Mama & Kind

Getest! | Wunders aroma diffuser voor baby’s

1 juni 2020

aroma diffuser voor baby wunders comany review ervaring 6 - Getest! | Wunders aroma diffuser voor baby’s
Zoals je inmiddels wel weet is Cate een heel slechte slaper en dan is dat nog een understatement. Het aantal nachten dat we sinds haar geboorte echt door hebben kunnen slapen is denk ik op nog geen twee handen te tellen in zestien maanden tijd en dat brengt veel onrust gedurende de avonden en nachten voor zowel Cate als ons met zich mee. Maar.. waar tot voor kort zowel het inslapen als het doorslapen beide een probleem waren, hebben we voor nu het ínslapen weten te tackelen. Zo enorm fijn! En daar is de Wunders baby aroma diffuser de grootste verandering voor geweest. Ik vertel je hier heel erg graag wat meer over én mag er ook een aantal weg gaan geven!

‘Lees ook: Mom talk | Met je kind naar de osteopaat (persoonlijke ervaring).’

aroma diffuser voor baby wunders comany review ervaring 5 - Getest! | Wunders aroma diffuser voor baby’s

“Peaceful Nights – Happy Days”

The Wunders Company
Bij Wunders richten ze zich op producten voor baby’s en kinderen, die jou als (jonge) ouder helpen om het ouderschap makkelijker, leuker en meer ontspannen te maken. En mocht de bedrijfsnaam je ergens een belletje doen rinkelen, dan kan dat helemaal kloppen. De CEO van het bedrijf, Hans Pompen, is namelijk de bedenker van de allereerste slaaptrainer voor kinderen en waar inmiddels vele varianten van op de markt zijn. Je kent ze wel: de klokken/wekkers met ingebouwd licht en oogjes die open en dicht gaan om je kind te leren wanneer het tijd is om te gaan slapen en wanneer ze op mogen staan.

–> Klik hier voor de website van The Wunders Company voor meer informatie.

Ik leerde het merk en de mensen erachter vorig jaar op de Kind+Jugens beurs in Keulen kennen, raakte met ze in gesprek en er ontstond een fijne klik. Ze hadden toen net een nieuw product ontwikkeld, namelijk een baby aroma diffuser. Nu kende ik vanuit mijn achtergrond en grote liefde voor de wellnesswereld het principe van aromatherapie al, maar ergens dacht ik dat dit niet geschikt zou zijn voor baby’s. Dat bleek ik dus helemaal verkeerd te denken!

aroma diffuser voor baby wunders comany review ervaring 4 - Getest! | Wunders aroma diffuser voor baby’s

Aromatherapie voor baby’s

Het gebruik van etherische oliën voor de positieve effecten ervan op lichaam en geest wordt al eeuwen toegepast, maar de manier zoals wij tegenwoordig kennen is ontstaan door de Franse scheikundige René-Maurice Gattefossé (1881-1950) die in 1928 voor het eerst de term Aromathérapie in een wetenschappelijk artikel publiceerde. De pure etherische/essentiële oliën worden uit de kleine vetkliertjes van verschillende hout-, bloemen-, planten- en kruidensoorten gehaald en hebben allemaal hun eigen specifieke werking op je lichaam en/of geest.

Bij baby’s kan aromatherapie het ingezet worden om kindjes tot rust te brengen, gemakkelijker in te laten slapen, onrust weg te nemen en zelfs buikkrampjes helpen te verminderen. En dat is natuurlijk vooral heel erg fijn voor je kleintje, máár als ouder wordt je daar ook erg blij van!

Het is alleen wel belangrijk dat je de juiste 100% pure olie gebruikt én de juiste manier van toepassing. Zo laat een normale aroma diffuser of een geursteentje vooral de kamer lekker ruiken, maar schijnen de werkzame deeltjes nauwelijks tot niet bij het reukorgaan van het kindje terecht te komen waardoor het niet optimaal haar werk kan doen. En dat is waar The Wunders Company de hoek om komt kijken met hun gepatenteerde baby aroma diffuser met airflow.

aroma diffuser voor baby wunders comany review ervaring 2 - Getest! | Wunders aroma diffuser voor baby’s

Wunders aroma diffuser voor baby’s

Toen ik dit product voor het eerst zag, voelde en rook vorig jaar was ik direct enthousiast. Het is namelijk duidelijk een product voor ouders waar echt goed over nagedacht is. Het ziet er niet alleen mooi uit vanwege de frisse, witte uitstraling en een redelijk minimalistisch design, ook is er rekening gehouden met de veiligheid van je kindje en is hij erg gemakkelijk in gebruik.

Je laadt simpelweg de diffuser op, doet een paar druppels olie op de pad in de padhouder, schuift deze in het apparaatje, zet hem aan op een stand naar keuze en je bent klaar. Je kan kiezen tussen een zachte en een wat hardere stand en bij beide standen komt de werkzame olie door middel van een ventilatortje achter de pad in een airflow richting het reukorgaan van je kindje terecht. Op een heel zachte en niet irriterende manier én met een heel erg fijn subtiel white noise geluid. Dat is een geluid dat kinderen herkennen van het geluid uit de baarmoeder en vaak heel erg rustig van worden. En als laatste zit er ook nog een zacht nachtlampje in verwerkt. Door middel van een automatische timer valt het ventilatortje na een half uur stil en gaat dan ook het lampje uit.

Tipje: lees zeker eens de uitgebreide faq door op hun website voor meer informatie en antwoorden op veel gestelde vragen.

Er zijn twee etherische oliën die bij het pakket geleverd worden:

Breathe Easy, een olie van Eucalyptus Radiata uit Australische bossen. De sterkte ervan is zo aangepast dat het voor baby’s en kinderen mild maar toch effectief is en helpt kindjes om vrijer te ademen. Heel erg fijn wanneer je kleintje bijvoorbeeld verkouden is en werkt verfrissend als het warm weer is.

Sleepy Time, een olie van French Lavendin. Franse Lavendel uit de Provence. En dan één van de meest zachte varianten die ik ooit geroken heb; subtiel, niet scherp en heel erg rustgevend. Deze helpt je kindje gemakkelijk in te slapen, rustig te worden en te ontspannen.

Prijs & Verkrijgbaarheid

De Wunders aroma diffuser voor babies is verkrijgbaar in een variant voor tussen de spijltjes (€49,95) en een variant met een verstelbare stang om hem iets hoger boven het bedje te kunnen hangen (€64,99). Dit is inclusief USB oplaadkabel, de 2 flesjes oliën en 10 verwisselbare pads.

De Wunders aroma diffuser is via de Engelstalige website van The Wunders Company te bestellen. Je kan hier afrekenen door middel van PayPal of Creditcard, er worden geen verzendkosten in rekening gebracht en aangezien levering vanuit Nederland is heb je het product binnen enkele dagen in huis.

Tip: met de kortingscode MOMMYLOVE krijg je nu 40% korting op je aankoop!

aroma diffuser voor baby wunders comany review ervaring 3 - Getest! | Wunders aroma diffuser voor baby’s

Onze ervaring

Bij binnenkomst viel mij als eerste de duidelijke verpakking erop en dat het apparaatje zelf er mooi uit ziet. Met het witte bedje van Cate valt hij er zo goed als in weg en is het dus geen aandachttrekker, en dat is met zo’n klein bijdehandje als Cate toch ook wel fijn. We haalden het apparaatje uit de verpakking, begonnen hem gelijk op te laden en maakten de padhouder met pad en een paar druppeltjes Sleepy Time klaar voor het eerste gebruik. Na het opladen is hij zo aan het bed vastgedraaid en was het tijd voor De Grote Test.

Alhoewel we eerder ook al wel een geursteentje met een rustgevende etherische oliemix op haar kamer hadden staan, merkten we vanaf het eerste gebruik een groot verschil. Nu we een aantal weken verder zijn is het duidelijk dat dit een onmisbaar product is geworden. Zodra we Cate in bed leggen en de Wunders aroma diffuser aanzetten zien we haar gewoonweg rustiger worden en sindsdien is het inslapen een wereld van verschil. Niet meer met veel heftig gehuil en soms zelfs geschreeuw wat makkelijk een uur kon aanhouden, maar hooguit een beetje gejammer en zelfs wat lief gebrabbel dat na tien minuutjes wegebt omdat ze in slaap valt. Ik kan niet in woorden uitleggen hoe fijn dat is ♥ Mochten we het apparaatje vergeten zijn op te laden, ondanks dat het rode lampje ons gewaarschuwd had, dan merken we het gelijk. Gelukkig kan je het apparaatje ook tegelijkertijd opladen en in gebruik nemen. Fjieuw!

Nee, het dóórslapen is helaas nog niet veranderd.. Maar dat Cate de nachten in ieder geval rustig kan starten, sneller in slaap valt en vooral veel rustiger in haar bedje gelegd kan worden is een wereld van verschil. Maar echt, ik blijf het bijzonder vinden hoe iets wat zo simpel lijkt écht een bepaalde uitwerking heeft op lichaam en geest en zelfs op zo’n jonge leeftijd al zoveel ondersteuning kan bieden.

Leuk weetje: grote zus Shae heeft inmiddels de Wunders aroma diffuser met de stang in beslag genomen en vindt het heel fijn om bij in slaap te vallen, zet hem zelf opnieuw aan als ze wat angstig is van een minder leuke droom en valt dan weer opnieuw in slaap. En daar kon ze ons tot voor kort huilend en in paniek voor wakker maken in de nacht. Dat ze dus zoveel rust haalt uit de werking van de diffuser en alweer vlot verder kan slapen is zowel voor haar als ons ook heel erg fijn. Zeker niet alleen voor baby’s een aanrader dus, deze aroma diffuser :)

aroma diffuser voor baby wunders comany review ervaring 1 - Getest! | Wunders aroma diffuser voor baby’s

Winactie

In samenwerking met The Wunders Company mag ik maar liefst 3x een baby aroma diffuser weggeven. Zó tof! Ik hoop hiermee enkele van jullie hier heel blij mee te kunnen maken en dat het effect ervan op jouw kindje(s) net zo groot mag zijn als het voor Cate is.

Meedoen is heel eenvoudig:
1. Laat een reactie achter onder dit artikel of je een variant met of zonder stang wil winnen en een korte motivatie waarom je dit product zou willen proberen
2. Natuurlijk vind ik het ook leuk vinden als je mij wil volgen op Facebook en/of Instagram en het berichtje over deze winactie wil liken, delen en/of er een reactie onder achter laat ♥

Liefs,
Desirée

* Meedoen met deze winactie kan tot en met zondag 7 juni 2020, 23.59 uur. De winnaars krijgen na afloop persoonlijk bericht.

Reacties op dit artikel

 • Avatar van Yasmin
  Reply Yasmin 8 juni 2020 at 12:25

  O ik wil heel graag meedoen voor de variant met standaard en lavendel (kan dat boven een ‘gewoon’ kinderbedje?). Ik gebruik nu ook etherische oliën en lavendel slaapspray omdat dit echt werkt om onze kleine adhd’er rustig te laten slapen. Wij merken dat lavendel echt positief werkt. Maar de geur komt niet zo makkelijk bij haar wanneer ik mijn eigen diffuser gebruik. Dit lijkt me dus ideaal!

 • Avatar van yvette Kriellaars
  Reply yvette Kriellaars 7 juni 2020 at 16:29

  Ik ben helemaal enthousiast na het lezen van je review. Ik ben zo zoekende in hoe ik mijn dochter kan helpen rust te vinden in bed en lekker te slapen en dit klinkt als de ideale oplossing!! Probeer het graag uit! Qua variant zou ik de”tussen de spijlen” willen proberen. Winnen of niet, veel dank voor de tip!!

 • Avatar van Natasja M.
  Reply Natasja M. 7 juni 2020 at 11:48

  Wat een mooie review en wat heerlijk en fijn dat beide dochters van u er profijt van hebben. Ik zou graag voor zoonlief mee willen doen voor de variant met stang. Hij slaapt slecht in en word geregeld ’s nachts wakker en ik zou het al fijn vinden als deze aroma diffuser van The Wunder Compagnie hem met één van deze twee kan helpen ☺️

1 2 3

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

More in Mama & Kind
Let's get personal | Bijkletsen lente 2020
Let’s get personal | Even bijkletsen over de afgelopen periode

Zo, wat zijn de afgelopen maanden voorbij gevlogen! Van een week met een aantal toffe events voor de blog in...

Close