Beauty

Beauty ingrediënt | CBD crème

18 juni 2020

CBD crème informatie en voordelen
Hennepzaap, hennep, hemp, hennepzaadolie, cbd-olie.. we lezen deze ingrediënten steeds vaker terug op verpakkingen van beautyproducten. Hennep = hot! Maar dat het niet alleen een trendnaam is, maar het product ook echt mooie voordelen voor ieder huidtype heeft mag blijken. In dit artikel lees je alles over CBD crème, waarom de Nordic Oil variant zo trending is en waarom je het eens zou moeten proberen!

CBD crème & huidproblemen

Er zijn veel soorten huidproblemen, er zijn veel mensen met een chronische huidziekte en dit aantal stijgt steeds verder. De meest voorkomende huidziekten zijn chronisch eczeem en psoriasis. Deze niet-besmettelijke aandoeningen aan de huid kenmerken zich door rode plekken, jeuk en zwellingen. Niet alleen zorgt een huidaandoening voor veel ongemak, maar ook kan het een serieuze impact hebben op het zelfvertrouwen. Daarnaast hebben steeds meer mensen last van een gevoelige huid en zelfs een lichte irritatie, jeuk of schilfering kan veel onzekerheid met zich meebrengen.

Vooral voor de droge huid, een rode gevoelige huid of een jeukende huid kan een CBD crème een uitkomst zijn. Maar mocht je klachten hebben als eczeem, gordelroos, netelroos, acne, rosacea of andere huidklachten kan het helpen om CBD crème te smeren.

Let op: mochten je huidproblemen al langere tijd aanwezig zijn en twijfel je wat het kan zijn, ga dan eerst langs de huisarts om uit te laten zoeken wat het is en of een crème als deze uitkomst kan bieden en of het gecombineerd kan worden met eventuele medicatie. Good to know: CBD is 100% natuurlijk en je hoeft hierbij niet bang te zijn voor psychoactieve effecten van cannabis, want dit wordt door het stofje THC veroorzaakt en niet door CBD.

CBD crème informatie en voordelen

De voordelen van CBD crème

CBD is de afkorting voor cannabidiol en is een 100% natuurlijk ingrediënt dat voorkomt uit de hennep van de cannabisplant. Het staat bekend om z’n vele gezondheidsvoordelen. Zo staat CBD crème erom bekend:

– een ontstekingsremmende werking te hebben
– het kan het spier- en gewrichtspijn verminderen
– biedt ondersteuning aan het immuunsysteem
– de crème biedt een diepe hydratatie van de huid
– heeft een anti-age werking en kan hierdoor huidveroudering vertragen
– reguleert de huid, waardoor een vettere huid minder vet zal worden en een drogere huid minder droog
– is rijk aan omega vetzuren en antioxidanten die de huid een boost geven.

Hennepzaad is ook een populair ingrediënt voor bijvoorbeeld shampoo en conditioner, maar de crème ervan is voornamelijk zeer zacht in gebruik en wordt gemaakt met behulp van zachte processen. CBD is goed oplosbaar en vet en wordt gemakkelijk opgenomen door de huid, zodat het daar heel gericht haar werk kan doen.

Eigenlijk is een goede CBD crème een aanrader voor iedereen de huid op een natuurlijke en biologische manier wilt verzorgen. Naast die extra voeding, bescherming en verzorging van de huid laat het de huid ook nog eens mooi glanzen waardoor deze er jonger uit zal zien.

CBD crème informatie en voordelen

Verschillende soorten CBD crème

Er zijn heel erg veel verschillende CBD producten op de markt en er is een groot verschil in prijs, kwaliteit en ook het percentage CBD wat erin verwerkt zit. Let dus vooral goed op wat aansluit bij jouw huidtype en jouw persoonlijke huidwensen. Zo zijn er crèmes die meer gericht zijn op een schilferige huid, andere weer op een zeer droge huid en anderen meer op een onzuivere/acne huid.

CBD crème van Nordic Oil

Dit merk is één van de aanraders als je op zoek bent naar een goede CBD crème. Er zijn verschillende varianten voor verschillende huidtypes verkrijgbaar, de producten zijn vegan, bevatten fijne verzorgende ingrediënten, een hoger CBD percentage, er wordt gewerkt met biologisch geteelde, fair-trade hennep uit Europa en de producten voldoen aan de EU-wetgeving.

–> Heb jij wel eens CBD olie of crème gebruikt? Spreekt het je aan om eens te proberen?

Liefs,
Desirée

Volg mij op Facebook en Instagram om op de hoogte te blijven van de laatste nieuwtjes, persoonlijke updates, behind the scenes en nog veel meer leuks ♥

*

Reacties op dit artikel

    Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.