Mama & Kind Persoonlijk

Let’s get personal | Cate 17 maanden update

24 juni 2020

Cate 17 maanden update
Jeetje, wat vliegt de tijd! Nog even en dan is Cate alweer anderhalf jaar oud. De afgelopen paar maanden gaat ze ineens enorm hard qua ontwikkeling en ook haar snoetje is wel echt heel erg aan het veranderen nu. Onze baby is duidelijk geen baby meer en verandert in een eigenwijze dreumes. Tijd voor een update hoe het nu met haar gaat!

Cate 17 maanden update

Van hot naar her

Nu is Cate – in tegenstelling tot haar zus die zich op haar kont wist voort te bewegen – wel echt een heel erg beweeglijke dame. En dan vooral op haar knietjes! Waar ze eerder echt op handen en knieën vooruit wist te komen, ‘loopt’ ze nu op haar knieën met een flinke vaart en weet ze overal te komen. Op haar voeten lopen doet ze enkel wanneer het haar uitkomt, wanneer ze houvast heeft als ze ergens langs op loopt of wanneer ze opgetild wil worden en zich langs ons omhoog probeert te klimmen. Maar.. sinds een paar dagen durft ze ineens ook al kleine stukjes los te lopen, dus ik denk dat we binnenkort helemaal achter haar aan kunnen rennen. Dat trotse snoetje van haar als ze een paar losse passen heeft gezet is echt onbeschrijflijk schattig ♥

Cate 17 maanden updateCate 17 maanden update

Dé tip bij beweeglijke kindjes

Sowieso is ze wel echt een draaikontje, want bijvoorbeeld haar luier verschonen kan een hele opgave zijn op dit moment. Ze wil dan omdraaien, wegkruipen, van alles om zich heen grijpen en dan is het toch fijn dat er zoiets als een luierbroekje bestaat. Zoals de nieuwe Pampers Baby-Dry Pants met een goed aansluitende maar elastische tailleband die in één beweging aan te trekken zijn. Hallelujah! En over die luierbroekjes gesproken heb ik nog wel een tipje: want je kan de zijkanten lostrekken waardoor het verschonen alsnog schoon en fris kan gebeuren, zonder dat je hem vol langs de beentjes naar beneden hoeft te trekken ;) Ook fijn: met deze Pampers Baby-Dry Pants heeft ze totaal geen last van doorlekken en natte of geïrriteerde billetjes omdat ze een superabsorberende kern hebben, luchtdoorlatend zijn  en zo zacht als katoen aanvoelen.

Pampers winactie
In samenwerking met Pampers mag ik 5x 2 pakken Pampers Baby-Dry Pants weggeven, zodat jij deze handige luierbroekjes zelf uit kan proberen met jouw beweeglijke dreumes en/of peuter. Het enige dat je hoeft te doen is een reactie onder dit artikel achter te laten met de maat naar keuze en je maakt al kans :)

Meedoen kan tot en met zondag 28 juni 2020, 23.59 uur. De winnaars ontvangen na afloop persoonlijk bericht.

Cate 17 maanden update

Brabbelen

Cate is ook veranderd in een heerlijk brabbelkontje. Waar het eerst alleen wat geluidjes waren, kan ze zich nu steeds beter verstaanbaar maken. De woordjes ‘papa’, ‘mama’, ‘die’ en ‘da’ (= ja) heeft ze al aardig onder de knie, als je een vraag stelt dan kan ze al heel goed ‘nee’ schudden en ‘ja’ knikken en als je haar vraagt waar één van de dieren is met de naam van dat specifieke huisdier, dan zoekt ze de kamer af en weet ze feilloos het juiste dier aan te wijzen. Alle dieren hebben trouwens volgens haar dezelfde naam = op piepstemmetje “ti-piiii!” ♥ Ook heeft ze steeds meer door waar dingen voor gebruikt worden. Zo zet ze alles wat lijkt op een telefoon aan haar oor en komt er een “ha-hooo?” uit, richt ze – als ze hem te pakken heeft gekregen – de afstandsbediening op de televisie en prikt ze zelf eten op een vork om naar binnen te werken. Knappie!

Slapen

Cate is overdag over naar één slaapje en die duurt meestal zo’n anderhalf tot twee uur. We dachten dat met de overgang van twee naar één slaapjes de nachten een stukje beter zouden worden, maar helaas.. Het inslapen is sinds we de baby aroma diffuser gebruiken opvallend rustiger geworden en dat scheelt al heel erg veel met hoe we de avond/nacht in gaan, maar vanaf een uurtje of tien/half elf in de avond begint het. De ene keer is het echt huilen, dan wat meer kermen, overstuur zijn of gewoonweg schreeuwen. De avonden dat we echt lekker rustig op de bank hebben kunnen zitten en de nachten die we door hebben kunnen slapen, zijn sinds haar geboorte op twee handen te tellen.

We hebben hier al enorm veel voor geprobeerd, maar niks lijkt echt heel veel verschil te maken en hoé de nachten verlopen is ook compleet willekeur. Geen touw aan vast te knopen en voor de rest van het gezin inmiddels ook heel erg slopend. Omdat we bij Shae in verband met haar nachtangst ooit heel erg goede resultaten behaalden bij een osteopaat, gingen we eerder dit jaar al eens met Cate naar een osteopaat maar dit haalde helaas amper wat uit. Tijd dus om op de wachtlijst te gaan bij dezelfde osteopaat die bij Shae een wereld van verschil wist te maken en wonder boven wonder, werden we ineens gebeld dat er een plekje voor Cate tussen was gekomen. Daar ga ik binnenkort uitgebreider op terug komen!

‘Lees ook: Getest | De Stokke Clikk kinderstoel.’

Cate 17 maanden update

Favoriete bezigheden

Cate is vooral heerlijk bezig met de wereld ontdekken en kan zich samen met haar zus uren vermaken. En als Shae op school is nodigt ze mij uit tot het samen ‘lezen’ van boekjes, zingen we liedjes en kan ze steeds beter bewegingen daarbij meedoen, kan ze al wat bouwen met Duplo en vindt ze het houten keukentje met alle pannetjes, spatels en dergelijke geweldig leuk. Heerlijk dat ze zichzelf steeds beter weet te vermaken en dat ze ook al echt wat grapjes probeert te maken hier en daar. Zo leuk om die ontwikkeling mee te maken en haar een eigen persoontje te zien worden :)

Ik vind het leuk om haar qua speelgoed wat uit te dagen en ben me steeds meer aan het interesseren in open einde speelgoed, omdat dat de creativiteit meer prikkelt. Zo denk ik nu aan een Wobbel balansbord en een Pikler driehoek/klimrek met glijplank. En het leuke daarvan is dan dat haar grote zus daar ook nog leuk mee kan spelen. Mocht iemand leuke tips of aanraders hebben in open einde speelgoed voor de leeftijd van Cate, dan hoor ik het graag!

–> Het is soms nog wel even een beetje zoeken naar een schema qua dagindeling, zeker omdat haar slaapje net veranderd is.. Hoe is of was jouw dagschema met een kindje rond de 17 maanden?

Liefs,
Desirée

Volg mij op Facebook en Instagram om op de hoogte te blijven van de laatste nieuwtjes, persoonlijke updates, behind the scenes en nog veel meer leuks ♥

*

Reacties op dit artikel

 • Avatar van chucky1012
  Reply chucky1012 30 juni 2020 at 19:27

  Ze wordt zo snel groot en wat lijkt ze op haar zus.

  Xoxo

 • Avatar van Willemijn
  Reply Willemijn 30 juni 2020 at 18:07

  Graag doe ik mee voor maat 6 om het verschonen wat makkelijker te laten verlopen….

 • Avatar van Xaviera Jamie
  Reply Xaviera Jamie 29 juni 2020 at 16:56

  Ik loot graag mee voor maat 1 want deze Pamper lijkt me werkelijk ideaal voor Sem

 • Avatar van marij brand
  Reply marij brand 28 juni 2020 at 20:07

  super voor mn zoontje! Maat 4 :) super leuke actie

 • Avatar van Gé Geurtsen
  Reply Gé Geurtsen 28 juni 2020 at 19:33

  Maat 4 aub

 • Avatar van jose
  Reply jose 28 juni 2020 at 19:23

  ons meisje is nu 4 weken en draagt nog luiers maat 0 bijna naar maat 1 als ze nog wat is aan gekomen, dus ik ga dan voor maat 1

 • Avatar van Marja Legius
  Reply Marja Legius 27 juni 2020 at 18:45

  Maat 4 voor de kleine meid.

 • Avatar van Nadine
  Reply Nadine 27 juni 2020 at 16:43

  Ik doe graag mee voor maat 4!

 • Avatar van Tamara Jongkees
  Reply Tamara Jongkees 27 juni 2020 at 12:56

  Mijn zoon wil absoluut niet blijven liggen tijdens het verschonen. Luierbroekjes van de kruidvat lekken bij de beentjes, dus ik zou graag deze luierbroekjes uitproberen. Hij draagt maat 4.

 • Avatar van Joan
  Reply Joan 26 juni 2020 at 22:02

  Ik heb ook zo’n draaikontje. Bovendien maken die broekjes de stap naar zindelijkheid hopelijk ietsje kleiner. Maat 6 zou perfect zijn.

 • Avatar van Mendy
  Reply Mendy 26 juni 2020 at 21:49

  Ohh dit herken ik zo het draaien en alles willen pakken precies tijdens het verschonen! Het wordt voor ons dan ook tijd dat we over gaan op luierbroekjes voor ons zoontje. Ik zal dan gaan voor maat 4.

 • Avatar van maryse hocks
  Reply maryse hocks 26 juni 2020 at 21:16

  Ons zoontje moet nog uit mijn buik willen komen. We wachten met smart op hem. Groeien gaat denk ik erg hard en willen graag deze luiers uitproberen maatje weet ik nog niet.

 • Avatar van Fenny
  Reply Fenny 26 juni 2020 at 11:52

  ohja mocht ik de gelukkige zijn, mijn dochtertje draagt maat 4 :)

 • Avatar van Fenny Hemmen
  Reply Fenny Hemmen 26 juni 2020 at 11:51

  Pampers is fantastisch, super lang droge billetjes, en een goede prijs/kwaliteit verhouding (-zeker als je ze in de aanbieding koopt :)

 • Avatar van Kim
  Reply Kim 26 juni 2020 at 09:32

  Wat geweldig! Met drie peuters meer dan welkom! Vooral voor de oudste twee zou het super zijn! Maat 5 of 6 heel graag!

 • Avatar van Tessa
  Reply Tessa 26 juni 2020 at 09:17

  Wat een leuke actie! Wij verwachten in september onze eerste zoon. Maatje 1 hebben we al voldoende, maar maat 2 zou zeer welkom zijn!

 • Avatar van Carolien
  Reply Carolien 26 juni 2020 at 05:39

  Ik heb de langs zelf nog nooit gebruikt en ben benieuwd naar het gebruiksgemak. Ik doe graag mee voor maat 4 voor onze zoon Sepp.

 • Avatar van Willem Wal
  Reply Willem Wal 25 juni 2020 at 22:28

  Ik doe graag mee voor mijn neefje en zijn vrouw, zij hebben sinds 10 juni jl. twee kleintjes, dus een pakket pampers is daar van harte welkom

 • Avatar van floor verseveldt
  Reply floor verseveldt 25 juni 2020 at 12:23

  Ik maak hier graag kans voor onze kleine meid. Graag maat 3

 • Avatar van Gerda
  Reply Gerda 24 juni 2020 at 23:46

  Pampers in maat 4 🤗..en heel benieuwd wat deze osteopaat voor Cate kan betekenen.

 • Avatar van Marian B
  Reply Marian B 24 juni 2020 at 17:33

  Nog geen ervaring met luierbroekjes. Mijn dochtertje is nu net bezig om te oefenen met plassen op het potje, deze luierbroekjes kan ze zelf uit doen. Daarom ben ik wel benieuwd en loot dus graag mee.. Maat (6)

 • Avatar van Lieke van Veen
  Reply Lieke van Veen 24 juni 2020 at 14:20

  Wat een leuke foto’s!
  Ik maak graag mee om deze pampers te winnen in maat 5 voor mijn neefje. Ik ga binnenkort samenwonen en het is handig om wat luiers te hebben voor als ons neefje op bezoek komt.

 • Avatar van Trotsema fati
  Reply Trotsema fati 24 juni 2020 at 11:47

  Ik doe heel graag mee voor maat 4 voor mijn zoontjes💙💙

 • Avatar van Lutske
  Reply Lutske 24 juni 2020 at 10:22

  Ik doe heel graag mee voor onze jongste dochter. Ze zit in maat 6 en is ook een echte draaikont. Dit zou dus echt goed van pas komen, zeker nu we over een paar weken een kleintje er bij krijgen. Scheelt enorm in tijd ;)

 • Avatar van Simone geenen
  Reply Simone geenen 24 juni 2020 at 09:44

  Doe graag mee voor ons meisje Noa🤗 ze begint nu te kruipen en dan zouden deze goed van pas komen. Ze heeft nu maat 4🍀😃

 • Avatar van Vera
  Reply Vera 24 juni 2020 at 09:20

  Ik doe heel graag mee! Mijn dochtertje Pip is bijna 6 maanden en ze is echt zo beweeglijk sinds ze kan omrollen. Het maakt haar totaal niet uit of het nou op de verschoningskussen of in haar ledikant is, draaien is haar nieuwe favoriet! Ze groeit ook als kool dus maatje 4 zou hier de volgende stap zijn. Wij gebruiken al vanaf dag 1 Pampers

 • Avatar van Ellen
  Reply Ellen 24 juni 2020 at 09:14

  Maatje 5 lijkt me geweldig, ons mannetje van 2 krijgt een beetje interesse in het potje… dan is een luierbroekje zoveel makkelijker (denk ik) Lijkt me ideaal om te proberen… Ons mannetje sliep met 17 maand ook 1x overdag en in de nacht ook niet door.. met 20 maand begon hij ineens door te slapen… Hou moed, hou vol lieve mama… het komt goed ❤️

 • Avatar van Patricia Bouthisma (lubberje-boutje op fb)
  Reply Patricia Bouthisma (lubberje-boutje op fb) 24 juni 2020 at 09:01

  Wat een lief snoetje zeg. Die ondeugende blik ook, zo cute!
  Wij zijn ook bijna de Osteopaat geweest met onze zoon. We kregen er een compleet ander kind voor terug. Schijnt dat in België ieder kind vlak na de geboorte naar de Osteopaat gaat en dat het volledig vergoed wordt.
  Ik zou de luiers graag winnen in maat 4, onze zoon is een bewegelijk mannetje, dus zou deze wel eens willen proberen. Ben ook benieuwd naar de pasvorm.

 • Avatar van Danielle van Bethraij
  Reply Danielle van Bethraij 24 juni 2020 at 08:51

  Zou heel goed uitkomen met een drieling in de luiers. Graag maat 5😍

 • Avatar van Marjolein
  Reply Marjolein 24 juni 2020 at 08:35

  Pampers maatje 5! 😊 Ben heel benieuwd naar je ervaring met de osteopaat. Hopelijk helpt het jullie. 🍀

 • Avatar van Leo
  Reply Leo 24 juni 2020 at 08:33

  Ons dagschema met ons zoontje van 16 maanden:
  Rond 7 uur wakker 1 of 2 boterhammen en bekertje melk. 9 uur fruit en bekertje melk. Van 10:30 – 11:30 slapen 12:00 1 boterham met bekertje melk. Van 14 tot 15:30 slapen. Tussendoortje en bekertje water. 18 uur Avondeten en rond 18:30 180 ml dreumesmelk uit de fles. De nachten beginnen nu eindelijk heel veel beter te gaan. Hij wordt maar 1 a 2x wakker en inslapen gaat goed.

  Pampers in maat 4 zou leuk zijn!

 • Avatar van Goele H
  Reply Goele H 24 juni 2020 at 08:28

  Maat 5 lijkt me wel handig voor mijn zoontje van 2. Hij heeft geen zin om zindelijk te worden, en deze pants lijken mij goed in de combinatie met het potje in het begin.

 • Avatar van Ruth
  Reply Ruth 24 juni 2020 at 08:26

  Ik heb nog geen ervaring met de pants, mijn dochter is nog maar 20 weken en het leek me onhandig met uit trekken bij een spuitluier. Goed om te weten dat je de zijkanten dus los kunt maken!! Ik doe heel graag mee! We hebben nog een flinke voorraad pampers in haar huidige maat. Dus als ik het geluk heb om te winnen zou ik graag de luierbroekjes in maat 4 willen proberen :)

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.