Beauty

Foundation Friday | Smashbox Studio Skin full coverage foundation

15 mei 2020

Smashbox Studio Skin full coverage 24 hour foundation review 0.5 Fair ervaring
Vandaag review ik de nieuwe Smashbox Studio Skin full coverage 24 hour foundation. Misschien wel de meest dekkende foundation die ik ooit geprobeerd heb, maar dan niet als een masker aanvoelt en waar met zo’n beetje ieder huidtype mee te werken is. Klinkt veelbelovend, nietwaar? Lees verder voor alle ins en outs over deze foundation!

‘Lees ook: IT Cosmetics CC+ Cream Illumination (review).’

Smashbox Studio Skin full coverage 24 hour foundation review 0.5 Fair ervaring

Smashbox Studio Skin full coverage 24 hour foundation

De Belofte

A comfortable, 24-hour full coverage foundation that weightlessly glides over skin. It controls oil & shine & has a blurring effect. It’s also waterproof, sweat & humidity-resistant, won’t look cakey or cause acne.

• 24 hour full coverage with a matte finish
• Weightless, comfortable feel that’s non-settling & non-creasing
• Oil & shine control with kaolin clay & bamboo powder
• Waterproof; sweat & humidity-resistant
• Smooths skin with Hyaluronic Acid, Vitamin E & light scattering spheres
• For all skin types & non-acnegenic
• Cruelty free

Kort vertaald; dit is een volledig dekkende foundation die door hydraterende ingrediënten toch comfortabel aanvoelt op de huid, een soft focus finish heeft, olie en glans onder controle houdt, water- en zweetvast is en door alle huidtypes gebruikt kan worden. En fijn om te weten: het is een proefdiervrij product!

Ingrediënten

Als ik naar het ingrediëntenlijstje kijk dan zie ik een waxbasis met microkristallen, kaolineklei, vitamine E, hyaluronzuur, sojaboonextract, wonderolie, bamboepoeder en glycerine. Er zitten geen siliconen, parabenen, talkpoeder, sulfaten en minerale oliën in. Sounds good!

Ik snap dat deze foundation in de basis voor veel huidtypes goed moet kunnen werken;

– kaolineklei en bampoeder dat helpt om glans en een vettere huid te matteren
– vitamine E, hyaluronzuur, wonderolie en glycerine om te hydrateren en te verzorgen
– geen siliconen, minerale oliën en parabenen aangezien gevoelige huidjes daarop kunnen reageren door het aanmaken van onzuiverheden
– geen talkpoeder aangezien de drogere huidtypes daar té mat van kunnen worden en dit vaak juist rimpeltjes en fijne lijntjes accentueert.

Prijs & Verkrijgbaarheid

De Smashbox Studio Skin full coverage 24 hour foundation is verkrijgbaar in 40 kleuren (wow!), komt in een tube met 30ml inhoud en is verkrijgbaar bij lookfantastic (€34,45), Parfumerie Douglas (€40,70) en de Nederlandse Smashbox webwinkel (€39,90).

Smashbox Studio Skin full coverage 24 hour foundation review 0.5 Fair ervaring Smashbox Studio Skin full coverage 24 hour foundation review 0.5 Fair ervaring

Review

Het grappige is, dat toen ik op zoek was naar een juiste kleurmatch, ik via Google stuitte op een review van mijzelf uit 2017. Té grappig! Smashbox had dus eerder een foundation met dezelfde naam, alleen is de formule en kleurenrange sindsdien aangepast. Niet echt meer te vergelijken met deze oudere variant.. Ik was hier toen al wel tevreden over, maar was heel nieuwsgierig naar de vernieuwde versie dus besloot die aan te schaffen.

Deze foundation komt in een tube met een tuutje, waardoor je heel precies kan doseren hoeveel foundation je eruit haalt. Geloof me: a little goes a long way! Je hebt er echt maar een erwtje van nodig om je volledige gezicht te kunnen bedekken en het door te blenden in je hals.

De foundation heeft een heel subtiele geur, niet echt aanwezig en een wat dikkere textuur. Deze textuur komt door de waxbasis en smelt dan ook een beetje in combinatie met de warmte van je huid waardoor je hem goed uit kan blenden. Bij deze foundation merk ik dat ik een mooier resultaat krijg door het gebruik van een foundationkwast, dan met mijn vingers. Als ik hem met mijn vingers inwerk krijg ik een minder egaal en geblend resultaat dan met een kwast. Het resultaat van deze foundation is echt het beste en mooiste bij zo min mogelijk gebruik zodat je een heel dun laagje krijgt. Gebruik je meer, dan ‘smelt’ hij gedurende de dag juist sneller weg en trekt hij in lijntjes. Dat maakt het een foundation met een kleine gebruiksaanwijzing, maar ook eentje die enorm zuinig in gebruik is :)

Smashbox Studio Skin full coverage 24 hour foundation review 0.5 Fair ervaring Smashbox Studio Skin full coverage 24 hour foundation review 0.5 Fair ervaring

Qua dekking is dit misschien wel de meest dekkende foundation die ik ooit uitgeprobeerd heb. Hij dekt nog beter dan de befaamde Estée Lauder Doube Wear foundation! En ook als het aankomt op het langhoudende aspect, wint deze foundation het daarvan. Hij blijft namelijk zonder moeite de hele dag op z’n plek zitten en gaat geen kant op. Hoe warm, druk of hectisch je dag ook is. De finish is wel wat aan de mattere kant en ik kan dan ook aanraden om – als je een drogere of wat rijpere huid hebt – je huid regelmatig te exfoliëren zodat je huid velletjesvrij is en onder de foundation een goede dagcrème en/of primer te gebruiken. Anders kan hij droge plekjes en lijntjes toch iets accentueren. Iets dat je bij mij bij het eindresultaat op mijn voorhoofd lichtjes kan zien. Mocht je trouwens nieuwsgierig zijn naar wat ik verder voor make-up heb gebruikt, dan zie je de face of the day met productlijst hier op Instagram.

Ik heb de Smashbox Studio Skin foundation in de kleur 0.5 Fair en mocht je nou écht een lichte huid hebben dan is het fijn om te weten dat er nog drie lichtere kleuren dan deze verkrijgbaar zijn. Die enorme kleurenrange is echt een voordeel, want het loopt van praktisch wit tot aan heel erg donker en dan zijn ze ook nog onderverdeeld in neutrale, warme en koele ondertonen. Als je hier toch je match niet in kan vinden.. De kleur 0.5 Fair is in ieder geval een heel lichte kleur met een koele ondertoon en een perfecte match met mijn huid op dit moment. Mocht je zelf deze foundation eens willen proberen, dan zou ik op de website van Smashbox eens naar de kleuren en omschrijvingen kijken om een goede match te kunnen maken. Denk je een bepaald kleurnummer te hebben gevonden als jouw match, zoek dan op swatches of reviews via Google Afbeeldingen. Zo zoek ik ook altijd een kleur uit als ik een foundation online bestel. Het is even een werkje, maar het zorgt wel voor bijna nooit meer een miskoop qua kleur :)

Overall vind ik dit persoonlijk niet een foundation voor iedere dag, maar meer eentje die je tevoorschijn haalt als je een lange dag buiten de deur hebt vol met afspraken of een feestje hebt bijvoorbeeld. Want voor zulke momenten is deze perfect: je gezicht ziet er de hele dag egaal en toch fris uit en blijft tot in de avond mooi op z’n plek en je hoeft zeker niks bij te werken. Hoe je deze foundation wat meer draagbaar en minder dekkend kan maken, is door hem te vermengen met een serum of dagcrème. Zo gebruik je er minder van, is hij net even iets minder ‘droog’ en krijg je er een natuurlijker resultaat mee met een minder intense dekking zonder dat het afbreuk doet aan de longwearing kwaliteit ervan. Ik vind deze foundation een aanrader om eens te proberen voor diegenen die van een full coverage foundation houden. Dit is daarin echt één van de beste.

Liefs,
Desirée

Volg mij op Facebook en Instagram om op de hoogte te blijven van de laatste nieuwtjes, persoonlijke updates, behind the scenes en nog veel meer leuks ♥

Reacties op dit artikel

 • Avatar van Rachel Kromdijk
  Reply Rachel Kromdijk 15 mei 2020 at 11:40

  wauw dit product ziet er wel echt mega mooi uit, wat een mooi dekking ook!

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 16 mei 2020 at 12:20

   Ja, toch?! Zeker eens het proberen waard :)

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.