoe ze in het flesje waren. Maar met mijn droge huid zijn matte foundations sowieso niet echt een goede match, dus sla ik die over en sindsdien heb ik eigenlijk geen foundations meer die echt opvallend oxideren. Wellicht dat het dus ook echt meer iets van de matte foundations is.. Of heb je het ook bij meer verzorgende/voedende en sain/glowy foundations?

 • Avatar van Wies | Nature of Happiness
  Reply Wies | Nature of Happiness 1 mei 2020 at 14:11

  Ah klinkt heel fijn! Mooie finish ook, ben er wel benieuwd naar! Maar ik draag momenteel bijna geen makeup, en anders vaak tinted moisturiser. Misschien in de toekomst!

 • Avatar van Joyce - SomedayTodayNL
  Reply Joyce - SomedayTodayNL 1 mei 2020 at 12:37

  Klinkt erg goed! Deze ga ik even onthouden.

 • Avatar van Natasja | Wat zij zegt
  Reply Natasja | Wat zij zegt 1 mei 2020 at 10:31

  Oeh, ik gebruik ook al jaren Estée Lauder Double Wear (na een jarenlange zoektocht naar een fijn product dat bleef zitten) dus ik ben zeker benieuwd naar deze!

 • Avatar van Rachel Kromdijk
  Reply Rachel Kromdijk 1 mei 2020 at 10:27

  Ziet er goed uit, zelf gebruik ik op dit moment geen foundation omdat ik al best een kleurtje heb door de zon. Nu doe ik elke ochtend even mijn wallen wegwerken met wat concealer.. ben wel benieuwd naar dit product, klinkt erg goed.

 • Avatar van Vera
  Reply Vera 1 mei 2020 at 09:18

  Deze foundation heb ik zelf ook langere tijd gebruikt! Ik was hem eigenlijk een beetje vergeten dus misschien binnenkort maar weer eens aanschaffen. Ik ben heel benieuwd naar de foundation van Dior, die staat hoog op mijn lijstje.

 • Avatar van chucky1012
  Reply chucky1012 1 mei 2020 at 06:09

  Fijn zo een goed verzorgende foundation en met de perfecte dekking 😍😉

  Xoxo

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.