Eten & drinken Lifestyle

Health | De voordelen van CBD koffie

29 juni 2020

CBD koffie voordelen en effect

Naast de golden milk en matcha latte is er een nieuwe ’trend’ als het op oppeppende warme dranken aankomt. Misschien ben je het al tegengekomen in de winkel of op het internet: CBD koffie. Koffie op basis van cannabidiol zou het angstige, zenuwachtige gevoel verminderen dat optreedt als je te veel cafeïne op hebt. De combinatie van CBD en cafeïne zou ook alertheid en focus gedurende een lange tijd verbeteren. Handig als je nog een paar uurtjes moet doorwerken om een dringende deadline te halen bijvoorbeeld! In dit artikel lees je meer over de voordelen en het effect van CBD in je koffie.

De voordelen van CBD koffie

CBD bestaat in verschillende vormen. De substantie cannabidiol, een extract van hennepbladeren, wordt verwerkt in olie en crèmes maar ook in voedingswaren. Na consumptie beïnvloedt CBD het endocannabinoïdesysteem waardoor het lichaam mogelijk efficiënter functioneert. De stof verzekert dat enzymen en chemische verbindingen in je lichaam zich op de juiste plaatsen bevinden op het gewenste moment zodat je je beter gaat voelen. Ontstekingen, angsten en slaapstoornissen zouden verminderen of zelfs verdwijnen. Meer informatie over de werking van CBD vind je op deze website.

In Nederland kennen we vooral de CBD olie maar in de Verenigde Staten, de grootste gebruikers van CBD producten, zijn de voedingswaren immens populair. Je kan er gemakkelijk CBD snoepjes, brownies en chocoladerepen kopen. Recepten met CBD circuleren vlotjes en in koffiebars bestel je moeiteloos een CBD koffie. Het klinkt misschien wat contradictorisch: cafeïne houdt je wakker terwijl CBD helpt om in slaap te vallen. Zal CBD koffie je dan niet helemaal groggy maken? Ja en nee. Veel hangt namelijk af van de dosis.

Beperk je tot één kopje

Het is niet de bedoeling dat je drie kopjes CBD koffies na elkaar drinkt. Wie dat wel doet, kan last krijgen van hoofdpijn, klamme handen en angsten. En dat effect wil je nu juist niet! Bij een te hoge dosis versterken de cafeïne en de CBD elkaar tot een onaangenaam gevoel, dus hou het bij één kopje. Dan zal je er een heerlijk fit gevoel van krijgen en bergen werk kunnen verzetten. En dat op een ontspannen manier, zonder stress. Ben je van het standpunt ‘eentje is geentje’, drink dan nog een gewone koffie zonder CBD erin. Dat is goed voor de portemonnee want CBD koffie is doorgaans veel duurder dan de gewone.

Je kan gemalen koffie kopen in pakjes maar ook een paar druppels CBD olie in de koffie doen. Olie mengt helaas niet goed met koffie. De druppels olie blijven drijven op het oppervlak. Erg is dat niet en je kan wel zelf de dosis bepalen maar heel appetijtelijk ziet het er niet uit. Bij de gemalen koffie wordt de CBD onmiddellijk na het branden van de koffiebonen toegevoegd in de ruwe vorm, dus zonder olie, zodat de smaak van de koffie optimaal blijft. Deze koffie zal niet anders smaken dan gewone koffie. Je hoeft dus geen marihuanasmaak of -geur te verwachten.

De juiste dosis

Hoewel op de verpakking een aanbevolen hoeveelheid staat, verschilt het effect van CBD van mens tot mens. Net zoals cafeïne doet. Laat je dus niet ontmoedigen als een eerste kop koffie je niet bevalt. Het is een beetje zoeken en uitproberen tot je de ideale dosis gevonden hebt. Begin dus met een paar druppels in een kopje, wacht het effect rustig af en verander naar wens je dosis in een volgend kopje totdat je jouw gewenste effect hebt bereikt. Doorgaans ligt de perfecte dosis voor een CBD koffie op 5 tot 10 druppels CBD in een kop koffie.

–> Heb jij wel eens CBD olie gebruikt? En dan enkel als druppels of ook in huidverzorging of in koffie?

Liefs,
Desirée

*

Reacties op dit artikel

  • Avatar van chucky1012
    Reply chucky1012 30 juni 2020 at 19:18

    Fijne tips.
    Ik drink al meer dan een half jaar geen koffie meer.

    Xoxo

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.