Beauty

Foundation Friday | Benefit Hello Happy flawless brightening foundation

19 juni 2020

Benefit Hello Happy flawless brightening foundation review
Het is lang geleden dat ik een make-upproduct van Benefit in mijn handen heb gehad en dat terwijl ik er jaren geleden echt wel fan van was. Zeker voor de blushes, wenkbrauwproducten en palettes van dit merk heb ik een groot zwak! Maar bij het rondsnuffelen naar interessante foundations voor deze Foundation Friday rubriek kwam ik deze tegen en was ik gelijk nieuwsgierig. De Benefit Hello Happy flawless brightening foundation. En té handig: ze verkopen deze ook in een mini-variant zodat je hem kan testen voor je gelijk aan een fullsize flacon vast zit. Kunnen alle merken dit gaan doen, alstjeblieft? :)

‘Lees ook: Zoeva Authentik Skin foundation (review).’

Benefit Hello Happy flawless brightening foundation review

Benefit Hello Happy flawless brightening foundation

De belofte

“Geluk is als een stralende, gehydrateerde en natuurlijke teint. Deze vloeibare foundation met medium dekking voelt licht aan, oogt natuurlijk en is vrijwel onzichtbaar op je huid. Bevat fotochromische pigmenten die zich onmiddellijk aan elke lichtbron, natuurlijk of kunstlicht, aanpassen en de huid helderder maken, bloemzuren voor een stralende boost en hyaluronzuur om vocht in het huidoppervlak te laten trekken en de huid gehydrateerd te houden.

–  96% vindt dat de huid er perfect uitziet
– 90% vindt dat de teint helderder is
– blijft 12 uur zitten
– natuurlijke satijnachtige finish.”

Kortom, deze parfumvrije (!) foundation belooft fris en hydraterend aan te voelen op de huid, een medium dekking te geven, de huid een soft focus finish te geven én bevat ook nog eens een SPF15 om je huid te beschermen tegen de schadelijke effecten van de zon.

Ingrediënten

Deze foundation is er eentje op basis van verschillende siliconen waar verzorgende en hydraterende ingrediënten zoals glycerine, vitamine E, hyaluronzuur en hibiscus-extract aan toegevoegd zijn. Skincare weetje: hibiscus-extract werkt als een antioxidant en heeft een interessante anti-ageing en herstellende werking op de huid.

Prijs & Verkrijgbaarheid

De Benefit Hello Happy flawless brightening foundation is verkrijgbaar in 12 kleuren voor €34,00/30ml. Superhandig: er is ook een 10ml flacon mét pompje verkrijgbaar in 7 kleuren voor €17,00. Je kan deze foundation vinden bij Parfumerie Douglas.

Benefit Hello Happy flawless brightening foundation review Benefit Hello Happy flawless brightening foundation review

Review

De Benefit Hello Happy foundation komt in een glazen flacon met een schattige vormgeving, helemaal zoals je van dit merk kan verwachten. De rozige metallic dop maakt het helemaal af! Ik vind het handig dat zelfs op deze mini flacon een pompje verwerkt zit zodat je de foundation goed kan doseren.

Ik heb deze foundation in de kleur 1 Light/Neutral Cool. In het verleden kon ik vaak niet zo’n goede kleurmatch vinden met Benefit omdat de lichtste kleur toch vaak net even iets te donker voor me was, maar deze kleur is perfect. Mocht je echt nog een stukje lichter dan mij zijn dan heb je bij deze foundation dus helaas pech, maar vanaf mijn huidtint tot aan mooie diepe donkere tinten kan je in ieder geval goed slagen. Qua ondertoon is hij ook erg mooi. Het is zéker een koelere foundation, maar gelukkig niet te ‘roze’ want dat kan ook nog wel eens een beetje off staan. Fijn dat ik hiermee een goede match heb en dus ook de foundation wat langere tijd heb kunnen testen.

Benefit Hello Happy flawless brightening foundation review Benefit Hello Happy flawless brightening foundation review

De geur van deze foundation is een beetje neutraal en ‘make-up-achtig’ en eigenlijk vind ik dat wel prima, want vaak geven heel geparfumeerde producten de kans op wat huidirritatie. De textuur is iets dikker zodra het uit de verpakking komt, maar zodra je hem over de huid werkt glijdt hij mooi weg waardoor je hem goed kan blenden. Qua huidgevoel vind ik dit een heel frisse foundation en het voelt bijna aan alsof je een lichte dagcrème aanbrengt.

Deze Benefit Hello Happy foundation geeft met één laagje een medium dekking, maar is op een mooie manier op te bouwen tot zelfs een redelijke full coverage. Ik vind persoonlijk één laagje wel echt het mooiste resultaat geven en kies dan liever voor hier en daar een beetje concealer waar nodig. De huid oogt na het indrogen van de foundation heel natuurlijk en zacht en de finish is mooi satijn: niet te glanzend en ook zeker niet te mat. Door de hydraterende en verzorgende ingrediënten in combinatie met deze finish is het ook een aanrader voor de wat meer rijpere en drogere huidjes, want fijne lijntjes en rimpeltjes worden er niet door geaccentueerd. En dat is zeker een pluspunt en maakt het ook een aanrader voor de warmere maanden omdat het zo natuurlijk en fris draagt gedurende de dag én ook nog eens mooi blijft zitten :)

Liefs,
Desirée

Volg mij op Facebook en Instagram om op de hoogte te blijven van de laatste nieuwtjes, persoonlijke updates, behind the scenes en nog veel meer leuks ♥

Reacties op dit artikel

 • Avatar van Anita
  Reply Anita 23 juni 2020 at 20:12

  Je huid is echt zo mooi egaal dat elke foundation je prachtig staat.

 • Avatar van Marije
  Reply Marije 20 juni 2020 at 18:48

  Echt een leuke serie! Wil je ook een keer wat lichtere foundations testen, meer de bb
  Cream? Bv die van de Lidl. Of de primer met kleur van essence?
  Fijn weekend nog❤️

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 22 juni 2020 at 14:28

   Dankjewel! Ik zal eens kijken naar lichtere opties, dankjewel voor de tip :)

 • Avatar van Wies | Nature of Happiness
  Reply Wies | Nature of Happiness 19 juni 2020 at 11:35

  Wauw wat heb je een prachtige huid zeg, je hebt niet eens foundation nodig haha! Maar klinkt als een fijne foundation! Momenteel ben ik nog steeds heel erg fan van de tinted moisturiser van Laura Mercier, dus die blijf ik nog een tijdje gebruiken tot ik er genoeg van krijg (als dat ooit gaat gebeuren) haha.

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 22 juni 2020 at 14:29

   Je maakt me wel heel nieuwsgierig naar die van Laura Mercier hoor. Ik zal er eens naar kijken!

 • Avatar van Vera
  Reply Vera 19 juni 2020 at 09:26

  Deze foundation van Benefit ziet er heel goed uit en ook nog eens betaalbaar! Ik ben eigenlijk nog op zoek naar een foundation die wat lichter aanvoelt.

 • Avatar van chucky1012
  Reply chucky1012 19 juni 2020 at 06:08

  Prachtige foto’s.
  Zo goed dekkend.
  Het resultaat is heel goed te zien…

  Xoxo

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.