Mama & Kind

Getest! | De Stokke Clikk kinderstoel

18 mei 2020

Stokke Clikk review/ervaring (vergelijking met Stokke Tripp Trapp)
Stokke
lanceerde niet lang geleden de Stokke Clikk kinderstoel. Eentje met een heel compact en licht ontwerp, die je in één minuut in en uit elkaar haalt en er ook nog eens leuk uit ziet. Wij mochten deze stoel uitproberen en kozen voor de kleur Sunny Coral ♥ Lees verder voor meer informatie over deze stoel, een vergelijking met de Stokke Tripp Trapp én natuurlijk ook onze eigen ervaring met de Clikk.

‘Lees ook: Review van de Stokke Xplory V6 kinderwagen.’

Stokke Clikk review/ervaring (vergelijking met Stokke Tripp Trapp) Stokke Clikk review/ervaring (vergelijking met Stokke Tripp Trapp)Stokke Clikk review/ervaring (vergelijking met Stokke Tripp Trapp) Stokke Clikk review/ervaring (vergelijking met Stokke Tripp Trapp)

De Stokke Clikk kinderstoel

Bij Stokke kwam er regelmatig een vraag vanuit de consument binnen: of ze geen kinderstoel konden ontwerpen die ook gemakkelijk mee te nemen kon zijn maar wél een ergonomisch comfort zou hebben. Met de lancering van de Stokke Clikk is Stokke aan deze vraag tegemoet gekomen. Het is een alles-in-een-doos ontwerp die moeiteloos in en uit elkaar te halen is, lichtgewicht, ergonomisch en ook nog eens een leuk design in frisse kleuren dat eenvoudig schoon te houden is.

Stokke Clikk review/ervaring (vergelijking met Stokke Tripp Trapp)

Stokke Clikk vs. Stokke Tripp Trapp

Er is natuurlijk een duidelijk verschil tussen beide stoelen als het aankomt op het uiterlijk, maar verder zijn er ook duidelijk een aantal eigenschappen die de kinderstoelen van elkaar onderscheidt. Hieronder zal ik de belangrijkste kenmerken en verschillen van deze twee stoelen op een rijtje zetten:

Stokke Clikk
– is te gebruiken vanaf 6 maanden tot drie jaar (maximaal 15 kilo)
– wordt geleverd inclusief eetblad en tuigje
– ergonomisch ontwerp in iedere stand
– is zonder gereedschap in- en uit elkaar te klikken
– is lichtgewicht en gemakkelijk om mee te nemen
– grondoppervlak van 68×60 centimeter
– is gemakkelijk schoon te maken, want geen lastige randjes of kieren
– eventueel een zitkussen los bij te bestellen.

De Stokke Clikk is te koop in vier kleuren voor €169,00.

Stokke Tripp Trapp
– is (met newborn set) te gebruiken vanaf de geboorte tot stoel voor volwassenen mét kind op schoot (110 kilo)
– wordt als basisstoel geleverd en alle uitbreidingen/accessoires zijn los bij te bestellen (zoals een newborn set, baby set, kussenset, opbergbakje, tuigje, eetblad etc.)
– ergonomisch ontwerp in iedere stand
– zowel de zithoogte als het voetenplankje zijn te verstellen
– heeft gereedschap nodig om hem in elkaar te zetten
– heeft iets meer kiertjes/randjes maar alsnog makkelijk schoon te houden
– grondoppervlak van 49×46 centimeter
– is door de zwaarte en het ontwerp net even wat stabieler
– is een stoel die echt tig jaar meegaat (Shae zit er met haar 6,5 jaar nog steeds iedere dag op).

De Stokke Tripp Trapp basisstoel is te koop in drie verschillende houtsoorten en in dertien kleuren voor €199,00.

Stokke Clikk review/ervaring (vergelijking met Stokke Tripp Trapp) Stokke Clikk review/ervaring (vergelijking met Stokke Tripp Trapp)

Review | Onze ervaring met de Stokke Clikk kinderstoel

Overall vind ik de Stokke Clikk een enorm leuke kinderstoel en vooral heel erg praktisch. Hij is vanuit de doos letterlijk in één minuut zónder gereedschap in elkaar te klikken en daar hoef je de handleiding niet eens voor in te kijken. Hij ziet er leuk uit, staat heel ‘open’ in het interieur waardoor het geen ‘blok’ van een meubelstuk is en ruimtelijk oogt.

Daarnaast zit Cate er ook nog eens goed in. Je kan bij Stokke merken dat ze het ergonomische aspect en het comfort van een kind hoog hebben staan. Ze zakt niet onderuit, haar voetjes passen mooi op het voetenplankje wat de goede houding ondersteunt en ze heeft er geen enkele moeite mee om er een tijdje in te zitten met eten of om te spelen op het blad wat eraan zit. Cate is een beweeglijke meid en het vijfpuntstuigje wat erbij zit houdt haar fijn op haar plek. Ook is de stoel fijn aan tafel te zetten, zowel met het eetblad erop als zonder het blad eraan.

En daar benoem ik in bovenstaande alinea gelijk het grote voordeel van de Stokke Clikk kinderstoel. Hij wordt als een compleet totaalpakket geleverd; inclusief een eetblad en inclusief een  veiligheidstuigje. En daarmee heb je een mooie complete kinderstoel in huis die je kan gebruiken vanaf dat je kindje zelfstandig kan zitten (ongeveer zes maanden) tot wanneer je kindje ongeveer drie jaar is (max. 15 kilo). Je kan namelijk het tuigje eenvoudig los halen, het blad verwijderen en het voetensteuntje omdraaien waardoor het plankje lager hangt en dan kan je kindje er zelf in en uit klimmen.

Wij vinden het een fijne kinderstoel. Lekker compact, een leuk ontwerp, ergonomisch, tof kleurtje en vooral heel erg gemakkelijk om ook mee te nemen als we een dagje naar opa en oma gaan bijvoorbeeld. Daar is het trouwens ook wel een aanrader voor: voor de opa’s en oma’s die af en toe een dagje oppassen. Zodat ze wél een goede kinderstoel voor de kleinkinderen in huis hebben, maar die ze op de dagen dat er geen kindjes zijn ook zonder moeite op kunnen bergen. Kortom: wij zijn fan. Zeker een aanrader voor op de baby uitzetlijst als je in verwachting bent.

Liefs,
Desirée

Volg mij op Facebook en Instagram om op de hoogte te blijven van de laatste nieuwtjes, persoonlijke updates, behind the scenes en nog veel meer leuks ♥

Reacties op dit artikel

 • Avatar van Elze
  Reply Elze 11 januari 2022 at 13:23

  Beetje jammer dat het plankje breekt als je kind er zelf in en uit klimt.

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 11 januari 2022 at 14:08

   Ai, dat lijkt me niet de bedoeling! Is hier in huis nooit gebeurt ook gelukkig.. Maar ik zou hiervoor contact opnemen met Stokke, succes!

 • Avatar van Mieke
  Reply Mieke 18 mei 2020 at 21:20

  Wat een guitige snoetjes kan Cate trekken 😍

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 19 mei 2020 at 09:23

   Haha, ja het is me er eentje hoor! ♥

 • Avatar van chucky1012
  Reply chucky1012 18 mei 2020 at 12:38

  Mooie stoel.
  Zo mooi in een vrolijke kleur.

  Xoxo

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 19 mei 2020 at 09:22

   Echt een vrolijke eye-catcher in het interieur zo! :)

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.