Huis & interieur

IKEA hack | Creëer een unieke designkeuken met KOAK Design

4 juni 2020

KOAK Design (IKEA Metod keuken hack designkeuken)

Okee, hoe tóf is deze IKEA hack?! Vorige week kreeg ik een persbericht binnen van KOAK Design en bij het zien van de prachtige keukens kreeg ik gelijk visioenen naar ons toekomstige droomhuis met een mooie design keuken erin ♥ Ik was bang dat het onbetaalbaar zou zijn om zo’n keuken te realiseren, maar het concept van KOAK is echt geniaal bedacht. Want jouw basiskeuken achter die prachtige frontjes en deuren is namelijk ‘gewoon’ van IKEA. Lees verder voor alle ins & outs over dit concept.

‘Lees ook: Home | Duurzame keuzes maken in je interieur.’

KOAK Design (IKEA Metod keuken hack designkeuken) KOAK Design (IKEA Metod keuken hack designkeuken) KOAK Design (IKEA Metod keuken hack designkeuken)

IKEA + KOAK | Voor een betaalbare design keuken

Ontwerp jouw nieuwe droomkeuken eenvoudig vanuit huis

Het ontwerpen van jouw eigen designkeuken gaat heel eenvoudig. Omdat je nieuwe keuken in de basis bestaat uit IKEA-onderdelen, stel je heel eenvoudig via de IKEA keukenplanner jouw droomkeuken samen zoals je hem qua opstelling en inbouwapparatuur wil hebben en bestelt dit daar. Op eventuele frontjes, deuren, betonnen werkbladen, zwevende planken, zijwanden of handgrepen na. Want deze bestel je vervolgens bij KOAK Design om zo jouw eigen unieke en betaalbare design keuken samen te stellen. Denk bijvoorbeeld aan massief eiken keukendeuren en zijwanden om een strakke witte basiskeuken.

Natuurlijk kan KOAK ook het ontwerpproces voor je uit handen nemen. Je maakt dan een foto van je keuken, geeft de maten en de wensen door en vervolgens gaat KOAK hiermee aan de slag om een complete droomkeuken te ontwerpen.

Je bestaande IKEA keuken een upgrade geven

Naast dat je met KOAK Design een compleet nieuwe keuken samen kan stellen, kan je hiermee ook je huidige IKEA Metod of IKEA Faktum keuken in drie stappen een upgrade geven. Tel hoeveel frontjes, deuren, knoppen of grepen je nodig hebt en in welk formaat, maak een keuze uit alle mogelijkheden op de website van KOAK Design en bestel de gewenste producten. Als dit binnen is heb je het in no time op je bestaande kastjes gemonteerd en het lijkt zo net alsof je een compleet nieuwe keuken hebt.

KOAK Design past dit concept trouwens ook toe op de IKEA Pax (kleding)kast en IKEA Godmorgon badkamermeubels. Zo kan je door het hele huis jouw eigen touch geven aan het interieur. Goed om te weten: alle deuren en frontjes worden met voorgeboorde gaten geleverd om de montage zo eenvoudig mogelijk te maken.

KOAK Design (IKEA Metod keuken hack designkeuken)

Over KOAK Design

Eigenaren Sandy en Frank Sonnemans hadden al jarenlang ervaring met het ontwerpen van interieurs en het verbouwen van woningen en als afsluiting van hun grote woningrestauratie in Abbenbroek werd de eerste KOAK keuken gerealiseerd. Al snel beseften ze dat dit concept voor heel veel keukens toepasbaar is en zo werd KOAK Design in 2009 opgericht. Inmiddels hebben ze een prachtige eigen meubelmakerij met werkplaats en leveren ze aan klanten van over de hele wereld.

KOAK maakt gebruik van duurzame materialen. Zo worden de fronten en deuren in hun eigen meubelmakerij gemaakt van FSC-gecertificeerd bamboe, massief eiken, notenhout of barnwood. Deze worden vervolgens met olie of beits behandeld in een kleur naar wens en ze te beschermen tegen onder andere vlekken en water. Mocht je twijfelen over een bepaalde kleur en/of afwerking, dan kan je proefplankjes bestellen en zo thuis bij de rest van jouw interieur een goede beslissing maken.

–> Neem een kijkje op de website van KOAK Design voor meer informatie en om alle mogelijkheden te bekijken.

Ik vind het concept van KOAK Design echt heel erg tof en ben er enorm enthousiast over. Helemaal als je ziet wat er allemaal mogelijk is aan verschillende stijlen en dat je hiermee niet alleen een unieke keuken kan ontwerpen, maar ook nog eens eentje die gemaakt is van kwalitatieve en duurzame materialen. Love it!

Liefs,
Desirée

Volg mij op Facebook en Instagram om op de hoogte te blijven van de laatste nieuwtjes, persoonlijke updates, behind the scenes en nog veel meer leuks ♥

*

Reacties op dit artikel

 • Avatar van Wies | Nature of Happiness
  Reply Wies | Nature of Happiness 5 juni 2020 at 17:19

  Wat tof! Hele mooie inspiratiefoto’s ook allemaal!

 • Avatar van Mieke
  Reply Mieke 4 juni 2020 at 23:54

  Wauw! Zo leuk! Ga ik onthouden voor wanneer onze keuken aan de beurt is.

 • Avatar van chucky1012
  Reply chucky1012 4 juni 2020 at 06:06

  Zo mooi. Dit heel handig…..

  Xoxo

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.